- WiseBuy - Voyager 3200 Series Plantronics

שתף באמצעות:

דיבורית Plantronics Poly Voyager 3200 Series

סקירת wisebuy - דיבורית Plantronics Poly Voyager 3200 Series

הטוב
  • שיחה צלולה וברורה
  • איכות בנייה גבוהה
  • שימושיות נהדרת, Google Now עובד נהדר
הרע
  • חיי סוללה קצרים יחסית
  • כפתורים קטנים הדורשים הסתגלות
  • הדיבורית נוטה לנוע באוזן תוך כדי הליכה
בשורה התחתונה
ה- Voyager 3200 היא עוד דיבורית מוצלחת תוצרת Plantronics. היא ניחנה בסאונד משובח, נראות אקסקלוסיבית וריבוי הפונקציות ישרתו היטב את המשוחחים הסדרתיים. היא לא חפה מבעיות: חיי הסוללה קצרים מדי, עוצמת הסאונד המקסימלית לא גבוהה מספיק ואטימות שאינה מוחלטת באוזני המאזין מחזירות אותה לקרקע. תג המחיר הגבוה שהוצמד לה מקשה עלינו להעדיף אותה על פני אופציות זולות יותר אך כדיבורית שלעצמה, ה-Voyager 3200עושה את העבודה.
הקדמה
דיבורית הבלוטות' Voyager 3200 מבית Plantronics מבטיחה להציע איכות שמע מעולה ואיכותית במהלך שיחות ומוזיקה, תומכת בפרוטוקול A2DP וכוללת 3 מיקרופונים לסינון רעשי רקע. עוד בדיבורית חיווי קולי, הבטחה למרחק קליטה גדול מהממוצע וזמן סוללה של עד 6 שעות שימוש.
A2DP
תקן סטריאופוני של Bluetooth. מאפשר שימוש בזוג אוזניות אלחוטי להאזנה למוזיקה דרך טלפון סלולרי, נגן מוזיקה תומך וכדומה.

איכות שמע ודיבור (40%)

9

חברת Plantronics ידועה בזכות מכשירי אודיו מצוינים וה- Voyager 3200 ממשיך לפאר את שמה: איכות השיחה צלולה מאוד ולמשך רוב השימוש במהלך היום הצד השני בשיחה חשב שהצמדנו את הטלפון ללחי וביצענו שיחה רגילה. הדיבורית המשיכה לספק שיחות ברורות במהלך תקופת הבדיקה, גם מבחינתנו: האוזנייה משמיעה סאונד מדויק ונקי שלעיתים אף נשמע טוב יותר משיחת טלפון רגילה, בזכות יתרון אטימות מסוים שיש לדיבורית לעומת הספיקר הפנימי של הסמארטפון.




מעוצמת הסאונד ציפינו למעט יותר, כאשר שהגובה המקסימלי רחוק מלהציע את העוצמה הגבוהה ביותר שהיינו שמחים לקבל, ובאזורים הומי אדם הדבר הופך לבעיה של ממש. בצומת סואן עדיין הצלחנו לקבל שיחה, כשהצד השני דיווח על סינון רעשים מעולה אבל אנחנו בתור מאזינים לא תמיד הצלחנו לשמוע בבירור את הצד השני ולא פעם נאצלנו לחסום את האוזן השנייה כדי לא לפספס שום מילה בשיחה.

נוחות השימוש (30%)

8

משקל הדיבורית נמוך מאוד, כ-9 גרם. דגם ה-3200 יספק מאוד משתמשים שחשובה להם נראות המכשיר לא פחות מהשימושיות: הדיבורית ניחנה במראה עתידני-משהו והכפתורים שולבו בה באופן שלא בולט מדי לעין. כרית הגומי לאוזן מצוינת, מגיעה בשלושה גדלים ואיכותה עדיפה פי כמה ממספר דיבוריות זולות יותר שעברו תחת ידינו. באשר למידת הנוחות, האוזנייה מתיישבת באוזן בקלילות, כל עוד המשתמש סטטי.


בזמן תנועה שמנו לב שהדיבורית נוטה לזוז ותמיד יש הרגשה שגוף האוזנייה עוד רגע יעוף מהאוזן אם נבצע תנועה חדה מדי. אותה הרגשה התרחשה כשהחלפנו את מידת הכרית וגם כשהעברנו את האוזנייה למשתמש אחר, שציין את אותה בעיה. חשוב לציין שאף לא פעם אחת היא נשמטה מהאוזן במהלך הסקירה, אבל לתחושת אי-הנוחות לא הצלחנו להתרגל.




בכל הנוגע להתממשקות ה-Voyager 3200 עם הסלולר, לא חווינו שום בעיות: את הדיבורית חיברנו לשני מכשירי אנדרואיד מדגמים שונים, שזיהו אותה ברגע וההתממשקות דרך הבלוטות' אף ארכה פחות זמן. הדיבורית גם תומכת בהתקן NFC. מרחק הקליטה לפי Plantronics עומד על 30 מטר, הבטחה מאוד יומרנית בהתחשב בתוצאה בפועל: אחרי 11 מטר בערך הפסקנו לשמוע את הצד השני, שדיווח גם כן שהוא מתחיל לאבד אותנו. כשבחנו את הנושא בשטח פתוח השגנו עוד כמה מטרים של קליטה אבל אין באמת סיכוי להשיג קליטה ממרחק של 30 מטרים ואפילו לא 20 מטרים, לא משנה כמה יבטיחו זאת ב-Plantronics. באותה נשימה חשוב לזכור כי מאחר וברוב הסיטואציות השגרתיות הסלולרי יימצא בכיס או באזור סמוך אחר, אין מדובר בחיסרון משמעותי מדי.



הדיבורית פונקציונלית להפליא בכל הנוגע לנוחות המשתמש: לחיצה בודדת על הכפתור המרכזי מדווחת באוזנייה על הזמן הנותר עד להתרוקנות הסוללה ולחיצה כפולה גורמת לסלולרי לחייג למספר האחרון אליו בוצעה שיחה. בצדי האוזנייה כפתורי הווליום המסורתיים ולאורכו של גוף המיקרופון כפתור מלבני המפעיל את שירות Google Now שעובד נהדר ובתמיכת העוזרת המפורסמת של גוגל קיבלנו חיפוש מהיר של כל מה שביקשנו בקול. גםSiri ו-Cortana נתמכות כמובן.

הבעיה היחידה בכל השימושיות המגוונת הזאת היא הביצוע בפועל – כל הכפתורים קטנים להחריד, דורשים לחיצה קשה יחסית שמאלצת לאחוז במקביל בגוף האוזנייה במקביל ולא פחות חשוב, הכפתורים ממוקמים קרוב אחד לשני, כך שנדרשת מהמשתמש עקומת למידה מסוימת המחייבת להסתגל למיקום המדויק של כל כפתור וכפתור.

סוללה (30%)

7

ב-Plantronics מבטיחים עד 6 שעות פעילות או 7 ימים ללא שימוש (Standby). באופן לא מפתיע מדי, גילינו שחיי הסוללה מאוד מושפעים מעוצמת הסאונד ובמידת השימוש, אבל התוצאות שבשטח אכן די דומים לנתונים של הנייר. לכאן או לכאן, אין ספק שמדובר בזמני פעילות נמוכים מאוד, בטח כשמתחשבים בלא מעט דיבוריות מעט יותר זולות המבטיחות בין 10-12 שעות פעילות. אז נכון שרוב חיינו סובבים סביב מטענים וכמעט בכל מקום ניתן למצוא שקע חשמל לטעינה, אבל התלות התמידית במכשיר זללן אנרגיה שכזה הוא לא עניין נוח במיוחד, בטח עבור משתמשים כבדים יותר שאת רוב השיחות שלהם מבצעים דרך הדיבורית.


במארז קיבלנו כבל מיקרו USB, ספרון הדרכה, שלוש כריות גומי בגדלים שונים וקשת פלסטיק (Earloop).