- WiseBuy - ZenBook Flip S UX370UA-C4061T Asus

שתף באמצעות:

מחשב נייד Asus ZenBook Flip S UX370UA-C4061T אסוס

סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus ZenBook Flip S UX370UA-C4061T אסוס

הטוב
  • מתקפל למצב טאבלט
  • מסך בהיר וחד
  • קורא טביעות אצבע זריז ואיכותי
  • עיצוב יוקרתי
  • קל משקל
  • מערכת סאונד איכותית
הרע
  • מתחמם מאד
  • ביצועים פושרים
  • לא עמיד בפני שריטות
  • כניסות USB C בלבד
  • יקר מאד
בשורה התחתונה
ההגדרה "השלם גדול מסך חלקיו" הולמת את ה-UX370U של אסוס. הוא אינו מצטיין בשום פרמטר או מבחן, אך בתור מחשב נייד הוא אכן כזה – נייד, קל לנשיאה ויענה על הדרישות של איש העסקים הממוצע, קרי פעולות אופיס ודפדפן פשוטות. עם זאת, לחובתו עומדות שתי בעיות גדולות בדמות חימום החלק התחתון כבר מהדלקתו ותג מחיר גבוה מאד. מי שמוכן לשלם את המחיר ולחיות עם מפזר חום תמידי, יאהב אותו כפי שאנחנו אהבנו אותו, וימצא בו בן לויה נהדר לשלל משימות משרדיות.

סדרת ה-FLIP של אסוס נמצאת בשוק מספר שנים, כאשר הייתה מהראשונות להציע מחשב נייד קומפקטי עם אפשרות של קיפול המסך למצב טאבלט. בכך, המשתמש מרוויח שני מוצרים באריזה אחת – גם מחשב נייד עם מקלדת נוחה וגם מעבר לטאבלט לצורך קריאה ארוכה של טקסטים או צפייה בסרטים. עם זאת, לא תמיד פיתוח וייצור מכשיר כלאיים שכזה מייצר כלי מושלם. ה-UX370 מפורסם באתר אסוס כמחשב ההפיך הדק בעולם, ואכן הוא דק מאד, ועם עיצוב יוקרתי ושימוש באלומיניום כחול עם מסגרת זהובה, הוא מרגיש מיליון דולר.
הקדמה

סדרת ה-FLIP של אסוס נמצאת בשוק מספר שנים, כאשר הייתה מהראשונות להציע מחשב נייד קומפקטי עם אפשרות של קיפול המסך למצב טאבלט. בכך, המשתמש מרוויח שני מוצרים באריזה אחת – גם מחשב נייד עם מקלדת נוחה וגם מעבר לטאבלט לצורך קריאה ארוכה של טקסטים או צפייה בסרטים. עם זאת, לא תמיד פיתוח וייצור מכשיר כלאיים שכזה מייצר כלי מושלם. ה-UX370 מפורסם באתר אסוס כמחשב ההפיך הדק בעולם, ואכן הוא דק מאד, ועם עיצוב יוקרתי ושימוש באלומיניום כחול עם מסגרת זהובה, הוא מרגיש מיליון דולר.  


מסך המחשב הפועל כמובן בעזרת מגע מגיע בגודל 13.3 אינץ' ברזולוציות 1080p, ועליו מגנה זכוכית גורילה מפני שריטות. מעבד המחשב שייך לדור החדש של מעבדי אינטל Koby Lake, מסוג i7 7500U החסכוני בצריכת אנרגיה, ולו תדר פעולה של 2.7 גיגה הרץ, עם אפשרות ל-Over boost של עד 3.5 גיגה הרץ. כרטיס המסך הוא מסוג INTEL 620 הבסיסי, אותו פגשנו במחשבי הסדרה השונים.

משלימים את החבילה זיכרון הפעלה גדול במיוחד בנפח 16GB, וכרטיס SSD בנפח 500 גיגה ביט (בפועל 475 גיגה ביט לשימוש). מערכת ההפעלה מסוג WIN10 HOME כולל העוזרת קורטנה מגיעה מותקנת מראש, אך במחשב הספציפי הגיעה רק בשפה האנגלית, ללא אפשרות לשינוי שפת המחשב לעברית. על מערכת ההפעלה, כדרכה בקודש, אסוס שילבה שלל תוכנות ואפליקציות לניהול המידע והמחשב, שלעיתים הציקו והיו חסרות טעם. אגב תוכנות, מוזר שתוכנות אופיס כלל לא מגיעות עם מחשב שתג מחירו חוצה את ה-7000 שקל, וניתן להשתמש בהן רק כחודש לניסיון – חבל.


מחלקת הציוד ההיקפי מצוידת במקלדת מוארת, 4 רמקולים של הרמן קרדון, שתי כניסות USB TYPE – C ומתאם ל-USB רגיל, כניסת HDMI וכניסה נוספת ל-USB C. בנוסף, אסוס ציידה את הערכה בעט חכם ובתיק נשיאה. 


ביט
יחידת המידע הבסיסית ביותר. בעברית – סיבית.

ביצועים (35%)

9

הפרסומים אודות מעבד i7 החדש של אינטל, עם תוספת נדיבה של 16 גיגה ביט זיכרון הפעלה, ייצרה אצלנו בהתחלה ציפיות גבוהות מהמחשב, שכן אומנם לא ציפינו למחשב גיימינג חזק, אך כמחשב משרדי ציפינו לעבודה חלקה ומהירה. בהגדרה הראשונית העוזרת של מיקרוסופט – קורטנה מופיעה ומקריאה את הטקסט בצורה נחמדה וברורה (עדיפה על סירי של אפל) אך לא מצאנו אפשרות לבטל את העזרה הקולית, מלבד השתקת הסאונד דרך המקלדת. לאחר ההגדרה הראשונית שלקחה כמה דקות, מתקבל מחשב חזק לביצוע עבודות כמו עריכת מסמכים וגלישה בדפדפנים.




מטלות יותר מסובכות כמו הרצת משחקים או תוכנות כבדות נתקלו בקשיים כבר במהלך ההתקנה, כאשר המשחקים היחידים שהצלחנו להריץ על המחשב היו הפשוטים שיש בחנות האפליקציות, כאשר השיא היה משחק ה"אספלט". משחק כבד יותר כמו FORZA בגרסת הדמו כלל לא הצלחנו להתקין, בין היתר עקב כרטיס מסך בסיסי שלא תאם את דרישות גרסת הדמו. 



עריכת מסמכי WORD ומצגות, כמו גם גלישה בשני דפדפנים שונים (כרום ואדג') היו המשימות העיקריות במחשב זה, וכל אפליקציה ותוכנה שרצינו להריץ נפתחה במהירות ובקלות. עם זאת, מעניין לראות כי משך הזמן בין לחיצת כפתור ההדלקה לבין הצגת שולחן העבודה ומוכנות לעבודה היה ארוך יחסית למעבד כה חזק ולכונן SSD מהיר – מעל ל- 20 שניות ארוכות.

במבחן ה-PCMARK 8 במדד Creative הציון לו זכה ה-UX היה 4519, ובמדד Work התקבל ציון 4671. עם זאת, במבחן PCMARK 10, התקבל ציון נמוך של 3253 נקודות. לזכותו של מחשב זה חשוב לציין כי הוא אינו מיועד לפעולות מורכבות של עריכת וידאו או משחקים, וכי בראש ובראשונה הוא פונה לאנשי עסקים או לאקדמאיים המחפשים מחשב קל משקל עם יכולות עיבוד גבוהות, ואפשרות לקיפול המסך והפיכת המחשב למחשב לוח. תפקיד זה הוא ממלא בצורה טובה מאד, ועל כך אהבנו אותו מאד.




העט החכם המצורף לערכה, כמו גם קורטנה נשארו חסרי מעש רוב משך הבדיקה, שכן הם אינם תורמים לפעילות השוטפת עם המחשב ולפי שעה הם לא יותר מגימיק. כפועל יוצא של צירוף העט לערכה, המחשב מגיע עם תוכנה לכתיבת פתקי תזכיר הנדבקים לשולחן העבודה, ותוכנה פשוטה לציור ציורים (דרך טובה לעבוד על כישורי הציור). את קורטנה כלל לא הפעלנו ושמענו מלבד ההתקנה הראשונית, אולי כי זה עדיין מוזר לדבר אל הלפטופ שלך במקומות ציבוריים..

מחשב לוח
נייד זה דומה לאולטרה קומפקטי במשקלו ובמידותיו, כ-1.5 קילו הוא מגיע עם מסך בגודל 12 אינטש או פחות, וכונן קשיח פנימי בגודל של 30-60 GB. מחשב לוח מגיע בשתי גרסאות, מחשב לוח מתקפל (Convertible), עם מסך המסתובב ב-180 מעלות שניתן לסגור אותו כשהצג פונה כלפי חוץ, או כצג בלי מקלדת כלל. ייחודו בכך שהוא כולל צג מגע שאפשר לכתוב עליו ולבצע פעולות באמצעות עט דיגיטלי, כתחליף לעכבר ולמקלדת או בנוסף להם.

איכות התצוגה (15%)

9.5

מסכו של ה- UX370בגודל 13.3 אינץ', על אף הפרסום השגוי באתר החברה המהדיר אותו ברזולוציית K4, הגיע עם מסך בתקן Full HD. כפי שראינו במסכים קודמים בסדרת ה-UX, גם מסך זה מצטיין בבהירות גבוהה מאד ובחדות מרשימה. הבהירות של המסך כה גבוהה, כך שמלבד שימוש תחת שמש ישירה, אין צורך להגיע ל-100% בהירות. רוב השימוש במסך היה בבהירות של 50%, כך שהמסך אינו מסנוור וגם תורם לצריכת סוללה טובה ולא בזבזנית. צבעי המסך עשירים וברורים תוך הבדלת אזורים חשוכים ובהירים בצורה טובה, ורק הציפוי המבריק למסך הפריע תחת שמש או כאשר מיקמנו אותו ליד תאורה חזקה.



אסוס לא שילבה במסך זה טכנולוגיות לצפייה איכותית או קצב רענון גבוה במיוחד מהסיבה הפשוטה שזהו מחשב לעסקים, ולא לעריכת או צריכת תוכן רבה, וחלילה לא משחקים כבדים. עם זאת, ניתן למצוא במסך זה זווית צפייה רחבה של 178 מעלות, פיצ'ר הנקראASUS Eye Care המוריד עד 30% אור כחול מהמסך (בדומה לתצוגה נוחה או מסנן אור כחול בסמארטפונים) וזכוכית תוצרת גורילה העמידה בפני שריטות.

בנגינת ווידאו בצורות אופליין ואונליין (צפייה ישירה) המסך סיפק חווית צפייה גבוהה, ולא נרשמו שום בעיות של תאורה או צבעים מרוחים במהלך ההקרנה. עם זאת, אל תצפו לסרטים או סדרות ב-K4, כי המסך פשוט לא מסוגל להציג תמונה בגודל כזה. מצב מסנן אור כחול (קיים כאופציה מובנת בחלונות 10 בלי קשר לטכנולוגיה של אסוס) תרם רבות לקריאת טקסטים בשעות הלילה, כך שהמסך יספק גם את אלה שיעבדו רבות עם נתוני מלל וטבלאות.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

8.5

את מבחן הניידות ה- UX370 עובר כמעט בצורה מושלמת. משקלו קל בצורה יוצאת דופן ועוביו דקיק, כך שניתן לשאת אותו בתיק גב רגיל, בעזרת תיק המעטפה האיכותי שצורף לאריזה. גם המטען המצורף בערכה קטן ומזכיר מאד את המטענים של הסמארטפונים, רק שהכבל ארוך במיוחד. עם זאת, בעקבות עוביו הדק אסוס לא הצליחה לשלב חיבורים שכיחים כמו USB, HDMI,RJ45 בדפנות המחשב, אלא מאלצת את המשתמש לשאת מתאם חיבורים עם המחשב. מתאם חיבורים שצורף לאריזה אומנם היה קטן, אך לצערנו היה בו רק שקע USB רגיל אחד, שקע HDMI אחד וכניסה נוספת ל-USB C.


הנגזרת מכך היא שאין אפשרות לחבר מספר התקני USB רגילים כמו מקלדת, עכבר, מדפסת וכו', ובולט בחסרונו חיבור רשת קווי RJ45, שכן לא בכל סביבות העבודה השונות ישנו חיבור ל-WIFI. לא פעם נאלצנו לחבר מפצל USB לטובת חיבור כמה מכשירים למחשב, ובכך חווית הניידות הפכה למסורבלת, כאשר יש צורך בנשיאת כמה מתאמים ומפצלים. פרט נוסף הבולט בחסרונו הוא כניסת כרטיסי SD מובנת בדופן המחשב.





נוחות השימוש ב- UX370 טובה אך לא מבריקה. הוא מהיר ומגיב ללחיצות העכבר והמקלדת בזריזות ללא שיהוי, ובכך מתקבלת עבודה חלקה ומהירה. עם זאת, כזכור ממחשבי הסדרה הקודמים של ה-UX, המקשים דורשים לחיצה הגונה, אך פריסתם טובה עם מקשים גדולים. לצערנו, נוכחנו לגלות כי גם במחשב זה מקשי הפונקציה דורשים הקשה על מקש FN תחילה, וללא לחיצה על מקש זה מקשי הפונקציה הם בעצם מקשי F רגילים.

משימוש יומיומי ניתן להגיד כי מקשי ה-FN נחוצים ושמישים הרבה יותר ממקשי ה-F הרגילים, ולכן חבל שלא ניתן להגדיר אותם כמקשי פונקציה תמידית. צבעי המקשים שואבים צבעי המעטפת והמסגרת – מקשים כחולים ואותיות בצבע זהב – לא משהו חדשני בסדרת ה-UX אך מרענן לאחר מקלדות שחורות רגילות. תאורתם של המקשים חזקה וניתן לכוון את עוצמתם, או לכבותה.

חשוב לציין כי ישנה כפילות של מקשי עוצמת השמע – מקשי ה-FN וגם לחצנים פיזיים בצד המחשב, כמו בטאבלט רגיל, וזהו יתרון נהדר לשליטה מהירה על עוצמת השמע. לחצן ההדלקה והכיבוי עבר לדופן הימנית של המחשב, ובכך לא ניתן לכבות בטעות את המחשב, מה גם שניתן לכבות את המסך עצמו, בדומה ללחצן כיבוי המסך בטאבלט (לחיצה קצרה).נוריות החיווי על טעינה ועל הדלקה ממוקמות בדפנות המחשב, והן קטנות עד מזעריות, ניכר שהיה עדיף לו אסוס הייתה ממקמת אותן בחזית המחשב. 

עצם כך שהמחשב מתקפל לצורת טאבלט, מסכו נשלט באמצעות מגע, גם במצב מקופל וגם במצב רגיל כאשר המקלדת פתוחה. אופציה זו, נוכח חיסרון בכניסת USB רגילה (רק דרך מתאם מיוחד) לחיבור עכבר חיצוני, הפכה את השימוש במחשב לקל ונוח, בעיקר בגלילה של עמודים או פידים של רשתות חברתיות. המסך עצמו מצופה בזכוכית תוצרת גורילה, ובכך היא עמידה לשריטות של ציפורן או חוד העט החכם שמצורף למחשב.

לחובתו של מסך מגע זה נציין כי מחוות המגע לוקות בחסר, והוא אינו אינטואיטיבי ונוח – הוא מפספס לעיתים קרובות לחיצות, או מזהה לחיצה על מקש מסוים כלחיצה על מקש אחר – משהו שמזכיר חוויה של טאבלט פשוט וזול. נראה כי מסך זה אינו עומד בשורה הראשונה של מסכי מגע המופיעים במחשבי דל או בטאבלטים של סמסונג, אך בפני עצמו הוא סביר בהחלט. כפועל יוצא מהפיכתו לטאבלט, וכדגם השייך לסדרת היוקרה של אסוס, גם למסך המחשב ב- UX370 שוליים דקיקים ללא שטחים מתים במסגרת (יחס מסך – מארז של 80%), מה שמקנה לו גודל וצורה של מחשב קטן יותר. בקיפול למצב טאבלט מתקבל מסך גדול אך ללא מסגרת עבה ושחורה כפי שניתן למצוא בשאר המחשבים הניידים.

אזור העכבר המובנה דומה עד זהה לדגם UX490UA , מלבד הזזת מיקום חיישן טביעות האצבע. הוא בנוי טוב, רגיש ללחיצות קטנות ונוח לתפעול באין עכבר חיצוני. גם מחוות האצבעות כמו החלקת 3 אצבעות לימין או שמאל להחלפת חלונות או אפליקציות נמצאות במחשב זה.

ארבעת הרמקולים מתוצרת הרמן קרדון מספקים צליל עשיר חזק וצלול, אך ללא באסים מורגשים. הם כמובן לא יחליפו רמקולים רגילים אך בשימוש סביר של צפייה בסרט או ראיון הם יספקו את דרישות המשתמש.

סוגר את פרק נוחות השימוש הוא סעיף החום הרב הנפלט מהמחשב. סדרת המחשבים הדקיקים של אסוס אומנם מעוצבת בדקיקות וביוקרתיות, אך ניתן לראות כי המחשבים בסדרה מתחממים בצורה יוצאת דופן, בין השאר עקב תכנון לקוי של פתחי אוורור. ב-UX370 פתח האוורור נמצא בדופן השמאלית של המחשב, ליד חיבור האוזניות.

כפי שניתן להרגיש, פתח יחיד זה כלל אינו מספיק למעבד ולשאר רכיבי המחשב, וכבר מהדלקתו תחתית המחשב העשויה מתכת מתחממת ורותחת במהלך שימוש ארוך במחשב. זאת ועוד, את פתח האוורור בדופן חסמנו לעיתים שלא בכוונה עקב ישיבת רגל על רגל או מיקום לקוי של המחשב על השולחן. בהמשך לכך, גם משטח קירור אינו תורם למחשב זה מכיוון שתחתית המחשב חסומה לחלוטין. התוצאה המתקבלת היא לפטופ קליל במשקל 1.1 ק"ג שמתחמם דרך קבע, והופך את השימוש בו ללא נוח ולא נעים, כך שמדי פעם עצרנו את העבודה והנחנו לו להתקרר. אגב, אותה רמת חום התקבלה במהלך עבודה עם סוללה בטעינה וסוללה בפריקה. על אף החימום הרב, המחשב נותר שקט וחרישי כפי שטאבלט שקט וחרישי, וגם בפעולות מאומצות כלל לא שמענו ציוץ מהמחשב.   

משקל
משקלם של מחשבים ניידים משתנה בין הדגמים והסוגים השונים ונע בין 900 גרם ל-4 ק"ג. המשקל מושפע בעיקר מגודל המסך (שמשפיע על גודל המחשב כולו), אך גם מהכונן הקשיח, מרכיבי הבנייה של המעטפת וגורמים נוספים.למחשב שנועד לנשיאה וניידות גבוהה כדאי לבחור במחשב במשקל של עד 2 ק"ג, ולמחשב שנועד להיות תחליף שולחני המשקל פחות עקרוני וניתן לרכוש גם מחשב כבד יותר.

משך פעולת סוללה (15%)

9.5

- UX370מצויד בסוללה קבועה (לא נשלפת) בנפח 39wh שלדברי אסוס, מספיקה עד 11.5 שעות חיי סוללה, אליה מצטרפת יכולת טעינה מהירה של 60% תוך 49 דק' מכל חיבור USB – C. 11.5 שעות חיי סוללה הוא מספר אופטימי מאד, שכן בבדיקה שלנו המחשב פעל 9 שעות ברצף עד שנכבה, כאשר בהירות המסך עמדה על 50%, חיבור WIFI חזק, תאורת מקשים כבויה ומצב סוללה "מאוזן". חשוב לציין כי המחשב שקיבלנו לסקירה היה יחסית חדש ויש לצפות לירידה בחיי הסוללה ככל שהמחשב יהיה בשימוש ויחלוף הזמן.


לאלה המעוניינים לחסוך עוד בצריכת האנרגיה, ניתן להפעיל את מצב "חסכון בחשמל" או לשנות הגדרות בתוכנה המובנת לניהול המחשב של אסוס. בכל מקרה, ה- UX370 יספק לכם שעות ארוכות של צפייה בסרטים ללא מקור כוח, ועל כן הוא מתאים מאד לטיסות ונסיעות. בנוסף, הטעינה המהירה אכן כזו, והמטען המקורי הצליח לטעון את הסוללה תוך 50 דק' ל-58% ממצב 0%, אך שמנו לב בכל משך הסקירה כי השלמת הטעינה במלואה לוקחת זמן רב – הסוללה מגיעה ל-99% ודרושות לה עוד 20 דקות עד שתופיע ההודעה "סוללה מלאה". 

חיבור USB
חיבור רב תכליתי המיועד לחיבור התקנים שונים אל המחשב כגון ציוד היקפי (עכבר חיצוני, מדפסת וכדומה), מצלמות, נגנים, דיסק און קי ועוד.  שני סוגי היציאות הנפוצים הם USB 2.0 המאפשר העברת קבצים במהירות של עד 480 מגהביט לשנייה ו-USB 3.0 בעל קצב מהיר פי 10 של עד 4.8Gbps.  רצוי שהמחשב הנייד יכלול לפחות 4 שקעי USB ולפחות אחד מסוג USB 3.0, שמאפשר הורדה מהירה של קבצים כבדים וסינכרון משופר בצפייה בסרטוני וידיאו והאזנה למוסיקה ישירות מההתקן המחובר למחשב. USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.  

עמידות ואבטחה (10%)

9

עמידות ה- UX370 לא גבוהה במיוחד. הוא דק מאד ומצופה באלומיניום חלק, ועושה רושם כי הוא אינו עמיד בשריטות מזדמנות כמו מפתחות, קצוות של חיבורי כבלים וכו', ועל כן יש לשמור עליו בפניהן. בנוסף, כבר מהוצאתו מהאריזה נשמעו חריקות קטנות מאזור החלק התחתון, מתחת למשטח העכבר- לא משהו שציפינו לפגוש במחשב שעולה מעל ל-7,000 שקל. עם זאת, ראוי לציין את איכות ההרכבה והבנייה של אסוס, זהו מחשב שאכן מרגיש יוקרתי. גם הפיכת המסך אינה קלה מאד, כך שהמסך יציב ובנוי היטב, אליו מצטרפת גם הגנת גורילה גלאס בפני שריטות.


אבטחת המחשב מקבלת חיזוק בדמות זיהוי פנים בסיסי, וחיישן טביעות אצבע מעולה. לא פעם אנו מוותרים על שימוש בפתיחת המכשירים דרך חיישן טביעות אצבע מהסיבה שהוא לא מספיק מהיר או איכותי. חיישן טביעות האצבע הממוקם בדופן ה- UX370 יוצא מן הכלל – הוא מהיר כברק וקלט את האצבע בכל מצב שרק נגענו בו – גם אם האצבע הייתה באלכסון אליו או לא כל הכרית נגעה בו. השימוש בו היה לחווית משתמש מהטובות שהיו בתחום האבטחה בלפטופים ועל כך מגיע יישר כוח לאסוס. למשתמשים המעוניינים לנעול אותו לעמדת המחשב דרך מנעול Kensington כדאי לדעת שאין ב- UX370כניסה מובנת למנעול זה.