- WiseBuy - Mi A1 Xiaomi

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Xiaomi Mi A1 64GB שיאומי

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Mi A1 64GB שיאומי

הטוב
  • ממשק אנדרואיד טהור, עדכונים מהירים
  • חיי סוללה טובים מאוד
  • קורא טביעת אצבע מוצלח
  • חיבור USB-C, שקע אוזניות
  • מהיר יחסית לקטגוריה
  • זום אופטי x2 במצלמה
הרע
  • מעט כבד, 165 גרם
  • איכות המצלמה לא מרשימה
  • תוכנה בסיסית ביותר, נטולת פיצ'רים
  • אין שבב NFC
בשורה התחתונה
הבעיה הגדולה של המכשיר הזה היא הבאזז המוגזם שנוצר סביבו. הוא נראה טוב, גוגל מסייעת בשיווק שלו, הוא מגיע מחברה פופולארית ואהובה שהוכיחה את עצמה במיוחד בסגמנט המכשירים הזולים והוא כולל תכונות נחשקות כמו אנרואיד נקי ומצלמה כפולה; כל אלה עלולים לייצר את הרושם שבמחיר של קצת יותר מאלף שקל תקבלו מציאה אדירה שמשתווה למכשירי דגל.

המציאות היא שמדובר במכשיר עם יתרונות לא מבוטלים, אבל שרחוק למדי מהתדמית הזוהרת שנרקמה סביבו. כשמסתכלים על ה-Mi A1 כפי שהוא - מכשיר ביניים במחיר נוח - הוא מתגלה כסמראטפון ראוי לקטגוריה, שמצטיין בסוללה חזקה, עיצוב מתכתי מרשים, תמיכה בעדכוני תוכנה סדירים ומהירים וביצועים טובים. מנגד, התוכנה הבסיסית מחייבת אתכם לחפש פתרונות צד שלישי לפיצ'רים שבמכשירים אחרים כבר מובנים מאליהם, המצלמה מבטיחה יותר משהיא מקיימת וההתלהבות קצת פוחתת כשמגלים את המסך הבינני והמשקל הכבד מעט.

חובבי מערכת ההפעלה אנדרואיד בטהרתה, שמתגעגעים לליין Nexus אבל לא מוכנים להוציא אלפים רבים של שקלים על מכשירי Pixel היוקרתיים, ירגישו בבית עם ה-Xiaomi Mi A1. מי שמחפש פיצ'רים נוחים לשימוש או מצלמות מעולות ירצה כנראה לחפש חלופות אחרות.
הקדמה

פרויקט Android One של גוגל נועד במקור למדינות העולם המתפתחות. מדובר בליין של מוצרים מוזלים שמיוצרים על ידי יצרניות שונות, שאמורים לספק את חוויית אנדרואיד הנקייה במחירים נוחים, תוך הקפדה ופיקוח של גוגל על העיצוב, הייצור והעמידה בסטנדרטים.


Mi A1 (המבוסס על הדגם Mi 5X של שיאומי) הוא המכשיר הראשון של החברה הסינית יחד עם גוגל במסגרת פרויקט Android One, והמכשיר הראשון שלה שאינו מריץ את מערכת ההפעלה הקניינית שלה MIUI אלא גרסה טהורה ונקייה של אנדרואיד. היתרון הוא כמובן בכך שגוגל מבטיחה עדכוני תוכנה סדירים ומהירים למכשירים אלה, בעוד מכשירים עם ממשקים קנייניים נאלצים להמתין חודשים ארוכים עד שהחברות יתאימו את גרסאות אנדרואיד החדשות אליהם (אם בכלל).


המפרט של המכשיר הוא בבירור של מכשיר דרג-ביניים, אבל הוא נשמע מבטיח: מעבד Snapdragon 625 עם זיכרון RAM בנפח 4GB ו-64GB אחסון הניתן להרחבה, מסך 5.5 אינטש ברזולוציית 1920x1080, מצלמה כפולה עם זום אופטי X2, עינית אינפרה אדום, רדיו, רכיב אודיו ייעודי ותמיכה ב-Dual SIM, כל זאת בגוף מתכתי נאה ובמחיר תחרותי של החל ב-1120 שקלים, נכון לכתיבת שורות אלה.


המכשיר מגיע מהקופסה עם אנדרואיד 7.1.2 אבל צפוי לקבל עדכון לגרסת 8.0 בקרוב. הוא זמין בצבעים זהב, ורוד ושחור.






אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול והשמע (15%)

8.5

שיאומי Mi A1 מצויד בספיקר בודד שממוקם בתחתיתו מצד ימין - המיקום המועדף עלינו משום שהוא כמעט ואינו נחסם בשום תנוחה. בעוד שאיכות הסאונד בינונית למדי, העוצמה המרבית מצוינת. איכות השמע באפרכסת טובה מאוד גם היא.


בקצה השני של תחתית המכשיר נמצא שקע אוזניות תקני (3.5 מ"מ), רכיב שהולך ונכחד מהמכשירים החדשים לאחרונה. איכות הצליל באוזניות מעולה וכך גם הווליום, שהיה גבוה כנדרש. לא חווינו בעיות כלשהן בחיבור להתקני Bluetooth שונים.


נוחות השימוש (35%)

8

למרות ההייפ האדיר סביבו, צריך לזכור שה-Mi A1 הוא בסך הכל מכשיר בדרג ביניים, מפרויקט Android One שבמקור מיועד למדינות מתפתחות. המפרט שלו נשמע מפתה והעיצוב שלו נראה מדליק בתמונות, אבל שיווק לחוד ומציאות לחוד. כשנזכרים שמדובר במכשיר שעולה בין אלף ל-1300 שקלים (מקביל ל-Redmi note 4 של שיאומי), קל יותר להביט ביכולות ובחולשות שלו בפרספקטיבה הנכונה.


נתחיל בעיצוב: מי איי1 נראה נפלא בתמונות, לא? דק, מתכתי ואלגנטי עם זכוכית 2.5D (קמורה מעט בקצוות) והוא מגיע בשלושה צבעים אטרקטיביים. במציאות הוא מעט סתמי למראה; חלקו האחורי עשוי מתכת חלקה ונטולת הדגשות או אלמנטים מעניינים, כאשר אפילו פסי האנטנה - פוטנציאל מסוים לשבירת המראה האחיד - מוסתרים היטב וכמעט בלתי נראים. מעבר לעיצוב השטוח, גילינו מיד שהמכשיר כבד יחסית, 165 גרם, ופחות נוח לנו לאחוז בו לזמן ממושך.



המסך על פניו אמור להיות נהדר: גודל פופולארי של 5.5 אינטש ורזולוציית Full HD. גם כאן המציאות מחזירה אותנו לקרקע. החדות של המסך טובה אבל הצבעים שלו לא חיים ועשירים במיוחד, ויש לו נטייה קלה לכיוון הגוונים הקרירים. בנוסף, הבהירות המרבית שלו נמוכה יחסית למסכי LCD אחרים. בעוד שבמכשירים הרגילים של שיאומי יש אפשרות לכייל את טמפרטורת הצבע של המסך ולחמם מעט את הגוונים, מערכת ההפעלה הנקייה של אנדרואיד אינה מספקת לכם כלי כזה.


כיוון שהמסך כאן הוא מסוג IPS-LCD ולא AMOLED, תצוגה פעילה תמיד (Always On Display) אינה נתמכת. במקום זאת יש מה שגוגל קוראת לו "תצוגת אווירה": בכל פעם שמתקבלת הודעה כלשהי המסך נדלק למספר שניות ומציג בגווני לבן על שחור את השעה ואת ההודעה שהתקבלה (פיתרון דומה ראינו במכשירי מוטורולה בשנים האחרונות וגם במכשירי OnePlus, אלא ששם התצוגה הזו מופעלת בכל פעם שמרימים את המכשיר ומסכמת את כל ההתראות שנכנסו עד כה). הפיצ'ר הזה נאה ושימושי, אבל למרבה הצער לא ניתן להקיש על ההודעה שהתקבלה כדי לפתוח את המסך במלואו ולקרוא אותה; המסך אינו מגיב למגע במצב ההתראות הזה ויש צורך להדליק אותו עם מקש הנעילה ומשם להמשיך כרגיל.


מתחת למסך נמצאים שלושה מקשי מגע מוארים בסידור הנוח ביותר לטעמנו: חזור מימין, בית במרכז ויישום אחרונים משמאל. אין אפשרות להגדיר פעולות שונות בלחיצה ארוכה כמו במכשירים אחרים, אבל לחיצה כפולה על המקש השמאלי תחזיר אתכם מיידית ליישום האחרון שהייתם בו, ולחיצה ארוכה על מקש הבית תפעיל את העוזרת של גוגל (או את מסך Google now אם המכשיר שלכם מוגדר בשפה העברית). התאורה של מקשי המגע נכבית תוך כ-2 שניות, וגם זאת לא ניתן לשנות בתפריט ההגדרות.



בצלע הימנית של המכשיר ממוקם מקש ההפעלה והכיבוי ומעליו מקש הווליום הכפול, שניהם נגישים ומגיבים היטב ללחיצה. בתחתית תמצאו חיבור USB-C דו כיווני לטעינה וכן שקע 3.5 מ"מ לאוזניות. מגירת ה-SIM נמצאת בצלע השמאלית של המכשיר, ובראשו ישנה עינית IR שמאפשרת להשתמש במכשיר כשלט רחוק אוניברסלי באמצעות התוכנה של Xiaomi המותקנת מראש.


קורא טביעות האצבע נמצא בגב המכשיר בשליש העליון שלו. החיישן הזה מצוין - הוא פועל תמיד כך שנגיעה קלה בו מדליקה מיד את המסך מבלי להציג מסך נעילה. הוא מדויק מאוד, מהיר וכמעט לא מפספס. גם המיקום שלו מוצלח ביחס לגודל המכשיר והוא נמצא היכן שהייתם מצפים שיהיה כשאתם אוחזים במכשיר, בנגישות טובה לאצבע המורה.



הפיצ'ר המעניין והייחודי ביותר ב-Xiaomi Mi A1 הוא כמובן העובדה שמכשיר מבית שיאומי מריץ, לראשונה, את מערכת ההפעלה Android בגרסתה הנקייה ביותר, מה שאמור להבטיח ביצועים חלקים ומהירים יותר וכמובן עדכוני גרסה לפני כולם, ישירות מגוגל. נשמע טוב? בלי ספק, אבל גם בתחום זה, במשך תקופת הבדיקה, גילינו שמה שנשמע מצוין על הנייר לא תמיד נפלא כל כך במציאות.


נתחיל במה שיש: מערכת ההפעלה כאן "רזה" במובן החיובי של המילה: נקייה משטויות, אלגנטית למראה ובעלת חוויית משתמש אחידה וברורה. אין צורך להתעסק בהרשאות וניהול צריכת סוללה לכל יישום כמו במכשיריה האחרים של שיאומי המריצים את MIUI המסורבלת, הכל עובד "מהקופסה" באופן יעיל ופשוט. גם לביצועים יש חלק בכך; על אף שהמכשיר מצויד בערכת שבבים מדרג ביניים - Snapdragon 625 עם 4GB RAM זיכרון - הביצועים יספקו גם משתמשים כבדים למדי. ה-Mi A1 אולי לא מהיר כמו ה-Mi6 אבל לא רחוק ממכשירי דגל אחרים השנה, עם זמן תגובה טוב מאוד בגלילה ופתיחת אפליקציות. המצב לא מושלם ולעתים ישנן השהיות בגלילה (למשל במעבר למסך Google now או בפתיחת יישומים כבדים) אבל החוויה הכללית היא של מכשיר מהיר בסך הכל, בטח ביחס למחיר.


ומה אין? ובכן, הרשימה די ארוכה. לחברת Google לוקח זמן רב ליישם בתוך מערכת ההפעלה פיצ'רים שהתרגלנו לקבל כבר שנים בממשקים הייעודיים של יצרניות הטלפונים השונות, ומצאנו את עצמנו לא פעם תוהים מה הקטע באנדרואיד הנקייה אם כל כך הרבה תכונות שימושיות אינן בנמצא. מה למשל? הכנו רשימה חלקית:

  • צילום מסך במחווה של החלקת אצבעות או נקישה על המסך
  • הדלקת מסך הנעילה בנגיעה במסך
  • סינון אור כחול לתצוגה (לשעות הלילה)
  • ערכות נושא והחלפת אייקונים
  • הגדרת כמות האייקונים במסכי הבית ואנימציות הגלילה
  • הגדרת משך הארת מקשי המגע
  • הצגת אחוזי הסוללה בוילון ההתראות
  • תמיכה בחשבונות כפולים ליישומים כמו וואטסטפ ופייסבוק
  • תמיכה באיזור ילדים או אורח 

נכון, חלק מהפיצ'רים האלה תוכלו להוסיף למכשיר באמצעות יישומי צד שלישי, אבל זה כאב ראש ועבודה, בדרך כלל פחות יציב מפיצ'רים שמובנים במערכת ולא הכל ניתן להוסיף. אז כן, אנדרואיד נקי ועדכונים מהירים נשמע נפלא, אבל לפחות אנחנו מצאנו את עצמנו מתגעגעים לממשקים המועשרים ועתירי הפונקציות של חברות כמו סמסונג, שיאומי או וואווי.


אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה (30%)

8

אם גרסת האנדרואיד הנקייה היא גולת הכותרת של ה-Mi A1, המצלמה ללא ספק נמצא במקום השני ברשימת הפיצ'רים. כמעט לראשונה במכשיר בדרג כזה, תמצאו כאן מערך צילום כפול עם זום X2, כמו במכשיר הדגל Mi6 היקר משמעותית. הרזולוציה היא 12 מגה פיקסל, כאשר העדשה הראשית היא עם צמצם f/2.2 ובעלת אורך מוקד של 26 מ"מ, בעוד העדשה השנייה עם צמצם f/2.6 ומקבילה לזווית של 50 מ"מ. בנוסף, המצלמה מסוגלת לצלם וידיאו ברזולוציית 4K - נתונים מרשימים ביותר למכשיר בעלות כזו.



גם בתחום הצילום ישנו פער ניכר בין ההבטחות למציאות. איכות צילום הסטילס מהמצלמה הראשית בינוני בדרך כלל, עם הבלחות פה ושם כשהתאורה ממש טובה. מצאנו שבמקרים רבים התמונות לא בפוקוס או מגורענות מדי גם באור יום מלא; בחלקם זיהינו ארטיפקטים לא ברורים (עקבות של ניקוי רעשים או עיבוד תמונה אגרסיבי). תמונות נוף שצילמנו יצאו בדרך כלל מוצלחות ומפורטות היטב, אם כי החדות בעומק התמונה עדיין פחות טובה משקיווינו. צילום בתאורה חלשה הניב תמונות מאוד לא טובות, עם רעש דיגיטלי רב ופירוט לקוי, אפילו כשצילמנו בתוך משרד מואר יחסית.


בשימוש בעדשת הזום, שמראש נתוניה פחות טובים, התמונות כמעט תמיד יצאו גרועות - או מטושטשות, או לא מפורטות, אם עם חשיפה שגויה. אפילו מצב "טשטוש הרקע", שמשתמש בשתי העדשות כדי לקבל מידע על עומק התמונה ומפריד באופן תוכנתי את המצולם מהרקע עם אפקט ה"בוקה" המבוקש, הפיק כישלונות יותר מהצלחות. במקרים רבים ההפרדה מהרקע היתה שגויה או לא מדויקת, וכשכבר קיבלנו תוצאה שנראתה טובה מבחינת ההפרדה מהרקע, גילינו שהאובייקט הקדמי אינו ממוקד או חד מספיק. למעט כמה הצלחות בודדות, ברוב הפעמים התוצאות היו מאכזבות.




צילום הוידיאו ברזולוציית 4K מסוגל לייצר תמונה מפורטת, קריספית וצלולה - רק אם תעמדו במקום אחד, תחזיקו את המכשיר ביציבות ולא תזוזו יותר מדי, אחרת המצלמה נוטה להתמקד שוב ושוב (ושוב) והתוצאה רועדת ולא שימושית במיוחד. צילום ב-Full HD היה לא חד מספיק והציג ארטיפקטים לרוב; למשל מכונית נוסעת השאירה אחריה שובל של פיקסלים גדולים היכן שאמור להיות הצל שלה.


למרות הביקורת שלנו, חשוב לומר שהמצלמה פה לא איומה; היא פשוט מצלמה טיפוסית של מכשירי שיאומי מהדרג הבינוני-נמוך. היא עשויה להספיק למשתמשים סטנדרטיים שזקוקים לתיעוד מזדמן ולהעלאה לפייסבוק או אינסטגרם, אבל לא תצפו שהמצלמה הכפולה תפיק תוצאות מקצועיות, או כאלה שמתקרבות למכשירי דגל.


סט הקישוריות במכשיר מספק ולמעלה מכך. הגלישה ב-Wi-Fi או ברשתות דור רביעי מהירה, ה-GPS ננעל בשניות בודדות על אותות לוויין, יש רדיו FM מובנה ועינית האינפרה-אדום בראש המכשיר שימושית בתור שלט אוניברסלי.


רדיו
מקלט רדיו הנמצא בחלק מהטלפונים ומאפשר קליטה של שידורי רדיו בתדר FM. רוב מכשירי הסלולר שכוללים מקלט רדיו משתמשים באוזניות כאנטנה ולכן ניתן להאזין לרדיו רק כאשר האוזניות מחוברות.   תכונות נוספות של מכשירים עם רדיו היא תמיכה ברדיו RDS, המאפשר קבלה של מידע טקסטואלי אודות התחנה והשיר, וכן הקלטת שירים מהרדיו ושמירתם כקבצים להשמעה או כצלצול במכשיר. בחלק מהדגמים ישנה תכונת זיהוי מוסיקה המתנגנת ברדיו דרך האינטרנט (למשל, TrackIDשל סוני אריקסון).

משך פעולת סוללה (10%)

9.5

מעבדי Snapdragon 625 הוכיחו את עצמם במכשירים קודמים שסקרנו כמעבדים מוצלחים מאוד, שמספקים איזון טוב בין ביצועים לצריכת סוללה. גם כאן, עם סוללת 3080mAh מובנית, ה-Mi A1 מצליח לספק משך פעולה טוב מאוד.


בשימוש יומיומי עמוס עם כ-4 שעות מסך פעיל, ניווט, גלישה מרובה, צילום, הפעלת נקודת גישה למערכת המולטימדיה ברכב וכדומה, הגענו לסוף היום עם כ-25 אחוז סוללה לפחות, כלומר קיבלנו יום עבודה מלא בשקט ועם רזרבות. בימים פחות עמוסים, ללא טעינה בלילה, הסוללה הספיקה ליומיים כמעט מלאים ונגמרה בסביבות השעה 20:00 בערב.


עמידות (10%)

9

כמצופה ממכשיר של שיאומי, איכות הבנייה וההרכבה של ה-Mi A1 מצוינת. הוא בנוי מגוף מתכת אחיד שאינו נשרט בקלות ולא סופח טביעות אצבע כמעט כלל, ועל המסך מגינה זכוכית Gorilla Glass מדור 3. עדשת המצלמה הכפולה אמנם בולטת מעט מגוף המכשיר אך לא נראה שהדבר משפיע על עמידותו בצורה כלשהי.