- WiseBuy - iPhone 8 Plus 64GB אייפון 8 פלוס Apple

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Apple iPhone 8 Plus 256GB אייפון 8 פלוס אפל

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Apple iPhone 8 Plus 256GB אייפון 8 פלוס אפל

הטוב
  • מהיר ביותר
  • מערכת הפעלה מצוינת
  • 3D Touch משופר
הרע
  • כבד
  • שביר מאוד
בשורה התחתונה
האייפון 8 פלוס הוא מכשיר מצוין כמו כל שאר מכשירי החברה החדשים התורנים, אך הוא מרגיש כמו המכשיר החדש של שנה שעברה. המצלמה הכפולה, המעבד החזק ביותר ומערכת ההפעלה הופכות את ה-8 פלוס למכונת תוכן מכוונת היטב. אך המשקל הגבוה ושבריריות שכבת הזכוכית החיצונית מחייבת שימוש בקייס חיצוני מגן שמגדיל עוד יותר את המכשיר המגודל שכבר עכשיו יש לו גרסה יותר משוכללת וקטנת מימדים בשם אייפון X.

מי שאוהב את הסגנון של אפל ללא ספק יאהב את המכשיר, ומי שלא, יחוש מעט מתוסכל בזמן שהוא מבין כמה שה-iOS היא מערכת הפעלה נוחה ופשוטה.
הקדמה

עוד מהשקת האייפון 8 וה-8 פלוס, תהינו מי יקנה דווקא את המכשירים האלה, שהרי חצי שעה אחרי שהם יצאו, כבר האייפון X הפך אותם למיושנים. כמו כל מכשירי אפל, גם האייפון 8 פלוס הפך להצלחה וקל להבין למה: מצלמה כפולה, מעבד עוצמתי, ומערכת הפעלה מעולה.







תודה לרשת איידיגיטל על השאלת המכשיר לסקירה.

איכות הקול והשמע (15%)

9

השמע באפרכסת היה מצוין, חד וברור והכי חשוב - בעוצמה מספקת. גם בני שיחתנו תיארו קול ברור ונטול הפרעות או קיטועים. הרמקול המובנה פחות חזק ממה שציפינו, הוא הגיע לווליום מספק אך הסאונד הייה מעט מעוות והיינו שמחים מאוד לו היו מוסיפים לו את היכולת לעמוד בווליום גבוה יותר, שכן מאוד בעייתי לנהל שיחות דרכו בצורה הזו. עוד הופתענו לגלות שיש אפליקציות שלא ניתן לשנות בהן את ווליום הרמקול כמו וואטסאפ. שם ניסינו לשוחח בווידאו והווליום היה על המקסימום וגם כשהורדנו אותו למינימום הוא עדיין נשאר בשלו.



נוחות השימוש (35%)

9.5

מערכת ההפעלה של אפל ידועה עוד מימיה הראשונים כאחת האינטואיטיביות והקלות לשימוש ביותר בשוק, והמצב לא השתנה. עם האייפון 8 פלוס תקבלו את iOS 11 שמכילה מגוון פיצ'רים חדשים ולא הכרחיים אך גם כאלה שהם נחמדים ואפילו קצת שימושיים. ביניהם התמיכה המלאה בפונקציית מציאות רבודה- Augmented Reality. זוהי לא טכנולוגיה חדשה בשום צורה, היא קיימת כבר שנים ונתמכת במכשירי החברה, אך השנה השיפור בכוח העיבוד ובמהירות המצלמה הובילו לכך שיכולות המכשיר כל כך טובות, שהוא מסוגל לבצע עקיבה בזמן אמת אחר תנועת המשתמש במרחב ולהציג אובייקטים וירטואליים הנעוצים במקומם, כאילו הם באמת נמצאים שם.




התמיכה בתכונה המתקדמת מאפשרת חידושים לא רק בתחום המשחקים שבו ראינו כמה דוגמאות מאוד נחמדות, אלא בתחום עיצוב הבית שבו אפשר למדוד את החדרים השונים במדויק דרך המצלמה, ואף למקם רהיטים וירטואליים במקומות שונים ולגלות כיצד הבית יראה עמם - וכל זאת בזמן אמת ובתנועה חלקה.


זוהי טכנולוגיה שעד כה הייתה קיימת רק במכשירים ייעודיים כמו משקפי ההולו לנס של מיקרוסופט, וזה נכון, היא קיימת באייפון עוד מגרסתו החמישית, אך כעת ניתן לנוע סביב אובייקטים וירטואליים בצורה חלקה לגמרי, ולהבדיל מהעבר, גם אם תביטו עם המכשיר לכיוון אחר לגמרי מזה שהתחלתם בו, התוכנה עדיין מסוגלת לעקוב אחר התנועה שלכם במדויק וזה לא מרשים ביותר.


מעבד הביוניק A11 החדש של החברה הפך את האייפון 8 פלוס למכשיר החזק ביותר שראינו עד כה. במבחן אנטוטו הוא קיבל 212 אלף נקודות ואת העוצמה מרגישים בכל פינה. דרך התפריטים שנעים בחלקות, לבין מסכי הטעינה של המשחקים הכבדים ביותר שנעלמים במהירות. וכל זה היה מושלם, עד הרגע שהמכשיר נתקע כשצפינו בווידאו שצילמנו בעצמנו דרכו. אתם קוראים נכון, האייפון 8 פלוס נתקע. הוא אומנם לא קרס, אז לא היה צורך בהפעלה מחדש, אך התוכנה הייעודית לצפיה בתמונות הפסיקה להגיב תוך כדי שצפינו בווידאו שצילמנו באפליקצייה הייעודית של המצלמה המובנית במכשיר. מעבר לפעם האחת הזאת, לא נתקלנו כאן ולו בבעיית ביצועים אחת.


מערכת ההפעלה עצמה בנויה בצורה מאוד פשוטה והיא קלה מאוד לתפעול. בכך, היא ברורה ביותר גם לאלו שמתקשים בתפעול סמארטפונים. עם זאת, הבנו מאוד מהר שכשאפל רוצה שאתם תעשו משהו היא תעשה הכל כדי לבלבל אתכם מספיק כדי שתסכימו. ממש כמו שאפליקציית פייסבוק מסנג'ר מציגה שאלות של כן וכן כשמתקינים אותה ודורשת מכם להעביר את כל הודעות ה-SMS דרכה ומסווה את האופציה שלא לעשות זאת בניסוח אחר פתוח מאוד ומאיים להדיוטות, כך גם אפל עושה עם פונקציית ה-Touch ID שהיא מבקשת במהלך ההתקנה בין פעמיים לשלוש ובכל פעם מכריחה אותך להבהיר כמה שאתה לא רוצה, ומשנה את מיקום הכפתור שאומר שאינך מעוניין (רק עם ניסוח מבלבל יותר) כך שלא תוכל לתקתק את הלא. אם אינני מעוניין להשתמש בפונקציה, מן הראוי שהחברה לא תטריד אותי שוב ושוב כדי שאעשה בו שימוש.




אפל ידועה בהתנהגות הטורפנית שלה כלפי כספם של המשתמשים. בכך היא מעודדת את הצרכן לרכוש פריטים במחיר מופקע שרק היא מייצרת או מעניקה רישיון עבורם, ואז מסבירה לצרכן מדוע זו הברירה הטובה ביותר. כך היא עושה גם עם שירות הענן שלה - iCloud שבו תקבלו 5 גיגה אחסון מתנה, כשמדרגות התשלום הבאה תעמוד על 3.90 שקל לחודש לעוד 50 גיגה אחסון.


כמו רבים, גם אנחנו הנחנו שמדובר בשירות גיבוי מידע, כך שברגע שהמידע עולה לענן ניתן למחוק אותו מהמכשיר כדי לפנות מקום - דבר שהאייפון מזכיר שוב ושוב. אך לא כך הדבר. אצל אפל הכוונה בשירות גיבוי היא שירות שכפול מידע בלבד, בכך אילו תמונות שיש לכם על המכשיר עולות לענן אוטומטית, אך אם תמחקו אותן מהטלפון הן ימחקו אוטומטית מהשרת ולא, אין לכם אופציה לומר לא. ככה אפל החליטה.


אם בעבר נפחי האייפון עמדו על 16, ו-32 גיגה, או 32 ו-128 גיגה, כעת הם עומדים על 64 ו-256 גיגה. אף אחד מאותם נפחים לא תואם לתוכנית אחסון שהחברה מציעה, והיות ושירות הגיבוי הוא שכפול ראי בלבד, אתם מחויבים לקנות חבילה גדולה בהרבה מזו שאתם צריכים בפועל ואותנו זה מרגיז.


סורק טביעת האצבע עובד מצוין והוא שידרוג משמעותי לעומת הדורות הקודמים של האייפון. הסריקה מתבצעת במהירות וכך גם פתיחת המכשיר כך שאפשר להרגיש בנוח להשתמש באבטחה הביומטרית גם ללא חשש מהאיטיות המושרשת באמצעי הזיהוי הקיימים.



צילום והקלטה (30%)

8.5

דפדפן הספארי המובנה עובד מצוין כתמיד, עם מהירות גלישה מצוינת ועיבוד מהיר של האתר. כן מצאנו את עצמנו שוב ושוב יורדים מרשת הדור הרביעי לדור השלישי, למרות שעם אותה רשת, אותו כרטיס סים ובמכשיר שונה קיבלנו קליטה מצוינת של הדור הרביעי מאותו ספק בדיוק.


התמונות שאיש לא יכול לראות

למכשיר שתי מצלמות אחוריות, שתיהן 12 מגה פיקסל, אחת ברוחב סטנדרטי עם מפתח צמצם F1.8 ואחת עם עדשה צרה יותר שמתפקדת כזום X2, כלומר מכפילה מידת הקרבה שלכם לאובייקט המצולם, ולה מפתח צמצם סגור יותר של F2.8.


אחד מהשינוים שאפל הכניסה השנה למכשיר הוא שמירות התמונות והווידאו בפורמט החדש - H.265 לווידאו וה-HEIC לתמונות. מדובר בפורמט דחוס שמסוגל לצמצם את נפח התמונות והווידאו משמעותית יותר טוב מ-H.264 ו-JPEG  בהתאמה, מבלי לאבד מאיכות התמונה. יש רק בעיה אחת - אין איך לראות את התמונות האלה ב-PC ולא, פוטושופ לא יעזור לכם גם. נכון לעכשיו אפשר לראות אותן רק אם יש לכם Mac OS High Sierra שזו הגרסה האחרונה שיצאה למערכת ההפעלה של אפל, או דרך שימוש בכלי חינמי מבוסס ענן כמו זה.


אם תחברו את הכבל למחשב, תוכלו להעתיק את התמונות בפורמט JPEG רגיל אך הן לא ממוינות לפי היגיון כלשהו אלא מפוזרות אקראית בתיקיות על גבי המכשיר.




אנחנו המרנו דרכו וקיבלנו תמונות שהיו גדולות סך הכל יחדיו ב-400 קילובייט יותר מהתמונות הדחוסות כך שאיננו רואים הרבה פואנטה בפורמט הזה בינתיים. אם תרצו לבטל אותו תוכלו לגשת ל-הגדרות > מצלמה > מבנים (שזה התרגום הכי גרוע למילה פורמט שראינו) ושם בחרו בהתואם ביותר. שימו לב שכשאתם משנים את הפורמט, צילום הווידאו משתנה גם הוא ויורד ל-1080P ב-60 פריים לשנייה וההילוך האיטי יורד ל-720P.


אם כך, מצד אחד יש דחיסת וידאו גבוהה שתופסת פחות מקום ושומרת על האיכות, ומהצד השני יש תוצר שאי אפשר להשתמש בו למעט דרך המכשיר עצמו. אותו דבר בווידאו, הפורמט H.265 שאינו שייך לאפל אך נעשה בו שימוש, אינו שימושי כלל וכלל במחשב אך הוא לעומת התמונות, כן עובד בצורה תקינה בתוכנת עריכה כמו פריימיר, והוא הופיע עד כה במספר מכשירים מצומצם מאוד בגלל בעיות שכאלה. זה לא מספיק שאפל רוצה לדחוף את הפורמט, צריכה להיות לו תמיכה כלשהי, אחרת המשתמש הסופי הוא זה שנפגע.


איכות התמונות נעה בין מצוינת באור יום לבין מזעזעת בתאורת פנים בערב. כל עוד נשארנו מחוץ למבנה וספגנו את אור השמש, התמונות יצאו חדות ונאות, עם ניגודיות טובה, שמירה על הפרטים וטווח דינמי מוצלח. ברגע שביקשנו לצלם משהו בתוך הבית תחת תאורה רגילה של בית, קיבלנו תמונה מגורענת בדיוק כמו אצל שאר המתחרים.






האייפון 8 פלוס מסוגל לצלם וידאו ב-4K ב-60 פריים לשנייה כך שמתקבל וידאו חד ביותר וחלק במיוחד וזה נראה מעולה. התנועה טבעית, הרזולוציה גבוהה וזה יוצר חווית צפייה מעולה. על האייפון כמובן, כי אי אפשר ממש לנגן את הפורמט H.265 ברוב המכשירים בשוק אבל זה עוד יקרה בקרוב. אם תרצו, תוכלו לצלם ב-4K ב-30 פריים לשנייה בפורמט המוכר H.264 וככה תחסכו לעצמכם כאב ראש להתמודד עם הפורמטים.


היעדר שקע האוזניות לא בא לידי ביטוי בזמן הבדיקה, אך היעדרו לא עבר מבלי שנשים לב, כשביקשנו לבדוק את איכות הסאונד, התבקשנו להשתמש במתאם בין חיבור הלייטנינג לבין כבל האוזניות הסטנדרטי - או במילים אחרות - הדבר הזה של האוזניות שבדיוק הלך לאיבוד.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה (10%)

9.5

לאייפון 8 ישנה סוללה בנפח 2691 מיליאמפר. על הנייר  - נתון מגוחך ביחס לגודלו כך שהוא היה אמור להחזיק פחות מחצי יום. אמור, לו היה מדובר במכשיר אנדרואיד בגודל הזה, מכיוון שהאייפון 8 פלוס הגיע לילה אחרי לילה לאזור השעה 1 בלילה עם 50-70 אחוז סוללה, למעט יום אחד שבו הפעלנו את המסך ללא כיבוי על הבהירות הגבוהה ביותר, שיחקנו משחקים והרצנו אנטוטו שוב ושוב במשך 3 שעות בנוסף לשימוש הרגיל במהלך היום, ואז ב-1 בלילה הגענו ל-30% סוללה כך שאפשר להרגיש בנוח עם ה-8 פלוס.


בין החידושים השנה הייתה הוספת התמיכה בטעינה אלחוטית. בעוד שרובנו ציפינו לראות תקן אלחוטי בלעדי ויקר של אפל, בסוף קיבלנו התקן QI סטנדרטי ומוכר כך שמחירו הבסיסי של מטען אלחוטי רגיל אינו יקר במיוחד, אך אם תרצו להשתמש במטען מהיר תאלצו להיפרד מכמה מאות שקלים.



אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

עמידות (10%)

7

המכשיר שהגיע אלינו לבדיקה מאיידיגיטל הגיע כשהוא כבר שבור, לאחר שכתב אחר הפיל אותו מגובה הכיס. המכשיר מצופה זכוכית בחלקו הקדמי והאחורי, כך שהאזור העמיד ביותר בחבטות הוא מסגרת המכשיר ושם בדיוק המכשיר נפגע, ועוצמת הדחיסה של המסגרת שברה את הפאנל האחורי ושלחה סדקים לכל אורכו.




זהו מצב יוצא דופן שבו אנחנו יכולים לראות עוד בזמן הסקירה את מצבו הפיזי של מכשיר שניזוק ואף לקבל עדות מהימנה ממקור ראשון לגבי מקור אותו נזק במכשיר שנמסר לסקירה, ובמקרה הזה אנחנו רואים במפורש כיצד נפילה שיכלה להיגמר בשריטה וקצת מתכת עקומה, נגמרה גם בשבר בגלל מבנה הזכוכית של המכשיר.