- WiseBuy - AG352QCX AOC

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מסך מחשב AOC AG352QCX

הטוב
  • קצב ריענון 200Hz מספק תמונה חלקה להפליא
  • מראה אקסקלוסיבי
  • איכות תמונה מצוינת
הרע
  • בהירות בינונית
  • רזולוציה 1080p בלבד
  • המסך כבד ותופס מקום רב בשולחן העבודה
בשורה התחתונה
ל-AG352QCX של AOC יש תצוגה עם בהירות סבירה בלבד והיינו גם שמחים לרזולוציה יותר מרשימה מ-1080p ועדיין - אי אפשר להתעלם מהנראות האקסקלוסיבית של המסך, איכות התמונה המעולה וזמן התגובה היוצא מגדר הרגיל שהופך את ה-AG352QCX למסך גיימינג מצוין. הוא רחוק מלהיות זול כמובן, אבל כנראה שזה המחיר הנדרש עבור מסך קעור, גדול ומרשים כל כך.
הקדמה
ה- AG352QCX הוא מסך גיימינג קעור תוצרת AOC בגודל 35 אינץ' בעל פאנל LED MVA עם זמן תגובה 4ms, קצב ריענון 200Hz, בהירות מקסימלית של 300cd/m² וכולל חיבורי USB 3.0, HDMI ו-DP. הרזולוציה המקסימלית עומדת על 1080X2560 פיקסלים ועוד במסך כלולים רמקולים וכן תקן תלייה VESA.
פיקסל
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

איכות התמונה (70%)

9

בדגם זה הרזולוציה המקסימלית עומדת על 1080X2560 פיקסלים עם יחס תצוגה של 21:9 ובהירות מקסימלית של 300cd/m², לצד זמן תגובה של 4ms וזמן ריענון של 200Hz. סוג הפאנל הוא LED MVA, שלא כמו IPS השומר על צבעים אותנטיים ואיכות תמונה מקסימלית, כאן שם המשחק הוא זמן תגובה נמוך יחסית וזמן ריענון מצטיין בתחומו.


בקצב רענון של 200 הרץ הופך את המסך הזה לאחד שמתאים מצוין לגיימרים מקצועיים. הוא מספק תמונה חלקה ונעימה לעין, נטולת ריצודים נראים לעין ומשחקים כמו Assassin's Creed Odyssey ו-Call of Duty: Black Ops 4 מעולם לא נראו טוב יותר, לצד כרטיס גרפי GeForce GTX 1070 Ti שתמך בו כמובן. זמן הריענון לא מתבטא רק במשחקים; אפילו גלישה באתרים וסתם תפעול שוטף של המחשב מספק חוויה מהנה וחלקה יותר וקשה להסביר עד כמה מתסכל לחזור ל-60Hz אחרי שהעיניים מתרגלות במהרה לקצב מהירות מואץ שכזה.



הרזולוציה המקסימלית עומדת על 2560X1080 פיקסלים – נתון קצת מאכזב ונמוך ממה שציפינו ממסך גיימינג מפואר ויקר שכזה. ייחלנו ללפחות 1440p, שלא לדבר על 4K. באשר לאיכות התמונה, אין לנו שום תלונות: התצוגה חדה מאוד, הצבעים אמיתיים וחיים, רמת הניגודיות מצוינת והדיוק הנפלא באזורים הבעייתיים, בגווני השחור ובמעברי צבעים קשים בזמן עריכה בפוטושופ שירתו אותנו נהדר. למרות שלא מדובר בפאנל IPS, לא זוכר לנו מסך כל כך איכותי שהתקרב לו ברמתו וכל הכבוד ל-AOC על כך.
הבהירות המקסימלית מספקת – כלומר זו לא הבהירות הבוהקת ביותר שיצא לנו לפגוש, גם לא בהגדרה המקסימלית אבל באמת שלא מצאנו צורך ביותר מכך, כך שלא יצאנו מאוכזבים.

זמן התגובה עומד על 4ms – לא הנתון הרצוי ביותר עבור שחקנים מתקדמים אבל קשה לנו להגיד אישית שחווינו האטה או כל חוויה מובחנת; משחקי רשת רצו במהירות ולרגע לא הרגשנו יתרון או חיסרון בולט, מלבד היכולת האישית שלנו. גיימרים מקצועיים יעדיפו זמן תגובה שמתקרב ל-2ms או אפילו 1ms, אבל נותנים אלו אפשר למצוא בעיקר בפאנלים אחרים, שלאו דווקא יידעו לספק את אותה איכות תמונה מצוינת, כך שיש לכל פאנל יתרון וחיסרון שיש לקחת בחשבון.



באשר ל"קריעת תמונה", תופעה המתרחשת בזמן אי-סינכרון של קצב ריענון המסך עם הכרטיס הגרפי, AOC מציעה תמיכה מלאה ב-AMD FreeSync, הרלוונטית למחזיקי כרטיס גרפי מבית AMD, אם כי למרות שאינה תומכת באופן רשמי ב-G-sync תוצרת Nvidia, לא חווינו שום בעיות עם ה- GeForce GTX 1070 Ti, כאמור כל עוד ביצענו את ההתאמות הנדרשות תחת GeForce Experience, תוכנת ההגדרות הרשמית של כרטיס המסך מולו נבדק מסך ה-AG352QCX.

זמן תגובה
הזמן שלוקח לפיקסל במסך LCD לשנות את הצבע משחור מלא ללבן מלא ובחזרה לשחור, והוא נמדד באלפיות שנייה (ms). לעתים רבות נמדד זמן התגובה מאפור לאפור, מה שמשקף זמן תגובה מהיר יתר אך פחות מדויק. זמן תגובה אטי גורם לצבעים להימרח וליצור מעין שובל בתמונה בסצנות מהירות.   ככל שזמן התגובה קצר יותר כך התמונה תראה חלקה יותר. זמני תגובה במסך LCD נעים בטווחים עיקריים של 8-2ms. מסכים עם זמן תגובה קצר במיוחד של 2ms מתאימים בעיקר לגיימרים.

נוחות השימוש (30%)

8

מידות המסך, כולל הרגלית: גובה 59 ס"מ, רוחב 85 ס"מ, עומק 26 ס"מ ומשקל של 11.8 ק"ג הופכים אותו למסך בעל נוכחות מרשימה. הוא דורש הרבה מקום על שולחן העבודה ואפילו נאלצנו להוריד את המדפסת הביתית כדי ליהנות מכל גודלו הנדיב. סוגי הטיית המסך כוללת הטיה אחורה של כ-5.5 מעלות קדימה וכ-29 מעלות אחורה, סיבוב כ-30 מעלות לכל צד והגבהה/הנמכה של עד 12 ס"מ, שעזרו לנו מאוד. זווית הצפייה עומדת על 178 מעלות ומסך ה-AG352QCX באמת לא כושל במבחן נוחות הצפייה ומאפשר לצפות במגוון זוויות, בעיקר בשל צורתו הקעורה.


באשר למראהו, המסך לא בוחל באמצעים כדי להיראות ייעודי עבור גיימרים מתקדמים: לוגו ה-AGON הוצב מקדימה מתחת למסך כרמז לסדרת הגיימינג, רגלי הבסיס הכסופים והמעוצבים, פס ה-LED המואר בעדינות (הזמין לבחירה בצבעי אדום/ירוק/כחול ובעוצמות שונות) וכן גב המסך המדמה מעין כנפיים – כל אלו מקנים ל-AG352QCX מראה מאוד עתידני ביחס למסכים אחרים, אפילו כאלה הקורצים לגיימרים. עוד הוכחה מוגזמת להתחשבות בפרטים הקטנים: ישנה רגלית כסופה קטנה נשלפת מצד שמאל המסך, להנחה מסודרת של האוזניות – הדגש בפרטים הקטנים ניכר כאן היטב.




תפריט המסך פשוט לתפעול: ג'ויסטיק בתחתית המסך מאפשר הזזה לארבעה כיוונים לשימושים תכופים שונים ולחיצה ממושכת עליו מדליקה/מכבה את המסך. הממשק דומה לרוב מסכי AOC, כלומר ניתן לשנות כמקובל את רמות הבהירות, ניגודיות, טמפ' הצבעים, הפעלת מצב חיסכון באנרגיה, התאמה ידנית של התמונה לפריים ועוד, לצד כמה שיפורי גיימינג קטנים כמו כניסה מהירה למצבי משחק מובנים או מותאמים אישית, שליטה על צללים, הגברת הרוויה וצמצום האור הכחול.


עוד במארז קיבלנו בקר חיצוני המכונה QuickSwitch המזכיר בגודלו מקלדת נומרית, שהוא מעין שלט בן כמה מקשים המאפשר לזפזפ בין פרופילים שונים שהוגדרו מראש וכן לנווט בתפריטים השונים במהירות וכן בשימושיות עדיפה על פני ג'ויסטיק הפלסטיק שבתחתית המסך.




החיבורים הזמינים במסך: VGA הקלאסי, DVI, DisplayPort 1.2, HDMI 2.0 ושתי כניסות USB 3.0, כשאחת מהן אף תומכת בטעינה מהירה. במארז קיבלנו כבלי DVI , HDMI ו-DP, שלושתם מגיעים באורך מספק. כן קיימת כניסת אוזניות 3.5 מ"מ (במארז קיבלנו כבלי מיקרופון ואוזניות סטנדרטיות) וזוג הרמקולים ששולבו במסך בהספק 5W. באשר לאיכות הסאונד, אל תצפו ליותר מדי, בטח לא אם אתם גיימרים שבלאו הכי לא סומכים על רמקולים שאינם מקצועיים או נעזרים באוזניות. איכות הסאונד פושרת מאוד, עם גוון עמום שנובע כנראה ממיקום הרמקולים בגב המסך, וגם עוצמת הסאונד המקסימלית נמוכה יחסית.




כניסות החיבורים השונים נמצאות בשני אזורים; בצד המסך ובגבו בחלקו תחתון, והן רחוקות מלהיות נגישות למשתמש. אמנם כניסות ה-USB בצד די קרובות אבל שאר כניסות הוידאו שבגב המסך פשוט מחייבות טכני של לוליין כדי להגיע לאזור המיועד, שאמנם כרוך במטלה חד פעמית אך לא ברור למה האזור כל כך לא נגיש במסך מודל 2019 שאמור להתחשב טיפה יותר בנוחות המשתמש.




בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.