סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Huawei Mate 10 Pro 128GB וואווי
- תצוגה איכותית
- מהיר ביותר
- נוח לאחיזה
- נפח אחסון נדיב
- אפקט עומק שדה לא תמיד עובד
- חסר ייחודיות
בזמן ההשקה ראינו הרבה מאוד רעש מצד החברה לגבי היכולת המיוחדת של המכשיר מבחינת אינטלגנציה מלאכותית, אך הדוגמה היחידה שהוצגה ולמעשה היחידה שקיימת במכשיר עד כה היא היכולת של המצלמה לזהות פחות או יותר את האובייקטים שאתם מצלמים וזה לא מרשים במיוחד.
לישראל מגיע רשמית רק הדגם שמכיל 128 גיגה זיכרון אחסון ו-6 גיגה RAM. יש לו מעבד מתוצרת וואווי בשם Kirin 970 ויכולות אינטלגנציה מלאכותית. המסך מגיע בגודל 6.0 אינץ' והסוללה בקיבולת של 4000 מיליאמפר.
באחת מהשיחות שניהלנו בספיקר, קיבלנו תלונות עקביות מאותו אדם על כך שאי אפשר להבין מה אנחנו אומרים. למייט 10 פרו ישנו כפתור המאפשר לשנות את מצב הקליטה ממיקרופון אחד שהם קוראים לו כיווני (למרות שכל המיקרופונים פוניה או מעלה או מטה ולא קדימה), או רב כיווני, כלומר שני המיקרופונים. גם כששיחקנו עם המצבים האלה לא הגענו לתוצאה טובה יותר עד שהחלפנו למכשיר אחר לגמרי, וחייגנו באותם תנאים בדיוק לאותו אדם.
במקרה אחר שבו ניסינו לנהל שיחה דרך הספיקר, קיבלנו תוצאות הפוכות כך שאיזו בעיה שאולי התגלתה אותו רגע, לא הייתה עקבית. עם זאת, חשוב לזכור שבעיות שמיעה דרך הספיקר הן דבר שהוא מאוד תלוי רעשי רקע ואיכות הקו, אך עצם העובדה שזה קרה לנו עם המכשיר הזה ספציפית ולא עם אחרים אינה מעודדת.
איכות השמע באפרכסת טובה כמו בכל מכשיר אחר, אך היינו שמחים לאפשרות להגביר את הווליום יותר, במידה והצד השני מדבר חלש או רחוק מהמכשיר.
שמחנו לגלות שכשמסובבים את המכשיר בזמן צפייה בווידאו, האפרכסת הופכת לרמקול נוסף ומתקבלת חווית סטריאו ישר מהמכשיר. למרות שמדובר בתכונה יחסית זניחה, היא אחת שבולטת ביחס לציפייה לסאונד בינוני ודל שלרוב מתקבל מהרמקול המובנה בסמארטפונים למיניהם.
ה-Huawei Mate 10 Pro נוח לשימוש כמו כל סמארטפון אחר. למעשה אין לו תכונות מיוחדות או מרתקות להתפלפל עליהן. הוא פשוט טלפון סטנדרטי במונחים של מכשירי דגל, וכשהם שהוא בנאלי בתכונותיו כך הוא מניח את הדעת. אין כל חששות שהמכשיר יתקע, יתמהמה, ישהק או יתעכב, הוא פשוט עובד.
שמחנו לראות שוואווי ממשיכה את הטרנד המוצלח של מסכים בפורמט 18:9 בדגם הזה. יחס התצוגה הרחב והשוליים הצרים מקנים למייט 10 מראה עדכני כמו של שאר היצרניות הגדולות.
מערכת ההפעלה כאן היא אנדרואיד 8.0, לא ששמנו לב לשינויים כלשהם תחת הממשק הייעודי של וואווי שנקרא EMUI 8.0. אותו ממשק נראה מעט יוצא דופן לעומת שאר המכשירים הבולטים בשוק, בעיקר בזכות סכמת הצבעים של שחור-כחול-לבן שנראית מעט גסה לעומת הצבעים הרכים שאנחנו רגילים לראות בסמסונג ו-LG. בכל מקרה אתם יכולים להחליף את ההגדרות האלה אם זה מפריע לכם.
המסך בגודל 6 אינץ' מכיל פאנל מסוג AMOLED המציג תמונה בתקן החדש והאהוב עלינו - 18:9 וברזולוציה מצוינת של 1080X2160. התמונה חדה ואיכותית, ורמות השחור כנהוג ב-AMOLED טובות מאוד, אך אינן שונות לטובה או לרעה משאר מכשירי הדגל המוכרים ברמת המחיר שלו.
חיישן טביעת האצבע כהרגלה של וואווי מאוד מהיר ומדויק, ולטעמנו לחברה יש את החיישנים המהירים ביותר בשוק. מספיקה נגיעה קלה של האצבע על החיישן כדי שהוא יפעיל את כל מנגנון האימות ויפתח את המכשיר. התנהלות זריזה שכזו מבטיחה שגם מי שחושש מלשים לעצמו מחסום בכניסה לסמארטפון, יהנה מחוויה חלקה ולא מתסכלת.
ביצועי המכשיר טובים מאוד, במבחן אנטוטו המקורי (שהשתנה מאז) הוא קיבל יותר מ-170 אלף נקודות, במבחן החדש קיבל 210 אלף נקודות, ובמבחן המעשי של שימוש יום יומי, הוא לא איכזב אותנו לרגע. ה-Mate 10 Pro עבד בצורה חלקה וללא תקיעה, גמגום או שיהוק ולו הקל ביותר. המצלמה נפתחת בזרירות, האפליקציות עולות מיד וחווית השימוש טובה ביותר.
הדגם הזה מגיע עם 128 גיגה אחסון שזה, כמו שאומרים בפרסומת של המתחרים - יותר ממה שאתה צריך, אבל הפעם באמת. מדובר בנפח אחסון כה נדיב, כך שהאופציה לחבר את הסמארטפון למסך ולהשתמש בו כמחשב נייח היא באמת ריאלית. זו אחת התכונות המעניינות שיש במכשיר, אך היא אינה בלעדית, גם לסמסונג יש את האופציה דרך תחנת עגינה, ואילו בוואווי רק צריך כבל מתאים, מסך וסט מקלדת ועכבר מבוססי בלוטות' ואתם מסודרים. עם זאת, למי יש שולחן עבודה ריק עם מסך, מקלדת ועכבר ואליהם לא מחובר אף מחשב?
למייט 10 פרו יש 6 גיגה RAM שמתבטאים בכך שהאפליקציות מסוגלות להישאר פתוחות ברקע ללא הצורך להיסגר ולהיפתח מחדש כדי לשחרר את הזיכרון ליישומים אחרים. החוויה הייתה מוחרשת מבחינתנו, בכך שלא שמנו לב כלל שהאפליקציות לא נסגרו, והשימוש הרגיש רציף וללא עצירות. זאת למעט אפליקציות ספציפיות שטוענות את עצמן מחדש בכל פעם שניגשים אליהן, כדי להציג כמה שיותר פעמים את הפרסומות שלהן.
אחד הסעיפים שוואווי מאוד מקדמת בכל הנוגע למכשיר הזה, היא האינטלגנציה המלאכותית שלמכשיר יש שבב ייעודי שמיועד לו. מה בדיוק זה אמור לעשות? וואווי לא ממש אומרת, שכן השימוש היחידי שיש כרגע ל-AI שלהם זו היכולת לזהות פחות או יותר מה אתם מצלמים, או יותר נכון, מה הקטגוריה של מה שאתם מצלמים, ולשנות את תוכנית הצילום בהתאם. וואוו.
אם ניסינו לזהות טקסט, הוא זיהה, אם ניסינו לזהות אוכל, זה עבד בשליש מהפעמים, וזה השלב שבו איבדנו עניין כי החלפת תוכנית צילום היא פעולה כל כך איזוטרית, שנראה שכל המאמץ הטכנולוגי הזה הוביל לזה שאנשים מצלמים את ארוחת הצהריים שלהם לאינסטגרם קצת יותר טוב.
אין לנו ספק שהיכולת לזהות אובייקטים מהמצלמה היא מעניינת ומלאת פוטנציאל, אך זו לא יכולת חדשה בעליל והיא כבר מיושמת במגוון מכשירים וטכנולוגיות אחרות, שלא עושים מזה עניין ובטח לא מספרים על השבב הייעודי שיש להם עבור זה. אותנו זה לא הרשים.
למייט 10 פרו יש שתי מצלמות, אחת 12 מגה פיקסל עם מייצב אופטי מובנה ומפתח צמצם F1.6 ועדשה נוספת שהיא 20 מגה פיקסל ללא מייצב, הזהה לה מבחינת אורך המוקד, כך למעשה שתי העדשות זהות למעט המייצב, וכשמבצעים זום הוא אינו זום אופטי כפי שקיים בשאר החברות, אלא זום דיגיטלי.
איכות התמונה הייתה לא צפויה באופן עקבי. בכך לא ממש הצלחנו לצפות אילו תוצאות נקבל מהמצלמות האחוריות של המכשיר. לעיתים תמונות באור יום היו טובות, לעיתים לא ממש. אך באופן עקבי, כל תנאי התאורה הפחות ממושלמים, התקבלו באופן מזעזע, כך שתמונות שצילמנו בתאורה סבירה של בין ערביים, התמלאו בלכלוך, טשטוש ולבסוף בתוצאה בינונית עד גרועה. ואם ניסיתם להוסיף את אפקט עומק השדה, אז בכלל קיבלתם משהו לא שמיש.
אפקט עומק השדה הוא מהבעייתיים ביותר שראינו בשוק נכון לעכשיו. האפקט אמור ליצור טשטוש הדרגתי המבוסס על המרחק של האובייקטים מהמצלמה. ככל שהאובייקט רחוק יותר מנקודת המוקד, כך הוא אמור להיות מטושטש יותר. היות ומדובר בעדשה קטנה ביותר, אין כאן באמת עומק שדה, אלא עיבוד תוכנה. התאכזבנו מאוד לגלות שאותו עיבוד שעובד בצורה טובה מאוד אצל מתחרים כמו OnePlus 5T, אייפון 8 ואפילו 7, והנוט 8, כאן מפספס ומחשב לא נכון את המרחקים של האובייקטים השונים בתמונה, מה שמוביל לתמונה מעוותת, לא הגיונית לעין ולכן גם לא שמישה. להבדיל מיצרנים אחרים, כאן לא ניתן לבטל את האפקט או לשנות אותו לאחר הצילום כך שמה שיוצא נשאר לעד. המצלמה הקדמית לעומת זאת הפתיעה מאוד לטובה, וסיפקה תוצאות איכותית ונעימות לעין, כולל אפקט עומק שדה לא רע בכלל.
בשימוש רגיל המכשיר כמעט ואינו מתחמם, אך בזמן משחקים כבדים, כן הרגשנו אותו היטב אך הוא התקרר במהירה. בזמן טעינה בכל מקרה הוא לא מתחמם. בדומה לחלק ממכשירי החברה, גם כאן החליטו בוואווי לצייד את הסמארטפון בסוללה עם קיבולת גבוהה מהרגיל של 4000 מיליאמפר. למייט 10 פרו יש את אחת הסוללות המוצלחו שראינו בסמארטפון בגודל הזה. כמעט כל יום סיימנו בין 68 ל-82 אחוז סוללה, וכשמשכנו את הסוללה ליומיים שלמים עדיין הגענו ל-1 בלילה למחרת עם 37 אחוז סוללה.
המכשיר מצויד בטכנולוגיית טעינה מהירה שמסוגלת לטעון כאחוז סוללה כל דקה, ואנחנו יודעים את זה כי ברגע שמחברים את המכשיר למטען מהיר הוא מציג את הטעינה עם נקודה עשרונית לידה (86.2%). עם זאת, כשניסינו לטעון את המכשיר עם מטען מהיר של חברה אחרת, קיבלנו תוצאה מעט יוצאת דופן - המכשיר הפסיק להיטען לסירוגין שוב ושוב.
למייט 10 פרו יש תקן IP67 שאומר שאתם יכולים להרגיש בנוח אם הטלפון נרטב או שמא נקבר בחול. המכשיר הגיע עם מגן מסך בסיסי שהודבק עליו היטב ולמשך שבועיים לא הצלחנו להבין אם מדובר במדבקה שהיא שם למטרת המשלוח או שזכינו במגן מסך מתנה. רק כשהיא החלה להישרט ולהתקלף הבנו שזו מדבקת משלוח או לפחות מגן מסך לא מוצלח במיוחד. לאחר מכן המשכנו להשתמש במכשיר זמן זהה ועד כה נרשמה שריטה אחת קטנה בחלקו התחתון של המסך כך שגם ציפוי גורילה גלאס (לא צוין איזה), לא מספיק כדי למנוע שריטות אקראיות.