- WiseBuy - ROG STRIX Z370-G GAMING Asus

שתף באמצעות:

לוח אם Asus ROG STRIX Z370-G GAMING אסוס

סקירת wisebuy - לוח אם Asus ROG STRIX Z370-G GAMING אסוס

הטוב
  • קל להתקנה
  • תמיכה ב-Intel Optane ו-M.2
  • תאורה צבעונית
הרע
  • מכיל רק שני חריצי PCIE
  • ריבוי תוכנות שונות לשליטה
בשורה התחתונה
ה-Asus ROG STRIX Z370-G Gaming הוא לוח אם קטן (mATX) ומוצלח שמכיל את כל מה שדרוש כדי לבסס עליו מחשב גיימינג מוצלח. ההתקנה הייתה קלה, ההמהרה הייתה אוטומטית והנראות קרבית ומגניבה. כן הפריע לנו שבשם המזעור כל חיבורי ה-SATA קובצו יחד בצורה לא נגישה, ואחד מחריצי ה-M.2 דרש התקנה בניצב עם התקן פלסטיק שיתפוס אותו, במיוחד לאור המיקום הבעייתי שלו.
הקדמה

זהו לוח אם מסדרת הגיימינג Republig Of Gamers של אסוס בגודל mATX עם חריץ LGA1151 למעבדי אינטל דור 8 בלבד. הלוח כולל אנטנת Wi-Fi בתקן 802.11ac, ארבעה חריצים ל-RAM בתקן DDR עד 4000 מגה הרץ, שני חריצי M.2, שש כניסות SATA 6Gbps ותמיכה ב-USB 3.1 אך רק בשקעים מסוג A, כלומר לא usb c החדש. כחלק מסדרת ROG ישנה תמיכה בתכונת התאורה הצבעונית של החברה והלוח כולו צבוע בשחור קרבי, למי שאוהב מארזים שקופים ומוארים.






מעבד
Central Processing Unit: יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבד הוא המוח של המחשב שתפקידו לעבד ולבצע את הפקודות המאוחסנות בזיכרון המחשב.

תודה לאסוס ישראל על השאלת הלוח לסקירה. תוכלו לראות את כל מוצרי הגיימינג של אסוס שבדקנו כאן.

התקנה וחיבורים (35%)

9

בגזרת היציאות תמצאו שני שקעי USB 3.1 בתצורת A, כלומר שקע רגיל רק בתקן המהיר ביותר. ארבעה שקעי USB 3.0, שני שקעי USB 2.0 למקלדת ועכבר ושקע PS\2 שתאמינו או לא, יש גיימרים שמאוד חשוב להם תאימות שכזו. זה גם פרקטי לפתרון בעיות במקרה ויש תקלה בבקר של ה-USB.




חיבור הרשת המובנה הוא במהירות גיגה ביט כלוח האם מגיע עם אנטנטת ווי פיי. שלא כמו במחשב נייד, היא לא חלק מובנה בלוח עצמו אלא מתחברת דרך כבל ייעודי באורך של מטר מפאנל היציאות האחורי. האנטנה עצמה מעוצבת ברוח של סדרת ROG כך שאם תרצו להניח אותה על השולחן היא לא תבלוט לרעה. התמיכה בתקן מאפשרת לגלוש בתדר 2.4 ו-5 גיגה הרץ בעד 867 מגה ביט לשנייה כשישנה תמיכה ב-MU MIMO. הראוטר שלנו כמו כל שאר המנויים של הוט, לא מסוגל לגרד תשיעית מהפוטנציאל וגם ככה אנחנו מחוברים בכבל רשת כפי שאנחנו מאמינים שכל גיימר ששונא לאגים יעשה.




על הלוח מובנה כרטיס קול 7.1 עם יציאה אופטית, כשישנה תמיכה דרך תוכנת Sonic Audio III להגדרות כמו EQ בהתאמה אישית ותמיכה בסראונד דרך היציאות האנלוגיות המובנות, כמו שיש במערכות סראונד למחשבים, לפחות מהדור הקודם.

תכונה נחמדה כאן היא טכנולוגיה שנקראת HRTF - Head Related Transfer Function. הטכנולוגיה מאפשרת לשחזר את הצליל המיקומי שמשתנה בהתאם למיקום הראש ביחס למחשב. כדי להשתמש בטכנלוגיה הזו יש להאזין דרך קונסולת VR כמו Oculus Rift או HTC Vive להקלטות ייעודיות. אם מסקרן אותכם איך מבצעים את החישוב, החברה משתמש בראש בובה מיוחד שמכיל מיקרופונים במיקום האוזניים, ולפי התבנית הזאת מחשבת כיצד הצליל אמור להשתנות עם תנועת הראש במרחב.




על לוח האם תוכלו להתקין שני כונני M.2 ב-PCIe 3.0 אך רק אחד מהם שוכב על לוח האם. לשני אסוס מצאו פתרון יצירתי שאנחנו לא התחברנו אליו במיוחד, וזה דרך מתאם פלסטיק שמגיע איתו המאפשר להתקין את הכונן השני בניצב. אותו שקע נמצא מימין לזכרונות ומאוד קרוב לכל יציאות ה-SATA כך שבמארזים מסוימים, יש סיכוי טוב שכבלים ילחצו על כבל ואם לא אלו שמובילים לכוננים כלשהם, הקצוות שלהם שיבלטו פנימה. כל זה מאוד תלוי במארז שלכם.


על הלוח יש שני חריצי PCIe 3.0 X16 כך שאפשר להריץ אחד במצב X16 או שניים במצב X8. כמו כן ישנה תמיכה ב-Intel Optane כך שאפשר ליצור מערך RAID מבוסס NVMe SSD שלפחות שניים מהכוננים הם M.2 והשלישי דרך PCIe X16 כך שניתן להגיע למהירות נתונים מהירה בצורה יוצאת דופן. 




בצד ימין יש 6 יציאות SATA 6 ברוחב פס של עד 6Gbps כשהם מקובצים יחד ופונים כולם ימינה. בגלל גודל הלוח מצאנו את זה פרקטי מבחינת סדר אך ההתקנה הייתה אתגר גם במארז ATX רגיל, במיוחד בחיבורים בקומה התחתונה שצמודים למארז עצמו ואין מקום גם לאצבעות רגילות. 


התקנת הלוח במארז ATX הייתה רגילה ונטולת בעיות כמו כל לוח אם מודרני. כן נציין שהמימדים הצנועים של לוח האם הפתיעו אותנו לטובה ורעה בו זמנית. שכן זה מאוד נחמד שלוח האם עצמו לא תופס הרבה שטח, אך כן יש ויתור על חריצי PCIe נוספים שיכולים להיות שימושיים לאלו שמשתמשים בכרטיסי עריכה ייעודיים. אמנם אנחנו מציירים כאן פרופיל שימוש דיי ספציפי - גיימר שהוא גם עורך וידאו מקצועי, אך היות וזאת הסיטואציה הספציפית שלנו, אנחנו מניחים שאנחנו לא היחידים בעולם. 


התקנת המעבד הייתה פשוטה ביותר כשהספרות המודפסת המגיעה עם המחשב, ותאמינו או לא, חוברת מודפסת זה דבר מאוד שימושי בלוח אם, הייתה מדויקת וברורה לכל אדם שיודע מה לחפש. הדבר היחידי התעכבנו עליו היה חיבור פאנל החיבורים הקדמי שכן ההדפסה על לוח האם לא הייתה כל כך חד משמעית לגבי היכן הקוטב החיובי והשלישי של החשמל. למי שמודאג, יש על לוח האם נורות צבעוניות נפרדות לכל התקן כמו לוח האם, כרטיס המסך וכן הלאה. כך ניתן לפענח את מקור התקלה אם קיימת.




בכל הנוגע לניהול כבלים, אסוס מצרפת מאגדי כבלים פשוטים, אך לוח האם עצמו תומך בחלקים שתוכלו לייצר בעצמכם אם יש לכם גישה למדפסת תלת ממד. בכך תוכלו להדפיס תושבת למאוורר לכרטיס M.2, כיסוי כבלים לצמה שמגיעה מספק הכוח וכיסוי פנימי לפרופיל החשוף של פאנל החיבורים.


אחת הטכנולוגיות המסקרנות כאן היא מה שאסוס קוראת לו Gamefirst IV, המטרה היא לאחד חיבורי רשת שונים דרך התוכנה הייעודית, מה שאמור לאפשר תקשורת מהירה יותר. התוכנה מאפשרת לאחד חיבור קווי, ווי פיי וגלישה סלולרית אם חיברתם מכשיר שכזה דרך כבל USB שכן אין מודם מובנה בלוח האם. כקונספט זה רעיון מוצלח שמאפשר לרתום את כל רוחב הפס הזמין כדי שלא יהיו לאגים בשום צורה. בפועל, לרוב האוכלוסיה יש חיבור אינטרנט אחד ויחיד בבית כך שמספיק להתחבר אליו דרך כבל רשת כדי לקבל את מקסימום המהירות שהוא מציע. עוד דרך היא לחבר את הסלולר ונכון שחבילות תקשורת נהיו מאוד זולות אבל אנחנו בספק לגבי כמה משתמשים ירצו לנצל את חבילת הגלישה שלהם על שימוש יום יומי במחשב או לגיימינג כזה או אחר.




שמחנו לראות חיבור בלוטות' 4.2 מובנה בלוח האם, כך שניתן לחבר אוזניות ולהאזין למוזיקה וסרטים וכדומה, אך הוא לא פרקטי למשחקים בגלל הדיליי המובנה בטכנולוגיה.

מעבד
Central Processing Unit: יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבד הוא המוח של המחשב שתפקידו לעבד ולבצע את הפקודות המאוחסנות בזיכרון המחשב.

ביצועים ו-OverClocking (65%)

9.5

אסוס יצרה מגוון תוכנות שונות לשליטה בכל היבט של לוח האם ובכללי בכל המוצרים שהיא מייצרת. בכך יש תוכנה לשליטה בלוח האם, יש תוכנה נפרדת לתאורה שעל לוח האם שמתאימה לחלק מהמוצרים ויש תוכנה אחרת שמתנגשת איתה שמתאימה לקו אחר, יש תוכנה נוספת לכרטיס הקול המובנה ויש תוכנה אחרת לגמרי לחיבורי הרשת השונים וזה עוד לפני שדיברנו על התוכנה לכרטיס המסך של החברה. ריבוי התוכנות האלה מוביל להרבה מאוד בלבול למשתמש שרק לומד להכיר את החברה ואת מה שהיא מציעה, ואנחנו היינו מעדיפים שהכל ישב בתוכנה אחת שבה יפתחו אפשרויות שונות בהתאם למוצרים שמחוברים בפועל כי כולן כברירת מחדל פועלות עם הפעלת המחשב.


דרך התוכנה הייעודית אפשר לשלוט במאווררים המחוברים או במשאבות המים אם רלוונטי, להגדיר תוכנות הפעלה שונות בהתאמה אישית לפי עוצמת הרעש שאתם מסוגלים לסבול. על לוח האם יש ארבעה חיישני טמפרטורה שונים, ואם תשתמשו גם בכרטיס מסך של החברה, המידע יועבר לתוכנת השליטה - Fan Xpert 4 וייכלל בפרופיל הקירור שתגדירו. ההתאמה לאקו סיסטם אחיד קצת מזכירה לנו את איך שחברות כמו אפל עובדות כך שהחברה מתגמלת את המשתמש על נאמנות למותג בתכונות נוספות או לפחות משופרות.




דרך התוכנה תוכלו לבצע המהרה (Over Clocking) בצורה אוטומטית וללא צורך בידע טכני. אנחנו נתקלנו בלא מעט בעיות בזמן שעשינו את הניסויים אך אנחנו חושדים בזיכרון המיושן שהותקן במערכת -2666 מגה הרץ כגורם לנפילות. כך או כך התוכנה מאפשרת לכם לשחק עם ההגדרות בלי חשש להינעל מחוץ ל-BIOS בגלל הגדרה לא נכונה.


חלק מהקונספט של סדרת ROG הוא המראה החיצוני של הרכיבים הפנימיים. אסוס יודעת את זה ואף משתמשת בזה כחלק מהתדמית של המוצר. בלוח האם זה מתבטא בלד צבעוני שמובנה בתוכו, ובו ניתן לשלוט דרך התוכנה. בכך ניתן לקשר אותו לטמפרטורה של המחשב או לעוצמת הקול כך שהעוצמה והצבע משתנים בהתאם. כחלק מהאקו סיסטם של אסוס, היא מאפשרת לסנכרן בין לוח האם, כרטיס המסך ואביזרים כמו עכבר, מקלדת ואוזניות כדי שכולם יוארו יחד. מצאנו את מלאכת ההגדרה מיותרת ומתסכלת שכן אם במקרה התקנת מקלדת של אסוס כמו Claymore, יש לה תוכנה משלה שמתנגשת עם התוכנה ששולטת בשאר ונשארנו תוהים למה הפונקציה המיותרת הזאת כל כך מסובכת.

תודה לאסוס ישראל על השאלת הלוח לסקירה. תוכלו לראות את כל מוצרי הגיימינג של אסוס שבדקנו כאן.