- מייזו WiseBuy - M6 Note Meizu

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Meizu M6 Note 64GB מייזו

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Meizu M6 Note 64GB מייזו

הטוב
  • מסך גדול, איכותי ובהיר
  • חיי סוללה ארוכים וטעינה מהירה
  • זוג מצלמות עם אפקט טשטוש הרקע
  • ספיקר עוצמתי
  • קורא טביעות אצבע אמין ומהיר
הרע
  • ביצועים פושרים
  • איכות צילום בינונית
  • חיבור MicroUSB מיושן
  • מעבר מסובך בין מצב צליל לרטט
בשורה התחתונה
M6 Note של מייזו הוא סמארטפון דרג-ביניים סולידי, שעיקר הגימיק שלו הוא המצלמה הכפולה - פיצ'ר נדיר במחיר הזה. הוא בנוי היטב, כולל מסך מוצלח וממשק נוח וחיי הסוללה שלו ארוכים, אך הוא לא יקבל שבחים על מהירות תגובה או על ביצועי צילום יוצאי דופן.

ה-M6 Note משווק על ידי היבואן כמכשיר שעלותו "החל מ-799 שקלים", וזה נכון רק אם תבחרו בדגם שמגיע עם 16GB בלבד (נראה אתכם מסתדרים עם נפח אחסון קמצני כזה). כדי לרכוש את הדגם שבדקנו, עם 64GB ו-4GB זיכרון RAM, תאלצו להיפרד מ-1099 ש"ח, ומטווח המחיר הזה יש כבר מתחרים רציניים כמו ה-Xiaomi Mi A1 או אפילו ה-Redmi Note 4 לגרסאותיו השונות, שמעניקים שניהם ביצועים עדיפים.
הקדמה

אל סדרת M Note של מייזו, שמציעה מכשירים בדרג ביניים (לצד סדרות MX ו-Pro היוקרתיות), הצטרף באוגוסט 2017 ה-M6 Note. גוף המתכת, המסך הגדול והסוללה החזקה נשארו, אך בדגם החדש עוברת מייזו לראשונה ממעבדי מדיה-טק למעבדי Snapdragon הפופולאריים יותר, ומוסיפה לדגם החדש מצלמה ראשית כפולה בהתאם לטרנד הנוכחי, יחד עם תמיכה בטעינה מהירה - לראשונה בסדרה זו.


מפרט המכשיר כולל מעבד Snapdragon 625, זיכרון RAM בנפח 3GB/4GB - תלוי אם רתם רוכשים את המכשיר עם 16/32GB או 64GB בהתאמה; מסך 5.5 אינטש, מצלמת 12 מגה פיקסל שאליה משודכת מצלמת 5 מגה פיקסל נוספת לצורך אפקט ה"בוקה" הנחשק, סוללת 4000mAh וקורא טביעת אצבע קדמי.


המכשיר זמין בצבעים שחור, זהב, כסוף וכחול. מערכת ההפעלה היא FlyMe המבוססת על אנדרואיד 7.1.2. קיבלנו את ה-M6 Note בהשאלה לבדיקה מהיבואן הרשמי Bug.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול והשמע (15%)

8.5

הרמקול הבודד ממוקם בתחתית המכשיר מצד ימין, והוא אחד העוצמתיים שתקבלנו במכשירים בטווח המחיר הזה - למעשה הוא הזכיר לנו את הספיקר האימתני של ה-OnePlus 5T שבדקנו לא מכבר. עם זאת, איכות הצליל אינה מבריקה והסאונד "קטן" ונעדר נפח ממשי. צלצולים או התראות אין סיכוי שתחמיצו, בכל אופן.


ה-M6 Note מצויד בחיבור אוזניות סטנדרטי, גם הוא בתחתית. איכות השמע באוזניות טובה מאוד והעוצמה סבירה בהחלט; יש אפילו איקולייזר יעיל שמאפשר לכם לכוון את הצליל לפי טעמכם. לעומת זאת, ניהול פרופילי השמע במכשיר מסורבל מאוד, בדומה למכשירים אחרים של מייזו: אי אפשר פשוט לעבור בין מצב צלילים למצב רטט באמצעות הורדת הווליום למינימום. צריך להכנס לוילון ההתראות, להחליף מצב שמע מצליל לשקט ואז להפעיל את הרטט (אלא אם כן אתם אוהבים שהמכשיר רוטט גם כשהוא משמיע רינגטונים. אנחנו לא).


נוחות השימוש (35%)

7

מגמת צמצום גודל המכשיר לטובת מסכים גדולים יותר ונעדרי שוליים טרם הגיע לסדרה זו של מייזו. M6 Note הוא סמארטפון מעט מגושם, עם שוליים עליונים ותחתונים גדולים למדי, משקל נכבד של 173 גרם ועובי של 8.4 מ"מ. הוא עשוי כולו מתכת, אבל למרות התמונות המרשימות שאולי ראיתם - במציאות העיצוב שלו נראה קצת משעמם ונטול השראה. האחיזה ביד נוחה בסך הכל על אף שהיינו מעדיפים קווים מעט מעוגלים יותר, בעיקר בחלקו התחתון.


המכשיר מתהדר במסך IPS בגודל 5.5 אינטש וברזולוציית Full HD. למרות מחירו הזול של המכשיר, מייזו לא חסכו באספקט הזה ושילבו במכשיר מסך מצוין - בהיר כנדרש, חד ובעל צבעים אמינים ועשירים. יש כמובן חיישן תאורה אוטומטי ומצב סינון אור כחול לשעות הלילה שניתן לתזמן.



סט המקשים הפיזיים במכשיר כולל לחצן הפעלה ומעליו לחצן ווליום כפול בצלע הימנית, שניהם מתכתיים, נגישים ונוחים; וכן מקש בית פיזי מתחת למסך שמשולב בקורא טביעות אצבע. מקש הבית מגיב היטב ונוח לשימוש, וגם הקורא הביומטרי אמין ומהיר -  חבל רק שצריך להדליק את המסך תחילה כדי שקורא טביעת האצבע ייכנס לפעולה. במכשירים אחרים מספיק לגעת בחיישן גם כשהמסך כבוי כדי לפתוח את נעילת המכשיר.


מייזו לא מאמינה במקשי מגע נוספים - אולי מרצון מיושן במקצת להידמות ל-Apple, שגם במכשיר שלה יש מקש אחד בלבד. במקום מקש "חזרה" אפשר לגעת במקש הבית (נגיעה מחזירה אתכם שלב אחד אחורה, לחיצה מחזירה אתכם למסך הראשי). כדי להגיע לתפריט היישומים האחרונים יש להחליק את האצבע מתחתית המסך כלפי מעלה; זה לכאורה אינטואיטיבי, אבל לא עובד מהר מספיק ואם הייתם במסך שבו המקלדת פתוחה - תמיד יילחצו לכם כמה מקשים לשווא לפני שהתפריט ייפתח. אם הסידור הזה לא לטעמכם, תוכלו להפעיל במקומו שורת ניווט על גבי המסך, רק שמקש החזור ממוקם בה משמאל במקום מימין ואי אפשר לשנות זאת.



מערכת ההפעלה FlyMe אהובה עלינו בזכות הפשטות שלה, המראה הנקי ואפשרויות ההתאמה האישית הרבות יחסית. עם זאת, קשה לומר שמייזו הצליחה להתאים את התוכנה לחומרה באופן מיטבי. את המעבד Snapdragon 625 פגשנו כבר במכשירי דרג-ביניים רבים למדי והוא בדרך כלל מספק שילוב מצוין של חיסכון בסוללה וביצועים טובים. ב-M6 Note הוא אמנם מספק את הסחורה בתחום צריכת האנרגיה, אבל הביצועים לא מרשימים. לעיתים לא רחוקות נתקלנות באיטיות בפתיחת יישומים ובלאגים בולטים בפעולות שונות, וגם אם בשאר הזמן המכשיר מהיר יחסית - הדבר פוגם בחוויה. כמובן שלא ציפינו לביצועי-על ממכשיר במחיר כזה. מבחן הביצועים של AnTuTu העניק למכשיר ציון נמוך של כ-60 אלף נקודות בלבד.

מקלדת
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

צילום והקלטה (30%)

7.5

טרנד המצלמה הכפולה הגיע די במהירות למכשירי הביניים; תחילה עם ה-Mi A1 של שיאומי וכעת גם ב-M6 Note של מייזו. לעומת חלק מהפתרונות בשוק שבהם המצלמה המשנית שימשה כעדשת זום X2, כאן המצלמה השנייה משמשת בעיקר עבור מצב דיוקן, כלומר אפקט טשטוש הרקע, ולדברי החברה גם לשיפור התוצאות בתאורה חלשה. העדשה הראשית היא ברזולוציית 12 מגה פיקסל עם צמצם f/1.9. מצלמת הסלפי הקדמית מרשימה עם רזולוציה גבוהה של 16 מגה פיקסל. למרות מה שתקראו במפרטים שונים בעולם, ה-M6 Note מסוגל לצלם וידיאו ב-4K ולא רק ב-1080p.



איכות הצילום במצלמה הראשית מעורבת. הצבעים נהדרים והטווח הדינמי רחב יחסית, במיוחד אם תפעילו את מצב HDR, ואם אינכם דקדקנים במיוחד תהנו רוב הזמן מתמונות שייראו נפלא בשיתוף ברשת. עם זאת, מבט לעומק התמונה יגלה מיד רעש דיגיטלי לא נחוץ, פירוט בינוני לכל היותר וחדות לא מספקת אפילו באור שמש ישיר.


אפקט טשטוש הרקע אגרסיבי מאוד במכשיר הזה; הוא מצליח במידה טובה מאוד לבודד את האובייקט הראשי, אבל הטשטוש של הרקע כה מסיבי שהתמונה נראית קצת מוגזמת ולא אמינה במיוחד. גם כאן, אם מטרת הצילום הוא שיתוף ברשתות החברתיות, קשה לבוא בתלונות במיוחד לאור העובדה שמרבית המכשירים במחיר הזה לא מציעים כלל את הפונקציה הזו.





רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה (10%)

9

מייזו M6 נוט מצויד בסוללה בקיבולת מרשימה מאוד של 4000mAh. יחד עם המעבד החסכוני הוא מספק משך פעולה מצוין; בשימוש השוטף שלנו הצלחנו לקבל יום וחצי של עבודה בלי שום בעיות. בנוסף, המכשיר כולל את תקן הטעינה המהירה של החברה mCharge, אם כי מהירות זה דבר יחסי: בבדיקה שלנו הוא טען את המכשיר ל-55% אחוז תוך שעה, ול-88% תוך שעה וחצי שזה נחמד אבל לא הכי מהיר שפגשנו.


מילה על שקע הטעינה שאינו USB-C כמקובל בשנים האחרונות אלא Micro-USB המיושן: בשיא הרצינות, מייזו, אנחנו ב-2018, אין הצדקה לשימוש ברכיב כל כך מיושן גם במכשיר זול.


עמידות (10%)

8

ה-M6 Note אמנם עשוי מתכת ומשדר איכות בנייה טובה מאוד, אבל מאידך המסך אינו מוגן בזכוכית גורילה או בזכוכית עמידה לשריטות כלשהי. כמובן שאין מה לדבר על עמידות במים. גוף המתכת אמנם יגן על המכשיר בפני נפילות, אבל על המסך כדאי שתשמרו עם מגן מסך איכותי.


המכשיר נמסר לבדיקה באדיבות היבואן הרשמי Bug