סקירת wisebuy - מדפסת Brother MFCL2710DW
- מהירה מאוד – עד 30 עמודי טקסט בדקה
- מספיקה לצרכי משרד קטן/בינוני
- אלחוטית ומאפשרת הדפסה מהסמארטפון וסריקה אליו
- בעלת אפליקציה שימושית
- לא תומכת בדפי A3
- מדפסת מונוכרום בלבד – ללא הדפסות בצבע
- הדפסה וסריקה מהאפליקציה אורכת זמן רב
- מסך LCD מיושן ולא אינטואיטיבי כמו המדפסות החדשניות
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
נפתח בממדי המדפסת: 31.8 ס"מ גובה, 39.8 ס"מ רוחב, עומק 41 ס"מ ומשקלה העומד על 11.7 ק"ג, נתונים אשר מזוהים היטב עם מדפסות המיועדת למשרדים. בכך, נתוניה הפיזיים ינפחו את שולחן העבודה של המשתמש האישי, במידה ותבקשו להציב את המדפסת שם, אך הצבתה במקום ייעודי כלשהו במשרד יהיה יעיל יותר, הן מבחינת נוחות כלל העובדים והן מבחינת נראות המשרד.
התפעול נעשה באמצעות המקשים שבראש המדפסת, כשהפופולריים שביניהם בולטים לעין וברורים לתפעול, ביניהם מקשי ההפעלה, COPY, SCAN ו-FAX. תצוגת LCD מיושנת הנושאת שתי שורות רחוקה מלהציג את הנוחות האידיאלית למשתמש, היותה נטולת שליטה במגע או לפחות מצוידת במסך צבעוני שיהיה נגיש יותר לעובדים בעלי אוריינטציה פחות טכנולוגית.
הקישוריות השכיחות נתמכות: ניתן לחבר את המדפסת באמצעות כבל USB סטנדרטי, דרך כבל רשת (Ethernet) או על גבי הרשת האלחוטית. מפתיע לגלות שדווקא חיבור ה- Wi-Fiהיה המהיר מכולם ובתוך דקת התקנה הצלחנו להוציא דף ראשון. חיבור כבל ה-USB למחשב אחר דרש כבר הורדת דרייבר מיוחד מאתר היצרנית, אבל גם כאן, תוך דקות בודדות המדפסת החלה לקבל פקודות בהצלחה.
באגף העזרים התומכים, ניתן למצוא את תוכנת Nuance PaperPort 14SE, שבעיקר נועדה לקטרג ולסדר מסמכים, תמונות ובעצם כל קובץ שעובד למחשב באופן הנוח למשתמש, כולל אפשרות ליצירת ועריכת מסמכי PDF. גם תכונת OCR השימושית נוכחת ומציעה זיהוי תווים אופטי, כלומר המרת מסמכי מלל לכדי טקסט עריך בו ניתן לערוך חיפוש ולבצע עריכות בטקסט כמובן.
התחלנו עם כמה שימושים שכיחים והדפסת דף דו"צ במזין האוטומטי עבדה חלק: פשוט תוחבים זוג דפים למזין האוטומטי, מקישים על כפתור ה- sided2 וכפתור ה-COPY דואג לסרוק את שניהם ולהמיר אותם לדף בודד, בפעולה שלוקחת בערך 15 שניות. מזין הדפים עצמו מספק מאוד – הוא אמנם ניחן בהרגשה מעט פלסטיקית אך 50 עמודים להזנה התגלו כדי והותר עבור צורכי המשרד בו שהו 12 עובדים. החיסרון הבולט היחיד באשר לשימושיות נגע לעובדה שהמדפסת לא מסוגלת להתמודד עם מסמכים גדולים מ-A4. אמנם מדובר בגודל הסטנדרטי והשכיח ביותר במשרד הממוצע, אבל מעטפה גדולה מהמידה המקובלת או למשל תכניות בנייה – לא הצלחנו לסרוק ולהדפיס כפי שרצינו.
ומה לגבי יכולות הסורק? על הנייר, ניתן לסרוק 23 מסמכי מונוכרום בדקה ו-7.5 תמונות צבע בדקה, כאשר הרזולוציה המקסימלית מהמזין האוטומטי עומד על 600x600 dpi ומזכוכית הסורק 1200x1200 dpi איכות סריקת התמונות סטנדרטית למדי: יש לה אמנם נטייה קלה להחוורת צבעים או ל"השטחת" גוונים מסוימים והפיכתם לפחות מלאי חיים, אבל בהתחשב בייעודה המשרדי מלכתחילה לא ציפינו ליותר מדי. מסמכי טקסט כבר סיפקו אותנו יותר, כשהטקסט היה ברור, חד והוצג כשחור מלא ולא בגווני אפור עכורים. באשר לפקס, לא התקשינו בלשלוח ולקבל מסמכים. בספר הכתובות ניתן לחייג במהירות לעד 200 זיכרונות לכתובות מייל ומספרי פקס וכן ניתן לאחסן שילוב של עד 20 קבוצות, לחיוג קבוצתי.
השימושיות אכן גבוהה והביצועים בפועל מהירים, רק חבל שקליטת הנתונים מעט איטית ומהרגע שנשלחת הפקודה, עוברות בערך 10 שניות עד שדף סטנדרטי יוצא מהמדפסת. סריקה ישירות לנייד עובדת נהדר אבל היינו שמחים להליך טיפה יותר זריז של עיבוד קבצי PDF והדפסת דפי דו"צ, פעולות שאורכות הרבה יותר זמן מהדפסת שני דפים שהודפסו על צד אחד, לדוגמא. גם סריקת דף צבעוני מהמובייל אורכת זמן רב – כמעט דקה שלמה לקח ל- MFCL2710DW לשלוח את תמונת ה-A5 להישלח לטלפון שלנו. באופן משונה, זמנים הרבה יותר מוצלחים נרשמו כשהדפסנו בצורה אלחוטית מהמחשב, למרות ששניהם מבוססי רשת, כך שנותר רק לנחש שאיטיות האפליקציה היא זו שתובעת יותר זמן.
ומה לגבי מבחן השקט? אחת מתכונות הדגל בהן מתגאה המדפסת הן הקולות המינימליים הבוקעים ממנה בעת עבודה, העומדים על פחות מ-50 דציבל, לטענת היצרנית. במבחן התוצאה, מוכרחים להודות שלא הבחנו בהבדל ניכר למדי, לטוב ולרע. כלומר הרעשים שגרתיים למדי – הם לא רועמים מדי אבל לא הוגן להגיד שהם ממש בלתי נשמעים או שקטים מאוד מהמקובל.
העתקנו קבלות, מסמכים רשמיים ותעודות שביקשנו לגבות. העותקים יצאו ברורים וקריאים, עם הפרדה טובה בין הגוונים השחורים. גם תרשימים, גרפים ושאר אלמנטים פופולריים במצגות הופקו היטב – נוח ונעים לקרוא בין גווני האפור, עד כמה שניתן ליהנות מדוחות מונוכרומים. גם משימה מאתגרת כמו הקטנת הפונט ל-4pt לא עשתה למדפסת חיים קשים והטקסט ניתן לקריאה, אפילו בגודל 3pt שבדקנו מיד אחריו כדי לגלות את הגבול התחתון שעדיין מאפשר קריאה.
עם כל הכבוד לאיכות התמונה בגווני שחור, תשכחו מהדפסת תמונות כמובן. מעברי הצבע גסים מדי מכדי ליהנות מתמונת טבע או צילום משפחתי, מה גם שה- MFCL2710DW מעולם לא הבטיחה חדשות בתחום הפוטו, כך שממילא לא ציפינו לגווני שחור מדהימים ביופיים. נראה כי שם המשחק כאן הוא פונקציונליות, כך שסטודנטים ושאר משתמשים המבקשים להדפיס דפים לצרכי משרד, ימצאו את מבוקשם אך לא יותר מכך.
ה- MFCL2710DW מתיימרת להציג מהירות הדפסה של עד 30 עמודים בדקה, עד 15 צדדים בדקה (7.5 דפים בדקה) והוצאת דף ראשון בפחות מ-8.5 שניות.
בקופסה קיבלנו טונר שמגיע עם 700 עמודים להדפסה, כאשר בשוק מוצעים שני סוגי טונרים: טונר TN-2410 בתפוקה של 1,200 עמודים (מחירו בממוצע 250₪) ו-TN-2420בתפוקה של 3,000 עמודים (מחירו בממוצע 330₪). העלות לדף בודד סבירה למדי ועולה בממוצע 0.15 אגורות, כמובן, כל עוד לא מדובר בהדפסת תמונות אלא בנייר A4 עם טקסט בכיסוי 5%. חשוב לזכור כי אלו עדיין מדדים נמוכים לעומת מדפסות הדיו, שיכולות גם להאמיר לכמעט שקל בודד להדפסה, כך שבכל הנוגע לצריכת הדיו, ה- MFCL2710DW חסכונית למדי כמירב מדפסות הלייזר ובחישוב לטווח האורך תועיל אל מול מדפסת שאולי תהיה זולה יותר בעת רכישתה, אבל עלויות הדיו שלה רחוקות מלהיות חסכוניות.