ה-Xiaomi Redmi 5 Plus מציע למשתמשיו קווי עיצוב מוכרים: מבנה מתכת מלא המתעגל מגבו אל החזית, ושם מונחת לה יריעת זכוכית מסוג Gorilla Glass (הדגם הספציפי לא נחשף) בתצורת 2.5D המתמזגת אל המתכת. בדפנות הסמארטפון מימין ומשמאל נמצא, בהתאמה: כפתור נעילה/כיבוי+2 כפתורים לוויסות הווליום, ומגירה עבור כרטיסי ה-SIM או ההרחבה.
בדפנות התחתונה והעליונה ישולבו שקע MicroUSB לטעינה/העברת נתונים, רמקול ראשי, שני מיקרופונים, שקע 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות/אביזרי שמע אחרים ונורית אינפרא-אדום (IR) שתאפשר לבצע שימוש במכשיר כשלט. את גב הרדמי 5 פלוס מעטרת מצלמה ראשית ברזולוציית 12 מגה פיקסל כמו גם קורא טביעות אצבע ביומטרי.
ראשית - מדובר במכשיר בעל מראה אלגנטי שמשדר יוקרה לה אנו לא מצפים בקטגוריית המחיר שלו. קווי העיצוב אמנם דומים ל-Redmi Note 4 שראינו בשנה שעברה, אך אין כל רע בזה, שכן גם דגם זה סיפק חווית עיצוב נעימה למדי ביחס למחירו. למעשה, מדובר בשדרוג עבור גרסת Redmi, בה השימוש בפוליקרבונט היה עד לא מכבר לפופולרי יותר מאשר מתכת.
בחזית המכשיר משולב צג מסוג LCD בגודל 5.99 אינץ' המשתלט על מרבית מהחזית (כ-77.4% יחס מסך-גוף מכשיר). צג זה מגיע ברזולוציית Full HD Plus שיוצרת, כמיטב המסורת החדשה בשוק הסלולר - יחס תצוגה מוארך של 18:9, מה שהוביל את היצרנית לוותר על כפתור ניווט קפסטיביים.
פאנל התצוגה של הרדמי 5 פלוס מצליח, לטעמנו, לבצע עבודה מצוינת: הצבעים חדים וחיים למדי, הבהירות גבוהה והופתענו שזו סיפקה אותנו גם בימי הקיץ החמים וזוויות הצפייה היו סבירות. צפייה בסרטים וסדרות דרך נטפליקס, יוטיוב או כל שירות אחר הייתה מענגת למדי, הן נוכח הצג הגדול והן נוכח יכולתו להציג את הצבעים והתוכן בצורה די טובה. צפייה בתמונות וגלישה באינטרנט היו מהנים גם הם על הצג הענק.
בשטחים הנותרים סביב למסך משלבת שיאומי מצלמת סלפי קדמית ברזולוציית 5 מגה פיקסל, כמו גם פלאש LED ייעודי עבורה.נוכח גודל המסך מימדי המכשיר אינם צנועים כלל ועומדים על 158.5 מ"מ אורך, 75.5 מ"מ רוחב, 8.1 מ"מ עובי ומשקל של 180 גרם. בהתאם לכך, הרדמי 5 פלוס אינו קל לאחיזה ושימוש ביד אחת, ובמרבית המקרים העדפנו, ללא כל עוררין, לבצע שימוש בשתי הידיים שלנו - מה שאפשר לנו לקבל חווית משתמש טובה יותר ולהימנע מנפילות והחלקות מיותרות אותן מביא עימו גוף המתכת.
מתחת לפני השטח מציע ה-Redmi 5 Plus מפרט טכני שמוכר לנו כמעט במלואו מאחיו הקטן, רדמי נוט 4. הוא כולל מערכת שבבים מדגם Snapdragon 625, שמכילה 8 ליבות עיבוד מסוג Cortex-A53 בתדר מירבי של 2.0GHz, בשילוב מאיץ גרפי (GPU) מסוג 506. לצידה, בגרסת המכשיר שקיבלנו לבחינה מקבוצת המילטון, נמצא 4GB RAM וזיכרון אחסון בנפח של 64 גיגה-בייט.
מדובר במפרט שעד לשנה שעברה פנה לשוק הביניים (סדרת Redmi Note 4), ואילו השנה הוא מגיע כחלק מסדרת Redmi 5 הפונה לשוק הבינוני-נמוך. אז נכון, לא מדובר בשיפור בהשוואה לרדמי נוט 4, אך זה מעולם לא היה תפקידו של המכשיר. ה-Redmi 5 Plus, כמכשיר הפונה לשוק הבינוני-נמוך, מתפקד בצורה מצויינת בביצועי היום-יום.
ניווט במסכים השונים, ביצוע עבודה יום-יומית שוטפת - גלישה באינטרנט, האזנה למוסיקה דרך יוטיוב, Apple Music או אפליקציות אחרות, כתיבה/קריאה של הודעות אסמס ומיילים, כל הפעולות היומיות מבוצעות בצורה לא פחות ממעולה. עם זאת, ה-Redmi 5 Plus אינו חף מגמגומים, תקיעות וקריסות המופיעות גם הן מפעם לפעם, אך הדבר סביל. ביחס למתחרים אחרים בעלי תג מחיר דומה - מדובר באחד מן המכשירים המובילים ביותר לטעמנו. אם נשווה אותו למכשירי הדגל הזמינים בשוק כמובן שהוא ישאר הרחק מאחור, אך ביצועיו מספיק טובים לאלו שדרישותיהם מן הסמארטפון אינן כה גבוהות.
אם, כמובן, תרצו בחווית גיימינג נקייה, חלקה ומהירה - הרדמי 5 פלוס אינו המכשיר עבורכם. שלא תבינו אותנו לא נכון, בהחלט אפשרי לשחק עימו משחקים צנועים שלא דורשים כוח עיבוד רב בהנאה רבה. אך אם תרצו להריץ משחקים כבדים בעלי גרפיקה עתירת משאבים, לא תקבלו את חווית הגיימינג הטובה ביותר - אף על פי שהדבר עדיין אפשרי. דילוגי פריימים ותקיעות במשחקים אינטנסיביים כדוגמת אספלט 8 בהחלט הופיעו, אך בסופו של יום עדיין חווית שימוש והגיימינג היו טובות מאוד ביחס למחיר.
בזירת מערכת ההפעלה נמצאת איתנו גרסת אנדרואיד 7.1.2 המיושנת למדי, עליה מולבש ממשק המשתמש MIUI בגרסה 9.5 שהגיע אלינו בעדכון בימי השימוש הראשונים שלנו עם המכשיר. ממשק המשתמש בגרסה המעודכנת ביותר שלו מביא עימו פיצ'ר חדש ומעניין למדי, והוא ניווט באמצעות מחוות.
מדובר בפיצ'ר המוכר לנו מאייפון X (ולאחרונה גם מאנדרואיד P 9.0), שלמעשה מבטל את כפתורי הניווט הקפסטיביים המוכרים ובמקומם מאפשר להשתמש במחוות לצורך ביצוע פעולות שונות. כך, החלקה מחלקו התחתון של המסך כלפי מעלה תהווה כ"כפתור בית", ביצוע פעולה זהה עם עצירת האצבע במרכז המסך תוביל אותנו למסך האפליקציות האחרונות; והחלקה מימין/שמאל בקצוות החצי התחתון של המסך תשמש כ"כפתור חזרה".
בתקופת השימוש שלנו ברדמי 5 פלוס הקפדנו להשתמש במחוות אלו ולאחר תקופת הסתגלות קצרצרה הפך השימוש לנעים ונוח למדי. עם זאת, אנשים שלא רגילים למחוות אלו וינסו לבצע שימוש במכשיר יתקשו לבצע זאת ולפחות במקרה שלנו, לא יקח להם זמן רב לפני שיחליטו להשליך את הסמארטפון הצידה.
מלבד זאת, ממשק המשתמש של שיאומי נותר דומה לגרסאותיו הקודמות. הוא מציע מעיין שילוב בין iOS לאנדרואיד, בעודו מוותר על מגירת האפליקציות לטובת השלכת האפליקציות כולן על מסכי הבית, מה שלא היווה עבורנו, משתמשי האייפון, קרקע זרה. לאורך השנים הצליחה שיאומי לשפר את ממשק המשתמש שלה פלאים, ואף על פי שלא מדובר בממשק המועדף ביותר עלינו, הצלחנו להינות ממנו ומן הפיצ'רים השונים אותם הוא מציע.
בין הפיצ'רים: נעילת אפליקציות ישירות דרך מסך ההגדרות, הקלטת שיחות מובנית, אפשרות לשיכפול אפליקציות על מנת לנהל באלו 2 חשבונות בו זמנית ועוד. ראוי להדגיש כי המכשיר וממשק המשתמש אינם חפים מתקיעות ובאגים, שכן מפעם לפעם נתקלנו בתקיעות לא כ"כ נעימות.
קורא טביעות האצבע שבגב הסמארטפון מצליח לבצע עבודה לא פחות ממצויינת. מסך הנעילה נפתח תוך רגעים ספורים, וגם אם לא מדובר בקורא הביומטרי הטוב ביותר בשוק - הוא מצליח להשאיר מאחור מתחרים אחרים ויקרים יותר באופן משמעותי.