- WiseBuy - Redmi 5 Plus 64GB Xiaomi

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB שיאומי

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB שיאומי

הטוב
  • מחיר
  • סוללה
  • מסך מצויין
  • חווית מולטימדיה
הרע
  • ביצועים
  • עמידות
  • מחבר MicroUSB
בשורה התחתונה
שיאומי אינה זרה בשוק הביניים, ואת העבודה המרשימה שעשה בשנה שעברה דגם ה-Redmi Note 4, מצליחה להשלים בשוק הנמוך סדרת Redmi 5 ובראשה דגם ה-Xiaomi Redmi 5 Plus. הוא כולל מסך מצויין, תג מחיר מפתה, וחיי סוללה שיגרמו לסובבים אתכם לקנא כל רגע, אך נשאר מאחור בכל הנוגע למפרטו הטכני וביצועיו, שלמעשה זהים לאלו של דגם הרדמי נוט 4. כך או כך, מדובר באופציה לא פחות ממצוינת עבור משתמשי השוק הנמוך, בעיקר אם אלו אינם חובבי צילום.
הקדמה

שיאומי הוקמה כחברת סטארט-אפ איי שם בשנת 2010, והחלה בייצור סמארטפונים ששמים דגש על יחס התמורה אל מול המחיר. 8 שנים לאחר מכן, עושה היצרנית חיל ברחבי העולם, בעודה מדורגת בצמרת המכירות הבינלאומית, וכך גם בשוק הישראלי ובדגש על שוק הביניים.




דגם ה-Xiaomi Redmi 5 Plus מגיע לשוק תוך שהוא מיישר קו עם המתחרים בשוק הרווי ומציע את אחד מן הפיצ'רים הפופולריים ביותר בעולם הסלולר בשנת 2018: מסך גדול עם שוליים די דקים ויחס צפייה רחב של 18:9. לצד פיצ'ר זה הוא מביא עימו מפרט טכני שלא מחדש הרבה ומוכר לנו מדגמי העבר של היצרנית, וכן תג מחיר מפתה. אז האם מדובר בבחירה הנכונה למשתמשי השוק הנמוך? יצאנו לבדוק ומסקנותינו לפניכם.

איכות הקול והשמע (15%)

8

את תפקידו המובן מאליו והלא כה מוערך של הסמארטפון שלנו - לבצע שיחות טלפון, מצליח הרדמי 5 פלוס לבצע בצורה טובה למדי. אפרכסת השיחות שמשולבת מעל לפאנל התצוגה עוצמתית ביותר ומספקת איכות שיחה סטנדרטית. המכשיר כולל גם שני מיקרופונים - האחד ממוקם בחלקו התחתון, משמאל לשקע ה-Micro USB, ואילו הנותר משולב בחלקו העליון סמוך לשקע האוזניות. איכות הקלט של המיקרופון הייתה יותר ממספקת עבור מכשיר בתג מחיר זה.




בזירת האודיו וחווית המולטימדיה, כולל ה-Redmi 5 Plus רמקול מונו יחיד המשולב מימין לשקע הטעינה/העברת נתונים. בכל הנוגע לעוצמת הסאונד המתנגן - מצליח הרמקול להפיק אודיו בעוצמה גבוהה ביותר שלא תוכלו לפספס גם בסביבה רועשת. אם ציפיתם לאיכות אודיו ברמה גבוהה, כמובן שלא יהיה זה המצב. בעת שנבחר להגביר את הווליום לעצמה המקסימלית יהפוך הסאונד למעט יותר צורם, אך בעצמה שאינה מגיעה למקסימום תהא האיכות מספקת למדי, גם עבור צפייה בסרטים או סדרות בשירותי הסטרימינג השונים כדוגמת נטפליקס.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

נוחות השימוש (35%)

8.5
ה-Xiaomi Redmi 5 Plus מציע למשתמשיו קווי עיצוב מוכרים: מבנה מתכת מלא המתעגל מגבו אל החזית, ושם מונחת לה יריעת זכוכית מסוג Gorilla Glass (הדגם הספציפי לא נחשף) בתצורת 2.5D המתמזגת אל המתכת. בדפנות הסמארטפון מימין ומשמאל נמצא, בהתאמה: כפתור נעילה/כיבוי+2 כפתורים לוויסות הווליום, ומגירה עבור כרטיסי ה-SIM או ההרחבה.

בדפנות התחתונה והעליונה ישולבו שקע MicroUSB לטעינה/העברת נתונים, רמקול ראשי, שני מיקרופונים, שקע 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות/אביזרי שמע אחרים ונורית אינפרא-אדום (IR) שתאפשר לבצע שימוש במכשיר כשלט. את גב הרדמי 5 פלוס מעטרת מצלמה ראשית ברזולוציית 12 מגה פיקסל כמו גם קורא טביעות אצבע ביומטרי.

ראשית - מדובר במכשיר בעל מראה אלגנטי שמשדר יוקרה לה אנו לא מצפים בקטגוריית המחיר שלו. קווי העיצוב אמנם דומים ל-Redmi Note 4 שראינו בשנה שעברה, אך אין כל רע בזה, שכן גם דגם זה סיפק חווית עיצוב נעימה למדי ביחס למחירו. למעשה, מדובר בשדרוג עבור גרסת Redmi, בה השימוש בפוליקרבונט היה עד לא מכבר לפופולרי יותר מאשר מתכת.



בחזית המכשיר משולב צג מסוג LCD בגודל 5.99 אינץ' המשתלט על מרבית מהחזית (כ-77.4% יחס מסך-גוף מכשיר). צג זה מגיע ברזולוציית Full HD Plus שיוצרת, כמיטב המסורת החדשה בשוק הסלולר - יחס תצוגה מוארך של 18:9, מה שהוביל את היצרנית לוותר על כפתור ניווט קפסטיביים.

פאנל התצוגה של הרדמי 5 פלוס מצליח, לטעמנו, לבצע עבודה מצוינת: הצבעים חדים וחיים למדי, הבהירות גבוהה והופתענו שזו סיפקה אותנו גם בימי הקיץ החמים וזוויות הצפייה היו סבירות. צפייה בסרטים וסדרות דרך נטפליקס, יוטיוב או כל שירות אחר הייתה מענגת למדי, הן נוכח הצג הגדול והן נוכח יכולתו להציג את הצבעים והתוכן בצורה די טובה. צפייה בתמונות וגלישה באינטרנט היו מהנים גם הם על הצג הענק.



בשטחים הנותרים סביב למסך משלבת שיאומי מצלמת סלפי קדמית ברזולוציית 5 מגה פיקסל, כמו גם פלאש LED ייעודי עבורה.נוכח גודל המסך מימדי המכשיר אינם צנועים כלל ועומדים על 158.5 מ"מ אורך, 75.5 מ"מ רוחב, 8.1 מ"מ עובי ומשקל של 180 גרם. בהתאם לכך, הרדמי 5 פלוס אינו קל לאחיזה ושימוש ביד אחת, ובמרבית המקרים העדפנו, ללא כל עוררין, לבצע שימוש בשתי הידיים שלנו - מה שאפשר לנו לקבל חווית משתמש טובה יותר ולהימנע מנפילות והחלקות מיותרות אותן מביא עימו גוף המתכת.

מתחת לפני השטח מציע ה-Redmi 5 Plus מפרט טכני שמוכר לנו כמעט במלואו מאחיו הקטן, רדמי נוט 4. הוא כולל מערכת שבבים מדגם Snapdragon 625, שמכילה 8 ליבות עיבוד מסוג Cortex-A53 בתדר מירבי של 2.0GHz, בשילוב מאיץ גרפי (GPU) מסוג 506. לצידה, בגרסת המכשיר שקיבלנו לבחינה מקבוצת המילטון, נמצא 4GB RAM וזיכרון אחסון בנפח של 64 גיגה-בייט.

מדובר במפרט שעד לשנה שעברה פנה לשוק הביניים (סדרת Redmi Note 4), ואילו השנה הוא מגיע כחלק מסדרת Redmi 5 הפונה לשוק הבינוני-נמוך. אז נכון, לא מדובר בשיפור בהשוואה לרדמי נוט 4, אך זה מעולם לא היה תפקידו של המכשיר. ה-Redmi 5 Plus, כמכשיר הפונה לשוק הבינוני-נמוך, מתפקד בצורה מצויינת בביצועי היום-יום.



ניווט במסכים השונים, ביצוע עבודה יום-יומית שוטפת - גלישה באינטרנט, האזנה למוסיקה דרך יוטיוב, Apple Music או אפליקציות אחרות, כתיבה/קריאה של הודעות אסמס ומיילים, כל הפעולות היומיות מבוצעות בצורה לא פחות ממעולה. עם זאת, ה-Redmi 5 Plus אינו חף מגמגומים, תקיעות וקריסות המופיעות גם הן מפעם לפעם, אך הדבר סביל. ביחס למתחרים אחרים בעלי תג מחיר דומה - מדובר באחד מן המכשירים המובילים ביותר לטעמנו. אם נשווה אותו למכשירי הדגל הזמינים בשוק כמובן שהוא ישאר הרחק מאחור, אך ביצועיו מספיק טובים לאלו שדרישותיהם מן הסמארטפון אינן כה גבוהות.

אם, כמובן, תרצו בחווית גיימינג נקייה, חלקה ומהירה - הרדמי 5 פלוס אינו המכשיר עבורכם. שלא תבינו אותנו לא נכון, בהחלט אפשרי לשחק עימו משחקים צנועים שלא דורשים כוח עיבוד רב בהנאה רבה. אך אם תרצו להריץ משחקים כבדים בעלי גרפיקה עתירת משאבים, לא תקבלו את חווית הגיימינג הטובה ביותר - אף על פי שהדבר עדיין אפשרי. דילוגי פריימים ותקיעות במשחקים אינטנסיביים כדוגמת אספלט 8 בהחלט הופיעו, אך בסופו של יום עדיין חווית שימוש והגיימינג היו טובות מאוד ביחס למחיר.

בזירת מערכת ההפעלה נמצאת איתנו גרסת אנדרואיד 7.1.2 המיושנת למדי, עליה מולבש ממשק המשתמש MIUI בגרסה 9.5 שהגיע אלינו בעדכון בימי השימוש הראשונים שלנו עם המכשיר. ממשק המשתמש בגרסה המעודכנת ביותר שלו מביא עימו פיצ'ר חדש ומעניין למדי, והוא ניווט באמצעות מחוות.

מדובר בפיצ'ר המוכר לנו מאייפון X (ולאחרונה גם מאנדרואיד P 9.0), שלמעשה מבטל את כפתורי הניווט הקפסטיביים המוכרים ובמקומם מאפשר להשתמש במחוות לצורך ביצוע פעולות שונות. כך, החלקה מחלקו התחתון של המסך כלפי מעלה תהווה כ"כפתור בית", ביצוע פעולה זהה עם עצירת האצבע במרכז המסך תוביל אותנו למסך האפליקציות האחרונות; והחלקה מימין/שמאל בקצוות החצי התחתון של המסך תשמש כ"כפתור חזרה".



בתקופת השימוש שלנו ברדמי 5 פלוס הקפדנו להשתמש במחוות אלו ולאחר תקופת הסתגלות קצרצרה הפך השימוש לנעים ונוח למדי. עם זאת, אנשים שלא רגילים למחוות אלו וינסו לבצע שימוש במכשיר יתקשו לבצע זאת ולפחות במקרה שלנו, לא יקח להם זמן רב לפני שיחליטו להשליך את הסמארטפון הצידה.

מלבד זאת, ממשק המשתמש של שיאומי נותר דומה לגרסאותיו הקודמות. הוא מציע מעיין שילוב בין iOS לאנדרואיד, בעודו מוותר על מגירת האפליקציות לטובת השלכת האפליקציות כולן על מסכי הבית, מה שלא היווה עבורנו, משתמשי האייפון, קרקע זרה. לאורך השנים הצליחה שיאומי לשפר את ממשק המשתמש שלה פלאים, ואף על פי שלא מדובר בממשק המועדף ביותר עלינו, הצלחנו להינות ממנו ומן הפיצ'רים השונים אותם הוא מציע.

בין הפיצ'רים: נעילת אפליקציות ישירות דרך מסך ההגדרות, הקלטת שיחות מובנית, אפשרות לשיכפול אפליקציות על מנת לנהל באלו 2 חשבונות בו זמנית ועוד. ראוי להדגיש כי המכשיר וממשק המשתמש אינם חפים מתקיעות ובאגים, שכן מפעם לפעם נתקלנו בתקיעות לא כ"כ נעימות. קורא טביעות האצבע שבגב הסמארטפון מצליח לבצע עבודה לא פחות ממצויינת. מסך הנעילה נפתח תוך רגעים ספורים, וגם אם לא מדובר בקורא הביומטרי הטוב ביותר בשוק - הוא מצליח להשאיר מאחור מתחרים אחרים ויקרים יותר באופן משמעותי.  

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

צילום והקלטה (30%)

7
את גב ה-Xiaomi Redmi 5 Plus מעטרת מצלמה בעלת חיישן יחיד, ברזולוציית 12 מגה פיקסל עם מפתח צמצם של f/2.2, פיקסלים בגודל 1.25 מיקרון, מנגנון זיהוי פאזה עבור פוקוס אוטומטי ופלאש LED כפול. מצלמה זו מגיעה גם עם היכולת לצלם סרטוני וידאו ברזולוצייה מקסימלית של 2160p 4K בעד 30 פריימים לשנייה.

מאז ומתמיד היו יכולות הצילום לאחד מן החסרונות המשמעותיות ביותר שראינו במוצריה של שיאומי, כאשר גם מכשירי הדגל שלה לא הציגו מצלמות מוצלחות מאוד. עם זאת, במהלך השנה האחרונה התהפכה הקערה על פיה, ודגמי ה-Mi6 ו-Mi Note 3 הצליחו להפתיע ולבצע עבודה מצויינת. לצערנו וכפי שניתן היה לצפות, הדבר טרם חלחל מטה אל מוצרי השוק הנמוך של היצרנית, ויכולות הצילום של המכשיר אכן אינן מוצלחות ביותר.

 








בתנאי תאורה מצוינים ובצילום חוץ, תוצאות צילום הסטילס שהצלחנו להפיק היו די טובות - הצבעים היו בולטים, רמת הפירוט הייתה טובה והתמונות עצמן היו חדות. בצילום פנים התוצאות, גם בתנאי תאורה טובים, לא היו מרשימים במיוחד - ראינו מריחה בתוצאות הסופיות, רמת הדיוק בצבעים נפלה משמעותית וכמות הפרטים שנקלטה בתמונה הייתה גם היא לא מרשימה.

בצילום לילי התוצאות היו פחות מרשימות וגם פלאש ה-LED הכפול לא הצליח לסייע למצלמה להפיק תוצאות צילום טובות. בהשוואה לרדמי 4/4X מהשנה שעברה, נציין, מדובר בשיפור משמעותי, אך ביצועי המצלמה עוד רחוקים ממכשירי הפרימיום בשוק הביניים של החברה, בראשם ה-Mi Note 3.  





בכל הנוגע לצילום וידאו, מציע ה-Redmi 5 Plus אפשרות לצילום ברזולוציה מקסימלית של 4K עם 30 פריימים לשנייה. לצערנו, שיאומי לא צירפה מייצב מכל סוג שהוא עם המכשיר (לא אופטי ולא דיגיטלי), כך שהצילום בוידאו מספק תוצאות די רועדות. כמו כן, רמת סינון הרעשים לא הייתה מיטבית ורעשי רוח נקלטו ונשמעו היטב. בתנאי תאורה טובים היו תוצאות צילום הוידאו, מלבד סינון הרעשים וייצובן, סבירות למדי ולא מעבר לכך.

בזירת צילום הסלפי ממוקמת בחלקו הקדמי של המכשיר מצלמת 5 מגה פיקסל, עם מפתח צמצם של f/2.2 ופלאש LED ייעודי. מצלמה זו מספקת תוצאות ממוצעות בלבד - גם בתנאי תאורה טובים, ואילו בחושך מוחלט יהיו התוצאות אף פחות מכך. הצבעים נמרחים, רמת הדיוק נמוכה וחדות התמונה אינה מספקת. כמו כן, הצילום יהיה ארוך יותר וכל תזוזה קטנה תוביל למריחה משמעותית.

פלאש LED
מבזק מבוסס נורת LED הנמצא בטלפונים סלולריים רבים עם מצלמת סטילס. פלאש LED מספק עוצמת תאורה נמוכה למדי ומספיק להאיר למרחק קצר בלבד, אך יתרונו הוא שהוא מסוגל לפעול באופן רציף (ולא רק בהבזקה בודדת) ולשמש בכך גם כפנס קטן בעת הצורך. חלק מהטלפונים משתמשים במערך של 2 נורות LED המאירות בו זמנית ומסוגלות להאיר שטח גדול יותר ובעוצמה משופרת.לעומת פלאש ה-LED, פלאש Xenon קרוב יותר לפלאש "אמיתי" ומספק הבזקה בודדת עם עוצמת תאורה חזקה למדי, המסוגלת להאיר למרחק רב יותר.

משך פעולת סוללה (10%)

9.5
אם במרבית האלמנטים אנו מצפים מהרדמי 5 פלוס לתוצאות צנועות שנופלות ממכשירי דגל יקרים - הרי שהמצב שונה בתכלית כשמדובר בחיי סוללה. המכשיר כולל סוללה בעלת קיבולת מרשימה של 4,000mAh ללא תמיכה בטכנולוגיית טעינה מהירה מסדרת Quick Charge. סוללה זו מבצעת עבודה לא פחות ממדהימה - וכל מילה נוספת מיותרת.

על גבי סוללה טעונה במלואה הצלחנו להוציא מהמכשיר לא פחות משני ימי שימוש רצופים ללא טעינה כלל וכלל. בין אם מדובר בשימוש אינטנסיבי ובין אם מדובר בשימוש ממוצע, המכשיר החזיק לנו פעם אחר פעם למעלה מיום עבודה שלם ובמרבית המקרים הגענו לאחה"צ של היום הבא לפני שנדרשנו לחבר את הסמארטפון לטעינה.



לכל אורך תקופת השימוש שלנו ב-Xiaomi Redmi 5 Plus עמד "זמן המסך" - משך הפעולה בסה"כ שבה היה המסך דולק, על לא פחות מ-6 שעות בממוצע - כאשר כל השימוש היה עם בהירות מקסימלית, הפעלה של שירותי מיקום, WiFi ובלוטות'. מדובר בתוצאות מרשימות שמשאירות הרחק מאחור מכשירי דגל שעלותם לצרכן גבוהה מזו של הרדמי 5 פלוס פי 5 ויותר, ביניהם ה-Galaxy S9, אייפון 8, LG V30 ואחרים.

אם חששתם מכך שהמכשיר לא כולל יכולת טעינה מהירה מובנית, נשמח לשתף אתכם בכך שהוא מגיע ישירות באריזה עם שנאי 2A שהופך את הטעינה למעט יותר מהירה. כך, הצלחנו להטעין את המכשיר מ-0 ל-100 אחוזים תוך כשעתיים וחצי. לא מדובר בנתון חיובי במיוחד, אך ניתן להבין זאת נוכח העובדה שה-Redmi 5 Plus כולל סוללת 4,000mAh עצומה למדי.



סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

עמידות (10%)

8

ה-Redmi 5 Plus של שיאומי, כסמארטפון פרימיום בשוק הנמוך, מביא עימו מבנה מתכת מלא העוטף את גופו עד לחלקו הקדמי, שם הוא מתאגד אל זכוכית 2.5D (זכוכית Gorilla Glass מדגם שאינו ברור, לטעמנו מדובר בדור ה-3). בכל הנוגע לעמידות בפני שריטות ופגעים - לאורך תקופת שימוש של כשבועיים "זכה" המכשיר למספר שריטות בולטות למדי, הן על המסך והן על גב המתכת שלו, זאת אף שלא נפל או נפגע יותר מדי.


בכל הנוגע לעמידות בפני מים ואבק, מיותר לציין כי הרדמי 5 פלוס לא מציע שום עמידות מסוג זה. הסיבה לכך, ניתן להעריך, מגיעה נוכח תג המחיר הנמוך שלו והעובדה ששיאומי אינה מקפידה לשלב יכולות אלו במכשיריה, גם לא ברבים מהסמארטפונים שלה בשוק הגבוה. הרדמי 5 פלוס אמנם אינו עמיד במיוחד, אך כיסוי מגן ומגן מסך צפויים לעשות את עבודתם בצורה מספיק טובה.


סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.