- WiseBuy - Galaxy A8 Plus Samsung

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Samsung Galaxy A8 Plus (2018) SM-A730F 64GB סמסונג

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Samsung Galaxy A8 Plus (2018) SM-A730F 64GB סמסונג

הטוב
  • מראה אקסקלוסיבי
  • מערכת הפעלה אינטואיטיבית ונוחה לשימוש
  • זיכרון ונפח אחסון מספקים
  • חיישן טביעת אצבע משופר מהדגמים הקודמים
  • בעל תקן IP68 – עמיד בפני נזקי אבק ומים
הרע
  • מגיע עם מערכת הפעלה גרסת 7.1.1 ולא Oreo החדשה
  • מצלמה אחורית חלשה מאוד
  • זוג עדשות סלפי סבירות – בניגוד לציפיות
  • חיי סוללה ממוצעים
  • תג מחיר גבוה ביחס למתחרות
בשורה התחתונה
חייבים להתייחס לפיל שבחדר: זה לא סוד שתחת תג המחיר של ה- Galaxy A8, תוכלו למצוא מכשירי דגל סיניים ראויים מאוד, ויתרה מכך - אפילו מכשיר הדגל המוצלח ה-Galaxy S8 נמכר בכמה שקלים יותר, אם תסכימו להתפשר על יבואן מקביל. שלא יהיה ספק: בסופו של יום ה A8 הוא מכשיר ביניים טוב שעושה את העבודה. אבל מתחריו באותו טווח מחירים לא משאירים לו סיכוי להעדיף אותו על פניהם. למרות כל ההבטחות והציפיות, נראה שמכשיר הביניים החדש יתאים בעיקר לחובבי מותגים ולמושבעי סמסונג שלא זקוקים למילה האחרונה בתחום ומוכנים לשלם על כך את הפרמיה בהתאם.
הקדמה

לאחרונה השיקה סמסונג בישראל את ה-+Galaxy A8, מכשיר ביניים ממשפחת Galaxy A, שדומה מאוד לאחיו הקטן ששוחרר במקביל, ה-Galaxy A8, פרט לגודל המסך ונפח הסוללה. גודל מסך ה-+A8 עומד על 6 אינץ', שאובזר בתצוגת Super AMOLED וברזולוציה של 2220X1080 פיקסלים. המכשיר מצויד במעבד מתומן ליבות Exynos 7885 מבית סמסונג, לצד 4GB זיכרון RAM ונפח אחסון פנימי בסך 64GB, כולל אפשרות הרחבה של 256GB נוספים באמצעות כרטיס זיכרון. באגף המצלמות ניתן למצוא זוג עדשות קדמיות ברזולוציה של 8 ו-16 מגה פיקסל ואחורית בעלת 16 מגה פיקסל. בפינת האבטחה: תקן IP68, כלומר עמיד בפני אבק דק ויכול לשהות במים בעומק של למעלה ממטר למעלה מחצי שעה וכן בעל חיישן טביעות אצבע עם הבטחה לזיהוי פנים זריז. חותם את המפרט הטכני הסוללה, עם קיבולת של 3,500 מיליאמפר, עם תמיכה בטעינה מהירה באמצעות כבל USB-C.






זיהוי פנים
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.

איכות הקול והשמע (15%)

8.5

דבר לא השתנה באזור האפרכסת – שיחות מתקבלות בקלילות, גובה עוצמת הרמקול הפנימי ממוצעת לגמרי ולא דווחו על ניתוקי רשת או קטיעות מהצד השני.



מיקום הרמקול לא שגרתי: מעט לפני הפינה הימנית העליונה של המכשיר. בזמני משחק לא נהגנו לחסום את פתח הרמקול, יתרון בפני עצמו, ובשימוש השוטף הוא סיפק אותנו מאוד: הסאונד היה נקי ומספיק עוצמתי כדי לא להידרס על ידי רעשי הרקע בחניון עמוס צפצופי מכוניות או בתחנת רכבת הומה אדם.

נוחות השימוש (35%)

8

נתחיל מהעובדה שהסלולרי כבד – 191 גרם מדגישים את משקלו, שבהחלט לא יתאים לילדים. מימדיו 159.9 ס"מ גובה, 75.7 ס"מ רוחב ו-8.3 מ"מ עובי מטשטשים עוד יותר את הגבול שבין סאמרטפון למיני-טאבלט. גוף המכשיר מרגיש טוב ביד ומרשים מבחינה חזותית: זכוכית מלאה מקדימה, שוליים מתכתיים וגב נעים לאחיזה שאינו מחליק. היצע הקישוריות ממוקם בצורה שונה מהרגיל: כניסת האוזניות בתחתית המכשיר, חריץ כרטיס הסים בצד וחריץ כניסת כרטיס הזיכרון בקודקוד. מקדימה ניצבות בגאון זוג עדשות הסלפי בהן סמסונג מתגאה, בגב המכשיר סורק טביעת האצבע ומעליו המצלמה האחורית.




מסך בגודל 6 אינץ' לא יתאים לכל סוגי הידיים אבל מצב תפעול ביד אחת אמור לעזור למשתמשים שלא בורכו בידי כדורסלן: החלקה מעלה באלכסון מהפינה התחתונה או הקשה 3 פעמים על לחצן הבית תצמצם את גודל התצוגה ותאפשר שימוש מלא ביד אחת. אם התצוגה הענקית עדיין לא מספיקה לכם, לחיצה כפולה בקצה המסך תסתיר את פס הניווט ותנדב עוד סנטימטר של מסך.
הרזולוציה ניחנה במידות לא רגילות, 2220X1080, המכונה גם +Full HD ושומר על יחס של 18.5:9 עם תצוגה שבסמסונג מכנים Infinity Display, כלומר נטולת שוליים - אבל אל תצפו לפסים הדקיקים שב-S8 או בקצוות קמורים כמו ב-Note 8. מדובר אמנם בשוליים דקים מהרגיל אך לא משהו שתמצאו במכשירי הדגל, עם כל הרצון הטוב של סמסונג להעניק שם מפוצץ לצג כמעט סטנדרטי.

לטעמנו, תצוגת Super AMOLED ממשיכה להוביל בקטגוריית הצבעים הכהים – השחור הוא שחור מלא ולא אפור כהה במיוחד או כחלחל עמוק, אלא פשוט גוון כהה ועמוק כפי שהיינו מצפים לקבל. הצבעים זועקים ומלאי רוויה אך בצורה אותנטית ולא כאלה שהואצו מלאכותית. בדומה למכשירי ביניים אחרים, בהירות המסך המקסימלית מספקת אך לא מושלמת. לא הסתבכנו בתפעול במהלך תקופת הסקירה אך בתקופת החורף אין בכך השיג גדול מדי ובחודשי יולי-אוגוסט הבוהקים-באמת מצפה ל +A8 אתגר אחר לגמרי. מסך ה-Always ON המפורסם נוכח גם כאן וממשיך להציע מידע שימושי, הניתן לבחירה מתוך 4 סגנונות שעון שיוצגו במסך ההמתנה, כולל האפשרות להגדיר לוח זמנים כך שבלילה נזכה למסך שחור מוחלט.



בחנו את חיישן טביעת האצבע: הקליטה הראשונית מהירה וגם הזיהוי מיטבי אבל עליית המכשיר לא זריזה כמו במכשירים הסיניים כדוגמת Huawei ו-OnePlus, שמוכיחים מזה זמן רב שבכל הנוגע לביצועי סורק טביעת האצבע, אין שני להם. אחרי רצף מכשירים עם מיקום איום, למיקום החיישן ב-+A8 מגיעים השבחים וכעת יותר אינטואיטיבי לגשת אליו עם האצבע המורה, אם כי נדרשת הסתגלות לא להתבלבל ולהניח את האצבע על עדשה המצלמה, הנמצאת מעליו.

במכשיר שולב גם חיישן פנים, המאמת את זהות המשתמש בסריקת פניו ומשחרר את נעילת המכשיר. כשהוא אכן זיהה אותנו, חיישן הפנים יעיל למדי – מהרגע שכפתור הבית נלחץ, המכשיר איתר את תווי הפנים שלנו ובתוך שנייה מסך הבית נחשף. אלא שהסיטואציה היחידה שהצדיקה את השימוש במנגנון אבטחה זה התרחש כשהיינו במשרד מואר או ביום בהיר והפנים שלנו הוצבו ממש מול העדשה. זיהוי בערב דרש יותר מדי התעסקות ורק בזכות אורות הרחוב הצליח המכשיר לחשוף את מסך הפתיחה, אחרי כמה שניות. גם בחדרים חשוכים הוא מבקש יותר מדי זמן זיהוי, שדי מייתרים את מנגנון האבטחה והופכים את חיישן טביעת האצבע ליעיל מבין השניים.



המכשיר צויד במערכת שבבים Exynos 7885 בעלת 8 ליבות: זוג ליבות במהירות 2.2 גיגה הרץ ועוד 6 ליבות במהירות 1.6 גיגה הרץ, מחוזקים במעבד גרפי Mali-G71. לצדם זיכרון RAM בסך GB4 שהם יותר ממה שמשתמש הביניים צריך – הפעלנו במסכים מקבילים כמה אפליקציות כבדות והמעבר ביניהם היה חלק, בלי אתחולי אפליקציות או גמגומים קלים המעידים על קושי בלנהל מספר משימות במקביל. משחק הפעולה Marvel Contest of Champions הופעל ללא שום בעיה ובמבחני Antutu קיבלנו את התוצאה 84584 נקודות, שהיא סבירה למדי בשוק הביניים. באופן מפתיע, דווקא הניווט בין התפריטים מעידים במקצת על מיקומו הבינוני במדף הסלולר ולמרות שאנימציות המעברים חלקות ורוב הפעולות מתבצעות באלגנטיות, אי אפשר שלא לפספס שיהוקים קלים, במיוחד כשרגע לפני תפעלנו מכשיר דגל שהנציח את הפערים ביניהם.

נפח אחסון בסך GB64 הם די והותר – אז נכון שאחרי כמה התקנות של אפליקציות הכרחיות השטח הזמין כבר צנח ל-GB46.5, אך הנפח האסטרונומי הזה, לצד העובדה שניתן לצרף כרטיס זיכרון, הופך את ה-+A8 למכונת אחסון שאמורה לספק את רוב המשתמשים.



המכשיר מגיע ישירות מהאריזה עם אנדרואיד בגרסת 7.1.1, עם צפי לעדכון Oreo בהמשך השנה, לצד ממשק המשתמש Samsung Experience בגרסת 8.5. בעבר לא חיבבנו אותה, אבל מוכרחים להודות שהעטיפה של סמסונג התגלתה מהמוצלחות שיש לממשקי המשתמש באנדרואיד להציע, מלבד המערכת הנקייה שמבחינתו האידיאלית ביותר. מצב תפעול ביחד אחת כבר צוין, לצד מחוות פופולריות בחיישן טביעת האצבע, פיצ'ר חלונות מרובים השימושי, מסנן 'אור כחול' לקריאה בלילה, הפעלת Dual Messenger היעיל לפתיחת שני חשבונות נפרדים עבור אותו יישום, סידור תפריטים נוח להפליא ועוד. גם Bixby עומד לרשות המשתמשים מיטבי הלכת שמוכנים לשבור קצת את השיניים באנגלית, מאחר והעוזר הדיגיטלי של סמסונג עדיין לא תומך בשפה העברית.

מלבד תכונות הנוחיות, יש גם אפליקציות בחבילה: כל שירותי גוגל הפופולריים כבר בפנים, לצד חבילת יישומי אופיס של מיקרוסופט, הכוללים את Word, Excel ו-PowerPoint ועוד כמה אפליקציות מוכרות מבית סמסונג כמו ה-Samsung Health, S Voice ושאר יישומים שימושיים.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה (30%)

7

על הנייר, המצלמה המרכזית שבגב המכשיר בעלת 16 מגה פיקסל. מקדימה זוג עדשות לצילומי סלפי מפורטים, האחת בעלת 16 מגה פיקסל והשנייה עם 8 מגה פיקסל, אשר מדגישות בבירור היכן סמסונג בחרה הפעם להתמקד. בכל הנוגע לוידאו, הרזולוציה המקסימלית עומדת על 1080p עם 30 פריימים בשנייה.


נתחיל משורת המחץ: המצלמה האחורית בינונית מאוד. מוזמנים להתרשם בעצמכם מהתמונות שצילמנו - הגוונים לא תואמים למקור, הפירוט סביר בלבד, צילומי עומק שדה היו טובים אילולא פוקוס שהתעקש לפספס את האובייקט הקדמי אבל השיא השלילי נרשם במריחת צבעים בלתי נסבלת וגסה מאוד לעין. היו כמה רגעי חסד בצילומי נוף וטבע מאוד ספציפיים וגם ה-HDR תמך ברגעי משבר אבל בשאר הפעילות המצלמה אכזבה וציפינו לקבל יותר תמורה באגף העדשות ממכשיר המתיימר להציע במעט יותר ממכשירי הביניים הסטנדרטיים.



ואם חשבנו שמכאן אין לאן להידרדר, פגשנו בתמונות האיומות שצולמו בשעות הערב. אין דרך עדינה לומר זאת: ביחס למחיר, זו אחת המצלמות החלשות שפגשנו תחת תנאי תאורה בעייתיים. מה לא ראינו שם - בליעת חלקי שחור שלמים שגובשו לכדי גוון כהה ומטושטש, ניצול נוראי של התאורה המלאכותית, רמת פירוט גרועה, מבזק שהחוויר תמונות ואפקט מלאכותי שמחזק גוונים חמים והופך כל תמונה לכתומה מתמיד. זו לא המצלמה שציפינו למצוא במכשיר מבית היצרנית המהוללת מדרום קוריאה ואפילו משתמשי שוק הביניים לא ראויים למצלמה חלשה שכזו.

גם הוידאו ב-1080p לא הבריק: הצבעים סבירים למדי אבל המיקוד נוטה "להשתגע" ובסרטון באורך 20 שניות ניתן לזהות בבירור קפיצות לא נעימות לעין. גם רעידות היד שלנו, אותנטיות ככל שיהיו - לא מאפשרות לצפות בנוחות, ולמרות שמייצב הוידאו פעל ברקע, עינכם רואות שהתמונה רחוקה מלהיות יציבה או נראית כאילו עברה פיצוי מלאכותי שיתקן את הרעידות הטבעיות של המצלם.






ומה לגבי ביצועי הסלפי, אחת מגולות הכותרת של המכשיר? בכל הנוגע לעדשות מקדימה, קיבלנו תוצאות טיפה יותר הגונות עם צבעים מלאים ואמיתיים, פירוט מיטבי, במיוחד באזורי הפנים והשערות, אבל גם כאן מריחות הצבעים לא חדלו להופיע וגם המיקוד הבעייתי תבע מאתנו יותר מדי ניסיונות כדי להשיג תמונה קבוצתית נאותה. את הפנים המטושטשות כבר למדנו לקבל אבל מכאן ועד ל"יצירת מופת בקליק", לפי הבטחת היצרנית, הדרך עוד ארוכה.








לפחות ממשק המצלמה נוח להפליא וכולל תכונת Bixby Vision לאיתור מידע שימושי לצד המצולם: מיקומים ראויים לציון, תמונות דומות, תרגום טקסט ועוד. בקרה קולית, HDR, אפקטים פופולריים, ייפוי תמונה ואפשרות להורדת מצבי תמונה אידיאליים לצילומים שונים – יש גם יש, ונדמה שאין סיטואציה שלא ניתן ללכוד בצורה האידיאלית ביותר. כמה מאכזב שיכולות העדשות לא תואמות להיצע התכונות המעולה שמציע ממשק המצלמה.

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

8

בניגוד לאחיו הקטן, ה-+Galaxy A8 צויד בסוללה משודרגת בנפח 3,500 מיליאמפר שהחזיקה מעמד יום שלם ואחרי שהתחלנו אותו עם 100% סוללה ב-9 בבוקר, הגענו הביתה בשעה 20:00 עם 30% סוללה בערך. חשוב לציין שעבורנו היה מדובר ביום אינטנסיבי למדי, כלומר המון הודעות ווטסאפ, לא מעט שיחות וניווט כולל של שעה באמצע היום. למרות שהמכשיר הצליח להחזיק יום שלם, ציפינו לתוצאה יותר טובה. קיבולת הסוללה הגבוהה, לצד העובדה שהתצוגה עומדת על 1080P בלבד, הותירה בנו את הרושם שנוכל אפילו להגיע ליום וחצי של שימוש אבל קשה לומר שה +A8 יעמוד באתגר, גם ביום פחות תובעני. עוד עניין שמעט אכזב: הסוללה מאבדת המון אחוזים במהלך הלילה, בממוצע 9-11%. אפילו כשעברנו למצב טיסה באחד הלילות איבדנו 6-7% עד הבוקר, כשבאותו זמן מכשיר ביניים בן שנתיים לא סבל מאותה צניחת אחוזים, גם כשהוא ברשת LTE וקישוריות הבלוטות' והמיקום פעלו למשך כל הלילה.


בתחתית הסלולרי כניסת USB-C ובמארז קיבלנו מטען 2A שתומך בטעינה מהירה ועבורנו עבד לא רע בכלל: בתוך חצי שעה קיבלנו עלייה של 37% אחוז בחיי הסוללה – אמנם לא ההבטחה הקלאסית של 50% בתוך 30 דקות, אך מספיק טוב עבור המשתמש הממוצע אליו המכשיר פונה.

עמידות (10%)

9

המכשיר עמיד בפני נזקי אבק ומים בתקן IP68, כלומר מסוגל לשרוד טבילה בעומק של עד מטר וחצי למשך 30 דקות – תכונה שימושית מאוד שלא נמצאת בכל מכשיר ביניים. בנוגע לתצוגה, סמסונג לא מציינים איזו הגנת מסך עומדת לרשות המשתמשים אך ככל הנראה מדובר באחת הגרסאות האחרונות של Gorilla Glass המפורסמת. מעבר לכך, השוליים הנוקשים לצד הגב שלא ספג שריטות למרות שחלק כיס עם צרור מפתחות למשך כל תקופת הסקירה, הופכים את ה A8+למכשיר שמרגיש ונראה די עמיד.


בקופסה קיבלנו גם מגן שקוף ולזכות סמסונג ייאמר שאין כאן ניסיון לצאת לידי חובה: מדובר במגן פלסטיק קשיח מעולה, עם פתחים לכפתורי השימוש ושקיפות שלא הסתירה לחלוטין את גב המכשיר.