סקירה - רמקול נייד ואלחוטי House of Marley Bag Of Riddim 2 ‏- WiseBuy

שתף באמצעות:

רמקול נייד ואלחוטי House of Marley Bag Of Riddim 2

סקירת wisebuy - רמקול נייד ואלחוטי House of Marley Bag Of Riddim 2

הטוב
  • עיצוב בולט, עשוי חומרים מתכלים
  • עוצמת ווליום גבוהה מאוד
  • איכות סאונד מצוינת
  • כולל תיק נשיאה
  • צימוד קל ומהיר
הרע
  • אי-סדירות לא ברורה בין מדרגות עוצמת הסאונד
  • נטול תמיכת עוזרת קולית
  • ללא אפליקציה ייעודית
בשורה התחתונה
הרמקול הנייד של Bag Of Riddim 2 מבית House of Marley התגלה כמכונת אודיו מפלצתית שמסוגלת להציע סאונד איכותי בעוצמת ווליום שאי אפשר לפספס. תיק הנשיאה התגלה כשימושי, הצימוד לסמארטפון היה זריז והתפעול של הרמקול דורש התאקלמות אפסית. המחיר כמובן גבוה מהרגיל ויש גם כמה פשרות קטנות ומעצבנות כמו היעדר אפליקציה והיותו נטול תמיכה עוזרת קולית – אבל בסופו של יום מדובר במוצר מצוין שעומד במשימה לשמה הוא נועד.
הקדמה

ה-Bag Of Riddim 2 מבית House of Marley הוא רמקול נייד עשוי בהספק 40W עם חיבור USB לטעינה מהירה, כולל אופציית להאזנה דרך כבל AUX או בלוטות' עם הבטחה לעד 30 מטר טווח קליטה ועד 10 שעות האזנה רצופות. עשוי בחלקו מבמבוק ובד ממוחזר, מבטיח סאונד ב-360 מעלות וכולל תיק נשיאה.

תודה ל-BuyMax על השאלת הרמקול לסקירה

איכות השמע (50%)

9

מערך האודיו כולל כ-6 רמקולים: צמד בהספק 20W כל אחד, זוג טוויטרים בקוטר אינץ' ועוד שני רמקולי סאבוופר בקוטר 3.5 אינץ' שאחראי על הטווחים הנמוכים. טווח התדרים עומד על 80-20kHz. נתחיל מהסוף: הסאונד שבוקע מהרמקול פנטסטי והרבה יותר ממה שציפינו מרמקול נייד. הוא עשיר, מפורט בצורה מדהימה ולמרות גודלו המבטיח, ה-Bag Of Riddim 2 הצליח להפתיע אותנו ולהרשים עם צלילים איכותיים מאוד. התחלנו בהאזנה לרצף הרצאות TED ופודקאסטים, לא בדיוק השימוש הכי אידיאלי לרמקול שכזה, אלא שביקשנו לראות איך הוא מתמודד בהאזנה שגרתית לתכני אודיו שפועלים ברקע. קטעי ה-Vocal של הדוברים ברורים ומדויקים – הם לא נבלעים במוזיקה שלפעמים השתלבה ומקבלים את החדות הנדרשת כדי להבין כל מילה ומילה מבלי שיתקבל החספוס הידוע לשמצה ששומעים ברמקולים ניידים קטנים פי כמה שמרוחקים טיפה מהמאזין.



הרמנו הילוך והתחלנו לצפות בתכני אקשן נטפליקס בטלפון, בחיזוק דרמטי באגף הסאונד. הסרט Army of the Dead גרם לרמקול להתאמץ ולשאוג בהוד את נחילי הזומבים שצבאו את לאס וגאס ובסרט האנימציה The Mitchells vs the Machines קיבלנו אוסף צלילים עמוס ונהדר של פשיטת רובוטים והרעשים המכניים שמתלווים אליהם. החוויה שמספק הרמקול עוטפת מאוד ואין תחושה של "בליעת צלילים" או תיעדוף טווחים על פני אחרים, הטונים מאוזנים נהדר וחווית הסאונד עוברת בצורה מלאה, בלי הרגשת פשרה – ואי אפשר להגיד את זה על כל רמקול נייד.


עברנו להאזנה למוזיקה ולמשך תקופת הסקירה הפגשנו את הרמקול עם כל ז'אנר אפשרי; פופ קצבי, להיטי שנות ה-60, קטעי דאנס עכשוויים וקלאסיקות שההורים שלנו הספיקו לשכוח. מכל הטווחים שהבריקו, היו אלה הבאסים העוצמתיים שלקחו את המושכות והגישו באס רועם ומרעיד, כזה שמרטיט את האיברים בגוף ומשאיר חותם של ממש. הבאס הוא ללא ספק החלק החזק ביותר ב-Bag Of Riddim 2, לפעמים אפילו מדי, והדומיננטיות המפעימה שלהם לא פעם גנבה את ההצגה.

ועוד מילה על עוצמת הסאונד: לא האמנו שזה ייאמר אי פעם על רמקול, אבל גם עוצמת הסאונד החלשה ביותר של הרמקול, כלומר מדרגת הסאונד הראשונה שלאחר השתקה מלאה (Mute) של הרמקול, אפילו היא חזקה יחסית ולא תתאים לכל חדר קטן או לכאלו שאוהבים את המוזיקה שלהם פועלת ברקע, על גבול לא-נשמעת. גם הפער בין המדרגה הראשונה לשנייה לא מידתית, כלומר ישנה קפיצה מאוד חריגה בעוצמת הסאונד. בקצה העליון של הווליום אין לכם מה לדאוג: ההספק המפלצתי של הרמקול יציע עוצמות שיתאימו למסיבת גג מקומית או מפגש חברתי בים עם עשרות אורחים. לטעמנו הסאונד מתחיל לאבד מהאיכות שלו בעוצמה המקסימלית ובצורה מורגשת, שהופך למחוספס וגס יותר אבל לא-אודיופילים לא ירגישו בכך יותר מדי.

טוויטר
הדרייבר ברמקול האחראי על הצלילים הגבוהים. גודלו לרוב כאינטש אחד ופחות. כיוון שהוא רוטט במהירות גבוהה, הוא עשוי מחומרים קלים כגון משי, פולימרים שונים, טיטניום וכו'.

נוחות השימוש (30%)

8.5

ה-Bag Of Riddim 2 הוא לא הרמקול הנייד השגרתי שיצא לכם לפגוש, כאן מדובר במכונת סאונד מגושמת שמחזירה אותנו לימי הבום בוקס הנוסטלגיים, עם פרופיל רחב יחסית ויש לו גם משקל לא נמוך שצריך לקחת בחשבון. צורתו מלבנית, ומידותיו; אורך 15 ס"מ, רוחב 46 ס"מ ומשקלו כ-3.3 ק"ג בערך. במארז חיכה לנו גם תיק נשיאה תואם; הוא עוטף בבטחה את רוב הרמקול מן הסתם מלבד חלקו העליון, פתח יציאת רמקולים, ועשוי מחומרי כותנה ופלסטיק ממוחזרים. ידיות ורצועת כתף מרחבת עשויה בד עבה מאפשרות לנוע אתו ממקום למקום בקלות יחסית.



ארבעה מקשים גדולים ממוקמים בחזית הרמקול, מסומנים באייקונים ברורים: כפתור ההפעלה/כיבוי, כפתור בלוטות' לצימוד, ומקשי הווליום המסורתיים. כולם לחיצים ומעניקים את החיווי הקליקי הנוקשה שגורם למשתמש להבין שאכן נלחצו. על בסיס העץ זמינות שתי כניסות, הראשונה USB לטעינה ו-AUX לשליטה קווית מבוססת כבל 3.5 מ"מ. הדלקנו את הרמקול ויצאנו לדרך: המכשיר מלווה את המשתמש בהתראות קוליות, מההפעלה ועד לצימוד מוצלח שהתרחש תוך שניות ספורות, בלי התעסקות עם אתחולים מעצבנים מצד הרמקול או הסלולרי, או הורדת אפליקציות שמחייבות אותך לעבור בתהליך אשף התקנה מסרבל.

כמו הרבה מוצרי סאונד, בעיקר באגף האוזניות שהפכו ל"חכמים" עם השנים, בלטה בהיעדרה אפליקציה ייעודית מצד House of Marley , כזו למשל שתדע להציע אקולייזר לפי סגנון מוזיקה או אפילו כזה שנבנה בעצמנו, עדכוני תוכנה ועוד כמה פיצ'רים קטנים ומרעננים שיוציאו את הרמקול מהתדמית הפרימיטיבית שכוללת התממשקות לטלפון בלבד. עוד עניין שהפריע לנו הוא אי-התמיכה בעוזרות וירטואליות כמו Google Assistant, Siri ושותפיהן ופקודות קוליות לא זמינות כאן.


בלוטות' בגרסה 4.2 בפרופיל A2DP מבטיח להציע טווח קליטה של עד 15 מטרים ועומד בהם בגבורה ראויה לציון. בדקנו את יציבות הקשר במרחק שגרם לאוזניות בלוטות' במקרה אחר להתחיל לגמגם ולפספס צלילים ללא הרף – ה-Bag Of Riddim 2 מאותו מרחק בדיוק המשיך לנגן כאילו מעולם לא הרחקנו ממנו את הטלפון יותר מ-12 מטר. ניתן רק לשער שבאזורים פתוחים ונטולי קירות בית וממ"ד הוא אף יספק ביצועים יותר מרשימים.

מקנחים בעמידות: הרמקול מאובזר בתקן IPX4 כלומר השפרצות מים קלות לא אמורות לאיים מדי על ה-Bag Of Riddim 2, אם כי לא היינו ממהרים להפגיש את חומר הבמבוק עם מים. פתח סיליקון נשלף מגן על כניסות ה-AUX וה-USB מפני נזקי אבק ומים והדבר היחיד שקצת הפריע לנו הוא שהספיקרים העליונים (המרכזיים וצמד הטוויטרים) חשופים לחלוטין, כלומר אין איזו רשת הגנה או כל מכסה עדין שימנע מגע ישיר שלהם עם הסביבה.

טוויטר
הדרייבר ברמקול האחראי על הצלילים הגבוהים. גודלו לרוב כאינטש אחד ופחות. כיוון שהוא רוטט במהירות גבוהה, הוא עשוי מחומרים קלים כגון משי, פולימרים שונים, טיטניום וכו'.

משך פעולת הסוללה (20%)

8.5

היצרנית מבטיחה עד 10 שעות נגינה רצופות ובמארז קיבלנו מטען בהספק 45W שדורש זמן טעינה ממושך למדי, בערך כ-4 שעות טעינה עבור רמקול טעון במלואו. אורך החיים מטעינה לטעינה סביר בלבד; המתחרות יודעות להציע הרבה יותר וקשה לנו להאמין שהרמקול יצלח אפילו את גבול ה-8-9 שעות בווליום מקסימלי. באותה נשימה חשוב לזכור: בהתחשב בייעודו לאירועים קצרים יחסית (2-4 שעות), לטעמנו זה מספיק.



גימיק הטעינה של אביזרים חיצוניים באמצעות כניסת ה-USB חביבה אבל לא שימושית במיוחד ומספקת זמני טעינה איטיים למדי בשל זרם נמוך (1A). מצער לגלות שאין אף חיווי סוללה מתעדכן ולא היה לנו מושג בשום שלב מה סטטוס אחוזי הסוללה שנותרו ברמקול, לא מצד הרמקול ולא מצד הסמארטפון – עניין בעייתי לרגעים ספונטניים.

תודה ל-BuyMax על השאלת הרמקול לסקירה