- WiseBuy - WDBVXC0030HWT Western Digital

שתף באמצעות:

כונן קשיח Western Digital WDBVXC0030HWT

סקירת wisebuy - כונן קשיח Western Digital WDBVXC0030HWT

הטוב
  • עיצוב נאה
  • תמיכה ב-PLEX
  • אפליקציה נוחה לסמארטפון
הרע
  • ממשק מתסכל
  • לעיתים כבד על ה-CPU שלא לצורך
  • מתנתק אקראית
בשורה התחתונה
ה-WD My Cloud Home הוא כונן רשת מוצלח שמתפקד היטב למרות התוכנה הבינונית שמצורפת לו. זה ניכר ש-WD היא יצרנית חומרה ולא תוכנה, כשלא נעשו הבדלים ראויים בין גרסת ה-My Cloud הלא ידידותית לבין ה-My Cloud Home החדשה. ההתקנה עדיין מסובכת, ולא ברורה אך מה שכן שופר זה הביצועים מבחינת ניגון הסרטים, ואפליקציית הגיבוי לסמארטפון. אם אתם מחפשים כונן גיבוי עם יכולות רשת שגם ישמש כשרת מדיה ביתי, ה-WD My Cloud Home הוא אופציה סבירה אך יש לו מתחרים בולטים כמו המכשירים של Qnap שלהם ממשק שליטה משמעותית יותר מלא ועשיר.
הקדמה

כונני ענן הפכו ממוצר איזוטרי ויוצא דופן לאלטרנטיבה ראויה לגיבוי ביתי. במקום להחזיק כונן חיצוני שמחובר ישירות למחשב אחד או לראוטר, מחברים את כונן הרשת ישירות לרשת הביתית, ושם דרך ממשק ייעודי ניתן לגשת לקבצים מכל מכשיר, בכל מקום בעולם - משהו שלא קיים בכונים שמחוברים ישירות לראוטר.


חברת WD הוציאה לאחרונה את כונן ה-My Cloud Home - גרסה חדשה ומשופרת לסדרת ה-My Cloud הקשה לתפעול שלה, עם תמיכה בשירות PLEX, אפליקציית גיבוי חדשה לסמארטפון ומהירות עיבוד משופרת, ה-My Cloud Home מתיימר להיות כונן הרשת הביתי הבא שלכם.






התקנה, תפעול ועמידות (40%)

7

לדגם זה יש מה שנראה כמו 24 תוכנות שונות כדי שיעבוד. בפועל מדובר בשתייים או שלוש, באמת שלא הצלחנו להבין מי מהן דרושה ומי היא סתם שם, אך ממש כמו בסדרת ה-My Cloud הקודמת שהייתה ידועה בקושי ההתקנה שלה, גם כאן הסתבכנו עם ההפעלה הראשונה.


ראשית, התוכנה עד היום מתעקשת שיש עדכון תוכנה שיש לבצע, אך כשלוחצים על כפתור העדכון יותר מהפעם הראשונה שבה באמת היה עדכון, הוא פשוט עובר לשלב אחר בתפריט שמתנהג כאילו מעולם לא היה עדכון ואת הכל חלמנו כמו הזיה של חום גבוה. כמה גבוה? בואו נגיד שמאוד מהר נהייה לנו חם בראש כשלא הצלחנו לגרום לו להפסיק להציג את הבקשה לעדכן תוכנה שאי אפשר לעדכן אבל בכל זאת אולי תעדכן אה בעצם אין עדכון אז תעשה עדכון.




כדי שהכונן יופיע במחשב, יש להתקין את שירות WD Discovery, שרץ כל הזמן ברקע ושומר על החיבור עם הכונן. אותו שירות תפס אצלנו לא פחות מ-14% מה-CPU - עומס לא סביר לתוכנה שפועלת ברקע, במיוחד לאור העובדה שאותו שלב לא עשינו דבר עם הכונן חוץ מזה שהוא היה מחובר. אגב, גם אם תמפו את הכונן למחשב כך שהוא יקבל אות כונן, הוא עדיין לא יופיע אם השירות הזה לא רץ ברקע.


אחת התוכנות שניתן להתקין על הכונן ישירות משירות WD Discovery היא WD Drive Utilitis שלמרות שהתקנו אותה מתוך התוכנה של WD שמופיעה אך ורק כשיש כונן WD מותקן, והיא מציגה אך ורק תוכנות התואמות לכונן הרלוונטי, מתעקשת שאין כל כונן WD (יש 3!) מחובר למחשב.



ממש בזמן שכתבנו את הסקירה, ניסינו לגשת לכונן כדי לוודא את מהירותו והוא התנתק מעצמו. לא הותקנה תוכנה, לא הופעל שירות ולא התבצעה גישה כלשהי לאיזשהו מידע ברשת. כל מה שרצינו היה להעתיק קובץ לכונן והוא הפסיק לעבוד באותו רגע. אותה תוכנה שאחראית על החיבור - WD Desktop App תקעה את כל הגישה. כשסגרנו אותה, איבדנו כליל גישה לכונן.


שמחנו לראות שבדגם זה ישנה תמיכה מובנית בשרת המדיה PLEX. זוהי תוכנה המאפשרת לארגן את ספריית המדיה שלכם לפי קטגוריות רבות, ובעיקר לאלו שאוהבים להעתיק את סרטי הבלו ריי שלהם או להוריד מהאינטרנט, התוכנה מאפשרת אגרגציה של מידע משלים על התוכן. הממשק מזכיר את זה של נטפליקס עם תמונות גדולות ומידע על השחקנים כשניתן להפעיל את התוכן כמעט מכל פלטפורמה שקיימת כרגע, כולל טלוויזיות חכמות, סטרימרים, סמארטפונים, טאבלטים ודפדפנים.

ביצועים (60%)

7.5

ניתן להזרים תוכן מהשרת כמו סרטים ותוכניות טלוויזיה, אך אין כאן קידוד חומרה כלשהו, כך שהקובץ מועבר כפי שהוא. זה אומר שאם אתם מנסים לצפות בקובץ גדול שקצב המידע שלו גבוה יותר מרוחב פס ה-Upload שלכם בבית, השידור יקטע שוב ושוב, זאת לעומת בדגם מקצועי יותר של החברה כמו PR4100 שלו יש מעבד חזק יותר המאפשר לשרת לקודד מחדש את הווידאו בזמן אמת כך שיעבור ברוחב פס משתנה. אותו דבר לגבי קבצי MKV ב-4K, שכשניסינו לנגן אותם, קיבלנו הודעה שאין מספיק CPU כדי להפעיל את הקובץ, שוב לעומת ה-PR4100 שבו זה עובד פחות או יותר.




מהירות ההעתקה לכונן השתנתה מאוד לאורך הבדיקה. המהירות המקסימלית הרציפה שקיבלנו הייתה 70 מגה לשנייה שזה מרשים מאוד, אך מעט מאכזב בהתחשב בעובדה שמדובר בחיבור גיגה ביט. ציפינו לראות מהירות זהה לזאת שקיבלנו ב-PR4100 שגם לו חיבור גיגה ביט - 112 מגה לשנייה. באחד מניסויי ההעתקה לכונן העברנו את אותו קובץ ואז קיבלנו לא יותר מ-30 מגה לשנייה באופן רציף, בעוד שב-My Cloud הישן קיבלנו כ-50 מגה לשנייה, וב-PR4100 קיבלנו 112 מגה לשנייה, כל הכוננים מחוברים לאותו סוויץ' גיגה ביט דרך הכבל המקורי שהגיע איתם, ואותו סוויץ' מחובר לאותו מחשב.