מידות הרובוט 35 ס"מ גובה, 35 ס"מ רוחב, גובה 9.6 ס"מ ומשקל של 3.5 ק"ג – לחלוטין עומד באותו קטנה של שאר המתחרים באותה קטגוריה. במארז של ה-Roborock קיבלנו פילטר נוסף, מסרק לניקוי המברשת, זוג מטליות, מיכל מים לשטיפה וארבעה פילטרים לסינון המים.
על ראש השואב יש שלושה כפתורים: הפעלה/כיבוי, חזרה לתחנת הטעינה וכפתור התמקדות ניקיון באזור ספציפי. שאר הפעילויות מוגדרת על ידי האפליקציה הייעודית Mi Home בלבד. החדשות הטובות הן שהאפליקציה מצוינת: באמת שלא זכורה לנו שליטה כה רחבה ונדיבה על שואב האבק הרובוטי שלנו. הכל אפשר למצוא כאן: שליטה ידנית על השואב עם החצים, תזמון ניקיון לפי שעות מבוקשות, פקודות תנועה סטנדרטיות כמו כיבוי וחזרה לתחנת הטעינה, היסטוריית ניקוי, מעקב אחר שחיקת אביזרים ועוד.
גם חווית השימוש באפליקציה יוצאת מגדר הרגיל; היא מאוד נקייה במראה והכל כל-כך פשוט לתפעול ושליטה שהופך את חווית השימוש ב-Roborock למהנה. ההתממשקות הראשונית מהירה להפליא, הקלות בשיטוט בין המסכים והתפריטים הכל-כך מזמינים, מנגישים את השואב הרובוטי שעד לפני כמה שנים לא היה נדרש כלל, למוצר שכעת חובה עליו להיות בכל בית, בייחוד ה- Roborock.
ה- Roborock צויד בחיישני התנגשות שאמורים למנוע מפגש עם עצמים בסביבה הנסרקת. בפועל מאוד הופתענו לטובה מהביצועים: לא פעם השואב תועד מגיע לקיר אך לא מתנגש בו באגרסיביות אלא מתקרב קלות, "מנשק" את האזור שלפניו וממשיך לכיוון אחר. אמנם היו כמה פספוסי זיהוי והתנגשויות בכיסאות עם רגליים דקות שלא זוהו מרחוק אבל מלבד למקרים בודדים, התרשמנו מאוד מיכולת זיהוי המכשולים של ה- Roborock.
בדומה לשואבים רובוטיים חכמים אחרים, ה- Roborock גם מסוגל לחזור עצמאית לעמדת הטעינה ובמבחן התוצאה זה עובד מצוין: לא משנה איפה השארנו אותו בדירת 70 מ"ר, ברגע שהסוללה עמדה על אחוזים בודדים, השואב מצאו את דרכו חזרה לעמדת הטעינה באלגנטיות מצוינת, עם אפס התנגשויות. באשר לקיר וירטואלי, אותו מנגנון שנועד למנוע מהשואב הרובוטי להגיע לאזור מסוים, חשוב לדעת שבמארז של Roborock אין התקן חיצוני שאמור לחסום אותו מלשאוב אזורים שנבקש לא להגיע אליהם. מה כן יש? פס מגנטי ייעודי, אותו יש לרכוש בנפרד ולמקם אותו לפני האזור/חדר שאין לחצות.
מיכל הלכלוך של ה-Roborock עומד על 0.5 ליטר, קיבולת נאה שגדולה בלא מעט מרוב השואבים הרובוטיים ומאפשרת בשורה התחתונה לרוקן את המיכל בפחות חזרות בשבוע, למשל. גם מטלת הריקון קלילה: חליצת המיכל נעשית באמצעות הרמת מכסה הפלסטיק, קליק בתופסן ואחרי כמה הטחות בפח, רוב האבק הגדול יוצא החוצה בקלות. מסרק לניקוי המברשת מטפל בחתיכות האבק העקשניות שעוד נותרות בדרך כלל בפינות.
ומה לגבי רעשי רקע? כמו כל שואב אבק רובוטי, גם ה-Roborock מפיק רעשים מכניים בעת הפעולה שלו, אם כי נסבלים בהרבה מכמה דגמים פשוטים וזולים יותר שסקרנו. הוא מציע כמה עוצמות שאיבה, כשכמובן מצב השאיבה העוצמתי ביותר ממש מרעיש עד כדי כך שלא נעים להיות באותו חדר איתו. תחת שאיבת Quiet, המצב השקט ביותר, רעשי השואב מונמכים משמעותית - אבל עדיין לא משהו שאפשר לפספס ובטח שלא מאפשר לישון באותו חדר שהוא פועל בו, לפחות לפי ניסיוננו האישי.
לפי היצרנית, חיי הסוללה של השואב עומדים על 2.5 שעות, שהם די מדויקים במבחן התוצאה, כמובן כל עוד השואב לא עבד במצב טורבו לאורך כל הפעילות. טעינה מלאה אורכת בערך אותו הזמן. בהתחשב בעובדה שהרובוט מסוגל לחזור בעצמו לעמדת הטעינה, להיטען במלואו ולהמשיך לשאוב מאותה נקודה בה הפסיק, בטחנו בו ברגע האמת ולא מצאנו את עצמנו רודפים אחרי תחנת הטעינה, כך שהעניין לא מהותי מדי.