- WiseBuy - ROG Strix RX VEGA56 OC edition 8GB with Aura Sync RGB ROG-STRIX-RXVEGA56-O8G-GAM Asus

שתף באמצעות:

כרטיס מסך Asus ROG Strix RX VEGA56 OC edition 8GB with Aura Sync RGB ROG-STRIX-RXVEGA56-O8G-GAM אסוס

סקירת wisebuy - כרטיס מסך Asus ROG Strix RX VEGA56 OC edition 8GB with Aura Sync RGB ROG-STRIX-RXVEGA56-O8G-GAM אסוס

הטוב
  • ביצועים מוצלחים עד 2K
  • תמיכה ב-Free Sync
הרע
  • פולט חום רב לסביבה
  • מאוורר רועש
  • צריכת חשמל גבוהה
בשורה התחתונה
ה-Vega 56 של אסוס הוא כרטיס מסך מוצלח שנמצא בדיוק באמצע בין ה-1070 ל-1080 וכך גם מחירו. למעט תכונת Free Sync ה-VEGA 56 לא מכיל איזשהן תכונות מיוחדות שלא קיימות ב-1070TI כך שאם אתם לא משתמשים במסך תומך, עדיף להוסיף עוד 200 שקל וללכת על ה-1070TI שצורך פחות חשמל ושקט ממנו בצורה משמעותית.
הקדמה

ה-Vega 56 הוא כרטיס מסך מבוסס AMD Radeon הנכנס לחריץ PCIe X16 סטנדרטי בגובה 2 וחצי חריצים ובו שתי יציאות HDMI 2.0, שתי יציאות Display Port 1.4 ויציאת DVI אחת. הכרטיס מתחבר ללוח האם דרך חריץ PCI Express 3 וחיבור חשמל כפול של 8 פין. לכרטיס 8 גיגה זיכרון RAM ייעודי.






תודה לאסוס ישראל על השאלת כרטיס המסך לסקירה. תוכלו לראות את כל מוצרי הגיימינג של אסוס שבדקנו כאן.

ביצועים ומבחנים (60%)

8.5

במהלך הבדיקה שיחקנו במשחקים כמו Cities Skylines, Call Of Duty WWII, Forza 4 Horizon ומגוון משחקי VR. בכל אחד מהמשחקים קיבלנו קצב פריימים שנע בין 36 ל-144, בהתאם למסך שחובר באותו זמן.




את המשחקים בדקנו על מסך 4K ב-60 הרץ וגם על מסך FHD שפעל ב-144 הרץ אך ברזולוציה נמוכה יותר - FHD. בשני המקרים ה-VEGA 56 הצליח לעמוד בעומס בצורה טובה, אך עומס החום השתנה דרמטית כשעברנו בין רזולוציות. לאו דווקא בין המסכים, עדיין באותו מסך 4K, רק ברזולוציית 2K שאליה ירדנו כי הוא לא היה מספיק חזק כדי לאפשר שידור חי דרך תוכנת Stream Labs ומשחק בו זמנית, מבלי ליצור לאגים משמעותיים.







במסכי הגיימינג שבדקנו בעזרת כרטיס המסך הזה שכולם פועלים ב-144 הרץ וברזולוציה הלא מרשימה במיוחד של 1920x1080 קיבלנו תוצאות מצוינות בכל המשחקים. בכך אתם יכולים להיות בטוחים שאם יש לכם מסך FHD או 2K, אתם תקבלו תוצאות מצוינות בכל הגדרה גרפית שתבחרו למשחק.



כן התאכזבנו מהצניחה בביצועים במעבר ל-4K. היה ניכר שכרטיס המסך מתאמץ, וזה התבטא או בקצב פריימים פחות מאידאלי, או בחום גבוה שלווה ברעש חזק מהמאווררים. אין זה אומר שאי אפשר להשתמש ב-56 כדי לשחק ב-4K, פשוט אל תצפו להרים את ההגדרות למקסימום או למשהו שהוא יותר מהאמצע.


לכרטיס זה יש פונקציה נחמדה לפיזור חום כך שאם הטמפרטורה שלו נמוכה מ-55 מעלות, הוא כלל לא מדליק את המאוורר. היכן זה בא לידי ביטוי? כל עוד אתם דורשים ממנו גרפיקה טובה ב-4K, הוא יפעיל את הקירור אוויר על החזק ביותר וזה אכן מקרר אותו אבל פולט הרבה מאוד חום. לעומת זאת, אם תבקשו ממנו את אותה רמה גרפית ב-2K, הוא אפילו לא ידליק את המאוורר המובנה שלו, ואתם תשחקו בדממה בלי מפזר חום ברגליים או איפה שאתם נוהגים להחזיק את המחשב. אותו חום גבוה מלווה בצריכת חשמל גבוהה למדי - 210 וואט במקסימום רק לכרטיס המסך כשההמלצה של אסוס היא ספק כוח של 750W. דגם זה דורש חיבור מתח של 2X8 PIN - כמו ה-180TI וכפול מה-1070TI.




על הווגה 56 תמצאו תמהיל מוצלח של יציאות וחיבורים שמבטיח שגם אם אחד המסכים שלכם קצת מיושן, עדיין תוכלו להשתמש בו, אך עדיין תהיו מוכנים לתצוגות עדכניות יותר בעתיד. בכך יש יציאת DVI-D, שתי יציאות HDMI 2.0 התומכות ב-4K וכמובן ב-VR ושתי יציאות Display Port 1.4.


על פי החברה המאווררים המובנים תומכים בתקן IPX5 שאותו אנחנו בדרך כלל מכירים מעולם העמידות במים, אך הוא מדבר על עמידות במים ואבק ואכן, מאווררים אלו עומדים בתקן שמבטיח שהם יהיו פחות רגישים לנזק שנוצר מהצטברות אבק בתוך המנוע או במכלול החלקים. זו טענה שאין לנו אפשרות לאמת מבלי להרוס את הציוד עצמו אז ניקח את זה כמו שזה - טענת יצרן.

התקנה, ניהול ובקרה (40%)

8.5

מחשב הבדיקה שלנו הוא מעבד intel i7 - 7700K, לוח אם Asus Z270H, ו-16 גיגה 2666 מגה הרץ. בכל זמן הבדיקה הסינתטית השתמשנו במסך 4K שפעל ב-3840x2160 ב-60 הרץ.


בתוכנת הבדיקה 3D Mark הרצנו שני מבחנים רלוונטים - Fire Strike Extreme ו-Fire Strike Ultra המיועדים לבדיקת חווית משחק ב-4K. מראש לא ציפינו להצלחה יתרה היות וראינו שבמבחני העולם האמיתי לא קיבלנו קצב פריימים גבוה ברזולוציה הזו אלא ב-2560x1440. 


במבחן Fire Strike Extreme הכרטיס קיבל 9104 נקודות, כשהניקוד המקסימלי לכרטיס ולמעבד הזה הוא 10,034 נקודות. 




במבחן Fire Strike Ultra הכרטיס כבר התקשה וזה ניכר בציון - 5047 נקודות, זה לעומת הניקוד הגבוה ביותר במבחן - 7812 נקודות.




אסוס אוהבת לחבר בין כל פריטי החומרה השונים שלה וה-Vega 56 אינו שונה, כמו כל כרטיסי המסך של החברה, גם דגם זה תומך באפקט התאורה Aura כך שיש לדים צבעוניים על החומרה עצמה כך שאם אתם חושבים לבנות מארז פתוח או סתם מתלהבים מאורות צבעוניים אז זה מובנה. כמו שאר מוצרי החברה, גם כאן ניתן להתאים את התאורה החכמה בין כרטיס המסך ללוח האם, המקלדת, העכבר והאוזניות, כל עוד הם של אסוס. אך תכונה יותר מעניינת היא שאותה תוכנה של לוח האם יכולה לשלוט במאווררים של כרטיס המסך. שליטה בין פלטפורמות היא לא דבר חדש, אך היכולת להגדיר פרופילי שימוש שונים לכל פתרונות הקירור במקום אחד מאוד מקלה על השימוש ובמיוחד למי שמעוניין לבצע Over Clocking.







עוד תכונה נחמדה היא היכולת לשלוט בעוד שני מאווררים דרך תוכנת GPU Tweek II המיועדת לכרטיס המסך. על ה-Vega 56 יש שתי יציאות שתומכות ב-PWM או DC כך שתוכלו להרחיב ולשלוט באקסטרה שני מאווררים.

שמחנו לראות שישנה תמיכה ב-AMD Free Sync. טכנולוגיה זו מבטיחה להעלים את אפקט הקריעה שהיה נוצר במקרים שבהם היה חוסר סינכרון בין כרטיס המסך למסך עצמו. כדי להשתמש בה תצטרכו מסך תומך אך זו טכנולוגיה מאוד פופולרית כך שיש לא מעט דגמים רלוונטיים. 

תודה לאסוס ישראל על השאלת כרטיס המסך לסקירה. תוכלו לראות את כל מוצרי הגיימינג של אסוס שבדקנו כאן.