מידותיו של השואב די גדולות: עומק 340 מ"מ, גובה 97 מ"מ ואורך 348 מ"מ. משקלו, 4.3 ק"ג, גדול וכבד במעט משאר השואבים הרובוטיים. רוחב מברשת ה-VR7000 עומד על 290 מ"מ, נתון נדיב ביחס למתחרות והדבר בעיקר אומר שאיבת שטח גדול יותר בזמן קצר. במארז קיבלנו שלט רחוק ועמדת טעינה אך ללא מארז פס מגנטי (בכדי לתחום אזורי שאיבה) ופילטר נוסף, כך שלא הצלחנו להתרשם מהם. בראש השואב מסך המעיד על סטטוס המכשיר ומתחתיו שלושה כפתורים, המאפשרים להחזיר את השואב לתחנת העגינה, להשהות/להתחיל פעילות ולהתמקד באזור בו הוא נמצא.
במבחן הגבהים, העלייה והירידה ממדרגה נמוכה (בערך 2 ס"מ) או משטיחים עבים לא היוו אתגר עבורו, מה גם שהם לא זוהו כמכשול המיועד להימנעות, כמו קיר או משטח נמוך מדי - ה-VR7000 פשוט עלה עליהם באין מפריע והמשיך במטלת הניקוי. שמחנו לגלות שהוא לא נטה לגרור עמו שטיחים דקיקים, כמנהג שואבים יותר זולים.
השואב מגיע עם שלט המאפשר לקבוע כמה פרמטרים, ביניהם את עוצמת השאיבה, התמקדות באזור מסוים, שליטה ידנית באמצעות החצים ואחת התכונות שממש אהבנו: סמן הלייזר, המכוון את השואב לנקודה אליה הצבענו עם הסמן האדום. השלט עצמו ברור מאוד וכל הפקודות נקלטות די במהירות אך כאמור, הסמן הפך להיות מסמר הערב: לחיצה ממושכת על כפתור ה-Point Cleaning מפיקה לייזר אדום השולח את השואב לאזור הנבחר. אזורים הרחוקים ממנו ב-3 מטרים והלאה לא תמיד יתקבלו במהירות, אבל לעבודות שאיבה נקודתיות, התכונה עובדת נפלא ומאוד מהנה ונוחה לשימוש.
גם אפליקציית Smart Home מבית היצרנית מאפשרת של שליטה ידנית על הרובוט, לצד עוד כמה תכונות מעניינות כמו תזמון שעות עבודה, בחירת עוצמת שאיבה וצפייה בהיסטוריית סריקה – אלא שלא הצלחנו להשתמש בה אפילו פעם אחת. שגיאת AP שחזרה על עצמה, בה נטען כי הסלולרי לא מוצא את השואב מנעה מאתנו לשלוט על השואב באמצעות הסלולרי, גם כשניסינו בשלושה סמארטפונים שונים ובחדרים בהם היה WiFi שונה.
ומה לגבי חיי הסוללה? במפרט מצוין כי משך טעינה מלא אורך בערך שעתיים וחצי, המספיק ל-90 דקות פעילות במצב שקט, כ-60 דקות במצב רגיל וכ-30 דקות במצב טורבו, כולם על בסיס זמן ניקוי ברצפה קשה. עבורנו לפחות, משך טעינת הסוללה ורצף הפעילות עצמו היו עניין די שולי, מאחר והשואב הופעל בזמנים בהם הדירה הייתה שוממת מאדם, כך שכל עוד הניקיון התבצע, זמני הפעילות לא היוו טרחה עבורנו. לקראת סיום הסוללה, ה- VR7000 מתיימר לחזור לתחנת העגינה, לטעינה מחודשת ולאחר מכן לחזור לאותה נקודה ממנה הפסיק. בפועל זה לא בדיוק קורה ולא פעם הסוללה אזלה לחלוטין בטרם השואב מצא את עמדת הטעינה. כמובן שלא הזזנו את מיקומו של השואב או את העמדה – פשוט השואב כשל למצוא את ביתו כמה וכמה פעמים.
מגיעים לנושא מכל האבק - למרות שקיבולת המכל צנועה יחסית ועומדת על 0.3 ליטר, היא לא רעה כלל וגודלה מאפשר ניקוי מלא של בית בגודל 70 מ"ר בערך, כמעט מבלי הצורך לרוקן את המכל עד לסיום העבודה. גם תהליך הריקון די פשוט: לחיצה על כפתור ה-PUSH בקודקוד השואב תקפיץ את המכל ולאחר מכן נותר רק להסיר את המכסה ממכל האבק ולרוקן את האבק ממנו ומיחידת הציקלון. את מכל האבק והמסנן רצוי לשטוף במים ולהניח להם להתייבש, בטרם החזרתם לכלי. ההכנסה חזרה של המכל מתבצעת באותו אופן, עם צליל נקישה ברור המודיע על חזרתו המסודרת למקום.
ניקוי המברשת הוא כבר תהליך יותר ממושך ומסרבל. ראשית, הסרת המכסה אמנם מתבצעת בקלילות אבל סוגרי הפלסטיק הצהובים לא עושים חיים קלים כשמנסים לנעול בחזרה את מכסה המברשת. ניקוי המברשת עצמה גם כן לא פשוט: המון שיערות נוטות להצטבר בין הגלגלים ולהסתלסל בין חלקי המתכת. את רוב השערות ניתן להוריד עם מספריים אך עדיין ישנה כמות לא מבוטלת של שיערות אותן יש להסיר ידנית, בפעולה שאורכת זמן רב ולא מסתכמת בכמה הטחות קלות בפח, בניגוד למכל האבק.
כמובן שגם חייבים להתייחס לעניין הרעש: ה- VR7000מורגש מאוד בזמן העבודה, גם כשעוצמת השאיבה היא החלשה ביותר. על מצב טורבו אין בכלל מה לדבר וכך למשל קשה עד בלתי אפשרי לצפות בסרט בסלון בזמן שהשואב עובד ברקע.