- WiseBuy - Powerbot VR7000 Samsung

שתף באמצעות:

שואב אבק Samsung Powerbot VR7000 סמסונג

סקירת wisebuy - שואב אבק Samsung Powerbot VR7000 סמסונג

הטוב
  • בעל סמן לייזר לשליטה ידנית
  • מבצע את מלאכתו נאמנה ושואב את האבק בהצלחה
  • חיי סוללה מספקים
  • מכל גדול ונוח לניקוי
הרע
  • רועש למדי
  • לא תמיד מוצא את דרכו לתחנה העגינה
  • אפליקציה שלא עומדת בהבטחות
  • יקר יחסית
בשורה התחתונה
הוא ניווט בהצלחה ברוב חלקי הבית, יכולות השאיבה שלו סיפקו אותנו ונוחות המשתמש יכלה להיות מושלמת אילו האפליקציה הייעודית הייתה פועלת. חשוב גם לזכור: ה- Powerbot VR7000רחוק מלהיות השואב השקט ביותר בשוק הרובוטיים והוא גם לא זול במיוחד. אם ממילא תקצבתם לעצמכם עד 3,000 שקלים ברכישת שואב אבק רובוטי, השואב המדובר של סמסונג היא אופציה מעולה.
הקדמה
ה-Powerbot VR7000 הוא שואב אבק רובוטי מביתSamsung , המציג עיצוב צר ונמוך שאמור להצליח להשתחל לאזורים בעייתיים, לצד עוצמת שאיבה גבוהה. השואב צויד בטכנולוגיית FullView Sensor 2.0, אשר לפי היצרנית, "מזהה מכשולים ומסדרונות צרים מדי ונמנע להיכנס אליהם מלכתחילה". לפינות הידועות לשמצה מובטח כי תכונת ה-Edge Clean Master תשלוף מגבון קטן המכסה גם את האזורים הבעייתיים. בנוגע לחיי סוללה, מובטח כי השואב מסוגל לעבוד עד 90 דקות, בטרם ייאלץ לחזור בכוחות עצמו לתחנת העגינה לטעינה מחודשת.

איכות השאיבה והסינון (45%)

8.5

על הנייר, ה-VR7000 יודע להבחין בין משטחים שונים כך שעוצמת השאיבה מתגברת במעבר בין רצפה רגילה לשטיח, למשל. מצבי השאיבה כוללים את הפעולות השכיחות ביותר: ניקוי אוטומטי, ניקוי נקודתי, ניקוי חוזר וניקוי ידני, אשר ניתנת לשינוי באמצעות מקשי החצים בשלט הרחוק או דרך סמן הלייזר.


גילינו שהניקוי החוזר מיטבי באזורים גדולים ומלאי מכשולים: בסלון למשל נדרשה עבודת ניקוי יסודית במיוחד אחרי שעוגת פירורים נפלה ליד הספה, כך שביקשנו מהשואב לחזור על המקום שוב ושוב עד שהסוללה התרוקנה לגמרי. מצב ניקוי נקודתי אידיאלי יותר לאזורים בהם הצטבר אבק רב במקום אחיד או לכלוך בדמות בוץ קשה, כמו במסדרון המוביל בין הסלון לחדר השינה.


באשר לאיכות השאיבה, פיזרנו על הרצפה 100 גרם קמח ו-100 גרם אורז, המדמים סוגי אבק קלים וקשים. במבחן האורז התוצאות לא היו רעות בכלל, כשמדדנו 80 גרם של איסוף אחרי חצי שעת פעילות. חשוב להוסיף שלשואב יש נטייה לפסוח על גרגירים בודדים, גם אחרי שעבר על האזור בהם נמצאים כמה פעמים. עוד נקודת זכות תיזקף לשואב בשל מהירות שאיבה מצוינת שגרמה לרוב מוחץ של האורז להישאב תוך דקות ספורות ואילו דווקא החתיכות הבודדות שצוינו קודם לכן, כמעט ולא נשאבו עד תום הבדיקה.


הופתענו לגלות שדווקא במבחן הקמח, אשר מדמה אבק קל שכביכול לא מהווה אתגר ל-VR7000 לעומת מבחן האורז, השואב הצליח לשאוב בערך 65-70 גרם ונטה במקביל להשאיר אחוריו שובלי אבק דקיקים שאילצו אותנו לנקות אותם בשיטה הקלאסית של מטאטא ויעה בסוף הבדיקה. חשוב לציין שאמנם מדובר בחלקיקי אבק דקיקים אבל אנחנו מכירים מספיק מכורי ניקיון שלא יסכימו להעלים עין.

נוחות שימוש (40%)

8

מידותיו של השואב די גדולות: עומק 340 מ"מ, גובה 97 מ"מ ואורך 348 מ"מ. משקלו, 4.3 ק"ג, גדול וכבד במעט משאר השואבים הרובוטיים. רוחב מברשת ה-VR7000 עומד על 290 מ"מ, נתון נדיב ביחס למתחרות והדבר בעיקר אומר שאיבת שטח גדול יותר בזמן קצר. במארז קיבלנו שלט רחוק ועמדת טעינה אך ללא מארז פס מגנטי (בכדי לתחום אזורי שאיבה) ופילטר נוסף, כך שלא הצלחנו להתרשם מהם. בראש השואב מסך המעיד על סטטוס המכשיר ומתחתיו שלושה כפתורים, המאפשרים להחזיר את השואב לתחנת העגינה, להשהות/להתחיל פעילות ולהתמקד באזור בו הוא נמצא.



במבחן הגבהים, העלייה והירידה ממדרגה נמוכה (בערך 2 ס"מ) או משטיחים עבים לא היוו אתגר עבורו, מה גם שהם לא זוהו כמכשול המיועד להימנעות, כמו קיר או משטח נמוך מדי - ה-VR7000 פשוט עלה עליהם באין מפריע והמשיך במטלת הניקוי. שמחנו לגלות שהוא לא נטה לגרור עמו שטיחים דקיקים, כמנהג שואבים יותר זולים.

השואב מגיע עם שלט המאפשר לקבוע כמה פרמטרים, ביניהם את עוצמת השאיבה, התמקדות באזור מסוים, שליטה ידנית באמצעות החצים ואחת התכונות שממש אהבנו: סמן הלייזר, המכוון את השואב לנקודה אליה הצבענו עם הסמן האדום. השלט עצמו ברור מאוד וכל הפקודות נקלטות די במהירות אך כאמור, הסמן הפך להיות מסמר הערב: לחיצה ממושכת על כפתור ה-Point Cleaning מפיקה לייזר אדום השולח את השואב לאזור הנבחר. אזורים הרחוקים ממנו ב-3 מטרים והלאה לא תמיד יתקבלו במהירות, אבל לעבודות שאיבה נקודתיות, התכונה עובדת נפלא ומאוד מהנה ונוחה לשימוש.


גם אפליקציית Smart Home מבית היצרנית מאפשרת של שליטה ידנית על הרובוט, לצד עוד כמה תכונות מעניינות כמו תזמון שעות עבודה, בחירת עוצמת שאיבה וצפייה בהיסטוריית סריקה – אלא שלא הצלחנו להשתמש בה אפילו פעם אחת. שגיאת AP שחזרה על עצמה, בה נטען כי הסלולרי לא מוצא את השואב מנעה מאתנו לשלוט על השואב באמצעות הסלולרי, גם כשניסינו בשלושה סמארטפונים שונים ובחדרים בהם היה WiFi שונה.

ומה לגבי חיי הסוללה? במפרט מצוין כי משך טעינה מלא אורך בערך שעתיים וחצי, המספיק ל-90 דקות פעילות במצב שקט, כ-60 דקות במצב רגיל וכ-30 דקות במצב טורבו, כולם על בסיס זמן ניקוי ברצפה קשה. עבורנו לפחות, משך טעינת הסוללה ורצף הפעילות עצמו היו עניין די שולי, מאחר והשואב הופעל בזמנים בהם הדירה הייתה שוממת מאדם, כך שכל עוד הניקיון התבצע, זמני הפעילות לא היוו טרחה עבורנו. לקראת סיום הסוללה, ה- VR7000 מתיימר לחזור לתחנת העגינה, לטעינה מחודשת ולאחר מכן לחזור לאותה נקודה ממנה הפסיק. בפועל זה לא בדיוק קורה ולא פעם הסוללה אזלה לחלוטין בטרם השואב מצא את עמדת הטעינה. כמובן שלא הזזנו את מיקומו של השואב או את העמדה – פשוט השואב כשל למצוא את ביתו כמה וכמה פעמים.


מגיעים לנושא מכל האבק - למרות שקיבולת המכל צנועה יחסית ועומדת על 0.3 ליטר, היא לא רעה כלל וגודלה מאפשר ניקוי מלא של בית בגודל 70 מ"ר בערך, כמעט מבלי הצורך לרוקן את המכל עד לסיום העבודה. גם תהליך הריקון די פשוט: לחיצה על כפתור ה-PUSH בקודקוד השואב תקפיץ את המכל ולאחר מכן נותר רק להסיר את המכסה ממכל האבק ולרוקן את האבק ממנו ומיחידת הציקלון. את מכל האבק והמסנן רצוי לשטוף במים ולהניח להם להתייבש, בטרם החזרתם לכלי. ההכנסה חזרה של המכל מתבצעת באותו אופן, עם צליל נקישה ברור המודיע על חזרתו המסודרת למקום.


ניקוי המברשת הוא כבר תהליך יותר ממושך ומסרבל. ראשית, הסרת המכסה אמנם מתבצעת בקלילות אבל סוגרי הפלסטיק הצהובים לא עושים חיים קלים כשמנסים לנעול בחזרה את מכסה המברשת. ניקוי המברשת עצמה גם כן לא פשוט: המון שיערות נוטות להצטבר בין הגלגלים ולהסתלסל בין חלקי המתכת. את רוב השערות ניתן להוריד עם מספריים אך עדיין ישנה כמות לא מבוטלת של שיערות אותן יש להסיר ידנית, בפעולה שאורכת זמן רב ולא מסתכמת בכמה הטחות קלות בפח, בניגוד למכל האבק.
כמובן שגם חייבים להתייחס לעניין הרעש: ה- VR7000מורגש מאוד בזמן העבודה, גם כשעוצמת השאיבה היא החלשה ביותר. על מצב טורבו אין בכלל מה לדבר וכך למשל קשה עד בלתי אפשרי לצפות בסרט בסלון בזמן שהשואב עובד ברקע.

קיבולת
כמות הלכלוך שהשואב מסוגל להכיל נמדדת בליטרים. לצרכים ממוצעים תתאים קיבולת של 4-3 ליטרים. ככל שכמות הלכלוך גדולה והשימוש אינטנסיבי כדאי לבחור בקיבולת גדולה יותר.

עמידות ואיכות הבנייה (15%)

9.5
אם יש משהו שאי אפשר לקחת מה-VR7000, היא איכות הבנייה המצוינת. עברו תחת ידינו כמה שואבים שאמנם היו זולים יותר, אך התגלתה בהן עמידות חומר ירודה, גלגלי פלסטיק פשוטים ונראות כללית משעממת וחסרת מעוף. השואב של סמסונג בנוי לעילא, חלקיו יציבים במקומם ואין הרגשת פלסטיק זולה כשמנסים לפרק ולהרכיב את החלקים השונים, כמו המכל או המברשות. כפתורי המגע בשואב מגיעים היטב וגם השלט שמגיע בקופסה לא מבשר התפשרות כלשהי מצד סמסונג – מדובר במוצר שהורכב לעילא.