- WiseBuy - Hisens בייבי סנס 7

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - אביזר בטיחות לילדים Hisens בייבי סנס 7

הטוב
  • אזעקה רועשת שאי אפשר לפספס אותה
  • אזהרה שקטה לפני הפעלת האזעקה
  • שימושי גם לתינוקות זוחלים
  • קל לתפעול
הרע
  • אין אפשרות מעקב אחר המידע לאורך זמן
בשורה התחתונה
זה לא סוד שחברות רבת בתחום אביזרי הבטיחות לילדים ופרט לתינוקות, רוכבים על החרדות של הורים טריים. לפעמים הדאגות מוצדקות אבל בהרבה מהמקרים חברות מנצלות את אותו פחד קטן ומנפחות אותו לכדי מוצר שאמור למצוא לו פתרון. ציניות בצד, במבחן התוצאה ה-Babysense 7 עומד בהצלחה. הוא התריע כשבחנו אותו, לא סיפק אזעקות שווא למשך כל תקופת הסקירה והוא פשוט וקל לתפעול, פרמטר לא פחות חשוב להורים הפחות-טכנולוגיים.
הקדמה
בייביסנס 7 הוא הדגם האחרון מבית Hisens, המסייע בניטור נשימות תינוקות, מתריע בפני ההורים במקרה של הפסקת נשימה או ירידה משמעותית בתנועות התינוק ובכך מתיימר להקטין את הסיכויים לתופעת "מוות בעריסה". בדגם הנוכחי שופר מנגנון הניטור וצומצמו המקרים של התראות שווא. חשוב להוסיף: היצרנית מציינת שהמכשיר אינו מיועד לתינוקות בקבוצות סיכון, המחייבות השגחה רפואית צמודה.

נוחות השימוש (40%)

9

עיצוב ה-Babysense מינימליסטי, נאה למדי ומאוד פשוט לתפעול: צורתו של יחידת האזעקה אליפסית והשימושיות בסיסית למדי, כשרק כפתור בודד זמין למשתמש – הדלקה/כיבוי. מסביבו ארבע נורות המודיעות על אירועים שונים, מימין: לד צהוב מסמן על כיבוי המכשיר, לד אדום על חיווי אזעקה. משמאל: לד אדום מתריע על סוללה חלשה ולד ירוק מודיע על כך שהמכשיר דולק וישנו חיווי פעיל של נשימה/תנועה.


בגב היחידה שקע למתלה המוניטור, 2 שקעי כניסות גלאים ותושבת ארבע הסוללות. הרמקול גם ממוקם מאחור, ממנו בוקעים רעשי האזעקה. במארז קיבלנו גם מתקן פלסטיק להתקנה. מתלה המוניטור מונח על דופן הלול, תחת המזרן ועם וו התלייה חיברנו את המוניטור ללול עצמו. את החוטים ניתן להסתיר מתחת למזרן כאשר הקצה שלהם מתחבר ליחידת האזעקה מכיוון המזרן עצמו, כך שבאמת לא רואים כבלים מכוערים מבצבצים מהלול.


אחת מהבעיות הגדולות ביותר שעלולות לצוץ במכשירים שמנטרים תנועה כמו זה שלפנינו, הוא עניין התראות השווא. בזמן שבמכשירים אחרים נקבל במקרה הגרוע תוצאות שגויות, כאן התראת שווא עלולה להקפיץ שני הורים מודאגים לחדר התינוק וליצור לחץ לחינם. החדשות הטובות הן שאחרי שלושה שבועות של שימוש, לא קיבלנו אף התראת שווא. היצרנית מצדה מתריעה על כמה הגבלים שיגרמו לאזעקות שווא: תינוק נוסף באותו לול, הפעלת מאוורר/מזגן או מכשיר אדים ישירות לכיוון מיטת התינוק יגרמו כולם להפעלות שווא – ומכולם נמנעו כמובן.


מה כן היה חסר לנו בכל זאת? היסטוריה של ניטור הייתה יכולה להיות מעניינת ומועילה עבור ההורים. הרי בכל מקרה ה- Babysense מתעד בכל רגע נתון את נשימות התינוק - מרגיש שהיה ניתן להוסיף ממד של איסוף נתונים, לאחסן אותם עבור ההורים ואולי אפילו להציג אותם בצורה אינטואיטיבית ולהציע טיפים לשיפור שינת התינוק. בעידן הניטור הבלתי-פוסק והסקת מסקנות מאותם נתונים לטובת המשתמש, מרגיש כי היה נכון לשלב גם אפליקציה ייעודית שתציג נתונים מחשידים למשל או אפילו דיאגרמות אלגנטיות של שינת התינוק והשוואה לעומת תינוקות אחרים שמשתמשים גם באפליקציה, לדוגמה.

בטיחות (60%)

9

ה-Babysense מורכב מיחידה בקרה המחוברת לזוג גלאים הממוקמים מתחת למזרן, בשני אזורים שונים, כך במידה ומדובר בפעוט המרבה לנוע בלול, נשימותיו עדיין יתועדו. לתינוק שעדיין לא מסוגל לזוז, גם גלאי בודד במרכז יתעד בהצלחה – כמו במקרה האישי שלנו. הגלאים עצמם עגולים, בקוטר של 21.6 ס"מ כל אחד, שטוחים למדי כך שאינם יוצרים מדרגה מורגשת בין משטח הלול למזרן - ואינם באים במגע ישיר עם התינוק. לדברי היצרנית, הם גם אינם פולטים קרינה.


האזעקה מופעלת בשני מקרים: אם קצב הנשימה של התינוק נמוך מ-10 נשימות בדקה , או אם הנשימה נפסקת למשך 20 שניות. המטרה של הבייביסנס כמובן להגיב במהירות לנשימה לא סדירה של התינוק, בטווח זמן קצר אך קריטי לטיפול מיידי. בטרם כל אזעקה מקדימים כמה צלילי "קליק" המהווים אזהרה בטרם תופעל האזעקה, שגילינו כמבורכים. בשעות הקטנות של הלילה, כשהראש לא צלול מספיק, שמחנו לקבל את האזהרה הקטנה הזו לפני שכל הבית נעטף באזעקה הרועשת של רמקול ה- Babysense. ההתרעה חזקה ומורגשת – הצליל מאוד מובחן וצורם, כנדרש, והצליחה להקפיץ אותנו לא פעם כששכחנו לכבות את המכשיר, ברגע שהרמנו את התינוקת מהלול. עוצמת האזעקה נמדדה 85dB, למי שחשוב לו לדעת.



כדי לוודא תקינות המכשיר טרם השימוש, היצרנית ממליצה להפעיל את המוניטור כאשר מיטת התינוק ריקה, להתרחק מהמיטה (כדי להימנע מקליטת תנועות), ולהמתין 20 שניות עד להפעלת האזעקה. לא ברור למה ב-Hisense מזהירים לא לבצע בדיקת תקינות כאשר התינוק מורם מהלול – המבחן הכי ריאלי שנוכל לדמיין. המכשיר מופעל על ידי 4 סוללות AA, צריכת האנרגיה עומדת על 2mA ולטענת החברה סוללות סטנדרטיות אמורות להספיק לכ-6 חודשי הפעלה בממוצע, כך שלא צריך להשתעבד לתחלופה שוטפת.