- WiseBuy - MZ27AQ Asus

שתף באמצעות:

מסך מחשב Asus MZ27AQ אסוס

סקירת wisebuy - מסך מחשב Asus MZ27AQ אסוס

הטוב
  • רמקולים מובנים איכותיים
  • מסך דקיק ושוליים צנועים
  • תצוגת IPS מדויקת ונעימה לצפייה
  • רזולוציה WQHD ‏(‎2560x1440‎) חדה ושימושית
הרע
  • לא תומך ברזולוציה K4
  • לא ניתן להטות את המסך על צירו או להגביה
  • היעדר פתרון איסוף לכבלים
בשורה התחתונה
איכות תמונה יוצאת מן הכלל, רמקולים מובנים שהפתיעו במבדק השמע ונראות אקסקלוסיבית שתחמיא לכל שולחן: ה-Designo MZ27AQנהנה מיתרונות רבים אך תג המחיר הגבוה שלו עלול להרתיע את המשתמש הממוצע. בהתחשב בתכונותיו המשובחות, לטעמנו התמורה הולמת את המחיר הנדרש עליו. השאלה היחידה שעליכם לשאול את עצמכם היא האם תנצלו את יכולותיו המלאות – תשובה חיובית תביא אתכם לעסקה משתלמת בהחלט.
הקדמה
ה-Designo MZ27AQ תוצרת ASUS הוא מסך מחשב IPS בגודל 27 אינץ', המתגאה בלוח ללא מסגרת בעיצוב דק ומארז בעובי 7 מ"מ, עם רזולוציית WQHD (2560X1440 פיקסלים), כיסוי צבעים של 100% sRGB וזוויות צפייה רחבות. במסך גם שולבו רמקולים התומכים ב-2.1 ערוצים עם שני רמקולי סטריאו וסאבוופר חיצוני שפותחו בשיתוף עם Harman Kardon.
פיקסל
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

איכות התמונה (70%)

9.5

באופן משונה, התצוגה הראשונית הייתה נוראית ודרש כיול מיידי – נאלצנו מיד לטפל ברמת הבהירות הכהה להחריד וגם החדות דרשה התייחסות נאותה. בהירות המסך המקסימלית עומדת על cd/m²350, נתון טוב על הנייר כמו שסיפק אותנו במציאות; המסך בוהק למדי ורמת הבהירות המקסימלית כבר ממש מסנוורת ולא נוחה לצפייה, כך שהרגשנו בנוח להגדיר את עוצמת הבהירות ברמת 60 מתוך 100 (!).




באשר לאיכות התמונה, פאנל IPS ברזולוציה של 1440p מספק חוויה בלתי רגילה לעיניים. ניסינו כל מבחן על ה- MZ27AQ ואת כולם המסך עבר בהצטיינות יתרה: משחקים עמוסי גרפיקה כבדה כמו Assassin's Creed Origins ו-Call of Duty: WWII עלו חלק והציגו חווית צפייה מהפנטת שתשדרג כל גיימר. עריכת מסמכי עיצוב מקצועי בפוטושופ ואילוסטרייטור השיגו את התוצאות המרשימות ביותר: הצבעים תואמים למקור, בעלי טווח עשיר ואין דוגמה טובה מפאנל TN ששימש אותנו קודם לכן כדי להבין עד כמה ההבדל תהומי בין מסך IPS לפאנלים פשוטים יותר. כמצופה, יחס הניגודיות עומד על 1:1000 ומציע הבדל ניכר בין גווני השחור, תכונה שתועיל בעיקר למעצבים המוכרחים לעבוד עם צבעים נאמנים למציאות ככל הניתן.

זמן תגובה סטנדרטי של 5ms לא "קרע" תמונות או מרח צבעים בקטעי וידאו; חווית הצפייה הייתה חלקה וחפה ממשיחות צבע. גם זווית הצפייה מחמיאות למדי: עד 178 מעלות של צפייה, לפי הבטחת היצרנית, שגם אם אינן עומדות במבחן המציאות, באמת שלא הייתה זווית ריאלית שכשלנו לצפות ממנה.



אהבנו את תכונת ה-Blue Light Filter הנפלאה: בזכות 4 רמות שונות של טמפרטורה, גווני אור כחול הוחלשו בכל רמה, כשהאחרונה ממש מציעה גרסה כתמתמה של המסך עם בהירות מונמכת, בדומה לתכונת "מצב לילה" בסלולריים, המאפשרת להמשיך לעבוד מול מסך בשעות החשיכה מבלי לאמץ את העיניים יתר על המידה. גם מצבי הצפייה שימושיים מאוד ומצאנו עצמנו לא פעם מעבירים בין מצב קולנוע, מצב חדר-חשוך ומצב משחק, לפי השימוש הרלוונטי מובן, באפקט שונה ומובחן שמגביר את השימושיות בכל סיטואציה בה נמצאנו.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.

נוחות השימוש (30%)

8.5

למרות גודלו הפיזי הטבעי, מסך ה-27 אינץ' בורך בנתונים נדיבים; גופו דק להפליא (בערך 0.7 ס"מ עובי) והשוליים אמנם מזעריים לעומת מסכים אחרים, אך עדיין המציאות אינה "Frameless design" כפי שב-Asus מייחלים ואפשר לזהות פסים שחורים דקיקים היוצרים יחס של 0.84 ס"מ בין התצוגה לגוף המסך – ועדיין מדובר בנתונים צנועים ומרשימים מאוד. בתחתית המסך מעוטר פס מתכת מוברש כשבמרכזו הלוגו הכסוף של ASUS ומימינו בקצה הלוגו של Harman/Kardon.

גוף המסך מתייצב על מעמד חישוקי הממשיך את העיצוב האפרפר/כסוף והאלגנטי שהמסך מתהדר בו והתוצאה הסופית משדרת פרימיום ויוקרתיות בכל פינה. בגב המסך 3 כניסות וידאו; שתיים של HDMI בגרסת 1.4 ועוד DisplayPort בגרסת 1.2. אם כבר מסך אלגנטי, היינו שמחים לקבל מכסה שיאטום את האזור או כל פתרון אלגנטי שיאסוף את החוטים שהשתרכו מאחור, בהצעה דומה שראינו בכמה מסכים מתחרים, אך כאן המצב אינו כזה וחבל.




קל לתפעל את ממשק המסך: אמנם שפת הקודש לא נתמכת כאן, אבל הניווט בתפריט פשוט מאוד והג'ויסטיק שבגב המסך לא מקשה על השליטה בערכים, בזכות הוראות ברורות מאוד ואייקונים מובנים. בתפריט ניתן לבחור בין סיטואציות שכיחות (צפייה בסרט, בזמן משחק, בחדר חשוך, במהלך קריאה וכו'), לשלוט על רמות גווני הכחול (Blue Light), להגדיר את רמות הבהירות והניגודיות, לשנות את טמפ' הצבעים, לעבור למצב חיסכון אנרגיה ועוד אופציה חביבה שגילינו היא התאמת המסך באופן זמני למידות עיצוב והדפסה פופולריות כמו B5, A4, נייר מכתבים טיפוסי וכו'.

המסך צויד בשני רמקולי סטריאו מובנים בהספק 6W וסאבוופר חיצוני בהספק 5W שפותחו בשיתוף עם חברת הסאונד המוכרת Harman Kardon, המתחבר אל גב המסך באמצעות כבל 3.5 מ"מ. הרמקולים יוצאי דופן באיכותם וממש הופתענו לגלות רמת צליל כה משובחת. גם העוצמה המקסימלית סיפקה אותנו לחלוטין, בטח כשמתחשבים בייעודו המשרדי של המסך. היינו שמחים להרעיף את אותם שבחים על הסאבוופר, שלא היו רע בכלל, אלא שהכבל הקצר שלו לא מאפשר למקם אותו בצורה יותר אידיאלית, כך שמיקומו ממש מול המשתמש או בצמוד למסך גורם לסאונד להיאטם ולא "להישלך" החוצה, כלומר ההרגשה היא מעין בועת צליל שנשמרת בחלק הצמוד למסך ומתקשה לצאת החוצה.

לכאן או לכאן, ביצועי הרמקולים לא רעים בכלל, חוסכים מקום יקר על שולחן העבודה ולטעמנו יכולים בקלות להוות תחליף לרמקולים חיצוניים. באותה נשימה חשוב לזכור שהם עדיין צוידו בעוצמת סאונד נמוכה יחסית, כך שאינם באמת מהווים אתגר לרמקולים שנרכשו בנפרד, אשר מסוגלים להציע עוצמה כפולה מכך ואף יותר.

הצטערנו לגלות שדווקא במסך כה מתקדם מבחינת איכות התמונה ונוחות השימוש, לא ניתן לסובב את המסך על צירו או אפילו להגביה אותו אלא רק להטות אותו קדימה ואחורה. מדובר בחיסרון משמעותי עבור מתכנתים, מעצבים או כל עובדי משרד כלליים שעובדים מול מסך נוסף המוצג לאורך או בגובה שונה. חיסרון נוסף: במארז קיבלנו כבל וידאו יחיד מסוג DisplayPort, כך שבעלי כרטיס מסך עם יציאת HDMI בלבד יאלצו לרכוש את הכבל התואם בנפרד.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.