- WiseBuy - P20 128GB Huawei

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Huawei P20 128GB וואווי

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Huawei P20 128GB וואווי

הטוב
  • מצלמה מצוינת, אפילו בחושך
  • חיי סוללה ארוכים
  • נפח אחסון נדיב, 128GB
  • ממדים סבירים, נוח לאחיזה
  • ביצועים טובים (אך לא מעולים)
  • קורא טביעות אצבע קדמי מהיר
הרע
  • רק 4GB זיכרון RAM
  • ממשק EMUI פונקציונלי אבל קצת עמוס
  • ללא עמידות מלאה במים
בשורה התחתונה
וואווי P20 קצת פחות נוצץ מאחיו הגדול ה-P20 Pro, אבל האמת היא שמדובר בסמאטרפון מצוין, שקשה למצוא בו חסרונות מהותיים. הוא מסמן V על מרבית הפרמטרים המרכזיים: יש לו מסך מוצלח, סוללה מעולה, מצלמה שמפיקה תמונות מרהיבות אפילו בחושך, מבנה נוח לאחיזה בממדים שפויים ומערכת הפעלה עשירה בתכונות. נכון שהיינו שמחים למעט יותר זיכרון RAM, אבל למרבית המשתמשים לא מדובר בחיסרון משמעותי.
הקדמה

במרץ השנה השיקה וואווי את סדרת P20, סדרת מכשירי דגל (לצד סדרת Mate שמתמקדת בפאבלטים גדולים יותר) לשנת 2018. החברה הציגה שלושה מכשירים עם קשר מעט רופף ביניהם: P20 Pro הבכיר והעוצמתי, P20 שבו נתמקד בסקירה זו והדגם המוחלש והמוזל P20 Lite


ה-Huawei P20 Pro, שאותו בדקנו לא מכבר, מצויד באותה פלטפורמת עיבוד Kirin 970 המתקדמת, אך מגיע עם מסך AMOLED גדול יותר ומצלמה מתקדמת יותר. לעומתו ה-P20 מסתפק במסך IPS בגודל 5.8 אינטש ובמצלמת 12 מגה פיקסל שאליה משודכת מצלמת שחור-לבן נוספת, אך ללא זום אופטי. המכשיר כולל קורא טביעות אצבע קדמי, סוללת 3400mAh, טעינה מהירה ומגיע עם מערכת ההפעלה Android 8.1.






איכות הקול והשמע (15%)

8.5

וואווי P20 מצויד בספיקר בודד בחלקו התחתון מצד ימין, מיקום טוב שלא נחסם בקלות. הסאונד שהוא מפיק סטנדרטי; לא חזק מדי, לא חלש מדי ובאיכות צליל סבירה אך לא מרשימה במיוחד. בכלל, מכשירי דגל עדכניים מגיעים כיום עם מערך סטריאופוני של זוג רמקולים, אבל במכשיר הזה תאלצו להסתפק ברמקול בודד.


איכות השמע באפרכסת בביצוע שיחות מצוינת, והווליום גבוה מספיק. מבחינת האזנה למוזיקה, אין למכשיר שקע תקני לאוזניות, אבל וואווי צירפה לערכה מתאם משקע ה-USB-C ל-3.5 מ"מ. בנוסף, תוכלו להשתמש באוזניות של וואווי שמגיעות עם תקע USB-C ונראות דומות להפליא לאוזניות המקבילות של Apple; עם אפקט Dolby Atmos שמובנה במכשיר, האוזניות האלה מספקות סאונד יוצא מן הכלל - עשיר, עתיר באס, מדויק וצלול. 





נוחות השימוש (35%)

9

קצת מצחיק לומר על מכשיר עם מסך בגודל 5.8 אינטש "קומפקטי" אבל האמת היא שביחס לפאבלטים הענקיים שמסתובבים היום בשוק, ה-P20 הוא באמת מכשיר די קומפקטי. חשוב לזכור שאמנם המסך נשמע גדול, אבל יחס תצוגה של 18:9 פירושו שהמסך אמנם ארוך אבל לא רחב במיוחד, מה שמאפשר למכשיר להיות נוח לאחיזה בכף היד. המכשיר מעוצב למשעי עם מבנה "סנדוויץ" של זכוכית מקדימה ומאחורה, המתמזגות באופן הרמוני ונטול קצוות חדים למסגרת המתכתית בגימור מט. עם משקל של 165 גרם ועובי של 7.7 מ"מ בלבד, מצאנו שהוא נוח שימוש ממושך ולא מכביד על היד יתר על המידה.



הטרנד החם בשנתיים האחרונות הוא מסך "ללא גבולות", או לפחות כמה שיותר קרוב לכך. ב-P20 בחרה וואווי בגישה של פשרה: המסך מתפרס כלפי מעלה עד הקצה עם מגרעת קטנה, בעוד שמתחת המסך יש "סנטר" בגודל סביר שמאכלס בתוכו קורא טביעות אצבע. לטעמנו מדובר בסידור נוח מאוד, שמאפשר גם שימוש במרבית הנדל"ן של קדמת המכשיר למסך, וגם פתיחת הנעילה באופן מהיר ונוח. קוראי אצבע אחוריים מחייבים להרים את המכשיר, וקוראים המשולבים במסך (כמו ב-Mate 20 Pro שהושק כמה חודשים לאחר מכן) עדיין לא מהירים מספיק, כך שקורא קדמי מדויק ומהיר זה בדיוק מה שאנחנו אוהבים. 


חוץ מהקורא הביומטרי, ל-Huawei P20 יש זיהוי פנים באמצעות המצלמה הקדמית. הזיהוי מהיר ביותר, כמעט ברמה של מכשירי OnePlus, ובאופן נוח מאוד תוכלו לבחור האם המסך ייפתח מיד עם זיהוי הפנים, או שרק הנעילה תשתחרר אבל תוכלו להמשיך לקרוא את ההתראות המוצגות עליו, ולפתוח את מסך הנעילה בהחלקת אצבע כמו ב-iPhone XS.


המסך עצמו הוא מסוג IPS ברזולוציית 1080x2240, והוא נראה מצוין. הצבעים שלו מדויקים, החדות גבוהה והבהירות מספקת, אם כי ראינו מסכים בהירים יותר. המגרעת בקצה העליון של המסך קטנה מספיק כדי שלא תשתלט לגמרי על שורת ההתראות, להבדיל מה-Xiaomi Mi 8 למשל, כך שב-P20 עדיין תראו כמות נכבדת של אייקונים בשורה כאשר מתקבלת התראות.



בצלע הימנית של המסך נמצאים מקש ההפעלה (המסומן באדום, אהבנו) ומקשי הווליום מעליו, שלושתם ממוקמים נכון ונוחים מאוד ללחיצה. מגירת ה-Nano-SIM נמצאת במקביל משמאל, ובתחתית נמצא שקע USB-C בלבד - אין במכשיר הזה שקע אוזניות.


וואווי P20 מצויד במעבד Kirin 970 של Hisilicon עם 8 ליבות, ולמרבה התמיהה זיכרון ה-RAM הוא בנפח 4GB בלבד, בעוד שמכשירי דגל רבים בשוק מצוידים כבר ב-6GB. מבחינת ביצועים קשה להתלונן; המכשיר מהיר, חלק ונטול גמגומים לאורך שבועות ארוכים של תקופת המבחן אצלנו, ובסך הכל מדובר בביצועים של מכשיר דגל. עם זאת, הרגשנו שלעיתים יישומים נפתחים מחדש למרות שפתחנו אותם לפני שעות בודדות, משמע ניהול הזיכרון נאלץ לסגור אותן ברקע. במכשיר עם 6GB זה לא היה קורה. גב הזכוכית של ה-P20 נוטה להתחמם מעט בשימוש ממושך, אבל לא ברמה שהפריעה לנו באופן חריג.



מערכת ההפעלה היא אנדרואיד בגרסת 8.0, שעליה ממשק EMUI 8.1 של וואווי. למרות שעיצוב הממשק לא מאוד לטעמנו - יש בשוק ממשקים אלגנטיים יותר - קשה שלא להעריך את כמות הפיצ'רים שהחברה הטמיעה בו, שבהחלט מקלים על השימוש השוטף. בין היתר למצאו מחוות נוחות לצילום מסך, ניהול של אפליקציות כפולות, ניהול הרשאות מלא לכל התראה של כל יישום, בחירה בין ניווט באמצעות מקשים וירטואליים או מחוות ועוד ועוד.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

צילום והקלטה (30%)

9

ל-Huawei P20  יש מערך צילום מרשים - אמנם לא מתקדם כמו אחיו הגדול ה-P20 Pro, אבל בהחלט מרשים בפני עצמו. מאחורי האופטיקה של Leica תמצאו זוג מצלמות, אחת ברזולוציית 12 מגה פיקסל עם צמצם f/1.7 ומייצב אופטי, והשנייה עדשת שחור-לבן ברזולוציית 20 מגה פיקסל שנועדה לסייע למצלמה הראשית בלכידת פרטים, כך שהתמונה הסופית אמורה לצאת עשירה, מפורטת ועם טווח דינמי גבוה יותר. בנוסף קיימת במצלמה מצב AI, בינה מלאכותית שמזהה את הסצנה המצולמת ומטייבת את התמונה בהתאם.



לוואווי יש כבר ניסיון עשיר למדי בתחום הצילום, והדבר ניכר בהחלט בדגמי סדרת P20. המצלמה עולה בזריזות ובדרך כלל הצילום מיידי, ללא השהיות. התמונות שצילמנו באור יום מצטיינות בחשיפה מדויקת, עם טווח דינמי רחב יחסית וגוונים ריאליסטיים. קשה לומר שנפלנו מהרגלים מרמת הפירוט בתמונה - זה המצב בכל המכשירים של החברה - אבל בצפייה סטנדרטית ולרוב השימושים התמונות חדות ומפורטות מספיק.


הגדולה של המצלמה ב-P20 היא דווקא בצילום בתאורה חלשה או בחושך. למצלמה יש "מצב לילה" שיש להפעיל ידנית, ובאמצעותו היא מצלמת, למשך כ-2 שניות, מספר רב של חשיפות ו"תופרת" אותן לכדי תמונה אחת. כדאי כמובן להישאר יציבים בזמן הצילום אבל לא נדרשת חצובה; המצלמה חכמה מספק כדי לפצות על תנועות היד הזעירות ולמנוע טשטוש. והתוצאה הסופית? נעה בין מרשימה למדהימה; סצנות שנראו במציאות חשוכות כמעט לחלוטין הפכו למוארות ומלאות פרטים בצילום. זה אולי לא מאוד ריאליסטי, אבל מעטות המצלמות בשוק כרגע שמסוגלות להפיק תמונות כה טובות בתאורה חלשה.


לעומת מצב הלילה הידני, דווקא את מצב AI האוטומטי אנחנו ממליצים לכבות בתפריט. הזיהוי אמנם לא רע והמצלמה יודעת להבחין בסצנות נוף, בעלי חיים וכדומה - הבעיה היא שהטיפול שלה מוגזם ולא מוצלח. למשל, בצילום צמחייה המצלמה פשוט גורמת לכל גווני הירוק בתמונה להיות רוויים יתר על המידה, ובצילומי אוכל - הגוונים החמים מודגשים יותר מדי בזמן שהחשיפה הופכת למוגזמת ושורפת פרטים חשובים בתמונה. למרבה המזל ניתן לכבות את התכונה הזו.




לחובבי הז'אנר, גם המצלמה של ה-P20 מאפשרת את מצב הפורטרט (בוקה) המפורסם, שבאמצעות שימוש במצלמה המשנית וקצת אינטליגנציה תוכנתית מסוגל להפריד את המצולם מהרקע באמצעות טשטוש הרקע, מה שמייצר מראה של צילום במצלמה מקצועית. האפקט עובד ברמה טובה וזיהוי האובייקט המרכזי בתמונה בדרך כלל מדויק למדי.


צילום הוידיאו מתאפשר ברזולוציית 4K בקצב של 30fps, או ברזולוציית 1080p בקצב של 60fps המאפשר תנועה חלקה במיוחד. גם בוידיאו המצלמה מצטיינת ומפיקה סרטונים חדים], מפורטים ומוארים כהלכה, עם מיקוד טוב וללא בעיות של פוקוס מיותר. המייצב האופטי עושה עבודה סבירה בלבד בייצוב הוידיאו במהלך תנועה.

משך פעולת סוללה (10%)

9.5

Huawei P20 מצויד בסוללה בקיבולת של 3400mAh, שעושה עבודה מצוינת. במרבית ימי הבדיקה, שהיו ימי עבודה או סופי שבוע בהם השתמשנו במכשיר באופן מתון עד כבד, הגענו מדי יום לשעה 12:00 בלילה עם כ-15% סוללה נותרים, כשמאחורינו עד 5:30 שעות מסך פעיל. בימים בהם המכשיר התלווה אלינו לטיול בחו"ל, והשתמשנו בו בכבדות במצלמה ובניווט רגלי עם Google Maps, הסוללה נגמרה כצפוי מוקדם יותר בסביבות 19:00 בערב, אך זה מובן ונסלח.


ה-P20 תומך בתקן Super Charge של וואווי. במבחן המהירות, הוא הצליח לטעון את הסוללה שהיתה ריקה לחלוטין ל-55% תוך שעה, ולקחה לו שעה נוספת כדי לטעון את הסוללה במלואה. למרות שגב המכשיר עשוי זכוכית, טעינה אלחוטית אינה נתמכת כאן.


עמידות (10%)

8

כמו כל המכשירים של Huawei שיצא לנו להתנסות בהם בשנים האחרונות, גם ה-P20 בנוי למופת מחומרים איכותיים ומעניק תחושה איתנה. החברה מצהירה על עמידות באבק ובנתזי מים, אך ללא תקן IP מחייב - מה שאומר שהוא אולי יסתדר עם קצת גשם, אבל בהחלט לא היינו מעמידים אותו במבחן מיותר. יתרה מזאת, גוף הזכוכית, שהפך לטרנד מרגיז בכל מכשירי הדגל בשנים האחרונות, נראה אולי טוב (בדקות הראשונות, כשהזכוכית לא מכוסה בטביעות אצבע) אבל הוא מועד לשברים וסדקים, ולכן מומלץ לשקול כיסוי מגן.