- WiseBuy - Voyager 6200 UC Plantronics

שתף באמצעות:

דיבורית Plantronics Poly Voyager 6200 UC

סקירת wisebuy - דיבורית Plantronics Poly Voyager 6200 UC

הטוב
  • נוח מאוד לשימוש, קל להתרגל למיקומי הכפתורים
  • איכות שמע גבוהה מאוד
  • עוצמת סאונד מספקת
  • תוכנת Plantronics Hub להתאמת אישית
  • מגיע עם דונגל בלוטות' ייעודי
הרע
  • אטימות חיצונית טובה אבל לא מושלמת
  • ללא כניסת AUX ומחייב שימוש אלחוטי
  • לא מתאים לספורט
  • מחיר גבוה מאוד
בשורה התחתונה
ה- Voyager 6200 UCראויות לכל התארים ובהחלט נכנסות לרשימת האוזניות המרשימות ביותר שעברו תחת ידינו. בכל הפרמטרים היא הצטיינה – הסאונד משובח, במבחני השיחה היא הבריקה ועל השימושיות הקלילה אפשר רק לחלק שבחים. המחיר הגבוה והעובדה שאינן מתאימות לאימונים, הם העניינים היחידים שיש לקחת בחשבון אבל בתמורה לכל מאפייניו, לטעמנו מדובר במוצר כמעט מושלם.
הקדמה
ה-Voyager 6200 UC מבית Plantronics הן אוזניות עורף אלחוטיות מבוססות בלוטות' המצוידות במיקרופון לניהול שיחות וכן במסנן רעשים להפחתת קולות הרקע ושיפור קול הדובר. באגף תכונות המיוחדות, היצרנית מבטיחה שניתן להתחבר לשני מכשירים במקביל ולהצמיד עד 8 מכשירים בסך הכל, לצד מרחק קליטה של עד 30 מטר. הסוללה אמורה להציע עד 16 שעות האזנה, 9 שעות דיבור ו-14 ימים במצב standby. האוזניות מגיעות בצבעים שחור ולבן.

איכות שמע ודיבור (40%)

9

טווח התדרים עומד על – 20kHz Hz20 כמקובל אך נתון זה ושאר פרטים יבשים על הנייר לא צריכים לעניין אותנו כשמדובר בצלילים כה עשירים וחדים. נפתח במסקנה החותכת: ביצועי הסאונד של ה-6200 יוצאות מגדר הרגיל ואחרי שבועיים של שימוש מגוון, משיחות וועידה עסקיות ועד לשמיעת סוגות מוזיקליים מגוונים בעוצמה מקסימלית, קשה לאתגר את האוזניות וברוב מוחץ של המקרים מצאנו עצמנו מאוד מרוצים מאוד במבחן התוצאה. גם עוצמת הסאונד מספקת מאוד וקרוב לוודאי שרוב המשתמשים לא יבקשו להאזין מעבר ל-80% מיכולותיה הרעשניות של ה-6200.



הנושא הבעייתי היחיד באגף ההאזנה היה האטימות והתקשינו להתעלם מבעיה חוזרת: הסאונד נוטה לזלוג החוצה. אמנם אנחנו כמאזינים נהנינו לחיות בעולם משלנו עם אטימות פנימית מעולה, אבל כמה קולגות שישבו מולנו טענו שממש אפשר לזהות לאיזה שיר האזנו באותו רגע.

נוחות השימוש (30%)

9.5

מראה ה-6200 ניחן במראה חללי-משהו והצבעים הכתמתמים/שחורים מספקים לו מראה רציני ואקסקלוסיבי. ארבעה מיקרופונים מוקמו בקצוות קשת העורף, כאשר זוג בכל קצה אמור ללכוד באופן מטבי את הקול הבוקע מגרוננו. בצד הימיני של הקשת מתג הזזה המדליק/מכבה את האוזניות ולצדו טעינה מגנטית וכניסת MicroUSB. בדיוק מאחוריהם מקשי השליטה על הווליום וממש לקראת סוף הקשת כפתור מלבני שחור וגדול לקבלת וניתוק שיחה. בקצה השני של הקשת אפשר למצוא מתג הזזה להפעלת/כיבוי ANC (מסנן רעש אקטיבי) וכן כפתור כתום מטאלי להחרשת השיחה. במארז קיבלנו קייס קשיח ומהודר ובתוכו כבל MicroUSB לטעינה, 3 מתאמי סיליקון בסך הכל, תחנת עגינה לטעינת האוזניות, דונגל USB להתממשקות האוזניות למחשבים וספרון הדרכה.



הקשת גמישה וקלה (56 גרם), מצופה במעין גומי נעים למגע שאינו מגרד בעורף אחרי שימוש ממושך. ראשי הסיליקון גם הם רכים ונתחבים לתעלת האוזן, אם כי אינם מצליחים לתפוס את כל חלקה הפנימי של האוזן, מה שאולי מסביר את בריחת הסאונד בעוצמות גבוהות. נדרשה לנו בדיוק שעת שימוש כדי להתרגל לכל הכפתורים ולהשתמש בהם בשוטף מבלי להוריד את האוזניות מהעורף בכל פעם, ובזכות מיקום מטבי וכפתורים וגדולים שמספקים חיווי מצוין בלחיצה עליהם, קל מאוד להתרגל ל-6200.

בלחיצה על כפתור ANC - Active noise cancelling ניתן להפעיל/לבטל את מסנן הרעשים. בהפעלת ה-ANC קיבלנו תוצאות די מתעתעות: היו מאזינים שטענו שאין שום הבדל לפני ואחרי הדלקת המסנן והיו כאלה שדיווחו על אפקט ואקום שנוצר, והסאונד הפך לצלול ובולט מעל רעשי הרקע אופן ניכר. לכאן או לכאן, כל התגובות היו חיוביות וגם בצומת סואן או בזמן ארוחת חג משפחתית, הסאונד גבר על כולם.


לחסרונה של כניסת AUX שמנו לב רק בפעם אחת כשהסוללה נגמרה וכבל MicroUSB לא היה בנמצא, כך שחשוב לזכור שהאופציה היחידה כאן היא אלחוטית ובהיעדר מטען, כבל 3.5 מ"מ קלאסי לא יציל אתכם הפעם. עוד חיסרון בולט שחשוב להכיר: למרות המבנה המזמין שלו, ה-6200 אינו מתאים לאימוני ספורט, ראשית כי ראשי הסיליקון נוטים להישמט מהאוזן בתנועות מהירות וגם כי האוזניות אינן מצוידות בתקן IP כלשהו, כך שלא היינו ממהרים לבדוק את עמידותו בפני אגלי זיעה או טיפות גשם.
היכולת להתחבר לשני מכשירים בו-זמנית שמציע ה-6200 אינה בכדי – מטרת התכונה להתאים לצורך של משתמשים המבקשים לחבר את הסמארטפון והמחשב הנייד שלהם לאותה אוזניה ולמנוע התעסקות עם הצמדה חוזרת בכל פעם. בפועל זה עובד נהדר: חיברנו את המחשב והסלולרי לאוזניות והשילוב ביניהם עובד כמו קסם: כשקיבלנו שיחה, הפלייליסט שנוגן במחשב הוחרש והאוזניות כבר ידעו לקבל את השיחה בהקשת כפתור מצדנו. בתום השיחה, לחיצה על Play בנגן החזירה את השליטה לרשימת ההאזנה של יוטיוב שפעלה במחשב.

טווח הקליטה על הנייר אמור לעמוד על 30 מטר – מרחק יוצא מגדר הרגיל שרק קיווינו כי יתאם למציאות. ולתוצאות: בתוך הבית לא הצלחנו להאזין למוזיקה אחרי יותר מ-12 מטר, כשממ"ד היה באמצע כך שמדובר בתוצאה לא רעה בכלל. הדונגל שחובר למחשב נידב עוד מטר וקצת אבל גם הוא התחיל לאבד קשר בטווח ה-14 מטר. בשטח הפתוח עוצמתו של ה-6200 כבר נחשפה והשגנו לפחות 22 מטר לפני שהמוזיקה החלה להיקטע. כלומר מצד אחד Plantronicsרחוקה מלעמוד בהבטחות שלה, אך מצד שני מול תוצאות כה מרשימות קשה להתלונן.



עוברים לחיבור האוזניות למחשב: בניגוד לסרטון ההדרכה של Plantronics, חיבור הדונגל ל-PC אמנם מתממשק לאוזניות אבל משום מה לא הצליח לשדר שום צליל. הורדנו את תוכנת Plantronics Hub הזמינה למשתמשי PC, iOS ואנדרואיד ובעידוד היצרנית עדכנו את שדרוג הקושחה (Firmware) האחרון ורק אז האוזניות הצליחו להשמיע את מה שהופעל במחשב. הדונגל מטבעו מאוד קטן, כמה סנטימטרים בודדים שלא בולטים מדי ממחשב נייד ומאפשרים להציב אותו לתמיד באין מפריע. חיווי LED מעולה על הדונגל מעיד על מצבו: כחול – מחובר, סגול מהבהב – משדר אודיו, אדום – אינו מחובר.

תוכנת Plantronics Hub מאוד מפותחת ושימושית להפליא: היא מציגה ערכים חשובים כמו סוללה שנותרה, תקינות החיבור, גרסת התוכנה וכן ניתן בה לקבוע פרמטרים רבים כמו בחירת שפת החיווי הקולי, הפעלת/כיבוי הזיהוי הקולי בעת שיחה נכנסת (על בסיס אנשי הקשר), כיבוי רטט במצבים מסוימים, הפעלת HD Voice לחידוד קולנו, הגדרת חיווים ספציפיים להתראות שונות ועוד. ההתאמה האישית שמציעות ה-6200 מדהימות ולא זכורות לנו אוזניות כה שימושיות לטובת העדפת המשתמש.

סוללה (30%)

9.5

לפי היצרנית, ה-6200 יכול לספק עד 16 שעות האזנה, 9 שעות דיבור ו-14 יומיים במצב standby. טעינה מלאה אמורה לארוך לא יותר משעה וחצי.

האוזניות החזיקו בקלות 16 שעות ולהערכתנו אפילו הרבה יותר, אחרי שרק ביום השלישי לשימוש נותרנו עם אחוזי סוללה בודדים, אחרי שבמשך שני ימי עבודה מלאים במשרד הם ניגנו מוזיקה בלי הפסקה בעוצמה בינונית/גבוהה ולפרקים גם ענינו לשיחות דרכן. חשוב להכיר שהפעלת ה-ANC מצמצמת את משך חיי הסוללה משמעותית - כמעט בשליש, אבל עדיין נהנינו מכמעט יומיים של האזנה למוזיקה, שמבחינתו אלו תוצאות נפלאות גם כן, בטח לאור זמן הטעינה הקצר-יחסית.