- WiseBuy - VivoBook 14 X411UA-BV185T Asus

שתף באמצעות:

מחשב נייד Asus VivoBook 14 X411UA-BV185T אסוס

סקירת wisebuy - מחשב נייד Asus VivoBook 14 X411UA-BV185T אסוס

הטוב
  • עמידות
  • קל משקל
  • חיישן טביעות אצבע
  • שקט
  • מקלדת
הרע
  • חיי סוללה
  • איכות מסך
  • ביצועים
  • רמקולים חלשים
בשורה התחתונה
ה-411UA מתאים למשתמשים המרבים לשאת עימם את המחשב האישי – הוא קל מאד, המטען שלו זהה בגודל למטען של הסלולרי, והוא בנוי מפלסטיק עמיד בפני זעזועים ושריטות. הוא יעמוד לצידם של משתמשים קלים, כתבים ועורכי מסמכים, אך ככל הנראה יאכזב אותם בחיי הסוללה שלו. על אף הצטיידות במעבד אינטל i5 חדש, הביצועים היו פושרים בלבד. עם תג מחיר של למעלה מ-3,000 שקל, ישנן חלופות יותר טוב מבית אסוס ואצל המתחרות.
הקדמה

סדרת VIVOBOOK של אסוס מכילה אין ספור דגמים וגרסאות למחשבים ניידים, המתומחרים בצורה מוזלת ביחס לסדרת ZenBook היוקרתית. ה- X411UA-BV185T במקרה שלנו, מגיע עם מסך 14 אינץ' ברזולוציה של 1366 על 768, מעבד i5 של אינטל מהדור השמיני (U8250) יחד עם 8 גיגה זיכרון RAM ושטח אחסון של 256 גיגה על גבי כונן SSD. היצרנית לא מפרסמת נתונים אודות חיי הסוללה, מלבד שהיא מורכבת מ-3 תאים וכוחה עומד על 42WHrs, והיא בעלת טעינה מהירה של 0 ל-49% תוך שעה. על התזמורת מנצחת מערכת הפעלה חלונות 10. 




מערכת הפעלה
תוכנה המקשרת בין המשתמש, החומרה ויישומי התוכנה, ומפקחת על פעולתו של המחשב.

ביצועים (35%)

7.5

עיון במפרטו של ה- X411UA-BV185Tמבשר טובות ולא טובות. מצד אחד, הוא מצויד בחומרה החדשה של 2018, קרי מעבד i5 מסדרת 8250U, זיכרון הפעלה בנפח 8 גיגה, ושטח אחסון SSD בגודל 256 גיגה וכרטיס מסך בסיסי של אינטל מסדרת 620. עם זאת, מהירות המעבד נמוכה ועומדת על 1.6Ghz בלבד, וככל הנראה היא האשמה בביצועיו הסבירים בלבד של המחשב.


את הפעולות השגרתיות של גלישה בכרום, קריאת מסמכי וורד ו-PDF, עריכת מצגות וצפייה בסרטוני רשת הוא עושה בצורה טובה ללא ספק, אך כמבקשים ממנו להפוך להיות מכונת מולטי-טסקינג, כלומר מרובה משימות, העסק מתחיל להשתבש. הוא מגיב באיטיות, בשיהויים ובעיקר, מבקש שתיתנו לו עוד קצת זמן לעכל את כל הבקשות הללו. אציין כבר עכשיו כי לא בכל פעם פגשנו באיטיות הזו, אך דבר זה קרה לעיתים קרובות ועורר תמיהה לגבי כוח העיבוד של המעבד.

אז כדי לאמת או להפריך את החשש מהמעבד המוחלש, הורדנו תוכנה המבצעת מבחני ביצועים, אך זו נתקלה כל פעם מחדש בתקלה ולא הצליחה לסיים את המבחן. בעקבות כך, ציונו היה 0 – כלומר נכשל. האם זה אומר משהו?





בכל אופן, כאשר ניסינו להקשות עליו, הוא התחיל להזיע ולקחת את הזמן – אם זה במשימות של המרת פורמטים של וידאו, הצגת 2 סרטוני Full HD במקביל, או גלישה בשני דפדפנים עם כרטיסיות מרובות בכרום. לכן, המסקנה היא כי ה- X411UA-BV185T מיועד למשתמשים קלים, תלמידים, סטודנטים וכאלה המבצעים פעולות משרדיות לא מסובכות ומורכבות. על משחקים מורכבים או עריכת וידאו או תמונות אין על מה לדבר – כרטיס המסך הבסיסי מספק רק בצפייה בוידאו ולא מעבר. למזלו של ה- X411UA-BV185T, הוא שקט ביותר, גם תחת עומס מלא. זהו שינוי מרענן לאחר שהדגמים הקודמים של אסוס, בעיקר אלו השייכים לסדרות היוקרה, השמיעו רעשי אוורור כבר מרגע ההדלקה.

מעבד
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.

איכות התצוגה (15%)

8

מסכו של ה- X411UA-BV185T מגיע בגודל 14 אינץ', עם רזולוציה טיפה יותר גדולה מ-720p, דהיינו 1366 על 768 פיקסלים, כאשר פאנל המסך הוא LCD רגיל, וציפוי המסך הוא מסוג מט. למסך אין תמיכה במגע או בעט, אך הוא מציג יחס גוף-מארז נהדר, כ-77%, ויחד עם מסגרת דקה סביבו, הוא מרגיש ונראה כמו מסך 13 אינץ'.




איכות התצוגה סבירה ביותר, הוא אינו חד כמסך 1080p, אך האותיות והאייקונים ברורים. התקרבות גדולה למסך כבר תחשוף את הפיקסלים הנראים לעין, ואלו יבשרו לכם כי הם לא היו מתנגדים לעוד כמה חברים סביבם. הצבעים שהמסך משדר הם על הגוון החם, כמעט כמו "מצב לילה" המפחית או מנטרל את צבעי הכחול. מי שאוהב צבעים חמים ולא קרים, יתחבר בקלות למסך זה. מסמכים נראים טוב במסך הזה, והוא אינו מעייף את העיניים גם בהקלדה של שיעורים שלמים, אך מנגד הוא נעדר צבעים עשירים וחיים.

ציפויו המט יבטיח איכות צפייה נהדרת כמעט בכל מקום – חדר חשוך או מואר, ישיבה בצל או ישיבה בשמש. עם זאת, חבל שהבהירות המקסימלית של המסך קצת נמוכה.

פיקסל
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המדידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

8.5

את משקלו הקל של ה- X411UA-BV185T הזכרנו בהתחלה, אך כעת נחזור אליו שוב. כמעט 1.4 ק"ג המחשב שוקל עפ"י המפרט, אך בפועל הוא מרגיש קל יותר, הודות לשימוש רב בפלסטיק איכותי. משקלו הקל הפך אותו למצטרף קבוע לכל מקום שהלכנו איתו – מכניסים אותו לתיק מעטפה (לא כלול בערכה), ואותו לתיק הרגיל. יחד עם המטען הקטן שלו, הם הופכים את המחשב לבן לוויה נהדר לכל אחד שצריך מחשב נייד לנסיעות או לצורך התניידות מלאה בשטח. גם ציפויו בפלסטיק עמיד לשריטות וציפוי המט מבטיחים כושר עבודה גבוה בתנאים שהם לא המשרד הרגיל.




אומנם ה- X411UA-BV185T נעדר כל סממן שיקי אופנתי לעומת סדרת ה-ZenBook, אך הוא צבוע בכחול עמוק עם גב מחוספס ונעים למגע, כאשר החלק הפנימי – מסגרת המסך ושטח המקלדת צבועים באפור היי-טקי.
המקלדת היא בין הטובות שפגשנו במחשבים ניידים בגודל של עד 14 אינץ'. היא פרוסה כמו שצריך לכל רוחב המשטח, המקשים גדולים ושחורים והאותיות לבנות, כך שמאד נוח וקל להקליד איתה מסמכים. גם הפידבק המגיע מהמקשים טוב – יחסית למקלדת שטוחה של לפטופ. תאורתם חזקה ואף ניתן לכוונון בין 2 עוצמות הארה וכיבוי.

עם זאת, לא הכל נוצץ. כפתור ההדלקה נמצא בסמוך למקש הדליט, מעל למקש המחיקה (Back), כך שלא פעם ולא פעמיים כיבינו את המחשב (יותר נכון, הכנסנו אותו למצב שינה) במקום למחוק אות – כדאי לשים לב למיקום זה. בנוסף, מקשי הפונקציה נמצאים על אותם מקשי F כנדרש, אך בברירת המחדל שלהם, הם פועלים כמקשי F ולא כפונקציה, וכדי להחליש או להנמיך את עוצמת השמע, דרושות שתי ידיים.

משטח העכבר גדול, והוא מגיב בצורה סבירה ומטה. הוא איטי ומפספס לחיצות או מבצע פעולה של שתי לחיצות במקום לחיצה אחת. בהיעדר מסך מגע, שלפנו מהר את העכבר האלחוטי הפרטי וחיברנו אותו אל ה- X411UA-BV185T. בצד ימין של משטח העכבר ממוקם חיישן טביעות האצבע (פירוט תחת סעיף אבטחה).

מבחינת חיבורים וכניסות, ל- X411UA-BV185T 3 כניסות USB רגילות, כניסה בודדת ל-USB-C, חיבור HDMI, שקע 3.5 מ"מ למיקרופון ורמקול, כניסת כרטיס SD וזהו. חבל שאין כניסת RJ-45 לחיבור כבל רשת. בפעולות רגילות המחשב אינו מתחמם מאד, אך היעדר פתחי אוורור בצדדים, מתירים את לפתחי האוורור הממוקמים בחיבור המסך למחשב לעבוד קשה. במשימות מורכבות יותר, כאשר המחשב מתאמץ, תחתית המחשב מתחממת מאד, וגם בחלק זה אין שום אוורור, והרכיבים הפנימיים אטומים לגמרי. עדיין, לא מדובר במפזרי החום שפגשנו בסדרת הזנבוק.



סעיף האודיו ב דורש התייחסות מיוחדת. ה- X411UA-BV185T מצויד ב טכנולוגיית ASUS SonicMaster המשלבת גם חומרה וגם הנדסת אודיו להאזנה איכותית של שירים וסרטים. יכול להיות שזהו המחשב הספציפי שנבדק ויכול להיות שאלו פשוט הרמקולים שבהם אסוס השתמשה, אך עוצמתם הייתה חלשה משמעותית מכל לפטופ אחר שבדקנו. גם עם עוצמת שמע של %100 התקשינו לשמוע כהלכה שירים, כאשר הרמקול של הסמארטפון האישי היה חזק משמעותית מהם. אומנם הם איכותיים עם נגיעות קלות של בס ועומק, אך הם חלשים עד כדי חוסר שימוש.

חומרה
כלל הרכיבים הפיזיים המרכיבים את המחשב, להבדיל מתוכנה.

משך פעולת סוללה (15%)

7.5

אסוס לא מפרסמת בשום מקום הערכה לגבי מספר שעות העבודה תחת הסוללה, אך היא מציינת כי היא נטענת בטכנולוגיית טעינה מהירה, המטעינה תוך שעה כמעט חצי מהקיבולת. וזה בערך היתרון היחיד של הסוללה, כיוון שהיא קטנה מדי על המחשב הזה. סוללה עם 3 תאים ו-45W פשוט לא מספיקה לדרישות החשמל של המחשב, על אף המעבד החדש והחסכוני.




תוך 5 שעות של שימוש סביר בהחלט, עם בהירות של 75%, WIFI בעוצמה גבוהה, וגלישה עם דפדפן אחד רוב הזמן, הסוללה התרוקנה. באותן 5 שעות, מצב הביצועים היה "ביצועים משופרים". אם נפעיל את מצב "סוללה טובה יותר" כנראה שנקבל עוד בערך חצי שעה של מיץ סוללה. בכל אופן, יהיה קשה לסמוך על ה-- X411UA-BV185T בזמן נסיעה ארוכה או טיסה, שכן הוא דורש חיבור לחשמל תוך שעות מעטות. במהלך הסקירה הופתענו לראות שגם תחת משימות רגילות ופשוטות הוא מתאמץ ומאבד אחוזים לא מעטים, כאשר הדבר הלך והתעצם במהלך צפייה בסרטים.


על אף שיש לאסוס את הטכנולוגיה וגם את החיבור, לא ניתן להטעין את ה-- X411UA-BV185T דרך חיבור ה-USB-C, אלא רק דרך המטען המצורף – מזל שהוא קטן וקל.

USB-C
USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. קדמו לו USB 2.0, USB 1.0 ו-USB 3.0/3.1. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.

עמידות ואבטחה (10%)

8



ה-- X411UA-BV185T בנוי מפלסטיק עמיד בפני שריטות קלות ואיכות ההרכבה טובה, כאשר המסך מצריך הפעלת כוח כדי להרים או לקפל אותו. המחשב מצויד בחיישן טביעות אצבע, שמפספס פעמים רבות את האצבע. ניתן לומר שבחצי מהמקרים הוא פשוט לא זיהה את האצבע, למרות שהיא הייתה יבשה ונקייה, והונחה בדיוק במרכז הריבוע. לאחר 3 פעמים בהם החיישן לא זיהה את האצבע, נאלצנו להקיש את קוד ה-PIN. בפעמים שהחיישן כן זיהה את האצבע, הוא פתח תוך שנייה את המחשב, ועל כן חבל שיש אבטחה ביומטרית שאינה פועלת כנדרש, שכן חיישני טביעות האצבע של אסוס הם מהטובים שבחבורה. ב- X411UA-BV185T אין כניסה למנעול Kensington.