- WiseBuy - M6s 32GB Meizu

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Meizu M6s 32GB מייזו

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Meizu M6s 32GB מייזו

הטוב
  • מחיר
  • מסך חד ביחס 18:9
  • גימור יוקרתי
  • מצלמה אחורית סבירה
  • ממשק פשוט ונוח
הרע
  • נשרט בקלות
  • חיי סוללה
  • חיבור מיקרו USB
  • מתחמם מאד
  • בעיית תאימות עם כרטיסי זיכרון
  • מסך כהה יחסית
בשורה התחתונה
ה-M6s הוא השחקן העיקרי של Meizu בשוק המכשירים המוזלים, כאשר הוא מתמודד עם שחקן חזק ופופולארי מאד בשם שיאומי. לימינו עומדים יתרונות כמו עיצוב יוקרתי, מסך ביחס 18:9, מצלמה טובה יחסית, וכמובן המחיר, שהוא שליש או רבע ממחיר מכשירי הדגל המוכרים. ביצועיו הסבירים והמסך הגדול יקרצו למשתמשים המחפשים מכשיר טוב בתקציב מוגבל, אך אלו יצטרכו לחיות עם מפזר חום קטן וסוללה בקיבולת נמוכה יחסית.
הקדמה

חברת מייזו הסינית, זו ששייכת לגל החדש של יצרניות סמארטפונים, חרטה על דגלה ייצור מכשירים טובים תחת תג מחיר נגיש ומשתלם. ה-M6s שהוכרז בינואר השנה, מעוצב לפי צו האופנה האחרון – יש לו מסך בגודל 5.7 אינץ' ביחס חדשני של 18 על 9, חיישן טביעות אצבע בדופן המסגרת ואפילו טכנולוגיית טעינה מהירה. המעבד, אקסינוס 7872 (שהגיע מחברת סמסונג) בעל 6 ליבות, אליו מצטרפים מעבד גרפי של Mali-G71 MP1, זיכרון RAM בגודל 3 גיגה ושטח אחסון בנפח 32 גיגה ביט (ניתן להרחבה). מערך הצילום מיישר קו עם הסטנדרט בשוק – חיישן ראשי בגודל 16 מגה פיקסל עם מפתח צמצם F2.0, וחיישן קדמי בגודל 8 מגה פיקסל. אלו נתונים שעד לפני שנתיים היו שייכים למכשירי דגל יקרים, וכיום המכשיר נמכר ברשת באג במחיר של 799 שקל ותודה להם על השאלת המכשיר לסקירה. 



איכות הקול והשמע (15%)

8.5

קשה למצוא היום סמארטפון כלשהו שלא מאפשר שיחת טלפון באיכות גבוהה, וכך גם ה-M6s. איכות השמע באפרכסת הייתה טובה מאד, חזקה, ברורה וצלולה. ניהול שיחות דרך הרמקול הבודד לא היווה בעיה של ממש – הוא חזק מאד, גם במהלך שיחה וגם במהלך ניגון שירים, אך הוא לא איכותי וצורם בעוצמות גבוהות.


המיקרופונים אשר שוכנים בקצוות המכשיר הקליטו ולכדו סאונד בצורה נאותה, למעט קושי מסויים כאשר היינו בחוף הים, שם הרוח אתגרה אותם – על אף מסנני רעש המותקנים במיקרופון. עמיתנו לשיחה טען כי השמע אינו ברור וכדי להמשיך בשיחה היינו צריכים להסתיר את המיקרופון עם היד. עוד במחלקת הסאונד, ניתן למצוא חיבור תחתון לאוזניות בגודל 3.5 מ"מ, אך כפועל יוצא מכך שהמכשיר זול במיוחד – אין אוזניות בערכה, כנהוג במכשירים זולים. השמע דרך האוזניות היה סביר ביותר, לבטח כאשר משווים את איכותו למעבד הצליל של מכשירי LG (נקרא DAC HIFI) או אפילו SoundAlive של סמסונג. עם זאת, כיוונון קטן באקולייזר המובנה הגביר את האיכות.  


סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

נוחות השימוש (35%)

7

במבט ראשון, במיוחד עם הצבע הזהוב של המכשיר שנסקר, ה-M6s נראה כמו אייפון מהדורות האחרונים, עד שנזכרים שמסכו נפרס כמעט לכל אורך המכשיר. עם אורך של 15.2 ס"מ הוא מרגיש נוח מאד ביד בינונית וגדולה, אם כי לבעלי ידיים קטנות יהיה קושי מסוים להגיע לקצה המסך העליון. שולי המסך דקיקים אומנם, אך מאד רגישים למגע, להבדיל מהמסכים המותקנים בסמסונג או ב-LG. רגישות יתר זו מפריעה מאד לעבודה עם יד אחת, כאשר בלי כוונה היד נוגעת בשולי המסך ומבטלת את הלחיצות שלחצנו עם האצבע. את הבעיה הזו, סמסונג פתרה באמצעות עדכון תוכנתי למסכי האדג' שלה, וניכר כי מומלץ למייזו לעשות זאת גם כן.


על אף שהמכשיר שמנמן (משקל של 160 גרם, עובי של 0.8 ס"מ) ולא גדול במיוחד, הוא חלק כמו חמאה שנמסה בשמש. בין אם זה הגב עם ציפוי אלומיניום או דפנות המכשיר, דרושה יד שתאחוז היטב את המכשיר, אחרת הוא יחליק מהיד בלי לשים לב. אפשרות אחרת היא מציאת כיסוי חיצוני שימנע החלקה. למרות זאת, הוא עדיין מעוצב ונראה כמו מכשיר יוקרתי, לבטח בצבע הזהב. הוא נוצץ והקימורים שלו כלל לא מעידים על תג מחיר זול במיוחד, לבטח עם הזכוכית הזו שמתעקלת אל המסגרת המתכתית (2.5D).

בדופן הימנית של המכשיר, נמצאים כפתור ההדלקה ומשטח צר לחיישן טביעת האצבע שעובד, כנהוג אצל היצרניות הסיניות, ללא דופי. החיישן פותח את המסך במהירות שיא, והופך את השימוש בו למוצלח מאד. גם מיקומו, שהועתק ממכשירי סוני, מוצלח יותר מהמיקום האחורי של חלק ממכשירי שיאומי. לזכותו עומדת גם היכולת לזהות את האצבע גם אם היא מונחת בזווית שונה או אפילו הפוכה!



במעבר לדופן השמאלית, ניתן למצוא את כפתורי השליטה בעוצמת השמע ומגירת הסים וכרטיס הזיכרון. כרטיס הזיכרון האישי שלנו הוא של חברת סמסונג, מסדרת EVO האדומה בנפח 64 גיגה ביט. המכשיר, על פי החברה תומך בכרטיסי זיכרון עד 256 גיגה ביט, אך הוא סירב לקרוא את הכרטיס שלנו. הכרטיס, שבימים רגילים מוכנס ל-V30, פשוט לא נקרא ע"י ה-M6s, גם לאחר פרמוט מלא.

מאחור, ניתן למצוא חיישן מצלמה בודד, פלאש כפול ופסי אנטנה מעוצבים למשעי. כדאי לשמור על המצלמה האחורית מפני שריטות ומכות, שכן היא בולטת מגב המכשיר, וניכר כי תישרט תוך זמן שימוש קצר (שוב, כיסוי איכותי יגן עליה מפני אלו). במעבר לחלק התחתון של המכשיר, עומדת ההפתעה הרעה של מייזו – חיבור מיקרו USB עתיק יומין, שחשבנו שחלף מן העולם כבר. לצידיו שוכנים רמקול מונו, חיבור אוזניות 3.5 מ"מ ומיקרופון (עוד אחד נמצא בראש המכשיר).

מסך המכשיר בגודל של 5.7 אינץ', מורכב מפאנל מסוג LCD רגיל, עם רזולוציה נמוכה יחסית של 720 על 1440 פיקסלים. מסך זה כאמור מגיע בתצורה של 18:9 והוא מציע יחס גוף – מסך של 76%, ויחס PPI של 282. על הנייר, הרזולוציה נראית נמוכה, לבטח כאשר התרגלנו ממכשירי דגל לרזולוציות של 2K ואף 4K במכשירי סוני. בפועל, הרזולוציה סבירה ביותר, היא חדה ברמה הרצויה ולא נראה כי הייתה התפשרות על איכות הצג בבחירת הרזולוציה הנמוכה. הפריטים על המסך נראים טוב, ברורים, ואל נשכח כי רזולוציה נמוכה זו עושה חסד עם צריכת סוללה מועטת.



 עם זאת, לחובתו של מסך זה עומדת בהירות נמוכה, גם כאשר מד הבהירות היה על 100%. רוב הזמן, למעט שעות הלילה טרם השינה, הבהירות עמדה על 100% - בתוך הבית והמשרד, ובאור שמש ישיר קשה מאד לתפעל את המכשיר – הבהירות פשוט חלשה מדי. מלבד קושי בשימוש שוטף עם בהירות נמוכה יחסית, המסך שותה יותר אנרגיה, ועל כך יורדות לו נקודות. מעבר לכך, אין לנו תלונות לגבי המסך – הוא מבצע את תפקידו באופן סביר ביותר, ומלבד הבהירות, לא מצאנו בו פגמים נוספים.
מתחת למכסה המנוע, ניתן למצוא את מעבד סמסונג Exynos 7872 משושה ליבות (4 ליבות בתדר 1.6 גיגה הרץ, והשתיים הנותרות בתדר 2.0 גיגה הרץ), אליו מתחבר כרטיס מסך של מאלי G71 MP1. על כל אלה מנצחת מערכת הפעלה אנדרואיד מיושנת מסוג 7.0, ועליה מולבש ממשק החברה Flyme 6.3.1.0G. בתחום הזיכרונות, ניתן למצוא זיכרון הפעלה בגודל 3 גיגה ביט, ושטח אחסון בנפח 32 גיגה.

ואיך כל זה רץ? יותר בכיוון של הליכה מהירה מאשר ריצה. זה לא שהביצועים איטיים להחריד, אלא שכל ביצוע פקודה לוקח זמן – פתיחת מקלדת, פתיחת חייגן, פתיחת הודעה חדשה, כל פקודה או משימה קטנה מלווה בשיהוי קטנטן אך מורגש. לא ציפינו למהירות שיא של מעבד שרירי כמו בגלקסי 9, אך נשארנו עם הרגשה שהמעבדים של מכשירי שיאומי או אפילו מכשירי סדרת ה-J של סמסונג, יהיו זריזים בפעולות מסוימות. חשוב להדגיש, מרגע שנכנסו לאפליקציה מסוימת או שהתחלנו פעולה כלשהי, המכשיר פעל כשורה ללא איטיות מורגשת, וככל הנראה השיהוי הוא בפתיחת האפליקציות והתוכנות עצמן.



פעולות בסיסיות כמו חיוג, שליחת הודעות בוואטסאפ, גלישה בפייסבוק ובאינסטגרם, ניווט ב-Waze, כל אלה מבוצעות כמעט ללא פגמים, למעט פעמים בהן אינסטגרם קרסה משום מה והחלה את פעולתה מחדש. עם תג מחיר מוזל, זוהי חווית שימוש לא רעה בכלל, כאשר לא מבוצעות הרבה פשרות בנושא הביצועים.
מעבר למצלמה או להרצת משחקים כבדים יגרור איטיות מוחשית, גם אם האפליקציה נפתחה כבר ושמורה בזיכרון ההפעלה. מרגע לחיצת כפתור המצלמה ועד להצגת תמונה שצולמה בגלריה עוברת 4 שניות, שלעיתים מרגישות כמו נצח. משחקים כבדים הדורשים משאבים רבים לא יפעלו כראוי במכשיר זה, אך גם ככה זה אינו יעודו.

עם זאת, בעיה עיקרית הופיעה בכל זמן השימוש במכשיר והיא בעיית חימום החלק התחתון. בין אם גלשנו ברשתות חברתיות, שוחחנו בוואטסאפ, צילמנו כמה תמונות או אפילו סתם דיברנו בטלפון – המכשיר התחמם יותר מהמצופה והרצוי, כאשר הרוב המוחלט של הפעולות בוצעו במשרד הממוזג. על ניווט והטענה כאשר המכשיר מודבק לשמשה ויתרנו מראש, לאור בעיית ההתחממות. איננו יודעים אם זו בעיה במכשיר הנסקר או בכל מכשירי הסדרה, אך מוטב לשים על כך דגש טרם קנייתו.

ממשק החברה Flyme בגרסתו האחרונה, דומה באופן ברור לממשק של שיאומי, עם קריצה קלה למערכת ה-iOS של אייפון. אין מגירת יישומים ולא ניתן להוסיף כזו דרך הגדרה, אך מה שיותר בולט הוא החוסר במקלדת מקורית של החברה. המקלדת שמגיעה מותקנת על המכשיר היא של חברת TouchPal 2016, ונדרש להעניק לה מגוון רחב של הרשאות. אנחנו בחרנו לוותר עליה ולהתקין את המקלדת של גוגל, שגם היא לא מצטיינת בתחומה, אך עדיפה על הראשונה.

למי שזהו המכשיר הראשון של מייזו, ידרשו כמה שעות קטנות כדי להתרגל לממשק של החברה. במבטים ראשונים הוא נראה ידידותי – והוא אכן כזה, אך בעיות תרגום כמו בתמונות המצורפות, פוגעות בחווית המשתמש. לזכות הממשק עומדים יתרונות כמו הקלטת שיחה מובנת, הסרטת מסך בוידאו, אפשרות של השתקת כל הצלילים (לא רק מצב רטט) ומנגנון אבטחה בסגנון "תחזוקת מכשיר" של סמסונג, עם אפשרות למחיקת קבצים, ניהול סוללה ועוד.

דבר עברית! 

עיקובים במקום עיכובים

 את לחצני הניווט, על אף שהם מוצגים על המסך, לא ניתן לשנות – כפתור החזור נמצא בצד השמאלי וניהול המשימות בצד הימני – הפוך ממה שמקובל במכשירי סמסונג, LG ואחרים. בכך, לקחנו לנו הרבה זמן להתרגל לפריסת כפתורים זו, כאשר אין ספור פעמים התבלבלנו בין הכפתורים. אפשרות נוספת היא ביטול הכפתורים המסורתיים, ומעבר לכפתור בודד בנוסח מייזו: ה-mBack הוא כפתור וירטואלי רגיש לעוצמת הלחיצה, כמו שיש בגלקסי 8 ו-9; כדי לחזור אחורה יש לטפוח עליו קלות, וכדי להגיע למסך הבית יש ללחוץ עליו לחיצה הגונה המלווה ברטט קל. עם זאת, מעבר בין אפליקציות הוא מעבר בין מסכים, ולא ניתן לגשת למסך ניהול האפליקציות כדי לסגור את כולן בבת אחת.

גם נושא ההתראות לא מבוצע באופן מושלם – אין שום אזכור להודעות חדשות או מיילים חדשים בעזרת מספר או סימן על האפליקציה, כמו שיש באייפון או במכשירי סמסונג ו-LG, ומחיקת ההתראות מוילון ההתראות הנגלל מעלימה כליל את ההתראות ללא אפשרות להציגן שוב. בנוסף, שמנו לב כי למכשיר אין תמיכה בדור רביעי פלוס, כלומר 4G+ או LTE+, על אף שהיינו במקום בו הייתה קליטה ברמה זו.
הגלילה מעלה או מטה בעזרת האצבע במהלך דפדוף בין טקסטים או פידים של רשתות חברתיות לוקה בחסר – לעיתים הגלילה שאמורה לעבוד בצורה חלקה נתקעת, ובמקום לגלול מטה היא מזהה את ההחלקה כלחיצה, ומכניסה את הדפדפן לקישורים, או חלילה למתן לייקים לא רצויים. זוהי בעיה שעימה התמודדנו כל משך זמן הסקירה, וניכר כי מנגנון המגע במכשיר זה אינו מושלם כלל.

מקלדת
טלפונים חכמים רבים כוללים מקלדת לצורך הקלדה נוחה יחסית של טקסט. בחלק מהדגמים המקלדת אינה מלאה ומותאמת למכשיר בידי היצרן, ובחלקם יש מקלדת QWERTY. זוהי מקלדת מלאה המכילה את כל האותיות, המבוססת על שיטת סידור האותיות כפי שאנו מכירים כיום בכל המקלדות המלאות. היא נקראת כך בשל סידור האותיות Q, W, E,  R, T, Y זו לצד זו בחלקה השמאלי העליון של המקלדת.

צילום והקלטה (30%)

7


על אף שצו האופנה האחרון מחייב את היצרניות לשלב מערך צילום כפול כלשהו בגב המכשיר, מייזו ציידה את ה-M6s בחיישן בודד תוצרת סמסונג, ולו 16 מגה פיקסל עם מפתח צמצם של F2.0. בנוסף, הוא מצויד במנגנון PDAF לכיוון פוקוס אוטומטי ופלאש כפול. הסרטת וידאו תתבצע בפורמט 1080p עם 30 פריימים לשניה.


לאחר בחינת התוכן שצולם עם המצלמה הראשית, אין בידינו בשורות טובות ומפתיעות. המצלמה מפיקה תמונות טובות באור יום, הן חדות יחסית, מלאות בפרטים בצבע, אך עד שהמצלמה מבצעת את פעולת כיוון הפוקוס והצילום, חולף הרבה מאד זמן של עיבוד. בנוסף, לעיתים הפוקוס האוטומטי מתבלבל ויוצא מכיוון באמצע לכידת הסצנה, מה שגורם לאיטיות לשיהויים. במצב של תאורה חלשה או לילה המצב נהיה גרוע: התמונות נמרחות, האובייקט לא בפוקוס הרצוי, ישנה גרעיניות רבה והתוצאות כמעט ולא שמישות. ככל הנראה, רוב השימושים של המצלמה הזו יהיו לצורך העלאת תמונות לרשתות החברתיות, ולא כדי להתפאר באיכות צילום מופלאה או צילום סצנות מרהיבות. את התפקיד של מצלמה פשוטה להעלאת סטורי או תמונה לעיתים רחוקות לרשתות היא עושה כנדרש, גם אם תפקיד זה אינו מצריך משאבים גדולים.


















חשוב לציין כי כל התמונות צולמו במצב אוטומטי, וחבל שאין מצב אוטומטי ל-HDR (שכן חלק מהתמונות נשרפו כתוצאה מאזורי שמש בהירים ואזורים מוצלים כמו בתמונה של שיח הפרחים). כמו כן, התמונות שהתקבלו שקלו הרבה מאד – בין 11 ל-14 מגה ביט לכל תמונה. על צילום וידאו אין מה להוסיף, הוא נראה כאילו צולם במצלמת אקסטרים זולה, כאשר הסרטון לא חד ולא ברור, השמע צורם וחלש, אין מייצב תמונה כך שהסרטון רועד ולא יציב, אין שליטה על הצבעים או על הגדרות אחרות. סטורי, כבר אמרנו? 


מצלמת הסלפי מצילה במקצת את המצב, עם 8 מגה פיקסל ומפתח צמצם F2.0. היא מלאה בפרטים, חדה, ובעלת אפשרויות לעריכה כמו מצב יופי, פילטרים ועוד. בולט בחסרונו הוא מבזק וירטואלי דרך המסך, אשר מלבין ומגביר את הבהירות ברגע הצילום. כדי לצלם תמונה ברמה גבוהה דרך מצלמה זו, דרושה יד יציבה, שכן החיישן רגיש מאד לכל תזוזה.






גרעיניות
הופעת גרעיניות בתמונה, בצורת נקודות צבעוניות אקראיות (בעיקר באזורים הכהים בתמונה). תופעה זו מופיעה בדרך כלל בצילום בתאורה חלשה או בלילה, ונובעת מגודלו הקטן ומאיכותו הבסיסית של החיישן.

משך פעולת סוללה (10%)

8

להבדיל מרוב המכשירים הסיניים המתהדרים בקיבולת סוללה גדולה במיוחד, ב-M6s המצב שונה. אומנם, עם קיבולת של 3,000mAh בלבד, הנתונים על הנייר לא מבשרים טובות, אך כמו בחיים האמיתיים, המצב בשטח, שונה ומורכב. בשימושים סטנדרטיים במשך יום עבודה, כלומר שיחות, הודעות מרובות בוואטסאפ, גלישה באפליקציות רשתות חברתיות וניווט של 40 דק', הגענו לשעות הערב המאוחרות עם בערך 20%, כאשר הבהירות נמצאת באופן קבוע על 100%. כאשר הנמכנו ביום אחד את הבהירות לכיוון ה-80%, המצב השתפר מעט, והצלחנו לסחוט עוד מספר מועט של אחוזים. מקרה חד פעמי שקרה באחד מימי הסקירה, היה שכבר ב-20% המכשיר כבה ולא נדלק. ביום אחר, הגענו למצב של 2% בלבד, שם שמחנו לגלות כי הבהירות עדיין עומדת על 100% וניתן להשתמש במצלמה, זאת בניגוד למה שמתרחש במכשירים אחרים, המגבילים את השימוש עקב סוללה נמוכה.







 למרות המעבד הבינוני שלא צורך אנרגיה רבה, ולמרות רזולוציה נמוכה, קיבולת הסוללה הנמוכה מראה את חולשתה. המצב משתפר כאשר מחברים את המכשיר למטען המהיר המצורף לאריזה (2 אמפר, 18 וואט), אך הוא אינו מתחרה ישיר של טכנולוגיות הטעינה המהירה QC3 או דומות לה. בהמשך לכך, אין שום סימן או מחוון לכך שהסוללה אכן נטענת במהירות, או זמן משוער להגעה לטעינה מהירה, להבדיל ממכשירים אחרים. טעינה של חצי שעה באמצע היום הזריקה מרץ לסוללה עם תוספת של 30%, ובכך יכולנו להמשיך את שגרת היום עד לסופו, כאשר טעינה מלאה של הסוללה - מ-0 ל-100, אורכת מעט יותר משעתיים. 

אפרופו טעינה, זוהי סוגיה תמוהה מאד אצל מייזו ושאר חברותיה הסיניות. מדוע הן ממשיכות לשלב חיבור מיקרו USB שזמנו חלף מהעולם כבר לפני שנתיים שלוש? הטכנולוגיות והשיפורים הגיעו לחברות הללו, והן במירוץ חימוש נגד המתחרות האמריקאיות והדרום קוריאניות, אז מדוע נשארנו עם חיבור מיושן, איטי ולא נוח? (ההשערה שלנו לפחות היא שהיצרניות הסיניות נתקעו עם מלאי ענק של חיבורי מיקרו USB, והן שותלות אותו במכשירים המוזלים. אחרת, מה הסיבה לכך?) בנוסף, כניסת הכבל הותקנה הפוך, כלומר את הכבל יש להכניס כשפניו מטה, והשיניים (החלק הרחב יותר) פונה למעלה – הפוך משאר המכשירים שהגיעו עם מיקרו USB.

לסיכום חלק זה: מי שעובר מאייפונים ותיקים או מכשיר אחר בעל חיי סוללה נחותים מהממוצע, יהנה מיכולות הסוללה ב-M6s. מי שעובר ממכשיר עם קיבולת סוללה גדולה יותר, נכון לו זמן הסתגלות ארוך ביותר, שכן חיי הסוללה סבירים ביותר.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

עמידות (10%)

7.5

על אף שה-M6s מגיע ללא אפשרות לפתיחת גבו, הוא אינו עמיד במים ובאבק בשום תקן, בדומה לשאר חבריו הנמצאים בטווח המחירים של פחות מ-1000 שקל. בנוסף, על אף שגבו מצופה אלומיניום, כמו גם המסגרת, החלקלקות שלו לא עושה עימו חסד, והוא עלול להחליק פעמים רבות מהיד. בנוסף, הציפוי הדקיק של אותו אלומיניום נשרט בקלות ובלי כוונה. מסכו של ה-M6s לא עטוף בזכוכית מחוסמת כלשהי, וחיבורה למסגרת המכשיר בתצורה של 2.5D אומנם מוסיפה שיק וחן למכשיר, אך עלולה להיות שבירה יותר. מסגרתו העבה יחסית אמורה לתת פתרון טוב לאלו שמרבים לשבת בטעות על מכשירם, שכן ניסינו לעקם אותו (כמו במבחן האייפון 6S פלוס), אך הוא לא נכנע לנו.


כן שמנו לב, שבמהלך ימי הסקירה כאשר הוא נפל לנו פעמיים מגובה המותן, ולא שמנו לשריטות או מכות משמעותיות. המדבקה האחורית הלבנה, שבה נמצאים פרטי המכשיר, התחילה לדהות כבר בימים הראשונים, ונראה שלאחר כמה חודשים היא פשוט תהיה סתם מדבקה לבנה בגב המכשיר שלא ניתן להסירה.