- WiseBuy - Lenovo Yoga 730-15IKB 81CU0041IV

שתף באמצעות:

מחשב נייד Lenovo Yoga 730-15 81CU0041IV

סקירת wisebuy - מחשב נייד Lenovo Yoga 730-15 81CU0041IV

הטוב
  • רמקולים מפתיעים לטובה
  • תצוגת IPS מצוינת
  • מקלדת ומשטח עקיבה נוחים
  • טעינה מהירה מאוד
הרע
  • ללא מקלדת נומרית
  • מתחמם מאוד בהפעלת משחקים
  • קורא טביעת אצבע בינוני
  • חיי סוללה חלשים
בשורה התחתונה
יש ב- Yoga 730-15IKB את כל מה שיספק סטודנט עם דרישות מתקדמות או איש עסקים שזקוק ליותר מביצוע משימות משרדיות. כרטיס המסך המקצועי, לצד זיכרון RAM נדיב ומעבד נתונים מהיר הופכים אותו אמנם לא לחזק ביותר בתחומו, אבל בהחלט מספיק טוב עבור פעולות מתקדמות שדורשות כוח עיבוד שלא זמין בנייד הממוצע. חיי סוללה בולטים לרעה היו בעוכריו, אבל אם ברוב שעות היום אתם זמינים למקור חשמל, הבעיה מתגמדת.
הקדמה
המחשב הנייד Yoga 730-15IKB מבית Lenovo אובזר במסך בגודל 15.6 אינץ' בעל רזולוציית 2160X3840 פיקסלים וכנייד ממשפחת Yoga המפורסמת, מסוגל להתהפך על צירו ולהפוך לטאבלט. על עיבוד הנתונים אחראי מעבד i7 מדגם 8550U, בתמיכת 16GB זיכרון RAM, כונן SSD בסך 512GB וכרטיס גרפי GeForce GTX 1050. עוד תכונות בולטות: חיישן טביעת אצבע, כניסת USB-C Thunderbolt 3 ותצוגת IPS.
USB-C
USB-C הוא סוג חדש של החיבור הנפוץ. קדמו לו USB 2.0, USB 1.0 ו-USB 3.0/3.1. הוא שונה משמעותית מקודמיו הן בגודלו הפיזי והן בתכונותיו. USB-C קטן יותר מהגרסאות הקודמות (בגודל של מיני USB), גודלו זהה בשני קצוות הכבל וניתן להכניסו לשקע משני צדדיו - מלמעלה-למטה ומלמטה-למעלה. קצב העברת הנתונים של USB-C מהיר בהרבה מזה של USB 3.0/3.1, ועומד על 10Gbps. בנוסף, USB-C יכול גם לשמש כמטען בהספק של עד 100 ואט למכשירים שונים. בשלב זה התקן החדש קיים במכשירים ספורים בלבד, אבל צפוי להיות זמין בכל המכשירים, כולל טאבלטים וסמארטפונים. ל-USB-C תאימות לאחור בעזרת מתאם, כך שניתן להשתמש בו גם במכשירים בעלי USB מגרסאות קודמות.

ביצועים (35%)

8

נתחיל מהנתונים על הנייר: המחשב צויד במעבד i7 מדגם 8550U, עם 16GB זיכרון RAM וכרטיס מסך מקצועי GeForce GTX 1050 עם 4GB זיכרון RAM. פתחנו בסדרת הבדיקות של PCMark 10 ו- 3DMark. במבחן הביצועים תחת משימות משרד שוטפות (PCMark) קיבל הנייד את הציון 4086 נקודות – תוצאה סטנדרטית בהתחשב בנתונים הטכניים. במבחן ביצועי הגיימינג (3DMark) קיבל ה- Yoga 730 עוד תוצאה רגילה למדי, 1851 נקודות, רחוק ב-500 נקודות מהתוצאה שהשיג כרטיס ה- 1050Ti בשילוב מעבד 8750H במבחן למחשב אחר שסקרנו.



במבחן התוצאה כמובן שאין שום בעיות: משחקים עדכניים עובדים חלק (נבדקו המשחקים Assassin's Creed Odyssey ו- Tom Clancy's The Division 2 תחת הגדרות מתקדמות), מסכי הטעינה מינימליים ותוכנות גרפיקה מקצועיות כמו Photoshop ו- Illustrator מבית אדובי גם ראו הרבה זמן מסך ב- Yoga 730, שלא אכזב ברגע האמת. אין גם בעיות כמובן בשימוש השגרתי: עריכת מסמכים, גלישה בלשוניות מרובות במקביל והפעלת כמה יישומים בו-זמנית לא גרמו לנייד להזיע אפילו לרגע וה-16GB זיכרון RAM הורגשו בנוכחותם.




חום ורעש, בעיות שכיחות במחשבים חזקים, לא הופיעו כאן מדי. ישנה התחממות ברורה ומורגשת, במיוחד בזמן עדכוני מערכת או בזמן הפעלת משחקים אבל לא יותר מהמקובל. הרעשים הבוקעים מהמחשב גם די שקטים, במיוחד במשימות משרדיות, במהלכן ה-Yoga 730 שרוי בדממה מרשימה.

זיכרון
  Random Access Memory הזיכרון הפעיל הראשי במחשב. הזיכרון מאחסן באופן זמני מידע שנוכח כל עוד המחשב פועל. הזיכרון נמדד בג'יגה בייטים (GB), וככל שהוא גדול יותר מערכת ההפעלה ותוכנות אחרות יפעלו מהר יותר וניתן להריץ כמה מהן במקביל בצורה מהירה וחלקה. גודל הזיכרון המומלץ לשימושים בסיסיים במחשב נייד הוא 4GB. לעבודה עם יישומים כבדים יותר וכדי לעבוד עם כמה יישומים במקביל בנוחות, מומלץ זיכרון גדול יותר.

איכות התצוגה (15%)

9

צפינו בכמה סוגי סרטונים ובכמה רזולוציות, מהטריילר של Avengers: Endgame ב-4K , דרך פרקים חוזרים של Breaking Bad בנטפליקס ועד לסרטי Blu-ray – ופשוט רואים מצוין. הבהירות המקסימלית לא מפעימה אבל בשאר הפרמטרים לטעמנו ה- Yoga 730מצטיין: הצבעים מדויקים, טווח הגוונים השחורים היה פשוט תענוג לעין ואפילו הצלחנו לבצע כמה עבודות גרפיקה מתקדמות שדרשו דיוק, בעיקר בזכות תצוגת IPS שהומרה מעולה ממחשב מקצועי למשימות עיצוב להמשך עבודה ב- Yoga 730.



המחשב מגיע עם עט סטיילוס ייעודי המכונה Active Pen 2 בצע שחור ובגימור מתכתי, התומך ב-4096 דרגות לחץ. העט עצמו נאה, מאוד קל, נוח לשימוש תדיר וגם מגיע עם תופסן פלסטיק נחמד המתקבע בצד המכשיר, בכניסת USB פנויה. השימושים שלו מגוונים, אם כי מוגבלים: הצלחנו לרשום לעצמנו הערות בצד וסתם לקשקש בתוכנות עריכה כדי לבדוק את איכות הדיוק אבל העט לא בנוי כלל למשימות מתקדמות יותר כמו עריכה גרפית מקצועית ובשום אופן המסך אינו מסוגל להחליף לוח כתיבה אלקטרוני כשל Wacom למשל - שרבוטים והערות פנימיות היו רוב שימושו של העט, לפחות למשך הסקירה שלנו.

סטיילוס
חרט, מעין עט המשמש להקשה וכתיבה על מסך מגע. במחשבי לוח הכוללים מסך מגע מצורף סטיילוס בנוסף למקלדת, המאפשר שימוש נוח ואינטואיטיבי במחשב, ישירות מהמסך.

ניידות ונוחות השימוש (25%)

8.5

נתחיל מהמשקל, כמעט 1.9 ק"ג, שלא היה נורא מדי לסחיבה ממושכת אבל גם לא בורך במשקל צנוע כשל ניידים דקיקים ובעלי מסך קטן יותר. כשמוסיפים את המטען, כמעט 500 גר', מקבלים כבר 2 ק"ג של מחשב שאמורים להתנייד איתו ביום יום. מראהו של ה- Yoga 730מוקפד מאוד ומרגיש שהוא מכוון למגזר העסקי: הוא לא פונקציונלי להחריד אבל גם לא מנקר עיניים במיוחד. גוף האלומיניום בגימור חלק ונעים למגע, מרגיש מאוד בטוח ויציב ביד וציפוי המתכת הכסופה סביב משטח העקיבה וחיישן זיהוי האצבע מאוד מוסיפים יוקרה ואקסקלוסיביות למחשב. השוליים השחורים והעבים מסביב לתצוגה, במיוחד בחלק התחתון נסלחים למדי, בעיקר כי הם מתמזגים היטב עם המסך ולא חושפים את העובי המלא והסביר שלהם.



גם המסך הדקיק מוסיף לנראות המחשב כמה נקודות זכות, אם כי משקלו הקל חושף גם את חסרונו: במגע עם המסך אין התנגדות מספיק חזקה, מה שגרם לנו ללחוץ ממש בעדינות כדי להימנע מהמסך להתנדנד לאחור. באגף החיבורים: בצד האחד כניסת אוזניות משולבות מיקרופון, USB 3.0 וכניסת החיבור לחשמל. בצד השני עוד כניסת USB 3.0, USB-C, כניסת HDMI רגילה וכן כפתור הדלקה/כיבוי. מבחינתנו החיבורים מספקים: יש התחשבות מדויקות בצרכים הבסיסיים, כולל התחשבות בתקן USB-C וכניסת HDMI סטנדרטית ולא הגרסאות הקטנות של תקן הוידאו, המחייבות התאבזרות מראש בכבל מיוחד.

עוברים למקלדת: אין בה את מקשי המספרים של המקלדת הנומרית אבל פרט לכך אפשר רק לחלק מחמאות בעניין הנוחות; המקשים גדולים דיים, מרווחים בצורה מספקת וההקלדה מהירה ונוחה להפליא. מטבע הדברים ישנה עקומת למידה במעבר למקלדת חדשה אך ב- Yoga 730 הקלדנו במהירות כבר ביום הראשון ממש כאילו המחשב היה אצלנו כמה חודשים. שתי הערות: היינו שמחים לקבל משוב יותר ברור בעת לחיצה, כלומר לטעמנו הכפתורים לא "שקעו" מספיק בלחיצה עליהם. דבר נוסף – התאורה האחורית במקלדת קיימת וטוב שכך, אבל גם בעוצמה המקסימלית היא חלשה למדי.


משטח העקיבה הפתיע לטובה וכמעט החליף את העכבר השגרתי שלנו בסקירת ניידים. המשטח גדול מספיק, נעים למגע ורק הקליק היה מעט עדין ו"פלסטיקי" מדי אבל מספיק טוב לשימוש שוטף, שגם גרם לנו להתרגל אליו כבר אחרי שעת שימוש. צריך גם לזכור שה- Yoga 730 צויד במסך מגע, כך שרוב הפעולות העדפנו לבצע עם העט או האצבע, פשוט כי להזיז את הסמן עם האצבע למקום הרצוי איטי בהרבה מאשר פשוט ללחוץ עליו.

ומה לגבי יכולותיו הגמישות של ה- Yoga 730? בהפיכת המסך על צירו, מערכת ההפעלה מזהה את בקשצ המשתמש ומציעה לעבור למצב טאבלט, נוחות המבטלת את המקלדת, משנה מעט את תפריטים לתצוגה נוחה יותר ועוד - פעולה שאפשר גם להפוך לאוטומטית כמובן. השימוש ב- Yoga 730 כטאבלט הוא כמו בכל טאבלט אחר: תגובת המגע מהירה והשימוש הופך לקל הרבה יותר, בעיקר לצרכים בייתיים; שידור תכנים לטלוויזיה בסלון, צפייה במתכונים במטבח או סתם תשלום חשבונות בספה, כשהמגושמות של מחשב נייד פחות נוחה בסוף יום.

צמד רמקולים הוצבו בתחתית המכשיר, ממוקמים בשני צדי המחשב, שהרשימו למדי. העוצמה המקסימלית לא מרעישה אוזניים אבל מספקת עבור האזנה אישית וצפייה בסדרות. גם על האיכות קשה שלא להחמיא: הסאונד מוקפד מאוד, לא מפספס את האזורים הגבוהים והנמוכים, עם באס טוב מהממוצע ולחלוטין מספק עבורנו. גם מצלמת רשת הוצבה בראש המכשיר, בשוליים העליונים. אל תצפו ליותר מדי כמובן: היא בסיסית מאוד וצנועה ביכולותיה, כלומר שימוש משפחתי בסקייפ ושיחות וועידה שגרתיות אך לא מעבר.

מצלמת רשת
מצלמה זעירה ברזולוציה של 0.3 עד 2 מגה פיקסל, שנמצאת בחלק מהמחשבים הניידים מעל המסך. המצלמה מאפשרת ביצוע שיחות וידיאו באמצעות תוכנות שונות (כמו Skype). חלק ממצלמות הרשת המובנות מסתובבות על ציר של 180 מעלות, וחלקן מצוידות בתכונות נוספות כגון מעקב אחרי פני המצולם, אפשרות להוספת אפקטים ועוד.  

משך פעולת סוללה (15%)

7

הפינה הכואבת ביותר של ה- Yoga 730הוא ללא ספק חיי הסוללה הסבירים במקרה הטוב. התחלנו לשחק ב- Tom Clancy's The Division 2, כשהגדרנו רמת בהירות ב-70% וקיבלנו לא יותר משעת פעילות – תוצאה סבירה ומקובלת, שכן משחקים עתירי גרפיקה לרוב מהווים את נקודות התורפה של ניידים רבים שאינם ייעודיים לגיימינג. הבעיות התחילו בשימוש הרגיל: עריכת מסמכים, שיטוט בפייסבוק, שימוש בשירותי הענן של גוגל ושאר משימות משרד פשוטות - כאן המחשב השיג בקושי 5 פעילות. בהפעלת רצף סרטים ב- 1080p קיבלנו כבר חיי סוללה יותר נדיבים; בערך 6 שעות, שניגנו כמעט 3 סרטים רצופים תחת בהירות 50%.


התוצאות לא מספקות: מטלות המשרד כמעט ולא כללו עריכה גרפית, וכשכן נאלצנו להשתמש בהן, הרגשנו ממש איך אנו מאבדים אחוזי סוללה במהירות גבוהה פי כמה מהשימוש הרגיל, שממילא לא הרשים במיוחד. וזה לא שה- Yoga 730 לא מזמין לעשות זאת: הוא צויד בכרטיס גרפי מקצועי ונתמך במעבד עוצמתי שמשתלב איתו היטב, לכן לא ברור מדוע יכולת ההתמודדות של ה- Yoga 730 מול משימות משרדיות קלות וקשות כה פושרת.

לזכותו של המחשב ייאמר שמהירות הטעינה שלו פנטסטית: תוך 30 דקות טעינה השגנו 46% אחוזים. בפחות משעה ו-20 דקות כבר השגנו טעינה מלאה. עם המחשב מגיע ספק כוח סטנדרטי ומגושמ למדי – די מאכזב בהתחשב בעובדה שכבר זכינו למטענים הרבה יותר צנומים במארזים פחות יקרים.

מארז
הקופסה שבתוכה נמצאים מרכיביו העיקריים של המחשב, לוח אם, מעבד, כרטיסים שונים וכן יציאות וחיבורים.

עמידות ואבטחה (10%)

8

על התוכנה אחראי האנטיוירוס של McAfee בגרסת ניסיון של 21 ימים ובאשר לאבטחה ביומטרית, ישנו חיישן לזיהוי טביעת אצבע מימין למשטח העקיבה. הזנת הטביעה הראשונית הייתה מעולה ובתוך 10 שניות האצבע המורה שלנו נקלטה. לא נרשמו שגיאות זיהוי כשהנחנו אצבעות אחרות אבל היו כמה פספוסי זיהוי שלנו במהלך הסקירה וגם עליית המחשב מהירה אבל לא זריזה כמו שציפינו. ישנה שהייה מורגשת מרגע הנחת האצבע ועד עליית שולחן העבודה – ממש מבחינים במערכת מבקשת עוד רגע כדי לזהות את טביעת האצבע ושולחן העבודה לרוב עולה תוך שניה וחצי-שתי שניות. ההשוואה הבלתי נמנעת היא כמובן לסמארטפונים, בהם עליית המסך פשוט מיידית וב- Yoga 730 לא כך המצב.