- WiseBuy - Sega Mega Drive Classics Xbox One

שתף באמצעות:

משחק ל X-Box Xbox One Sega Mega Drive Classics

סקירת wisebuy - משחק ל X-Box Xbox One Sega Mega Drive Classics

הטוב
  • מעל 50 משחקי נוסטלגיה מרגשים
  • מאפיינים חדשים: שמירה, היפוך המסך וחזרה לאחור בכמה שניות
  • משחק ברשת
הרע
  • בסופו של יום אלו עדיין משחקי מגב דרייב – כך שמשחקיות מוגבלת
  • לא בטוח שלא ישעמם תוך כמה שבועות
  • עדיין חסרים כמה משחקי ארקייד בולטים
בשורה התחתונה
המפתחת Sega מציגה את Mega Drive Classics – משחק המציע את המסע המהיר ביותר לילדות של שחקני שנות ה-80. הקלאסיקות שגדלנו עליהם כבר כאן, מחכות לשחזור רגעים בלתי נשכחים שעיצבו אותנו כשחקנים ואת שוק הגיימינג והפכו אותו למי שהוא כיום. באותה נשימה והתלהבות צריך לזכור; נכון שהחוויה מרגשת ועדיין מצליחה להיות מהנה אבל בסופו של יום, מדובר בנוסטלגיה והרבה מים עברו בנהר מאז אותם ימי זוהר. עם כל הכבוד לעבר, ובאמת שיש, לטעמנו מדובר במשחק שהוא גימיק חביב בלבד. כנראה שרק מבחן הזמן יכריע את חיי המדף של הכותר.
הקדמה
כפי המרומז בשמו, Sega Mega Drive Classics הוא משחק נוסטלגיה שכולו קריצה לשחקני העבר שבילו שעות לא מבוטלות מול קונסולת המגה דרייב ובאולמות הארקייד. הכותר מציע אוסף של למעלה מ-50 משחקי Sega נוסטלגיים, שכעת שופרו בתכונות חשובות המיישרות קו עם סטנדרט המשחקים הנוכחי הכולל בין היתר שיפורי גרפיקה קלים, היכולת לשמור ולשחק ברשת. הכותר פותח והופץ על ידי Sega במאי 2018 עבור המחשב האישי (PC ו-Mac), PlayStation 4 ו-Xbox One, שגרסתו נבדקה בסקירה זו.

עלילה (40%)

7

ילדי שנות ה-80 שגדלו על מגה דרייב והכותרים הנצחיים שהצמיחה הקונסולה הנפלאה לא באמת זקוקים לסיפור כדי ליהנות מחוויית משחק שתזכיר להם את שורשי הסיפוק שלהם מהרפתקאות בלתי נשכחות, כמו המשחקיות המהירה של סוניק הקיפוד, רגעי האימה מהשלדים ב-Golden Axe או ההתפעלות החוזרת מהשלבים ההזייתיים של ToeJam & Earl in Panic on Funkotron. בסופו של יום, עלילה מרגשת וטקסטים עמוקים בוודאי שלא נמצא כאן, אבל תקציר מהיר על סיפור ילדותנו ועיצוב דמותנו כגיימרים – יש גם יש.



משחקיות (20%)

7.5

ב- Segaלא הסתפקו רק בלהציע את המשחקים בהפעלה מהירה ועטפו את החוויה במין מנהרת זמן הלוקחת את השחקן לחדר טיפוסי של נער בשנות ה-80, עם שעון מחוגים ילדותי, טלפון קווי, ספרי לימוד על מדפים, פוסטרים נוסטלגיים, מיטת נער עם מצעים צבעוניים, טלוויזיית CRT כמצופה ואיך לא – קונסולת מגה דרייב נחה מתחתיה על שידת עץ רעועה. התפריט הוא למעשה שיטוט מבט הדמות אל חפצי החדר, כשהאזור המעניין ביותר הוא מן הסתם ספריית משחקים המסודרת על שידה בת כמה קומות, שעליה כל ילד היה רק יכול לחלום לפני 30 שנה.



בכל הנוגע למשחקים, מעל 50 כותרים נוסטלגיים מחכים לחובבי הרטרו, ביניהם Streets of Rage ו-Comix Zone הארקיידי, Revenge Of The Shinobi המאתגר, המון כותרי סוניק הקיפוד, Vectorman, Golden Axe הבלתי נשכח, משחקי קווסטים כמו Shining Force, Virtua Fighter 2 שסלל את הדרך להמון משחקי קרבות ועוד. כיף לגלות שרובם שורדים את מבחן הזמן ועדיין מסוגלים לספק שעות רבות של הנאה, גם אם אינם מציעים את המילה האחרונה בעולם הגיימינג, הן מבחינת עלילה והן מבחינת הביצועים הטכניים, מן הסתם. חסרים שם לא מעט משחקים ששיחקנו בהם באולמות הארקייד כילדים, אבל מטבע הדברים מפתחות משחקים אחרות לא מיהרו להשתתף בחגיגה עליהSega חתומה בגאון.


ב- Segaמבינים שאנחנו חיים ב-2018 ועדיין יש להציע כמה תכונות שימושיות שיקלו על תפעול המשחק. מעבר לשינויים קוסמטיים שיהפכו את המשחקיות ליותר מהנה ואינטואיטיבית, כמו שינוי סדר המקשים ויכולת לשמור רגעי משחק, תכונה אחת שבלטה מעל כולן הייתה ה"חזור לאחור", שמאפשרת במהירות לחזור כמה שניות אחורה במשחק ולשחזר רגע מסוים. פספסנו פרס שלא יחזור? נפלנו בטעות לתהום והמשחק עומד להחזיר אותנו לנקודת ההתחלה? הקשה מהירה תחזיר אותנו כמה שניות אחורה, שחוסכת המון כאב ראש ומונעת מקרים מצערים אליהם השחקן לא התכוון. התכונה הנפלאה חוסכת המון מפח נפש שהייתה כנראה גם מונעת מאתנו כמה שיערות לבנות בילדות, לו הייתה זמינה.


כדי ליישר קו עם צו האופנה של המשחקים האחרונים, אפילו למשחקים העתיקים הצליחו להחדיר את מערכת ההישגים (Achievements), המעודדת את השחקן לאסוף כמה שיותר גביעים ולהשלים כמה שיותר אתגרים – שכמובן לא הופיעו בגרסאות המקור, אבל מוסיפות נדבך נוסף של משחקיות ומרעננת אותם ירשו מהמשחקים המודרניים.

גרפיקה וסאונד (25%)

7.5

הגדרות המשחק מאפשרות לחזור לעידן הנפלא ההוא ולבצע כמה מניפולציות מסך כדי להעניק למשחק תחושה יותר אותנטית, כמו שינוי צפיפות הפיקסלים, כך שנקבל את אותה חוויה מגמגמת, גם אם היא עלולה להיראות מלאכותית עד כדי גיחוך. עוד ניתן להגדיר את שולי המסך בצבעים שונים ואף לשנות את צורתם כך שיהיו להם את הקימור שכל כך אפיין את מסך ה-CRT העתיקים. גם את מאפייני האמולטור שמפעיל את המשחקים ניתן לשנות, גם היכולת לבצע "אפקט מראה" ולגרום לכל המשחקים "להתהפך" ואם התרגלנו למשל שסוניק נע לנצח משמאל לימין, כעת השלב הפוך כולו ותנועת הדמות השתנתה. זה אולי נשמע כמו שינוי מינורי וסתמי למדי אבל שחקנים שכבר חרשו כמה וכמה שלבים יכירו מחדש מהו כוחו של הרגל ועד כמה היפוך התמונה גורם למשחק להשתנות כליל.




אולי לא צריך לציין זאת, אבל הגרפיקה והסאונד לא השתנו במאומה – וטוב שכך. אמנם בגרפיקה ניתן לבצע כמה החלקות שייגרמו לפיקסלים להיראות יותר צפופים ולהציג תמונה יותר חלקה לשחקן אבל לא מדובר כאן בשדרוג Remastered, כלומר אין כאן שיפורי קצב תנועת הדמות או פירוט חד יותר הדמות באופן מורגש. הכל נשאר זהה והחוויה שלפני כמה עשורים נותרה מרגשת ועושה חשק לחזור לילדות. ברור שהקולות המכניים שסיפקו אותנו אז נשמעים היום כמו בדיחה גרועה, אבל דווקא אלו הצלילים שהופכים את הגרפיקה והסאונד למנצחים במה שהם מציעים: מסע אל משחקי העבר ותחושת התרפקות כמו ששום משחק מודרני לא יוכל לספק.

משחק ברשת (מולטיפלייר) (15%)

8

למרבה ההפתעה, המשחקים הממכרים זוכים ב-Mega Drive Classics לגרסת מולטיפלייר, בה ניתן לשלב שחקנים נוספים שאינם יושבים לידנו, לראשונה. מדובר בלי ספק בחדשות הגדולות ביותר במארז הזה: היכולת לשחק בכותרי העבר עם שחקנים מכל העולם מוסיפות שעות רבות של הנאה ומשחקיות שבאמת טרם הוכרה– ואילו הייתם מספרים לנו בילדות שניתן יהיה בעתיד לשחק עם שחקנים בשר ודם מרחבי העולם בכותרים כה היסטוריים, כנראה שלא הייתם מתקבלים לחבורה שלנו.



עוד המשחק מציע לצפות בטבלת המובילים ולהתפעל מרשימת השחקנים המעוטרת ביותר בעולם. כפי שעוד הובן, בהמשך יהיה גם ניתן להרחיב את חבילת המשחקים הקיימת כך שלחובבי הנוסטלגיה החגיגה רק החלה ואפשר לצפות לעוד כותרים על-זמניים בזמן הקרוב.