- WiseBuy - I2781FH AOC

שתף באמצעות:

מסך מחשב AOC I2781FH

סקירת wisebuy - מסך מחשב AOC I2781FH

הטוב
  • פאנל IPS שיתאים לעורכים מקצועיים
  • בעל גוף דק ומראה מינימליסטי
  • תמורה נאה למחיר
הרע
  • תצוגת p1080 בלבד
  • ללא רמקולים מובנים
  • ניתן רק להטות אחורה
  • ללא כניסות DVI ו- DisplayPort
בשורה התחתונה
במחיר מומלץ לצרכן של 1,399 שקל ה- I2781FHהוא מסך IPS 27 אינץ' משתלם למדי. יש לו כמה חסרונות, כמו רזולוציה סבירה של p1080 שלא מנצלת את הפוטנציאל הראוי למסך שכזה, או בהירות מקסימלית שהייתה סבירה בלבד, אך בכל הנוגע לאיכות צפייה וספקטרום הצבעים – רוב המעצבים ועורכי הווידאו צפויים ליהנות. מסך טוב ומספק, גם אם אינו חף מבעיות.
הקדמה
ה-I2781FH הוא מסך מחשב בגודל 27 אינץ' ברזולוציה מקסימלית של 1080X1920 פיקסלים, המצויד בפאנל IPS המבטיח "דיוק צבעים ברמה גבוהה וניגוד חד גם בפרטים הקטנים ביותר", לפי היצרניות. המסך מציע זמן תגובה של ms4, רמת בהירות cd/m²250, יחס ניגודיות של 1000:1 וזוויות צפייה של 178 מעלות מכל כיוון. 
יחס ניגודיות
היחס בין הלבן הבהיר ביותר לבין השחור הכהה ביותר שהמסך מפיק. ככל שיחס הניגודיות גבוה יותר, הגוונים הכהים בתמונה יהיו מפורטים וברורים יותר והצבעים נאמנים יותר למקור. תכונה זו חשובה בעיקר לצפייה בסרטים ולמשחקים.   יחסי ניגודיות נפוצים נעים בין 1:400 ל-1:1000. במידה שהשימוש במחשב הוא ב-Word וביישומים פשוטים אחרים, יחס ניגודיות של 1:400 עד 1:800 יספיק. לצפייה בסרטים, למשחקים ולעבודה עם תוכנות גרפיקה מתקדמות רצוי לבחור ביחס ניגודיות של 1:1000 ויותר.

איכות התמונה (70%)

8

המסך צויד בפאנל IPS שפשוט לא מצליח להיכשל במבחני התצוגה ועדיין נחשב לאחד הפאנלים הטובים ביותר בשוק המסכים. הצבעים מקוריים להפליא ולא מזייפים ברגע האמת - עיצבנו ברכה לבת משפחה ב-Photoshop וביצענו לא מעט תיקוני צבע לתמונות ב-Lightroom במהלך תקופת הסקירה והפאנל המשובח שוב הוכיח את עוצמתו בהצגת צבע טבעי שלא מתאמץ בעבודות עריכה מקצועיות. טכנולוגיית Flicker-free מתיימרת להקל על עיני משתמשים שמבלים שעות רבות מול המסך, אם כי מוכרחים להודות שלא הרגשנו הבדל מהותי ששווה לציין.



בזמן שמעצבים ועורכי וידאו כנראה ייצאו מסופקים מה-I2781FH, לא בטוח שגיימרים ייהנו כמוהם. זה לא שחווית המשחק לא מהנה, אלא שהיא פשוט סבירה למדי ולא מציעה את התוספת האיכותית הזאת שכל כך ציפינו לה. קצב ריענון של Hz60 מספק תמונה חלקה אבל די בנאלית וזמן תגובה של ms4 אמנם מהיר יותר מהממוצע בשוק אבל עדיין אינו מסוגל לנתונים המפוארים של מסכי גיימינג ייעודיים, כמובן.

אחד מהכשלים הגדולים של המסך לטעמנו מתבטא ברזולוציה מקסימלית של 1080p בלבד – ובכך ל-AOC חמקה ההזדמנות להציע מוצר באמת משתלם שהיה טורף את הקלפים בשוק המסכים. לא ציפינו ל-4K ואפילו רזולוציית QHD (p1440) הייתה מוציאה אותנו מרוצים, אבל בסופו של יום נאלצנו להסתפק ברזולוציה ממוצעת בלבד, על פני מסך אדיר בגודל 27 אינץ' שנותר עם פוטנציאל לא ממומש.


התאכזבנו גם מעוצמת הבהירות המקסימלית, שהייתה ללא ספק ממוצעת בלבד. ניסינו לשפר את בוהק התצוגה עם Picture Boost, אבל משחקי בהירות וניגודיות מואצים מלאכותית בעיקר החווירו את התמונה ולא סיפקו תצוגה הולמת יותר. לפחות לא הייתה זליגת תאורה מהשוליים בחדר חשוך או מעומעם, כפי שכבר חווינו במסכי מחשב מתחרים. זוויות הצפייה של 178 מעלות מכל כיוון אמורות לספק את רוב המשתמשים ובין סוגי הצפייה הזמינים למשתמש מוצעים מצב קריאה, צפייה בסרט, גיימינג וסטנדרט, שהוגדר ידנית בעצמנו.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.

נוחות השימוש (30%)

7.5

ראשית חשוב לזכור שכטבעו של מסך 27 אינץ', ה- I2781FHיתבע לא מעט מקום על השולחן. מידותיו (62.3 ס"מ רוחב, 45.3 ס"מ גובה) רחוקות מלהיות קומפקטיות וגם השוליים הסבירים שעומדים על 1 ס"מ לא מתיימרים להציג מסך נטול קצוות. אפילו היינו מייחלים לרמקולים מובנים במסך שיפצו על גודלו, אחרי שהרמקולים הביתיים שלנו נדחפו הצידה מפאת רוחבו הענק של הצג.


לזכות מראהו ייאמר שיש כאן אמירה אופנתית שמעניקות לו כמה נקודות שבח: למסך מראה מינימלי מאוד, הוא עומד על סטנד מטאלי אסימטרי מובנה שנראה לא רע בכלל וצפוי להחמיא לרוב שולחנות העבודה וגם החלק הנדיב-אך-לא-נדיב-מדי מאחור יוצר חלל קטן שמאפשר לרכז את הכבלים ולא מחייב להצמיד את המסך ממש לקיר. עוד עניין שאהבנו הם רגלי הגומי בתחתית המעמד שמונעות מהשולחן להישרט בהנחת המסך עליו או בגרירתו.



הכניסות העומדות לרשות המשתמש מסתכמות ב-VGA קלאסי, שתי כניסות HDMI בגרסת 1.4 ויציאת 3.5 מ"מ לחיבור אוזניות. כמקובל, בקופסה נמצאו שני הכבלים האפשריים לחיבור שהגיעו באורך מספק. לנו קצת היה מוזר בהתחלה היעדרותו הבולטת של כניסת DVI, אך כנראה שזו הדרך של AOC לרמוז למשתמשים להתקדם לתקן וידאו עדכני יותר. גם DisplayPort חסר לנו, סתם כי ציפינו לקבל גם את הכניסה המשוכללת ביותר ממסך IPS שכזה.


בכל הנוגע לנוחות הצפייה, את המסך ניתן להטות אחורה עד 20 מעלות – אך כאן נגמרות היכולות הגמישות של המסך. אמנם קשה לדרוש ממסך 27 אינץ' להסתובב על צירו, אך עדיין אפשרות הגבהה כלשהי היינו שמחים לקבל.


התפריט מוצע בכמה שפות פופולריות, לא כולל עברית, המתופעל באמצעות חמישה כפתור קלים לזיהוי ונוחים ללחיצה ולתפעול הממשק. כמקובל, את רוב הערכים הפופולריים ניתן לתכנת מחדש: משחקי טמפרטורה, ניגודיות, בהירות, מעצימי צבעים למיניהם ועוד. המסך שקיבלנו עבר על ידינו סדרת כיולים ארוכה שכללה בעיקר שינויים בהגדרות הטמפרטורה ובהירות, לפי טעמנו האישי כמובן.

בהירות
עוצמת הבהירות שהמסך יכול להפיק. ככל שהבהירות גבוהה יותר התמונה תיראה צלולה וברורה יותר, וככל שהחדר מואר והמרחק מהמסך גדול יותר, דרושה בהירות גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. הבהירות נמדדת ביחידות   Cd/m2 (מספר נרות פזורים למטר רבוע. נקרא גם Nits קנדלה). הטווחים הנפוצים נעים בין 200 ל-500 Cd/m2. לשימוש בסיסי כגון גלישה ברשת, עבודה עם יישומי אופיס וכדומה, תספיק בהירות של 250-200 Cd/m2. למשחקים ולצפייה בסרטים וכן בתאורה סביבתית גבוהה, תתאים בהירות של 500  Cd/m2 או יותר.