- WiseBuy - Epsilonia Altec Lansing

שתף באמצעות:

רמקול נייד ואלחוטי Altec Lansing Epsilonia

סקירת wisebuy - רמקול נייד ואלחוטי Altec Lansing Epsilonia

הטוב
  • איכות סאונד טובה מאוד
  • תדרים גבוהים צלולים ומפורטים
  • עיצוב סקנדינבי נאה
  • ניתן לצמד זוג רמקולים לעבודה משותפת
  • שבב NFC לצימוד מהיר
הרע
  • גימור פלסטיק מאכזב מעט במקום עץ ומתכת
  • באסים סבירים לגודל, אבל לא עמוקים מספיק
בשורה התחתונה
בעלות סבירה לגמרי של כ-600 ₪, הרמקול של אלטק לנסינג מצליח להרשים. לא רק שתוכלו להציב אותו על מדף בסלון, שם הוא ישתלב היטב בזכות העיצוב המוקפד, ולהזרים אליו מוזיקה מהטלפון באופן אלחוטי - אלא גם איכות הצליל שלו נהדרת, במיוחד בתדרים הגבוהים. הוא פחות מוצלח בבאסים, שנשמעים בכלל לא רע אבל ללא מספיק נפח ועומק כדי להחזיק שירי פופ אלקטרוניים עכשויים.
הקדמה

Epsilonia הוא רמקול אלחוטי רק במובן הזה שניתן לשדר אליו מוזיקה באופן אלחוטי, באמצעות קישורית ה-Bluetooth; אבל במובנים אחרים מדובר ברמקול חוטי, שמחובר בכבל לנקודת החשמל ואינו כולל סוללה פנימית ולכן אינו נייד. עם עיצוב דמוי-קליע מתוחכם ומעודן בהשראת שפת העיצוב הסקנדינבית, בגימור דמוי מתכת כסופה ועץ טבעי ועם הדגשות מבריקות בחלקו האחורי, זהו רמקול מדף מרשים למראה, שנועד בבירור לכך שישימו לב אליו בחדר המגורים. למי שמעוניין בחווית מוזיקה סטריאופונית, ניתן לרכוש רמקול נוסף ולצמד ביניהם באופן אלחוטי כך שיעבדו ביחד ללא כבלים ביניהם.


מפרט הרמקול כולל הספק של 20 וואט, טווח תדרים של 80Hz עד 18KHz, קישורית Bluetooth 4.0, שבב NFC וחיבור חוטי 3.5 מ"מ לנגן המוזיקה או הטלפון הסלולרי.

איכות השמע (60%)

9

בהתחשב בכך שהרמקול הזה קטן יחסית (הקוטר של הגריל הקדמי שלו בערך בגודל של כף יד ממוצעת), ובהתחשב במחירו - כ-600 שקלים, הרמקול של אלטק לנסטינג הפתיע אותנו מאוד לטובה באיכות הסאונד שהוא הפיק. למעשה, הצליל היה כה מוצלח, שקצת התקשינו להאמין שאותה חברה ייצרה גם את ה-Pyre Max שבדקנו לא מזמן, ושהסאונד שלו היה בינוני במקרה הטוב.


היתרון הבולט של הרמקול הזה הוא בהפקת התדרים הגבוהים. הם נשמעים חדים, צלולים ומפורטים כל כך, שהיה תענוג לשמוע אלמנטים בשירים מוכרים רבים. למשל, בשיר I don't wanna live forever של Zayn, בחלק המעבר שבו מלווים את הזמר מעין נקישות-אצבע, אותם קליקים נשמעו כה מפורטים שזה נשמע כאילו מישהו מקיש באצבעותיו לידינו בחדר. גם מאוחר יותר, כשנכנסו התופים האלקטרוניים, המצילות וכלי ההקשה נשמעו נפלא. 




מנגד, הבאסים אמנם נשמעים טובים ועשירים בחלק מהשירים, בעיקר אלו שנשמעים אקוסטיים כמו Lost in Japan של שון מנדז, אך במקרים אחרים הם נשמעו חנוקים וללא נפח מספיק - כך בשיר Human המעולה של Rag'n'Bone. באופן כללי אפשר לומר שהרמקול מספק חווית האזנה נפלאה בהאזנה לסגנונות אקוסטיים, רוק, ג'אז וכדומה, בעוד שבהאזנה למוזיקת פופ אלקטרונית תיהנו בעיקר מהפירוט והצלילות של טווח התדרים הגבוה, אך הבאסים לא תמיד ישביעו את רצונכם.


עם הספק של 20W RMS, הרמקול מסוגל להפיק ווליום מרשים ולמלא את הסלון שלכם במוזיקה עוצמתית. מן הסתם חיבור של רמקול נוסף יעשיר עוד יותר את החוויה.

נוחות השימוש (40%)

8.5

אפסילוניה של אלטק לנסינג נראה פשוט יפהפה בתמונות; שילוב העץ והמתכת נראה מעודן להפליא, והדגשות הכרום על האלמנט מאחורה מוסיפות עוד יותר. במציאות תגלו שמדובר בגימור פלסטיק שמחקה עץ, וגימור (כנראה) פלסטיק שמחקה מתכת. זה לא רע, אבל פחות מלוטש ומרשים משחשבנו. הרמקול עצמו עומד על כן עגול וקטן יחסית, כך שהוא יעמוד בנוחות על מדף, שידה או מזנון בסלון.




את הכבל אפשר להסתיר בחלל, בזכות העובדה שהוא מתחבר לחלקו האחורי של הבסיס שעליו עומד הרמקול. לצדו תוכלו למצוא כניסת 3.5 מ"מ לכבל, למקרה שתרצו לחבר אותו לנגן מדיה באופן חוטי במקום להזרים את המוזיקה מהסלולרי שלכם ב-Bluetooth. הצימוד לטלפון מהיר וקל, ואם הטלפון שלכם תומך NFC - פשוט יש להצמיד את הטלפון לרגע לצידו של הרמקול באיזור המסומן, והזיווג ביניהם יקרה מיידית.


על הכן של הרמקול בחלקו הקדמי נמצאים 4 מקשים עגולים להפעלה, צימוד לטלפון וזיווג בין שני רמקולים תואמים, ושליטה בווליום. המקשים נגישים ומגיבים כראוי ללחיצה. בערכה תקבלו גם שלט רחוק שלא הצלחנו להפעיל בשום אופן, ושהעיצוב הלבן שלו אולי חביב, אבל לא קשור בשום צורה לעיצוב הרמקול עצמו, וחבל.