סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Meizu 15 64GB מייזו
- מסך AMOLED איכותי
- תצוגה פעילה תמיד (Always On)
- חיי סוללה טובים
- מבנה קומפקטי יחסית
- מנגנון תגובה מדמה לחיצות אמיתיות
- עוצמת ווליום גבוהה בספיקר
- טבעת נוריות פלאש המשמשת גם להתראות
- ביצועים לא ברמה של מכשיר דגל
- גרסת אנדרואיד מיושנת - 7.1
- עברית גרועה במערכת ההפעלה
- קורא אצבע קטן מדי ולא תמיד מגיב
- מתחמם בשימוש ממושך
- הגב מתלכלך מטביעות אצבע באופן חריג
המכשיר יתאים למעריצי המותג ולמי שמעוניינים בסמארטפון עם מצלמה טובה, מסך טוב וסוללה טובה, ולא בהכרח זקוקים למכשיר המהיר ביותר.
חברת מייזו, מותג סיני מוכר וותיק בישראל שמיובא לארץ כבר שנים על ידי רשת באג, השיקה באפריל השנה את סדרת 15, לכבוד חגיגות ה-15 שנים להיווסדה של החברה. מייזו מנסה להמציא את עצמה מדי שנה ולהעניק ערך ייחודי בשוק הרווי ממילא; לעיתים היא מכוונת לשוק הגובה ומתמודדת מול מכשירי הדגל העדכניים (לרוב עם סדרות MX ו-Pro) ולעיתים היא מתמודדת על שוק המכשירים הזולים עם סדרת M. סדרת 15 נמצאת איפשהו בחלק הגבוה של מכשירי הביניים, עם מחיר של כ-1700 שקלים ומפרט בהתאם, אך עם כמה הפתעות בשרוול.
מייזו 15 מצויד בפלטפורמת העיבוד Snapdragon 660 וב-4GB זיכרון RAM - לא בדיוק תצורה מרשימה כיום. עם זאת, החברה בחרה במסך AMOLED יוקרתי בגודל 5.5 אינטש וברזולוציית FullHD, קורא טביעות אצבע קדמי, זוג מצלמות עם זום אופטי, מצלמת סלפי ברזולוציה מרשימה של 20 מגה פיקסל וטעינה מהירה.
את המכשיר קיבלנו בהשאלה לבדיקה מהיבואן Bug.
הספיקר בתחתית המכשיר אמנם בודד, אבל הוא מפיק עוצמת ווליום מעולה, הרבה מעל הממוצע. אין סיכוי שתחמיצו שיחה או התראה כלשהי עם העוצמה הזו. איכות הצליל טובה לז'אנר, כלומר לא מאוד מרגשת וללא הדגשות של תדרים נמוכים או גבוהים בצורה יוצאת דופן, אבל מספיק טובה בשביל סרטונים ביוטיוב ואינסטגרם.
הרמקול מאפשר ביצוע שיחות ללא ידיים באיכות מעולה בזכות הווליום הגבוה והמיקרופון הרגיש. האפרכסת לעומת זאת ממוקמת ממש בקצה העליון של המכשיר, על התפר בין זכוכית המסך לבין הצלע העליונה; אסתטית זה יפה שהאפרכסת כמעט בלתי נראית, אבל פרקטית זה פחות נוח. מצאנו את עצמנו, גם לאחר שבועיים של שימוש במכשיר, מזיזים את הטלפון שוב ושוב כדי למקם את האפרכסת מול האוזן על מנת לשמוע היטב.
יש לכן אוזניות חוטיות שאתם אוהבים? לא תצטרכו להיפרד מהן (עדיין): להבדיל ממכשירי דגל אחרים בשנתיים אחרונות, מייזו שילבה גם במכשיר הזה שקע אוזניות תקני בתחתית.
אם יצא לכם לראות טלפון סלולרי מהשנה האחרונה, בוודאי שמתם לב לטרנד החדש: מסכים ארוכים וצרים, עם יחס תצוגה משונה של 19.5:9 או משהו כזה, ועם מינימום שוליים סביב המסך. מייזו הולכת נגד הזרם עם ה-15, ומנסה פורמט מעט שונה שבו יש מסך ביחס 16:9 הסטנדרטי, עם שוליים דקיקים במיוחד בצדדים. הרעיון הוא לאפשר תצוגה נוחה וגדולה עם מינימום פשרות, ועדיין לשלב מצלמת סלפי במקום נורמלי, קורא טביעות אצבע קדמי - וכל זאת בממדים קטנים. הרעיון, אגב, אינו חדש במיוחד - ראינו מכשיר בפורמט דומה של חברת Nubia בתערכות IFA לפני שנתיים.
המראה הראשוני מאוד חדשני: נראה כאילו אין שוליים צדדיים למסך, והוא משתרע מצד לצד. השוליים הדקים מאפשרים לשמור על רוחב סביר של המכשיר, כך שהוא נוח מאוד לאחיזה בכף היד. הוא גם דק וקל, ובאופן כללי נוח לנשיאה. עם זאת, הריגוש מהמראה הזה נמוג די מהר, ומעבר לנוחות האחיזה אין לו ערך מוסף אמיתי לטעמנו.
המסך, בגודל 5.46 אינטש ומסוג AMOLED, הוא אחד הרכיבים האיכותיים במכשיר הזה. הוא בהיר מספיק, מציג צבעים עשירים ותוססים ועם רמת שחור מושלמת. בנוסף, השימוש בטכנולוגיית AMOLED אפשרה למייזו להטמיע במכשיר גם תצוגה פעולת תמיד (Always On Display) שמציגה את התאריך, השעה וחיווי על התראות נכנסות - מאוד נוח.
גב המכשיר אינו עשוי זכוכית, תודה לאל, אלא מתכת בגימור מוברש שנראה נהדר בערך ל-30 שניות. משום מה, הגימור הזה סופח טביעות אצבע במהירות שיא, ותוך זמן קצרצר כבר נראה מטונף ושמנוני באופן שקשה מאוד לנקות. מבחינת מקשים, בצלע הימנית נמצא לחצן ההפעלה וכיבוי, ומשמאל זוג מקשים נפרדים לעוצמת הווליום. המקשים מגיבים יפה ללחיצה וממוקמים כראוי.
בחזית המכשיר, ב"סנטר" הקטן מתחת למסך, ממוקם קורא טביעות אצבע עגול וקטן במיוחד - נתון שמייזו מתגאה בו משום מה. מקש הבית תמיד היה אלמנט רב-שימושי במכשירי החברה, ובמכשירי העבר הוא תמיד היה כפתור פיזי לחיץ שגם הגיב למגע בנגיעה עליו, ושימש ככפתור חזרה אחורה - בנוסף לכך ששולב בו קורא טביעת אצבע. ב-Meizu 15 הכפתור מכיל את כל אלה, מלבד העובדה שהוא אינו מקש פיזי, אלא משטח מגע שמגיב בפידבק שמדמה לחיצה - השראה ישירה ממכשירי ה-iPhone בדורות האחרונים. המנגנון הזה נפלא לא פחות מהמקור - הוא מדויק ומהיר מאוד, ומופיע גם במקומות שונים בממשק המכשיר כמו בעת הפעלה וכיבוי של מתגים בתפריט, או במקום רטט כאשר המכשיר על מצב שקט ומתקבלת הודעה. ההרגשה היא כאילו משהו טופח בעדינות מבפנים - הרבה יותר אלגנטי ומדויק מהרטט הוותיק.
אבל נחזור לרגע לכפתור הבית. למרות הפוטנציאל והחדשנות, מדובר בכישלון תכנוני לטעמנו. ראשית, הוא קטן מדי, ולכן מרוחק מדי מהאגודל שאמורה ללחוץ עליו, מה שיוצר תמרון לא נוח של האצבע. שנית, קורא טביעות האצבע לפעמים מהיר ומדויק, ולפעמים מחליט לא לזהות כלל את האצבע, ואז יש לנסות שיטה אחרת לפתיחת הנעילה. שלישית, המקש סמוך מדי למסך עצמו, מה שגורם ללחיצות שגויות רבות. מערכת ההפעלה של מייזו מאפשר לכם לבחור בין שיטת ניווט מסורתית שבה מוצגים 3 מקשים וירטואליים על בר בתחתית המסך, או בשיטת המיוחדת של מייזו שבה כפתור הבית משמש גם לחזרה בנגיעה, והצגת היישומים האחרונים מתבצעת בהחלקת האצבע מתחתית המסך. למרות שזו התצורה המועדפת לכאורה שכן אין מקשים וירטואליים שתופסים נדל"ן יקר מהמסך, גילינו שהגעת האצבע לכפתור הקטן והמרוחק רק כדי לחזור למסך הקודם פשוט לא נוחה מספיק, והעדפנו בסופו של דבר לחזור למקשים הוירטואליים. הבעיה היא שכשניסינו ללחוץ על מקש הבית הוירטואלי , לחצנו בטעות גם על המקש הפיזי שמתחתיו, לעיתים קרובות מדי, וכך הפעלנו את המצלמה (יש קיצור דרך שמזניק את המצלמה בלחיצה כפולה על מקש הבית. זה דווקא קיצור דרך נוח ולא רצינו לבטל אותו).
למי שלא מסתדר כמונו עם קורא טביעת האצבע, יש במכשיר גם מנגנון אבטחה נוסף - זיהוי פנים. תכונה זו עובדת היטב כל עוד אינכם מרכיבים משקפי שמש, ופותחת את הנעילה בכל פעם שתביטו במסך, ללא פספוסים. זה לוקח בערך שנייה - אטי יותר מהמנגנון המהיר כברק של ה-OnePlus 6 למשל, אבל עדיין לא רע בכלל.
מערכת ההפעלה של מייזו בסך הכל טובה פחות או יותר כמו רוב מתחרותיה בשוק, אבל יש לה גם לא מעט פגמים. ראשית, גרסת אנדרואיד היא 7.1.1 בלבד - גרסה מיושנת יחסית למכשיר חדש, כאשר אנדרואיד 8 כעבר איתנו זמן רב. לממשק Flyme עצמו יש מחלות ילדות שעדיין לא תוקנו גם היום, כמו טקסט כהה מדי על רקע כהה בוילון ההתראות במקרים מסוימים; דרך מסורבלת במיוחד לעבור למצב שקט (לחיצה על שני מתגים שונים בוילון ההתראות), תצוגת Always On חביבה אבל כזו שבעת השמעת מוזיקה - מעילמה את כל ההתראות השונות ומציגה רק מידע על השיר, ועוד באגים קטנים כגון אלה. מעבר לכך מדובר במערכת פשוטה לתפעול (בסגנון iOS בו כל האייקונים על מסכי הבית, ללא מגירת יישומים נפרדת), ועם תרגום קלוקל במיוחד לעברית. כמה קלוקל? רק לאחר שבועיים של שימוש, בהם חיפשנו לשווא אחר מצב "פורטרט" במצלמה וחשבנו שאין כזה, הבנו שהוא היה שם כל הזמן מול העיניים שלנו בתפריט תחת התרגום "אנכי". ממש כך.
והביצועים? עם מעבד Snapdragon 660 וזיכורן RAM בנפח 4GB, המכשיר עושה את העבודה בצורה סבירה לחלוטין, אם כי בהחלט לא ברמה של מכשירי דגל עדכניים. רוב הזמן התפעול השוטף מהיר, אבל לעיתים לא רחוקות נתקלנו בלאגים (השהיות), קפיאות ממושכות של אפליקציות ואפילו קריסות שלא זכורות לנו ממכשירים אחרים. במיוחד ראוי לציין את המצלמה, שמרגע ההפעלה שלה נוטה להציג תמונה קפואה של הדבר הקודם שצילמתם למשך כמה שניות ארוכות עד שהיא מתאפסת על עצמה ומאפשרת לצלם בפועל.
יש לציין שבשימוש ממושך, אפילו התכתבות ווטסאפ של עשר דקות, המכשיר מתחמם באופן מורגש, עד לרמה שלא נעים לאחוז בו. אמנם בדקנו אותו בחודש יולי הלוהט, אבל את רוב הזמן בילינו במזגן בתוך הבית ולכן לא מצאנו סיבה לקשור בין השניים.
מייזו 15 מצויד במערך צילום כפול: מצלמה אחת בת 12 מגה פיקסל עם צמצם 1/8 ומייצב אופטי, ומצלמה נוספת ברזולוציית 20 מגה פיקסל עם צמצם f/2.8. השילוב הזה נועד לאפשר למצלמה זום X3 וכן את אפקט "מצב פורטרט" הנחשק, שמטשטש את הרקע מאחורי האובייקט הראשי. בנוסף על כך מצויד המכשיר במצלמת סלפי בת 20 מגה פיקסל, וכן במערך נוריות LED המסודרות בצורת טבעת מדליקה, שגם מאירות בתבניות תזוזה שונות כחיווי נוסף על הודעות ושיחות נכנסות.
המצלמה מפיקה תוצרים ברמה גבוהה, במיוחד ביחס לתמחור של המכשיר. התמונות מצטיינות בצבעים נאמנים למקור, פירוט יפה מאוד ומראה כללי מעולה. בסצנות עם ניגודיות גבוהה יש נטייה מסוימת "לשרוף" איזורים בהירים, אבל שימוש ב-HDR (שאינו אוטומטי אלא יש להפעילו ידנית) עושה עבודה נהדרת בחילוץ פרטים ממשטחים כהים. במבט מדוקדק אמנם החדות אינה בשיאה ויש קצת גרעיניות בעמוק התמונה, אבל אנחנו מתקטננים קצת - מדובר באמת במצלמה טובה מאוד, במיוחד באור יום. חיסרון משמעותי אחד לטעמנו הוא אורך המוקד המוגבל שלה, שלא מאפשר התמקדות באלמנטים קרובים מאוד לצילומי מקרו.
ממשק המצלמה מאפשר לכאורה זום x2 ואז זום x3, אבל לא ממש מומלץ להשתמש בזום x3 כיוון שמדובר למעשה באינטרפולצית תוכנה ולא בזום אופטי. בצילום בזום x2 קיבלנו תמונות מרשימות וחדות, גם אם הצמצם מוגבל יותר.
צילום הוידיאו מתאפשר ברזולוציית 4K, אך אין מצב 1080p בקצב של 60fps. איכות הוידיאו טובה מאוד עם פירוט מרשים, המיקוד יחסית מדויק ולא נוטה להתמקד מחדש לעיתים קרובות מדי שלא לצורך, והסאונד המוקלט חד ואיכותי גם הוא.
Meizu 15 מצויד בסוללה בקיבולת סטנדרטית יחסית של 3000mAh. המכשיר תומך בטעינה המהירה בטכנולוגיה הייחודית של מייזו, שמוכיחה את עצמה היטב: בטעינה של שעה אחת, ממצב סוללה פרוקה לחלוטין, המכשיר הגיע לרמת טעינה של 82%.
בנוסף לטעינה המהירה, המכשיר מצליח לספק חיי סוללה טובים למרות שהשתמשנו במצב התצוגה הפועלת תמיד. בשימוש היומיומי העמוס שלנו, שכלל בין היתר ניווט של שעתיים הביתה עם השמעת מוזיקה ב-Bluetooth ונקודה חמה פעילה למערכת השמע ברכב, סינכרון של שני חשבונית מיילים ב-Push, גלישה צילום וגלילה אינסופית באינסטגרם ופייסבוק, הגענו מדי יום לשעות הקטנות של הלילה עם כמה אחוזי סוללה נותרים, וכמעט שלא קרה שנאלצנו לטעון את המכשיר פעם נוספת באמצע היום.
עם זאת, באג נוסף במערכת ההפעלה מנע מאיתנו מלדעת כמה זמן בדיוק מתוך השימוש היומי שלנו היה כאשר המסך דלוק: התפריט הרלוונטי מציג מידע שגוי לגמרי (גם לאחר הפעלה מחדש והוצאה מהטעינה בבוקר, הוא הציג נתון מופרך כמו 6 שעות מסך כבוי ו-4 שעות מסך דלוק).
כמו מרבית מכשירי החברה, מייזו 15 בנוי היטב מחומרים איכותיים, אך אינו מציע עמידות במים ברמה כלשהי. החברה אינה מציינת אם הזכוכית המגנה על המסך היא זכוכית "גורילה" או כל מותג אחד עמיד בשריטות. כפי שכבר ציינו, גב המכשיר אמנם הופך שמנוני ומלוכלך במהירות רבה, אבל דווקא אינו נשרט בקלות רבה מדי.
את המכשיר קיבלנו בהשאלה לבדיקה מהיבואן Bug.