- WiseBuy - V40 ThinQ 128GB LG

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי LG V40 ThinQ 128GB

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי LG V40 ThinQ 128GB

הטוב
  • מסך גדול
  • סוללה מפתיעה
  • מגוון עדשות מצלמה
  • סורק טביעת אצבע מהיר
הרע
  • חומרה של שנה שעברה
  • ממשק מיושן
  • מסך מבריק מדי
בשורה התחתונה
ה-LG V40 הוא מכשיר שלו היה מגיע לשוק המקומי סביב מועד ההכרזה, יכול היה להיות מתחרה טוב בשוק הצפוף בארץ. אך במקום זאת, הוא הגיע לחנויות ארבעה חודשים אחרי הכרזות בולטות ומשנות שוק של סמסונג ו-וואווי, מה שהבליט את חוסר העדכניות שלו עוד יותר. עם מערכת הפעלה מהדור הקודם, מצלמות לא מרשימות וממשק מיושן, מתקבלת חווית שימוש בינונית ומעל כל זה נמצא תג מחיר לא מציאותי וזיכרון זועם של לקוחות שמסרב להתנדף. כל אלו גלומים במוצר לא אטרקטיבי במיוחד שהחברה העולמית מתפנה לשווק אצלנו באיחור ניכר.

הקדמה

ה-LG V40 הוכרז באוקטובר 2018 והגעתו לישראל נדחתה שוב ושוב, ולמרות שהוכרז רשמית שהוא יגיע בינואר לישראל, בפועל, המכירה החלה רק בפברואר וגם הורדת מחיר רשמית של כמה מאות שקלים, לא הצליח להציל את הפופולריות שלו מצניחה חופשית לעמוד החמישי בזאפ.




ה-V40 מגיע עם מסך P-OLED בגודל 6.4 אינץ' המציג תמונה ברזולוציה של 3120x1440. המעבד המובנה הוא סנאפדרגון 845 שאליו מצורפים 6 גיגה RAM ו-128 גיגה אחסון. הסוללה המובנית מגיעה בקיבולת נמוכה ביחס למקובל במכשירים בגודל הזה - 3300 מיליאמפר ומערכת הפעלה היא אנדרואיד 8.1 ומעליה הממשק של החברה - LG UX 7.1.






אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול והשמע (15%)

8.5

הסאונד המופק מהאפרכסת היה איכותי וברור, גם עוצמת השמע הייתה טובה מאוד ולא נרשמו תלונות בנושא. הרמקול המובנה בתחתית המכשיר מתפקד היטב כמו בכל מכשיר אחר, אך התאכזבנו לגלות שהאפרכסת משמשת כרמקול לטווח התדרים הגבוה בלבד, וגם זה בווליום נמוך משמעותית מהרמקול הראשי, כך שלא רק שאין חווית סטריאו, צליל המונו נשמע מעט מוזר כשהוא מגיע בתדרים שונים לכל אוזן.



נוחות השימוש (35%)

7.5

ה-V40 הוכרז לפני כחצי שנה והוא נראה ומרגיש בדיוק כמו מה שהוא - מכשיר משנה שעברה. השוליים בקצוות המסך, הסנטר הגבוה, אך מעל הכל הממשק. LG מפיצה את המכשיר עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 8.1 ולמרות שרק לאחרונה הופיעו מכשירים המשתמשים באנדרואיד 9, הממשק הייעודי של החברה לא השתנה מה-G7 שיצא במאי 2018 ולמרות שהוא היווה שדרוג משמעותי מהממשק שראינו ב-G6, כיום הוא נראה מיושן ומצועצע.


סורק טביעות האצבע נמצא בגב המכשיר והוא מתפקד היטב. הוא בהחלט לא הכי מהיר בשוק אבל מספיק מהיר כדי שנרצה להשתמש בו וזה מצוין. 




ל-V40 מסך מסוג P-OLED בגודל 6.4 אינץ' התומך בתקני התצוגה דולבי Vision ו-HDR 10. על המסך מוצגת תמונה ברזולוציה גבוהה של 1440X3120 בצפיפות פיקסלים מרשימה של 537 PPI. התוצאה היא תמונה חדה ואיכותית עם שחורים עמוקים מאוד. אך דווקא למסך האיכותי הזה LG צירפה ציפוי מבריק הגורם להשתקפות מאוד בולטת כך שצפייה בסרטונים ובפרט תכנים כמו סרטים וסדרות שיכולים להיות כהים לעומת סרטוני יוטיוב שלא צולמו באולפן, היא לא נעימה במיוחד. לו המסך היה בהיר יותר אולי היה אפשר לפצות על החזר האור, אך כפי שהוא, החוויה לא נעימה במיוחד.


המכשיר תפקד בצורה טובה מאוד. לא ראינו כאן שיהוקים או עצירות כשכל פעולה קיבלה מענה מיידי, כפי שציפינו מהסנאפדרגון 845. בדגם זה LG שילבה 6 גיגה RAM לעומת ה-4 גיגה שהיו ב-G7 או ב-V30 שם חסרונם הורגש היטב ואכן ההבדל ניכר. ב-V40 לא ראינו את תופעת האכלוס מחדש של האייקונים שנפוצה במכשירים עם מעט מדי זיכרון RAM והתפקוד הכללי היה מצוין.




אך יש חלק אחד שבו מצאנו את עצמנו מתעצבנים על המכשיר שוב ושוב, וזה בפתיחה מבוססת הקשה כפולה. זוהי תכונה שהחברה הציגה לראשונה ב-2013 (ויש האומרים שגנבה אותה מנוקיה) שבה הקשה כפולה על מסך המכשיר גורמת לו להתעורר, מה שאפשר להעביר את כפתור ההדלקה והכיבוי לסורק טביעות האצבע בגב המכשיר. אך ב-V40 נתקלנו שוב ושוב באותה בעיה - הקשה כפולה לא תמיד עובדת, ורק הקשה משולשת מצליחה להעיר אותו משנתו. למרות שהבעיה חזרה על עצמה, לא הצלחנו למצוא חוקיות מסוימת לנושא ולטעמנו זה מגוחך שמכשיר של חברה שידועה בתכונה הזו, מצליחה לספק חוויה לא עקבית סביב תכונה זו ספציפית.




במבחן אנטוטו קיבל המכשיר 249 אלף נקודות שזה מעט נמוך בצורה מפתיעה שכן הפוקופון של שיאומי שמכיל את אותה חומרה, קיבל 264 אלף נקודות והוא עולה חצי מה-V40.



רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

צילום והקלטה (30%)

7

ל-V40 מערך צילום הכולל 3 מצלמות אחוריות ושתיים קדמיות. המצלמה הראשית תצלם תמונות בגודל 12 מגה פיקסל ולה עדשה יחסית רחבה - 27 מילימטר F1.5 ומייצב תמונה אופטי. עדשת הזום אופטי X2 גם היא 12 מגה פיקסל F2.4 עם מייצב תמונה אופטי כשהעדשה הרחבה היא 16 מגה פיקסל F1.9 ללא מייצב אופטי או פוקוס אוטומטי.




איכות התמונות טובה עם צבעים נאים ורוויה טובה, אך עם טווח דינמי בינוני ונטייה לחשיפת יתר. רמת הפירוט הכללי לא הייתה מרשימה במיוחד וניכר שזו לא מצלמה שהולכת לזכות בתחרות צילום השוואתית כלשהי. כן ראינו נטייה לשגיאה בגווני השמיים, בהתאם לתמונה. בכך, תמונה שצילמנו משלושת העדשות, הלכה והפכה לחומה יותר עם כל החלפת עדשה שבה שדה הראייה הצטמצם ונראו פחות שמיים ויותר פריחה ירוקה.



אפקט הבוקה (עומק שדה) היה בינוני גם הוא, עם יכולת מאוד מוגבלת לזיהוי עצמים קטנים כמו עלים, גם כשאלו בולטים מאוד בסצינה. כמו כן, צילום הלילה היה סביר ומטה.




את הווידאו ניתן לצלם ב-4K עד 60 פריים לשנייה, כשבמצב זה ייצוב התמונה לא פרקטי במיוחד, כשכל תנועה נרשמה היטב. אמנם לא מדובר בעיוותי התמונה שראינו בתחילת הסדרה עם ה-V10, אך הייצוב עצמו בינוני למדי.







הופתענו לגלות שצילום ב-4K 60 מתאפשר רק דרך העדשה הרחבה והרגילה, אך לא בעדשת הזום, שם ניתן לצלם עד 4K 30 פריים לשנייה. המשמעות היא שאם התחלתם בעדשה הרחבה וביקשתם לעבור לעדשת הזום, המצלמה פועלת על זום דיגיטלי המפחית את איכות התמונה דרמטית, במקום לעבור לעדשה שבה הזום האופטי קיים. 


איכות הווידאו בכללי לא מרהיבה במיוחד. גם באור יום מלא קיבלנו תמונה לא חדה במיוחד כשפרטים רבים נראו מעט מטושטשים.

זום דיגיטלי
זום דיגיטלי מאפשר לקרב ולהרחיק את האובייקט באופן מלאכותי באמצעות תוכנה פנימית ולא באמצעים אופטיים. איכות התמונה נפגמת בשימוש בזום דיגיטלי והשימוש בו אינו מומלץ.

משך פעולת סוללה (10%)

9
חיי הסוללה היו הפתעה גמורה. למרות הקיבולת הצנועה - 3300 מיליאמפר, הגענו לזמן שימוש של יותר מיומיים על טעינה אחת, כשבבוקר היום השני היינו על 78% סוללה. אך הנתון הזה אינו הגיוני בעליל, שכן מדובר במסך גדול, מעבד חזק ומסך ברזולוציה גבוהה. מהתעמקות בגרף השימוש המציג את אחוז ניצול הסוללה הבנו בדיוק מה מקור החיים הארוכים.


פשוט לא השתמשנו כל כך הרבה במכשיר. ממש כך. הוא היה כל כך לא מזמין, לא מהנה, שמצאנו את עצמנו מעדיפים לגעת בו כמה שפחות, ולכן בטווח של 18 שעות, זמן המסך עמד על 36 דקות והסוללה ירדה ל-82%. ביום אחר המכשיר פעל כ-14 שעות ומתוכן נרשמו רק 34 דקות מסך מה שהפיק ירידה ל-70% סוללה. בסוף שבוע בכלל הגענו ל-32 שעות פעילות עם רק 17 דקות מסך שנגמרו ב-78% סוללה.



מצד אחד הנתונים מראים על זמן המתנה מאוד ארוך עם ירידה מינימלית של הסוללה וזה מצוין, שכן יש מערכות הפעלה שגוזלות אחוזים יקרים גם ללא שימוש במכשיר. מצד שני, ירידה של 30 אחוז על חצי שעת מסך? לא בדיוק. אם תביטו בטבלה תוכלו לראות שהתצוגה לקחה רק כ-3% סוללה כך שהזמן סביר לגמרי. ומה לגבי חוסר הרצון להשתמש במכשיר? זה כבר משהו אחר.

במבחן הסינטתי Geek Bench 4 קיבלה הסוללה ציון גבוה של 3744 נקודות. לשם השוואה, הגלקסי S10 קיבל 2934 נקודות וה-G7 קיבל 3410 נקודות. אלוף הסוללה פה הוא עדיין המייט 20 פרו עם 8792 נקודות.


המכשיר מגיע עם מטען איטי למדי. אחרי 30 דקות טעינה הגענו ל-29%, אחרי שעה הגענו ל-63% סוללה. טעינה של אחוז בדקה היא משהו שלרוב רואים במכשירים זולים ופשוטים, בטח לא במכשירי דגל יוקרתיים כמו סדרת ה-V.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

עמידות (10%)

9

ה-V40 מגיע עם הגנה על המסך מסוג גורילה גלאס 5, שעשתה עבודה סבירה כמו בכל מכשיר אחר. כן שמנו לב לשריטה קטנה על המסך ושחיקה קטנה בגב המכשיר אך זה נפוץ למדי. למכשיר עמידות לפי תקן IP68 לטבילה של חצי שעה בעומק של מטר וחצי ועמידות בפני אבק, ובנוסף עמידות לפי התקן הצבאי MIL-STD-810G שמעלותיו לא הוסברו אך כפי שגילינו ב-V30, לתקן הזה אין גוף צרכני כלשהו שבודק את טענות היצרן שהוא אכן עומד בדרישות. המשמעות היא שכל יצרן יכול לספר שהמוצר עומד בתקן הספציפי הזה, שכן אין צורך באמת לבדוק אותו אלא רק לעצב את המוצר כדי שיעמוד בו.


מבחינתנו הוא עמיד כמו כל מכשיר אחר בקטגוריה הזו וזה בסדר גמור.