- נוקיה WiseBuy - Nokia 7 Plus 64GB

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Nokia 7 Plus 64GB נוקיה

הטוב
  • ממשק Android One נקי ועדכני
  • צילום וידיאו איכותי
  • חיי סוללה ארוכים
  • מסך 6 אינטש מוצלח
  • עיצוב יוקרתי עם הדגשות נחושת
  • שקע אוזניות, אוזניות טובות מצורפות
הרע
  • ביצועים סבירים בלבד, אנימציות מגמגמות
  • צילום סטילס סביר בלבד
  • קורא טביעת אצבע יעיל אך לא מהיר
  • איכות הספיקר בינונית
  • קצת מגושם
בשורה התחתונה
נוקיה 7 פלוס הצליח להתחבב עלינו מאוד במשך תקופת הסקירה, למרות שאינו חף מפגמים. הוא מספק חויית שימוש כיפית בסך הכל ומבצע את רוב תפקידיו באופן משביע רצון. הסוללה החזיקה לנו מדי יום עד שעות הלילה המאוחרות; המצלמה סיפקה תוצרים טובים דיים לרוב השימושים (כלומר, שליחת התמונות בווטסאפ או העלאה לאינסטגרם); מערכת ההפעלה עדכנית ונקייה מעומס מיותר והמכשיר עצמו בנוי היטב, מעוצב ומוקפד. היצרן מוכיח את עצמו גם עם מדיניות עדכונים זריזה ויעילה, כמו שמכשירי Android One אמורים להיות.

הבעיה של ה-Nokia 7 Plus הוא בתמחור. בעלות של כ-1800 שקל נכון לימים אלה, הוא יקר בהרבה ממכשיר האנדרואיד וואן הפופולארי של שיאומי, Mi A1 (אם כי לטעמנו הוא עולה עליו ברוב הפרמטרים), ומנגד - לא מספיק זול ביחס ל- OnePlus 5T לדוגמה, שנותן תמורה עדיפה פי כמה בתחום הביצועים והמצלמה בתוספת זניחה של 200-400 שקלים.
הקדמה

שלוש שנים אחרי הקמתה, חברת HMD הפינית (לשעבר חטיבת המובייל של מיקוסופט) ממשיכה לנסות ולהחזיר את המותג Nokia לגדולתו עם מכשירי אנדרואיד מכל הרמות. נוקיה 7 פלוס הוא מכשיר ביניים-גבוה מדגמי 2018, שמציג מפרט מכובד: מעבד Snapdragon 660 עם זיכרון RAM בנפח 4GB, מסך FullHD+ בגודל 6 אינטש וביחס תצוגה 18:9, מצלמה ראשית כפולה עם זום אופטי ווידיאו 4K, קישורית Bletooth 5.0, קורא טביעת אצבע אחורי וטעינה מהירה.


ה-7 Plus נמנה על מכשירי Android One, וככזה הוא מיועד לקבל עדכוני תוכנה במהירות. מערכת ההפעלה בזמן שבדקנו את המכשיר היתה Oreo 8.1, ותוך כדי הבדיקה פורסם שהמכשיר מקבל עדכוני בטא לגרסת Pie שהושקה זה עתה.

אנדרואיד
 מאנדרואיד היא אחת משלוש מערכות הפעלה בסמארטפונים. היא מתאפיינת בפתיחות ובהתאמה למגוון עצום של מכשירים. אנדרואיד מאפשרת התאמה אישית נרחבת של כל תכונה ומאפיין, וקל להחליף כל תוכנת בסיס (מחייגן ועד דפדפן) באפליקציה אחרת. ישנה תמיכה בווידג'טים בעמודי הבית שמציגים תוכן רלוונטי ולא רק אייקונים. בנוסף, ניתן לפתוח את מרבית מכשירי האנדרואיד להרשאות מתקדמות (Root) בקלות יחסית, ואף להחליף את גרסת המערכת (ROM) באופן עצמאי לגרסאות אחרות.החסרונות של אנדרואיד הם פעולה פחות זורמת וחלקה, בדרך כלל, מהמתחרה של אפל, ובפרגמנטציה רבה – לאמור, בגלל מגוון המכשירים והקונפיגורציות, חלק מהאפליקציות אינן מתאימות לכל המכשירים ועדכוני הקושחה מגיעים לעיתים באיחור, מפני שכל יצרן צריך להתאים את התוכנה למכשירים שלו בנפרד.

איכות הקול והשמע (15%)

8

איכות השמע באפרכסת המכשיר מצוינת וכך גם הווליום - עד כאן ללא הפתעות. הספיקר הבודד, שממוקם בתחתית המכשיר מצד ימין, אמנם חזק מאוד - אבל לא איכותי במיוחד, והסאונד שהוא מפיק נוטה להיות מעט מתכתי וחסר נפח. בנוסף, לעיתים (לא קרובות אמנם) הוא נחסם לנו בכף היד או כאשר הנחנו את המכשיר על הגוף בעת צפייה בוידיאו.


נוקיה בחרה שלא להצטרף לטרנד המעצבן של השנים האחרונות, והותירה במכשיר הזה שקע אוזניות תקני בצלע העליונה - המיקום המועדף עלינו. בנוסף, באופן קצת חריג כיום בחרה החברה לצרף זוג אוזניות In-Ear חוטיות. המראה הראשוני שלהן קצת זול, אבל להפתעתנו המוחלטת האוזניות האלה דווקא טובות: לא רק שהן נוחות להפליא באוזן, הן מצטיינות גם בבאסים עשירים ובצליל איכותי באופן כללי. הרגשנו חוסר בתדרים הגבוהים, אבל פיצינו על כך ברמה די טובה באמצעות האיקווליזר המובנה של Snapdragon, שזמין באפליקציות המוזיקה Spotify ו-Deezer.

נוחות השימוש (35%)

8

נוקיה 7 פלוס הוא סמארטפון גדול למדי: מבחינת אורך ורוחב הוא דומה ל-Xiaomi Mi A2, אך הוא עבה ממנו (8 מ"מ) וכבד יותר (183 גרם). בנוסף על הממדים המגושמים במקצת, נוקיה בחרה בעיצוב שאמנם נראה יוקרתי, עם שוליים בגימור נחושת סביב המכשיר, אך הפינות החדות של המכשיר הופכות את האחיזה לפחות נוחה ממכשירים אחרים שמצטיינים בזוויות מוחלקות ועגלגלות. 


ראוי להזכיר שוב את העיצוב, בעיקר משום שהוא חריג יחסית - לטובה - בנוף הסמארטפונים היום. גב המכשיר עשוי אמנם אלומיניום, אבל גימור המט שלו מזכיר משהו שבין פלסטיק לגומי; המסגרת סביב המכשיר עשויה מתכת מבריקה בצבע נחושת (או שמא נחושת אמיתית? אין לדעת), כאשר אותה נחושת מופיעה גם בהדגשות סביב המצלמה, סביב קורא טביעות האצבע, בלוגו בגב המכשיר ובמסגרת דקיקה שעוטפת את המסך. שילוב השחור-מט והנחושת המבריקה יוצר מראה ייחודי, אפילו יוקרתי, שסחט לא מעט מחמאות מהסביבה.



חזיתו של ה- Nokia 7 Plus מוקדשת כמעט כולה למסך; השוליים הצדיים דקים יחסית, אך למכשיר יש "סנטרים" מעל ומתחת המסך. החלק העליון מאכלס את המצלמה הקדמית ואת האפרכסת (וכנראה גם חיישן תאורה), בעוד שבחלק התחתון אין כלום - אך מדובר ב"סנטר" צר יחסית. המסך עצמו הוא מסך IPS בגודל 6 אינטש וברזולוציה של 1080x2160, ביחס תצוגה 18:9 הפופולארי לאחרונה. למרות שפגשנו מסכי AMOLED עם ניגודיות וצבעים חיים יותר, אין לנו תלונות על המסך במכשיר הזה. הוא גדול ומרווח, חד מאוד, מציג צבעים עשירים וריאליסטיים וזוויות הצפייה שלו מעולות. הבהירות המרבית אינה מאוד גבוהה - ברוב הזמן השתמשנו במסך עם בהירות של כ-80%, כאשר ברוב המכשירים אנחנו מסתפקים בכ-60% מהעוצמה.



בזכות יחס התצוגה המוארך שלו, המסך מסוגל לחשוף תוכן רב ולהפחית את הצורך בגלילה באתרי אינטרנט, יישומי מייל, פייסבוק ובכל מקום אחר. עם זאת, כיוון שלמכשיר אין מקשי ניווט מובנים, המקשים הוירטואלים בתחתית המסך תופסים נדל"ן בשימוש השוטף. המקשים אינם ניתנים להגדרה אישית - אם תבחרו בשפה העברית כשפה הראשית למכשיר, כפתור החזור יהיה מימין וכפתור היישומים האחרונים משמאל, אבל אם נוח לכם יותר להתנהל באנגלית, תאלצו להסתגל לעובדה שכפתור החזור ממוקם משמאל.


לחצני ההפעלה וכיבוי והווליום ממוקמים בצלע הימנית של המכשיר. הם מתכתיים, נגישים היטב לאצבע ומגיבים כראוי, אם כי לתחותשנו הם טיפ-טיפה נוקשים מהרצוי. מגירת ה-SIM ממוקמת בצלע השמאלית, ושקע האוזניות, מסוג USB-C, נמצא בתחתית.



בגב המכשיר, מתחת עדשת המצלמה אך במרחק בטוח ממנה, ממוקם קורא טביעות אצבע עגול. המיקום שלו מוצלח מאוד, שכן הוא נגיש לאצבע המורה בדיוק במקום הנכון. החיישן רגיש ומדויק, והצליח לקרוא את טביעת האצבע שלנו בפחות או יותר 100% מהמקרים, אך תגובת המכשיר לכך אינה מהירה במיוחד - לוקחת כחצי שנייה או יותר כדי שהמסך יידלק. לא מדובר באיטיות מטרידה (או אפילו מורגשת, למשתמש בממוצע), אבל מכשירים של מותגים אחרים כגון Huawei או OnePlus מצויידים בקוראים ביומטריים מהירים משמעותית. אגב, דרך תפריט Smart Lock תוכלו להגדיר פתיחת נעילה באמצעות זיהוי פנים - אבל תכונה זו עובדת אפילו לאט יותר, ולוקח למכשיר בערך שנייה וחצי כדי לשחרר את הנעילה.


נוקיה 7 פלוס מוגדר כמכשיר Android One. מדובר בפרויקט של Google שנועד לספק לצרכנים ליין של מכשירים ממותגים שונים, שכולם מריצים מערכת הפעלה אחידה מבית גוגל, עם מינימום התערבות מצד היצרן. הרעיון הוא לאפשר לא רק חוויה אחידה ונטולת תוכנות מיותרות המותקנות מראש, אלא גם מדיניות עדכונים מהירה ויעילה.


ואכן, חובבי אנדרואיד הטהורה יכולים להיות מרוצים. המכשיר שבדקנו הגיע עם גרסת מערכת ההפעלה העדכנית Oreo 8.1.0, עם עדכון האבטחה האחרון (יולי 2018). מלבד כמה שיפורים קטנים של נוקיה, כמו האפשרות להדליק את המסך בנגיעה כפולה במסך, הצגת התראות לרגע כאשר מרימים את המכשיר, היכולת להוריד את וילון ההתראות בהחלקה על קורא טביעת האצבע ואולי עוד שניים שלושה פיצ'רים כאלה, שאר מערכת ההפעלה נקייה לחלוטין מהתערבות - בדיוק כמו שגוגל התכוונה. זה גם אומר שתאלצו לוותר על תכונות שברוב המכשירים כבר מובנים מאליהם, כמו צילום מסך במחוות אצבע, תמיכה בחשבונות כפולים של אפליקציות וכדומה (עבור מרביתם תוכלו להיעזר באפליקציות צד שלישי).



מבחינת ביצועים, לא מדובר במפלצת מהירה, אך גם לא במכשיר אטי ומתסכל. נוקיה 7 פלוס מצויד במעבד דרג ביניים סולידי בן 8 ליבות, Snapdragon 660, עם זיכרון RAM בנפח 4GB. התצורה הזו מספיקה בהחלט כדי לאפשר שימוש נוח ובלי עיכובים משמעותיים, אבל אם משווים את המהירות למכשירים כמו OnePlus 5T או Xiamoi M6 (שניהם עם מעבד Snapdragon 835), ההבדלים ניכרים מאוד. בעוד שהישומים נפתחים בסך הכל די מהר, החלק המעצבן הוא שהאנימציות ב-Nokia 7 Plus מגמגמות באופן ניכר ואינן חלקות - מה שקצת התמיה אותנו, לאור היותו מכשיר Android One. 


במבחן הביצועים של תוכנת AnTuTu, קיבל המכשיר ציון נאה בסך הכל של 139 אלף נקודות

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

צילום והקלטה (30%)

7.5

בגבו של ה-7 פלוס נמצא מערך צילום כפול, שכולל מצלמה ראשית ברזולוצית 12 מגה פיקסל עם צמצם f/1.8 ואורך מוקד של 25 מ"מ, וכן מצלמה משנית ברזולוציית 13 מגה פיקסל עם צמצם f/2.6 שמשמשת למעשה כעדשת זום אופטי X2, וכן כמסייעת למצלמה הראשית בהפקת תמונות עם אפקט "בוקה". שתי המצלמות מצוידות בעדשה מבית Zeiss. המצלמה הקדמית היא ברזולוציה מרשימה של 16 מגה פיקסל, עם צמצם f/2.0.



לקח לנו זמן להחליט מה דעתנו על איכות המצלמה. במבט ראשון התמונות ברובן נראות טובות, עם צבעים יפים ופירוט נאה. הצלחנו לקבל כמה תמונות תקריב מרשימות ואפילו תמונות לא רעות בתוך הבית. מאידך, כשבוחנים את התמונות קצת יותר לעומק מגלים פגמים: חשיפות לא מדויקות שגורמות לא פעם לאיזורים שרופים, פירוט בעייתי בעומק התמונה ולא מעט תמונות מטושטשות כשתנאי התאורה אינם אידאליים. מבחינת הצבעים, בסצנות שצולמו באור שמש ישיר יש למצלמה נטייה להצהיב את התמונה, כאילו איזון הלובן לא עובד באופן תקין לגמרי. תמונות שצילמנו עם הזום האופטי הציגו פירוט טוב והצבעים היו אפילו מדויקים קצת יותר, אבל גם בתאורה טובה צריך לשמור על יד יציבה מאוד ולוודא שהאובייקט לא זז, אחרת התמונה יוצאת מרוחה ומטושטשת.


מצב ה"פורטרט" שמטשטש את הרקע עובד יפה מאוד כאשר יש מספיק אור בתמונה, ומפריד היטב את המצולם מהרקע. להפתעתנו, גם מצלמת הסלפי תומכת במצב זה למרות שאין שם שתי מצלמות - ככל הנראה מדובר בפיצ'ר תוכנתי שמזהה את המצולם. תמונות הסלפי יוצאות חדות ומפורטות, אולי קצת יותר מדי מפורטות, שכן המצלמה קצת אכזרית ונוטה להדגיש כל קמט ונקודה בפני המצולם (כן, אנחנו זקנים).




טיפ למתקדמים: כמכשיר שמצויד במעבד Snapdragon, הנוקיה 7 פלוס מסוגל להפעיל את אפליקציית המצלמה של גוגל שקיימת במכשירי Pixel, אם תתקינו אותה מקובץ apk שתוכלו למצוא כאן (התקנה קלילה וללא סיבוך כלשהו). היתרון במצלמה הזו הוא במצב HDR המתקדם והאפקטיבי להפליא שלה, שבחלק מהתמונות הציג שיפור די מדהים בטווח הדינמי בתמונה לעומת תוכנת המצלמה של נוקיה; וכן במצב פורטרט המוצלח עוד יותר במצלמת הסלפי. עם זאת, נכון לעכשיו לא מדובר בתחליף שלם לאפליקציית המצלמה המובנית, כיוון שלא ניתן להפעיל את הזום האופטי במצלמה של גוגל.


לעומת האיכות הבינונית בסך הכל של תמונות הסטילס, המצלמה בנוקיה 7 פלוס מפיקה סרטוני וידיאו באיכות גבוהה מאוד, כאשר בוחרים ברזולוציית 4k. אמנם אין ייצוב תמונה וכדאי להקפיד על יד יציבה ככל האפשר, אבל הוידיאו עצמו מפורט, חד ואיכותי, וכך גם הסאונד המוקלט יחד עימו (אם כי בצילום וידיאו עם המצלמה הקדמית - הסאונד משמעותית פחות טוב). חשוב לציין לרעה שזיהינו הבהוב מעצבן בתאורה מלאכותית; רוב המצלמות היום יודעות לזהות את תדר נורות הפלואורסנט ולנטרל את ההבהוב בהתאם. 

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

משך פעולת סוללה (10%)

9.5

Nokia 7 Plus מצויד בסוללה מובנית בקיבולת של 3800mAh, ובטכנולוגיית טעינה מהירה של עד 18W באמצעות מטען 2A. בבדיקה שלנו כאשר הסוללה היתה פרוקה לחלוטין, המכשיר הגיע תוך 30 דקות ל-48% סוללה, ותוך שעה ל-75% - זמן טעינה מהיר ומכובד.


גם בשימוש היומיומי שבענו נחת מביצועי הסוללה. בימי עבודה רגילים הגענו לסוף היום (סביבות 12 בלילה) עם בערך 20-30 אחוזי סוללה רזרביים, כאשר השימוש שלנו כלל גלישה, צילום, פתיחת נקודה חמה למשך כשעה וחצי וכ-5 שעות בהם המסך היה דלוק. באחת הפעמים בהם ניסינו לבדוק עד מתי הסוללה יכולה לעבוד רצוף, נדרשנו לטען את המכשיר רק בשעות אחר הצהריים של היום השני, מה שאומר שגם אם שכחתם להטעין את המכשיר בלילה, עדיין יש לכם לפחות חצי יום של שימוש. 

עמידות (10%)

8.5

איכות הבנייה של הנוקיה 7 פלוס משדרת עמידות וחוסן. המתכת בגב המכשיר אולי נראית כמו פלסטיק או גומי, ובהחלט סופחת טביעות אצבע (אבל לא ברמה מטרידה כמו ה-Meizu 15 שבדקנו לא מכבר), אבל אינה נשרטת בנקל. המסך מוגן בזכוכית גורילה מדור 3, והמקשים מעניקים תחושה של עמידות גבוהה והרכבה איכותית.


המכשיר אינו מצויד בתקן כלשהו לעמידות בפני מים.