סקירת wisebuy - שואב אבק Roidmi F8
- עוצמת שאיבה טובה מאוד
- איכות בנייה מעולה
- ראש ממונע עם תאורת LED אוטומטית
- פירוק והרכבה קלים
- נסיעה חלקה, חלוקת כובד טובה
- 25 דקות פעולה
- כ-8.5 דקות עבודה בלבד במצב טורבו
- מיכל איסוף קטן, פירוק מעט מסובך
- טעינה עם כבל, ללא מגעים מגנטיים
- כפתור הפעלה וכיבוי מעט מרוחק מהאצבע
במחיר של כ-1400 שקלים, ה-Roidmi אולי זול באופן דרמטי משואב הדגל הנוכחי של דייסון, אבל אם נהיה כנים - הוא לא באמת מסוגל להתחרות בו. מול האלטרנטיבות של Vax, LG והאחרים מדובר במתחרה ראוי במחיר שפוי, כמו ששיאומי יודעת.
חברת Roidmi התחילה את דרכה ב-2015 עם מוצרים זעירים כמו מטען חכם לרכב, שהיה פופולארי למדי. הפרויקט הבא שלה היה שאפתני: שואב אבק אלחוטי שמסוגל להתמודד עם המותג החזק בתחום, דייסון, במחיר זול משמעותית. החברה התחילה עם פרויקט מימון המונים ב-Indigogo, עמדה ביעדים והחלה ייצור והפצה לפני מספר חודשים; בדרך היא הספיקה להצטרף לאקוסיסטם העשיר והמגוון של Xiaomi, הענקית הסינית, ולקבל את החותמת שלה וככל הנראה גם את טביעת ידה במוצר עצמו.
השואב האלחוטי F8 מציג עוצמת שאיבה של 18500Pa ועוצמת יניקה של 150W. הוא שוקל 1.5 קילו, מגיע עם מיכל איסוף בנפח של 0.4 ליטר ולדברי החברה הסוללה מספיקה לעד 55 דקות של פעולה.
המוצר נמסר לבדיקה מהאתר הסיני GearBest, שם הוא נמכר במחיר של כ-1350 ₪.
כמו כל שואב אבק שעובר תחת ידינו, העברנו את ה-Roidmi F8 בסדרת המבחנים הקבועה שלנו: שאיבה של חומרים שונים המדמים לכלוך בעולם האמתי בגדלים וצפיפויות שונים, כגון סוכר, עלי תה, קמח, קוואקר ועוד. מעבר למבחנים הסינתטיים, השתמשנו בשואב במשך חודש וחצי בדירה שלנו כמכשיר הניקיון הקבוע, שאבנו איתו את הבית מדי כמה ימים כניקיון תקופתי, ונעזרנו בו כדי להתמודד עם קטסטרופות ביתיות קטנות כמו לכלוכים שהתפזרו, ניקיון יסודי לאחר ארוחה משפחתית וכדומה.
ראש השאיבה הראשי של ה-F8 הוא ראש רחב וממונע, עם מברשת בעלת סיבים רכים שמסתובבת במהירות וגורפת פנימה את הלכלוך (הוא הזכיר לנו את ראש השאיבה בשואב A9 CordZero של LG, וגם את זה של Dyson V8). כaבחרנו בעוצמת הטורבו, קיבלנו שאיבה מעולה, עוצמתית וללא פשרות, שהצליחה לאסוף לכלוכים קטנים וגם גדולים ביעילות רבה. לא הצטרכנו לחזור על אותו אזור מספר רב של פעמים גם כשהרצפה הייתה מלוכלכת מאוד, וגם כששפכנו במתכוון חצי כוס סוכר על הרצפה. בדומה לכל השואבים האלחוטיים מסוגו שיצא לנו לבדוק, גם ה-Roidmi מסוגל לשאוב היטב כשהוא נוסע קדימה - אבל בנסיעה ברוורס הלכלוך נתקע בחלק האחורי של ראש השאיבה ואינו נשאב פנימה.
כשהשתמשנו בעוצמה הרגילה, גילינו שנדרשנו למספר חזרות רב יותר על השטח, ויעילות השאיבה פחתה. לשאיבה יומית או חצי-שבועית של הבית, שאינה מכוונת לניקיון ספציפי אלא נועדה להשאיר את הרצפה נקייה באופן מתמשך, העוצמה הזו מספיקה (וחוסכת המון בחיי הסוללה), אבל לניקיון ממוקד של אזור מלוכלך, או לשטיחים, מומלץ להשתמש במצב הטורבו.
כמו מרבית המוצרים מהאקוסיסטם של שיאומי, רוידמי מתחבר לאפליקציית Mi Home וניתן לשליטה מוסימת. בין היתר, ניתן להגדיר את עוצמת השאיבה של המצב הבסיסי (שאינו טורבו); בברירת המחדל השואב מכוון לעוצמת שאיבה נמוכה של 80W, אבל ניתן לשנות ל-130W או 180W, כדי לקבל עוצמת יניקה גבוהה יותר גם במצב השאיבה הרגיל (במחיר של חיי סוללה מקוצרים).
את הבדיקה האחרונה והקשה ביותר העברנו את השואב האלחוטי של שיאומי בחדר הממ"ד שלנו, שבו גרות שתי תוכיות מזן קוקטיל. התוכיות משוחררות מחוץ לכלובים במשך שעות היום ומעבירות את זמנן בלפזר מזון, אבק נוצות, פירורי נייר מכורסמים ונוצות קטנות - גיהנום אמיתי שדורש טיפול יסודי מאוד מדי כמה ימים. השואב עשה עבודה טובה מאוד גם בחדר הזה, כולל על השטיח (שאגי קצר), והותיר את החדר נקי במידה רבה לאחר לא יותר מחמש דקות עבודה. אגב, בערכה מצורפת מברשת נפרדת עבור שטיחים, אם כי ההחלפה של המברשת בתוך ראש השאיבה מהווה טרחה לטעמנו. עדיפה השיטה של דייסון, שבה יש ראש שאיבה ממונע נפרד עבור שטיחים.
השואב, שמגיע בצבע לבן עם הדגשות כתומות, נראה יפיוף אמיתי - לטעמנו סולידי ומאופק בהרבה מהעיצוב הצעקני משהו של המתחרה מבית Dyson. הוא שוקל כ-1.5 קילוגרם בלבד - משקל סביר לגמרי (דייסון V8 שוקל כמעט קילוגרם יותר), וחלוקת הכובד שלו מצוינת כך שהנסיעה בבית נוחה ואין הרגשה של הכבדה על היד. הגלגלים בתחתית ראש השאיבה זעירים, ולהרגשתנו היו יכולים להיות מעט גדולים יותר ולספק חווית נסיעה חלקה יותר. כדאי לציין כאן גם את העובדה שהמנוע פולט את האוויר משני צדדיו, והרוח עלולה בהחלט לחמם את היד שלכם או את צדי הגוף בעת העבודה.
כדי להקל על השימוש בחללים חשוכים או מתחת לרהיטים, ראש השאיבה של ה-Roidmi F8 מצויד בשורת נוריות LED חזקות ובחיישן תאורה. הנורות נדלקות אוטומטית כאשר החיישן מזהה שאין מספיק אור, ומסייעות לראות את הלכלוך על הרצפה. ההדלקה האוטומטית היא אולי גימיק, אבל הנוריות בהחלט מסייעות בניקיון.
החלק המרכזי של השואב מכיל את הידית, הלחצנים והמנוע; מיכל האיסוף מתפרק ממנו בנקל, וכך גם המוט שאליו מתחברים האביזרים השונים. הידית גדולה ונוחה לאחיזה, ובשונה מהשואבים של דייסון, אין צורך ללחוץ על הדק כל הזמן, אלא לוחצים על כפתור פעם אחת להדלקה, לחיצה נוספת כדי לעבור למצב טורבו ולחיצה ארוכה לכיבוי. כפתור ההדלקה והכיבוי ממוקמים מעט למטה מדי על הידית; ישנו כפתור נוסף, זהה בעיצובו, במקום נגיש יותר בתחילת הידית - אבל הוא משמש רק למעבר בין מצב טורבו ורגיל. לטעמנו זו בחירה תכנונית משונה ולא מספיק אינטואיטיבית. בקדמת השואב נמצאות 5 נוריות בקרה זעירות, 4 מתוכן לבנות ומשמשות כמחוון למצב הסוללה, והחמישית היא נורית בקרה כללית שנדלקת או מהבהבת בכחול או אדום במקרים של תקלה, חיבור לאפליקציה וכדומה.
מיכל האיסוף קטן יחסית ומכיל 0.4 ליטר בלבד. עם זאת, גם בבית מלוכלך מאוד תצטרכו לרוקן אותו פעם בשבועיים-שלושה לכל היותר, כך שלא מדובר בבעיה. הפירוק וההרכבה של המיכל דרשו מאיתנו עיון בחוברת ההדרכה (הסינית) בפעם הראשונה, אבל ברגע שתפסנו את הקטע המשימה הפכה לפשוטה יחסית.
בקופסה שבה הגיע השואב נמצא ראש השאיבה המרכזי והממונע, ראש משולב לרהיטים ולחריצים וכדומה. ערכות אחרות של דגם זה מגיעות גם עם מוט גמיש ועם ראש שאיבה קטן נוסף, אך לא מצאנו אותם בערכה שקיבלנו לבדיקה.
F8 אמנם לא ממותג Xiaomi אלא Roidmi, אבל שיתוף הפעולה עם הענקית הסינית וטביעת האצבע שלה ניכרים היטב, החל בשפת העיצוב המינימליסטית והמוקפדת ועד איכות החומרים והבנייה המעולות. השואב עשוי מ-PVC קשיח ואיכותי בגימור מט נעים למגע, בעוד שהמוט המתחבר אליו עשוי מתכת. הצבע הלבן הוא חרב פיפיות - הוא מרשים ונעים לעין, אבל באותה מידה הוא גם מתלכלך ונשרט בקלות.
עוד נקודה שחשוב לשים לב אליה: כמו מרבית המתחרים שלו, השואב לא מסוגל לעמוד ביציבות בכוחות עצמו, וחייבים להשעין אותו בתשומת לב על הקיר בזווית הנכונה כדי שלא ייפול, או להשתמש באביזר המגנטי שמתחבר לקיר ומצורף בערכה, שאמור למנוע מהשואב מלזוז. לצערנו, יותר מדי פעמים השענו את השואב על הקיר בזווית לא זהירה מספיק והוא החליק ונפל; הוא אמנם לא ניזוק משמעותית אבל בהחלט קיבל שריטות וחבלות.
החיבור בין החלקים השונים מתבצע באמצעות מנגנונים שמשדרים עמידות ואמינות גבוהות, והפירוק וההרכבה הקלים שלהם מוודאים במידה רבה שלא יינזקו לאורך זמן בגלל שימוש אגרסיבי.
החלק האהוב עלינו בשואבים של Dyson הוא מעגן הטעינה תלוי: מניחים את השואב במעגן, המעגלים המגנטיים נצמדים זה לזה והטעינה מתחילה מיד, בלי צורך לחבל כבל ישירות לשקע. ל-Roidmi אין פיתרון אלגנטי כזה, ונראה שהחברה לא חשבה מספיק בכיוון: לא רק שצריך לחבר שקע, אלא צריך גם לפתוח מכסה גומי שמכסה את השקע (בשביל מה?) ולהתאים את החריצים שעל ראש הכבל לבליטות שבשקע הטעינה (על מה ולמה?). הטעינה עצמה אורכת שעתיים וחצי.
זמן הפעולה של ה-F8 תלוי בעוצמת השאיבה שבחרתם. כמו שכבר כתבנו, המצב הרגיל כפי שמוגדר בברירת המחדל, בעוצמה של 80W, קצת חלש מדי ולא מספיק שימושי לטעמנו. הגדרנו אותו באמצעות האפליקציה לעוצמה הבינונית של 130W שעושה עבודה מעולה בשאיבת רצפות סטנדרטית, ובמצב זה קיבלנו 25 דקות של עבודה רציפה - די והותר כדי לנקות בית שלם, או לפחות שבוע של עבודה יומיומית קצרה באזורים ספציפיים. מבדיקות שביצענו על שואבים דומים, זמן השאיבה שתוכלו לצפות לו נע בין 21-35 דקות, כך שה-F8 מספק זמן פעולה ממוצע לקטגוריה.
במצב הטורבו, שהוא הרועש אבל גם היעיל מכולם, קיבלנו בסך הכל 8.5 דקות של עבודה לפני שהסוללה נגמרה. מדובר בזמן קצר למדי, אם כי למעט בעת הבדיקות הסינתטיות שבהן רצינו לבדוק כמה זמן הסוללה מסוגלת להחזיק ברצף, לא קרה לנו בעת השימוש השוטף שנזקקנו ל-8.5 דקות רצופות של עבודה על טורבו. חשוב לציין נתון נוסף: לאחר 6.5 דקות השואב כבה מעצמו, נורית הבקרה שלו הבהבה בכחול-אדום והאפליקציה הודיעה לנו שהשואב התחמם מעל הטמפרטורה הרצויה. משמע, אל תצפו ליותר מ-6 דקות של עבודה רציפה במצב טורבו, לפחות לא בחודש אוגוסט.
המוצר נמסר לבדיקה מהאתר הסיני GearBest, שם הוא נמכר במחיר של כ-1350 ₪.