- WiseBuy - Razer Deathadder Essential

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - עכבר Razer Deathadder Essential

הטוב
  • נוחות שימוש נפלאה
  • איכות בנייה גבוהה מאוד
  • תוכנת Razer Synapse להתאמה אישית
הרע
  • למשתמשים ימיניים בלבד
  • ללא RGB
  • יחסית לעכבר גיימינג – דל במקשים ושימושים
בשורה התחתונה
כשלעצמו, עכבר הגיימינג DeathAdder Essential מבית Razer באמת מצוין: תמיכה ב-6,400DPI עזרה לנו מאוד במשחקי FPS, מראה העכבר הנוצץ סחט מבטי קנאה מהקולגות והשימוש היום-יומי שלו פשוט מושלם. ועדיין, קשה שלא להשוות אותו ל- LogiTech G502, עוד עכבר גיימינג מצוין שנמצא בטווח מחיר דומה ומציע יותר. אם אתם מעריצי Razer, זה לא באמת משנה מה נכתוב כאן, אבל אם אתם מחפשים עכבר גיימינג עד 300 ₪, ה- DeathAdder Essential הוא מוצר נפלא, לצד עוד כמה עכברים ראויים לא פחות.
הקדמה
עכבר ה-Razer DeathAdder Essential צויד בחיישן אופטי ברזולוציית 6,400 DPI, בעל עיצוב ארגונומי עם צדדים מחוספסים, עם 5 לחצני Hyperesponse הניתנים לתכנות ותאורה בצבע ירוק. גוף העכבר זמין בצבע שחור בלבד.

תודה לרשת באג על השאלת המכשיר לסקירה.

ההתקנה ונוחות השימוש (70%)

9

דגם ה- DeathAdder הוא אחד מעכברי הגיימינג הפופולריים בעולם ואחד המוצרים המוכרים תחת המותג Razer. העכבר זכה ללמעלה מ-20 גרסאות, כשיורשו האחרון זכה לכינוי DeathAdder Essential. העכבר מצויד ב-5 כפתורים הניתנים לתכנות מלא, באמצעות תוכנת Razer Synapse ובעל חיישן אופטי מספק דיוק מקסימלי של 6,400 DPI. אחיו הגדול עם השם הדומה, Razer Deathadder Elite, כבר בורך ב-7 מקשים הניתנים לתכנות ודיוק מרבי של 16,000 DPI.



העיצוב הארגונומי לא השתנה וגם גוף הפלסטיק הקשיח והנוח למגע נותר בעינו. עיצובו מתאים למשתמשי יד ימין בלבד, בעיקר בגלל זווית העיקול בחלק השמאלי ושני המקשים הייעודיים באזור האגודל. מיקום הנחת האגודל מחוספס יותר משאר האזור שסובב אותו ולשמחתנו, לא משאיר אחריו זכר להנחת האצבע שלנו שם – בניגוד לעכבר הגיימינג האישי שלנו שכבר לכד את טביעת האגודל שלנו לאורך השנים, שנותר שם לדיראון עולם.

מידות העכבר: 12.7 ס"מ אורך, 7.3 ס"מ רוחב, 4.3 ס"מ גובה ומשקל של 96 גרם, מבחינתו הנתונים האידיאליים לעכבר קלאסי לכל שימוש, גם גיימינג וגם שימוש חופשי. בעלי ידיים גדולות יותר אולי ירגישו מעט חללים ריקים בשימוש בעכבר, במיוחד משתמשי סגנון ה"טופר", המשאירים רווח בין אצבעות היד למקשי העכבר המרכזיים – אך בסך הכל נעים ונוח לעבוד איתו בשימוש שגרתי. משקלו הממוצע גם מאפשר לנוע איתו ממקום למקום – תכונה שגיימרים מקצועיים ידעו להעריך. בקצהו של העכבר משתרך כבל USB סטנדרטי, מצופה שזירת בד באורך של 1.8 מטר, עם גוון ירקרק כצבע המותג מבצבץ בקצה.


התקנת העכבר פשוטה ומהירה: חיברנו את ה- DeathAdder למחשב ותוכנת Razer Synapse עלתה מיד, כולל האופציה לבחור אילו תכונות נרצה להוסיף לעכבר, כמו התקנת אופציה להקלטת פעולות מאקרו ושאר משחקי תאורה – אלא שכאן רוב התכונות המוצעות לא רלוונטיות. בתוכנה ניתן להתאים את מידת רגישות התנועה, שנע בין 200-6400DPI, להגדיר את קצב התגובה (Polling Rate) עד לכ- 1,000Hz, לקבוע את בהירות הגוון הירקרק שעל העכבר עד כדי ביטולו ולאפשר אפקט "נושם" (Breathing), למי שמפריע לו הגוון הסטטי. ניתן גם לבטל את התאורה לחלוטין לאחר כמה דקות של אי-שימוש – תכונה נחמדה שהועילה לנו בזמן צפייה בסדרה במסך המחשב.



ומה בכל זאת אין לנו כאן? הצבע הירוק העז מדגיש את היעדר צבעי קשת ה-RGB, רכיב חובה בכל מערכת גיימינג מתקדמת – וכאן נאלצנו להישאר עם צבע בודד שלא תאם למקלדת הגיימינג הצבעונית שישבה לצדו. עוד בלטו בחסרונם היו מקש DPI ייעודי למעבר זריז בין מהירויות שונות שהוגדרו מראש וגלגלת זעירה מובנת לשינוי רגישות הגלגלת המרכזית שבין המקשים הראשיים – שימוש מצוין שמצאנו ב-Razer Basilisk. גם משקלים להוספה אין כאן, עוד חיסרון שמקשה עלינו להמליץ עליו לעומת כמה מתחרות מצוינות.

עמידות ואיכות הבנייה (30%)

9

כמו מוצרי Razer אחרים שעברו תחת ידינו, ה- DeathAdder ממשיך את סגנון הבנייה המוקפד והייחודי של יצרנית אביזרי הגיימינג מארה"ב. הכל במארז מלוטש ומהודק: הקליקים המורגשים והמדויקים, גוף העכבר הקשיח, הגלגלת היציבה במקומה והנעימה למגע והתאורה הירקרקה המזוהה עם המותג שמסמנת לכולם מרחוק – "לפניכם מוצר של Razer". היצרנית מבטיחה תוחלת חיים של כ-10 מיליון לחיצות אשר אמורות להספיק בהחלט לעתיד הרחוק - אך עדיין לא כמו זו של גרסת ה- Elite עם תוחלת חיים של כ-50 מיליון לחיצות. האחריות הרשמית של Razer עומדת על שנתיים.

תודה לרשת באג על השאלת המכשיר לסקירה.