- WiseBuy - iPhone XS 64GB Apple

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Apple iPhone XS 256GB אפל

הטוב
  • הרגשת פרימיום בכל פינה
  • מסך מוצלח
  • מצלמה מצוינת
הרע
  • אבטחה ביומטרית מוגבלת
  • סוללה לא צפויה
בשורה התחתונה
מצלמה טובה, ממשק חלק, תחושה ניכרת של פרימיום וסוללה שלפעמים מספיקה. כל אלו הן מילים שיכלו לתאר כל מכשיר דגל של אפל בשנת היציאה שלו וה-iPhone Xs אינו שונה. מי שאוהב את הממשק של החברה על כל יתרונותיו ומוגבלותיו, יאהב גם את ה-Xs. בהיותו אחד המכשירים היקרים בשוק ששני לו רק דגם אחר של אותה חברה, הוא מצליח להקנות תחושה של יוקרה וסמל סטטוס, ואם זה משהו שאתם מחפשים בסמארטפון שלכם, אז האייפון Xs יכול להיות בחירה מצוינת.
הקדמה

למרות שהיא לא המובילה במכירות, אפל תמיד הייתה החברה הבולטת ביותר בשוק הסלולר העולמי. כל צעד שלה נבדק בקפידה, כל החלטה מועתקת, אך הפעם נראה שאפל העתיקה מעצמה: האייפון Xs, הדגם הקטן יותר מסדרת ה-X החדשה לשנת 2018, מגיע עם מסך זהה לגרסה הקודמת - 5.8 אינץ', מצלמה כפולה 12 מגה פיקסל, 4 גיגה RAM, אחסון בנפחים 64,256 ו-512 גיגה, סוללה עם קיבולת של 2658 מיליאמפר ותג מחיר שובר שיאים.

תודה לאיידיגיטל על השאלת האייפון לסקירה.

איכות הקול והשמע (15%)

9

הרמקול המובנה באייפון Xs מציע חווית סטריאו מעולה. ישנה הפרדה ברורה בין הערוצים כשישנה תחושת סראונד בולטת, סתם מצפייה בסרטונים על המכשיר. שמחנו לגלות שהסאונד מושמע בסטריאו בלי קשר לאוריינטציה של המסך, זה אומר שאתם לא חייבים לסובב אותו כדי לשמוע משני הרמקולים. למרות כל זאת, איכות הצליל עצמה לא מרשימה במיוחד. הסאונד עדיין דל למדי שכן אלו עדיין רמקולים בתוך מעטפת פלסטיק. 


עוצמת האפרכסת טובה מאוד כשניתן לשמוע את הצד השני בבירור ובלי עיוותים. בני שיחתנו שמעו אותנו היטב גם באזורים רועשים.


כמו בשנים הקודמות, אין כאן שקע אוזניות אך הפעם אפל גם לא טרחה לצרף מתאם בין מחבר ה-Lightning הבלעדי לשקע אוזניות רגיל. זה אומר שעליכם לרכוש אותו בנפרד או להשתמש באוזניות בלוטות'.



נוחות השימוש (35%)

9

האייפון Xs מגיע מראש עם מערכת ההפעלה בגרסה החדשה ביותר - iOS 12 שפועלת בצורה חלקה יוצאת מן הכלל. לא משנה מה ביצענו, הייתה תגובה מיידית לכל תנועה וזה חלק קריטי בשימוש בסמארטפון. 


עם צאת האייפון X יצאה גרסה ל-iOS 11 שלא עשתה שימוש בכפתור הבית שלא היה קיים יותר, ואותו החליפו סדרה של מחוות. רוצים להגיע למסך הבית? משכו מלמטה מהחלק האמצעי למרכז. רוצים להחליף בין אפליקציות? משכו והחזיקו. כשזה יצא, השימוש היה מתסכל למדי שכן הממשק לא היה בשל עד הסוף. כעת כל הפונקציות עובדות מצוין כשהשליטה נוחה ביותר, וכל תנועה נקלטת בלי פספוס. אלו שמגיעים מאנדרואיד ימצאו את היעדר וילון ההתראות מתסכל למדי. בכך, הוא אמנם אינו חסר, אך זמין רק במשיכה מטה מהצד השמאלי של המסך וזה דורש הסתגלות.




מסך המכשיר מגיע בגודל 5.8 אינץ' עם פאנל מסוג Super AMOLED המציג תמונה ברזולוציה של 1125x2436. למרות מספר הפיקסלים הנמוך יחסית, התצוגה חדה ונאה ביותר. אם תבטלו את מצב True Tone שמשנה את גווני המסך בהתאם לסביבה, תקבלו תמונה ניטרלית ביותר ללא הטיה לגוון כזה או אחר, כשכל מה שמוצג על המסך נראה חד, בהיר וניעם לעין. הבהירות המקסימלית טובה ומספיקה אך היא לא הטובה ביותר בשוק.


למכשיר מעבד A12 חדש שהצליח לספק תוצאות יוצאות דופן. במבחן Antutu הוא קיבל את הציון הגבוה מאוד של 347,781 נקודות, ואילו במבחן 3D Mark Sling Shot Extreme שמתמקד בעיקר בביצועים גרפיים הוא קיבל רק 3610 נקודות. לשם השוואה הפוקופון F1 שעולה רבע ממנו קיבל ציון 5300. האם זה אומר שמשחקים לא ירוצו עליו חלק? בהחלט לא, אבל זה כן נותן פרספקטיבה לגבי החומרה שעליה גובים את המחיר.




במבחן השימוש בעולם האמיתי לא נתקלנו ולו בקמצוץ המזערי ביותר של אבקת פירורי איטיות. האייפון Xs רץ בצורה חלקה לחלוטין ללא גמגומים כלשהם. אותו דבר לגבי זיכרון ה-RAM הקטן שלו, שלא בא לידי ביטוי בצורה שלילית בכלל. כל אפליקציה שפתחנו נשארה כפי שהיא ולא התאפסה חזרה.


עוד באייפון X ראינו את מצלמת ה-Face ID - מצלמה המסוגלת לסרוק בתלת מימד את פני המשתמש שישמשו כחתימה הביומטרית במקום טביעת אצבע. ב-Xs ישנה מצלמת Face ID חדשה ומשופרת שאכן מתפקדת טוב יותר מגרסתה הקודמת, אך היא עדיין רחוקה מלהיות מושלמת. למעשה היא החלק המתסכל ביותר בשימוש באייפון Xs, בגלל שאין לה כל אלטרנטיבה ביומטרית ומצאנו את עצמנו מקישים את הקוד בן 6 הספרות שוב ושוב. 


הנקודה שבה המצלמה נכשלה בצורה עקבית הייתה בעיקר במיטה. הראש מעוך כלפי הכרית מה שמעוות אותו בצורה טבעית, אז הסורק לא עובד. ואז מסובבים את המכשיר ומחזיקים מעל הראש כדי שיסרוק, אך הוא עדיין לא פועל, וזה השלב בו התסכול מגיע כי כל המשוכללות הזו זמינה אבל רק אם אתה יושב, ובסוף אנחנו מקישים מספרים ידנית.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

צילום והקלטה (30%)

9.5

ממש כמו בשנה שעברה כשבדקנו את האייפון X, גם כאן נתקלנו באותה בעיה מתסכלת - להוציא את התמונות מהמכשיר. בכך גילינו שהתמונות נשמרות כברירת מחדל בפורמט HIEC שאומנם חוסך מקום, לא ניתן לפתיחה על ידי אף אחת מהתוכנות שמותקנות על מחשב ה-Windows 10 שלנו, וכשהתבקשנו להתקין קודק (מפענח) ספציפי, גם התבקשנו לשלם עליו 3.5 שקל למיקרוסופט. אחרי שמצאנו אופציה רשמית בחינם יכולנו לצפות בתמונות אבל לא לעשות איתן דבר כי הן עדיין בפורמט שאפילו פוטושופ לא יודעת לפתוח על מחשבי PC. לבסוף איתרנו תוכנה צד ג' שממירה בין הפורמטים ויכולנו בשעה טובה להשתמש בתמונות.




כל הסירבול המיותר הזה יכול היה להימנע מאיתנו אם אפל הייתה מכניסה את הגדרות המצלמה לתוך אפליקציית המצלמה עצמה ולא בהגדרות המכשיר הכלליות, שבהן ביקרנו לפני שהתחלנו, ולא הבנו מה הכוונה בסעיף בשם "מבנים" שהוא זה שרלוונטי לנושא.


ל-Xs יש שתי מצלמות אחוריות, שתיהן 12 מגה פיקסל מיוצבות אופטית כשעדשת ה-26 מילימטר הרחבה מכילה מפתח צמצם F/1.8 והעדשה הצרה - 52 מילימטר מכילה מפתח צמצם F/2.4. התמונות שהתקבלו היו מצוינות באופן עקבי וברוב תנאי השימוש. התוצאות חדות, איכותיות ומאוזנות ביותר כשלא נצפו עיוותים לגוון כזה או אחר.



עדשה רחבה


עדשת זום




עדשה רחבה


עדשת זום

פונקציית הפורטרט תמיד הייתה מוצלחת במכשירים של אפל, בטכניקה זו שהוצגה לראשונה באייפון 7 פלוס, המערכת משתמשת בשתי העדשות כדי לפענח את עומק הסצינה שמול העדשה ובהתאם להפעיל את האפקט הסינטתי של עומק השדה. כל התמונות שצילמנו במצב פורטרט היו מוצלחת ומאוד קרובות למציאות, כלומר הן נראו מאוד דומה למה שהיינו מצפים לקבל ממצלמה עם עדשה בגודל מלא.




צילום הווידאו אפשרי ברזולוציה של 4K ועד 60 פריים לשנייה, כשצילום בהילוך איטי אפשרי ב-1080P ועד 240 פריים לשנייה. כאן פורמט ברירת המחדל הוא H.264 הסטנדרטי ולא HEVC או H.265 הבעייתי.


הסרטונים איכותיים, מאוזנים וחלקים במיוחד. המייצב האופטי המובנה בשתי העדשות בא כאן לידי ביטוי וזה משמעותי כשמקליטים סרטונים עם עדשת הזום שבה כל תנועה מוגזמת על המסך.






רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה (10%)

7.5

למרות שאפל ממש מתאמצת לא לחשוף את הנתון הזה, קיבולת הסוללה של היאיפון Xs היא 2,658 מיליאמפר מה שמציב אותה כאחת הסוללות הקטנות ביותר בשוק. התנהגות הסוללה אינה צפויה במיוחד, בכך בחלק מהימים כבר בשעה 18:00 בערב הגענו ל-60 אחוז סוללה, ובסוף היום הגענו לאזור ה-30-40%. אך בימים אחרים הגענו באותה שעה ל-85% סוללה, ואלו היו ימים כמעט זהים.


בעולם שבו יש מכשירי פרימיום בגודל זהה עם קיבולת של 3300-4200 מיליאמפר, זה מרגיש כמעט מכוון על ידי החברה כדי שהסוללה תתחיל במצב כה נמוך, שעד תעבור שנה הקיבולת שלה תרד בצורה טבעית מספיק כדי שהמכשיר יהיה לא שמיש בצורה רציפה, וידרוש החלפה.


במבחן Geek Bench 4 שבו הרצנו פריקה חלקית ובה המכשיר פועל על 100% מעבד למשך 3 שעות, קיבל האייפון Xs ציון של 3145 נקודות והוא נשאר עם 48% סוללה.



עמידות (10%)

8.5

המכשיר מגיע עם תקן IP68 שמבטיח עמידות בטבילה בעומק של עד 2 מטר עד חצי שעה. זהו התקן הגבוה ביותר שקיים כיום לסמארטפונים מהסוג הזה והוא נפוץ בכל מכשירי הדגל החדשים מהשנה וחצי האחרונות.




המסך עשוי פלדת אל חלד ומצופה זכוכית שאמורה להיות גורילה גלאס 6, אך את העניין הזה אפל מישומה לא אישרה או הכחישה. המכשיר מרגיש מעולה בכף היד בגלל אותו ציפוי אך זה הופך אותו לשביר למדי, שכן גם גבו מצופה זכוכית כך שלא משנה על איזה צד תפילו את המכשיר הוא יכול להיסדק.

תודה לאיידיגיטל על השאלת האייפון לסקירה.