- WiseBuy - iPhone XR 64GB Apple

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Apple iPhone XR 128GB אפל

הטוב
  • חיי סוללה טובים
  • מצלמה איכותית במיוחד
  • ביצועים מהשורה הראשונה
הרע
  • היעדר שקע אוזניות
  • מטען מהיר אינו כלול באריזה
  • צילום פורטרט מזהה אנשים בלבד
  • צג LCD ולא OLED כפי שהיינו מצפים
בשורה התחתונה
ה-iPhone XR הוא מכשיר מצויין. למעשה, הוא ממש לא רחוק מאחיו הגדולים בסדרה, iPhone XS ו-XS Max - הביצועים זהים ומצויינים באותה מידה, חיי הסוללה שלו מעולים, איכות האודיו טובה, זיהוי הפנים מדוייק, והמצלמה מספקת תוצאות לא רעות בכלל. מנגד, ישנה מצלמה אחת ללא זום אופטי, ומסך LCD פשוט ואלו נתונים נמוכים מאוד במכשיר שעולה לא פחות מ-3,600 שקלים. בהשוואה לשאר מכשירי אפל מהדור האחרון, האייפון XR מרגיש כמו רכישה משתלמת שכן הוא כולל את רוב התכונות שיש במכשירים שעולים כאלף שקל יותר. אם תביטו מחוץ לעולם של אפל, לא תצליחו למצוא מכשיר שיציע מפרט כה נמוך במחיר הזה. לחובבי החברה בלבד.
הקדמה

השנה הייתה מיוחדת עבור סדרת האייפונים של אפל, כשזו הגיעה עם שינוי משמעותי במיוחד. החברה חשפה 3 מכשירי אייפון חדשים. השניים הראשונים והיקרים ביותר הם דגמי iPhone XS ו-iPhone XS Max - דור המשך ישיר לאייפון 10 מן השנה שעברה.







יחד עימם, הציגה החברה את iPhone XR, המהווה דור המשך לסדרת אייפון 8 ה"מוזלת" יותר, תוך שהוא מתיימר להביא עימו להמונים את חווית המשתמש החדשה של אפל - ממשק מבוסס מחוות, מסך נטול שוליים, זיהוי פנים ביומטרי ועוד. תג המחיר שלו הוא הנגיש ביותר בסדרת האייפונים לשנת 2018, ועומד על כ-3,600 שקלים בשוק המקומי, בהשוואה למחיר של 4,600 וצפונה עבור דגמי אייפון 10S.




אך תג המחיר הנמוך יותר מגיע במחיר יקר: היעדר מצלמה נוספת בגב המכשיר ושילובו של מסך LCD ברזולוציה נמוכה במקום מסך OLED. האם ההבדלים הללו מקשים על ה-iPhone XR להצדיק את מחירו או שמא למרות החסרונות הבולטים, הוא מצליח לתפקד ולהוות סמארטפון דגל מצויין, והרכישה ה"משתלמת" ביותר בהיצע האייפונים של אפל לשנת 2018? לקחנו אותו לסקירה - וזה מה שחשבנו. 


סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

תודה לרשת iStore על השאלת ה-iPhone XR לסקירה.

איכות הקול והשמע (15%)

9

מכשיר האייפון ה״מוזל״ (אם אפשר לקרוא לו כך) מבית אפל, מגיע אלינו עם מערך אודיו דומה מאוד לזה שראינו באחיו הגדולים, אייפון 10S ו-10S מקס. כך, ה-iPhone XR כולל מערך אודיו סטריאופוני שמשלב בין רמקול ראשי שבחלקו התחתון של המכשיר, לבין רמקול משני המשולב כחלק אפרכסת השיחות שבחריץ הבולט בחזית.




זוג הרמקולים שפועלים בסטריאו מצליחים לבצע עבודה טובה מאוד. הסאונד שהם מפיקים עוצמתי מאוד, איכות האודיו טובה ובסך הכל חווית השמע הייתה מהנה - גם אם מעט פחות איכותיות מאחיו הגדול. אפרכסת השיחות מצליחה לבצע עבודה מצויינת גם כן - מיקומה טוב מאוד, האודיו עוצמתי, איכות הסאונד טובה וכל השיחות שניהלנו התנהלנו בצורה מיטבית ללא כל בעיה או פגם. 

נוחות השימוש (35%)

8.5

אפל תמיד הייתה וממשיכה להיות חברה שמייצרת מוצרים ש״פשוט עובדים״, והם עושים את זה בצורה מצויינת. האייפון 10R אינו שונה: זה מתחיל בקווי העיצוב ונוחות האחיזה - האייפון הזול של החברה לשנת 2018 כולל את קווי העיצוב המוכרים לנו ממכשירי אייפון 8 של השנה שעברה - 2 יריעות זכוכית עוטפות את החזית ואת גב המכשיר, ואילו מסגרתו עשויה אלומיניום, זאת בניגוד למסגרת עשויה פלדת אל חלד במכשירי אייפון 10S.


בחזית המכשיר משולב מסך LCD אותו מכנה היצרנית בשם Liquid Retina Display. הוא מגיע בגודל 6.1 אינץ׳ ורזולוציית הצפייה שלו היא 1792X828 פיקסלים - מעט יותר גבוהה מ-720p, ונמוכה מרזולוציית Full HD. נקודה זו גרפה ביקורת רבה נגד אפל, שהציעה מסך ברזולוציה כה נמוכה במכשיר שמחירו אינו זול בכלל.







אלא שבמקרה של אפל כפי שאנו מכירים אותה, המספרים והמפרט על הנייר אינם בהכרח מציגים את התמונה במלואה. בפועל, מדובר במסך LCD מצויין, בהחלט בין הטובים שזמינים בשוק. נכון, לא מדובר באותו מסך OLED ברזולוציה גבוהה שראינו באייפון 10 וממשיכי דרכו, אך עדיין מדובר במסך איכותי מאוד.


בעולם בו מסכי 2K הפכו מזמן לסטנדרט בשוק, הרזולוציה הנמוכה מספקת לטעמנו תמונה פחות חדה בהשוואה למתחרים בעלי תג מחיר נמוך יותר, וזה בהחלט מאכזב. בתקופת השימוש שלנו באייפון הצלחנו להינות מחווית הצפייה - תוכן HD ביוטיוב הוצג באופן לא רע כלל, קטעי וידאו וגיימינג הוצגו גם כן באופן לא רע, אך חווית הצפייה ככלל לא הייתה מהטובות שראינו, ובהחלט פחות טובה מזו של ה-iPhone XS עם מסך ה-OLED.



כמו כן, גם שוליי המסך של האייפון 10R גדולים יותר מאלו שראינו באייפון 10S/10. הם בולטים מאוד בשימוש ראשוני, אך לאט לאט ניתן להתרגל אליהם. מלבד השוליים הגדולים יותר, אפל החליטה גם לוותר על טכנולוגיית 3D Touch שהוצגה לראשונה ב-iPhone 6S. כעת, חלק מן הפיצ'רים שפעלו באמצעות זיהוי עוצמת הלחיצה יפעלו כעת באמצעות לחיצה ארוכה, ובשילוב עם פידבק רטט. 


השוליים העבים למדי יחד עם מסך לא קטן בגודל 6.1 אינץ' הופכים את ה-iPhone XR למעט מאתגר לאחיזה. מסגרת האלומיניום חלקלקה מאוד והשימוש בו ביד אחת לא מהנוחים שראינו. אף על פי שאפל מוותרת על מסגרת פלדה, ה-iPhone XR מרגיש יוקרתי מאוד לאחיזה וסיפק את אותה תחושת פרימיום קרירה בכל פעם בו הרמנו אותו מן השולחן. על גבי מסגרתו נמצא פריסה מוכרת: רמקול, מיקרופון וביניהם מחבר טעינה המשולבים בדופן התחתונה של המכשיר, כפתור נעילה/כיבוי משולב מימין, וצמד כפתורים לוויסות השמע כמו גם כפתור הפעלת מצב שקט ייעודי משולבים משמאל.


בזירת חווית המשתמש, iOS 12 שרצה על המכשיר עושה עבודה טובה מאוד. הממשק הוא מהחלקים, המהירים והאינטואיטיבים שזמינים כיום בשוק, ולטעמנו זהו הממשק מבוסס המחוות הטוב ביותר שראינו. ניתן ללמוד בזריזות כיצד לתפעל את המכשיר, וכל המחוות מתבצעות בצורה מהירה, יעילה ומיטבית, ללא באגים או תקיעות שהפריעו לשימוש. אפל משלבת לכל אורך מערכת הפעלה פידבק רטט עדין ולא אגרסיבי מדי לביצוע פעולות שונות, שמוסיף מימד נוסף לחווית המשתמש. 



עם זאת, לא הכל נוצץ בזירת הממשק. המכשיר מציע מסך בגודל 6.1 אינץ' - מסך גדול במיוחד לכל הדעות, ועדיין אנו מרגישים כי אפל כלל לא מנצלת זאת. אין אפשרות להריץ 2 אפליקציות במקביל, סרטונים אותם נרצה לנגן על המסך כולו נחתכים בחריץ באופן שמפריע לצפיה, ונראה כי הממשק פשוט נמתח ולא עבר התאמה ב-100% על מנת לספק רמת פרודקטיביות גבוהה. שלא תבינו אותי לא נכון - מדובר בממשק מצוין, נוח ומהמהירים ביותר בשוק, אך בזירת הפרודקטיביות היינו שמחים לראות הרבה יותר פיצ'רים.


ממשק המשתמש אינו חלק בזכות עצמו בלבד, אלא הודות לשילובו של מפרט מתאים. כך, מציע ה-iPhone XR את אותה מערכת שבבים שראינו באייפון 10S: מדובר בשבב Apple A12 Bionc, המיוצר בהליך 7nm FinFET מתקדם. שבב זה כולל 6 ליבות עיבוד (CPU) ו-4 ליבות עיבוד גרפי (GPU), בשילוב עם יחידה נוספת לביצועי בינה מלאכותית. 


מדובר במערכת השבבים העוצמתית ביותר שזמינה כיום בשוק, ובהתאם לכך מתפקד המכשיר. המעבר בין אפליקציות חלק ומהיר, כשאלו במרבית המקרים נשמרות בזיכרון ללא בעיה; גלישה אינטנסיבית, ניווט ב-Waze, מיילים וכל פעולה משרדית אחרת עובדים בצורה מצויינת; וחווית הגיימינג שבמכשיר היא מהטובות ביותר בשוק הסמארטפונים. את כל זה מצליח האייפון 10R לבצע עם 3GB RAM "בלבד", אך אנו יודעים כי בקרב מוצרי אפל המספרים שעל הנייר לא מציגים את התמונה במלואה.




בזירת הזיהוי הביומטרי נמצא את הגרסה השניה ל-Face ID - טכנולוגיית זיהוי פנים ביומטרית. מדובר בסורק ביומטרי המבצע שימוש במספר חיישנים לצורך מיפוי פני המשתמש, ומסוגל לזהות ולפתוח את הנעילה במהירות לא רעה. כמו כן, מזהה מערך זיהוי הפנים אם המשתמש מסתכל על האייפון או לא - ובמקרה שלא, לא תפתח הנעילה.


בתקופת השימוש שלנו, מערך Face ID הצליח לבצע עבודה טובה מאוד וכמעט שלא היו לו פספוסים - הן בתנאי תאורה טובים, בחשיכה מוחלטת ובאור שמש ישיר. מפעם לפעם, שהזיהוי הביומטרי התפספס או נמשך יותר זמן משציפינו, הרגשנו כי היינו שמחים למצוא כאן אפשרות זיהוי ביומטרי מהירה יותר שתאפשר גישה מיידית לממשק, בדומה לקוראי טביעות אצבע.


זיהוי פנים
טכנולוגיה שקיימת בחלק מהמצלמות בטלפונים סלולאריים, שבה המצלמה מזהה פנים בסצינה, מתמקדת עליהן ומתאימה את החשיפה בצורה אופטימלית.

צילום והקלטה (30%)

9

בזמן שמרבית מכשירי הדגל מגיעים עם 2 מצלמות, אפל החליטה לשלב באייפון 10R מצלמה ראשית יחידה. מדובר באותו חיישן 12 מגה פיקסל ראשי שראינו בסדרת אייפון 10S, עם מפתח צמצם של f/1.8, מייצב תמונה אופטי (OIS), מנגנון זיהוי פאזה עבור פוקוס אוטומטי (PDAF), טכנולוגיית Smart HDR, פלאש מרובע ואפשרות לצילום וידאו ב-4K.




תוצאות הצילום דומות מאוד לאלו של אייפון 10S בכל סיטואציות הצילום הסטנדרטיות - צילומי חוץ היו טובים מאוד בתנאי תאורה טובים, צילומי יום-פנים גם כן היו לא רעים וצילום הוידאו היה בהחלט מצויין. אף על פי שלא משולב כאן חיישן משני, מציעה אפל עם ה-iPhone XR מצב צילום פורטרט, המאפשר צילום תוך טשטוש הרקע. עם זאת, הוא מסוגל לזהות אנשים בלבד ולא מאפשר צילום פורטרט של אובייקטים אחרים.


גם ללא צילום פורטרט, הצלחנו להפיק תוצאות לא רעות של טשטוש רקע מסביב לאובייקטים המצולמים באופן טבעי. בזמן שבאייפון 10S צילום הפורטרט מתבצע על ידי החיישן המשני, שאיכותו פחותה וזווית הצילום שלו צרה יותר מהחיישן הראשי - נהננו מתמונות הפורטרט שצילום ה-iPhone XR אף עוד יותר מאלו של אחיו הגדול, מכיוון שכולן צולמו על ידי החיישן הראשי. תוצאות צילום הפורטרט היו איכותיות במיוחד ועם זווית צילום רחבה ומהנה לצפייה.







כך, במרבית הסיטואציות היו התמונות שצילמנו עם ה-iPhone XR לאיכותיות מאוד, עם צבעים מדוייקים, טווח דינמי לא רע בכלל, ועם חדות מהנה לצפיה. בצילום לילי עושה המכשיר עבודה פחות טובה, אך לא רעה במיוחד. מכיוון שאנו מדברים על מערך צילום בעל חיישן יחיד, לא ניתן יהיה לבצע זום אופטי, ונדרש להסתמך על זום דיגיטלי בלבד.






בכל הנוגע לצילום וידאו, באפשרותכם לצלם וידאו 4K בקצב של 60 או 30 פריימים לשנייה, וכן וידאו בהילוך איטי בקצב של עד 240 פריימים לשניה (ברזולוציית Full HD). תוצאות צילום הוידאו היו טובות מאוד. בזירת הצילום הקדמי נמצא חיישן 7 מגה פיקסל שמצליח גם הוא לעשות עבודה לא רעה במרבית הסצינות.  

פריימים
תמונת הוידיאו מורכבת מרצף של תמונות בודדות שנקראות פריימים. ככל שמספר הפריימים לשנייה גדול יותר הסרטון יראה חלק ורציף יותר. במרבית המכשירים הסלולריים קצב הפריימים לשנייה עומד על 15, שזהו נתון בינוני שמספק תמונה מעט מקרטעת ולא חלקה. קצב פריימים של 30 בשנייה הוא טוב דיו ומספק תמונה חלקה ורציפה. 

משך פעולת סוללה (10%)

9

מאז הוכרז האייפון הראשון בשנת 2007 ולאורך כל השנים האחרונות, הורגלנו כי מכשירי האייפון של אפל מציעים, באופן כמעט קבוע, חיי סוללה לא מהטובים בשוק, מלבד דגמי ה"פלוס" כמובן. הם הציעו סוללות בנפח נמוך מהמתחרים והטעינה שלהם הייתה איטית במיוחד. עם דור מכשירי האייפון האחרון אפל שינתה זאת, ומכשיר האייפון הזול בהיצע מכשיריה, iPhone XR, מציע חיי סוללה מצויינים.


האייפון 10R כולל סוללה בקיבולת 2,942 מיליאמפר שהיא בצד הנמוך בהשוואה ליתר השוק, אך הוא מפעיל מסך ברזולוציית HD בלבד וכולל מעבד המיוצר בהליך 7nm החסכוני בצריכת החשמל שלו. כל אלו, יחד עם יכולות ניהול צריכת הסוללה הטובות של אפל, הצליחו להביא אותנו להנות מהמכשיר למשך 5-5 וחצי שעות מסך ביום. מרבית ימי העבודה, גם כאלו בהם השימוש לשנו במכשיר היה אינטנסיבי יותר, חלפו בצורה טובה וללא הצורך בטעינה במהלך היום.







יש לציין כי ה-iPhone XR תומך בטעינה מהירה - אך היצרנית האמריקאית אינה משלבת מטען תומך באריזת המכשיר. משמעות הדבר היא שטעינת האייפון באמצעות המטען שבאריזה, מ-0 ל-100 אחוזים, תקח לכם קרוב לשעתיים. מדובר בתוצאה בלתי סבירה בעליל, בייחוד כשכל מתחרי החברה מציעים עם מכשיריהם מטען מהיר ישירות באריזה. למעשה, אפילו מכשירי שוק הביניים מגיעים עם מטען בעל יכולות טעינה מהירה ללא עלות נוספת - אז עם תג המחיר הגבוה באופן יחסי של האייפון 10R, בהחלט היינו מצפים לראות מטען מהיר. 

עמידות (10%)

9

בדיוק כמו סדרת אייפון 8 מן השנה שעברה, גם ה-iPhone XR מגיע לשוק עם מבנה "סנדוויץ' זכוכית", המשלב בין שתי יריעות זכוכית למסגרת עשויה אלומיניום, זאת בניגוד למסגרת פלדת אל-חלד באייפון 10S. הזכוכית המחוסמת שמגנה על המכשיר, כך טוענת אפל, היא הטובה והחזקה ביותר בשוקו ועשויה להיות מסוג Gorilla Glass 6, זאת נוכח שיתוף הפעולה המוכר בין קורנינג ליצרנית.


עם זאת, גם אם אכן מדובר בזכוכית ההגנה הטובה ביותר שזמינה כיום, המכשיר חלקלק וגדול, כך שאנו לא היינו מוותרים על כיסוי שיגן עליו מנזקים שעשויים לעלות לכם לא מעט כסף. בעניין עמידות בפני מים ואבק, מציע ה-iPhone XR עמידות תחת תקן IP67 - טבילה במים בעומק של מטר למשך 30 דקות ואיטום מפני אבק. 


תודה לרשת iStore על השאלת ה-iPhone XR לסקירה.