- WiseBuy - Coolpix P1000 Nikon

שתף באמצעות:

סקירת wisebuy - מצלמה Nikon Coolpix P1000

הטוב
  • עדשת סופר זום מדהימה – X125
  • איכות תמונות גבוהה, עם צבעים אמיתיים ומדויקים
  • צילום וידאו זמין ב-4K
  • אפליקציית SnapBridge פשוטה וקלה לתפעול
הרע
  • גוף כבד ומגושם
  • צילומי לילה חלשים
  • חיי סוללה פושרים
  • טעינה איטית
בשורה התחתונה
אם תרצו להשיג צילומים מיוחדים כמו תיעוד איכותי של חיות טבע או צילום ירח מלא, ה-Nikon Coolpix P1000 היא מתמודדת רצינית למשימה. הזום האופטי האדיר שלה מצוין למשימות מתקדמות, מייצב התמונה טוב ועל איכות התמונה לא היו לנו תלונות. המצלמה לא מושלמת כמובן; היא נישתית למדי, חיי הסוללה צנועים וגופה המגושם רחוק מלהיות נוח לנשיאה – כך שעם כל הייחודיות שלה, היא לא תתאים לצלמים ה"סטנדרטיים" אבל לאלו המחפשים זום אופטי יוצא מגדר הרגיל לצילומים ייעודיים, ה- P1000 היא המצלמה עבורכם.
הקדמה
ה-Nikon Coolpix P1000 היא מצלמת 16MP דמוי SLR המצוידת בעדשת NIKKOR 24-3000mm עם זום אופטי 125X , מפתח צמצם f/2.8-8, חיישן BSI CMOS, מעבד תמונה EXPEED ובעל רגישות 100-6400 ISO. אפשרויות הקלטת הוידאו עומדות על UHD 4K ב-30 פריימים בשנייה וכן שולבו בו קישוריות Wi-Fi ו-Bluetooth.
צמצם
החריר או הפתח שדרכו עובר האור לחיישן התמונה. גודל החריר (מפתח) קובע את כמות האור שתגיע לחיישן. מפתח צמצם גדול (ערך מספרי נמוך) יאפשר צילום איכותי יותר בתנאי תאורה ירודים. בצילום בתנאים בהירים מאוד יתאים מפתח קטן יותר. מפתח הצמצם נמדד ביחידותf  (או f stop) בערכי מינימום ומקסימום, לדוגמה: f2.8–f4.9 אוf2.1–f3.1 .  ככל שהערך המספרי קטן יותר, קוטר החריר גדול יותר וכמות גדולה יותר של אור מגיעה לחיישן, ולהפך. מומלץ לבחור מצלמה עם הערך המינימלי הקטן ביותר שהתקציב שלכם מאפשר, כאשר מפתח של 2.8 נחשב טוב למדי עבור הצרכן הממוצע.

איכות צילום (35%)

9

כמצופה ממצלמה עם זום אופטי כה גבוה, ה-Coolpix P1000 מצוידת במייצב תמונה VR המשמש לצמצום רעידות שהתגלה כמעולה, גם בזום מתקדם של X50 והלאה, כשהצליח להקפיא את התמונה ממש ברגע ההקלקה שלנו ורוב מוחץ של התמונות יצאו ברורות מאוד. כמובן שאין תחליף לחצובה מקצועית, אבל יחסית לשימוש ידני ורועד במיוחד (בשל משקל הגוף הגבוה), יצאנו מאוד מרוצים. ומה לגבי הזום המקסימלי של 125x? הזום האופטי עם טווח אורך מוקד 24–3000 מ"מ מאפשר להגיע לאזורים באמת מיוחדים – לתעד מקרוב נוצות עורב, להתמקד בעיני פרפר או לצלם בדיוק רב טיפות גשם שנחתו הרגע על כלנית אדמדמה. הביצועים של כל אלו בעיקר מרגשים – המון זוויות ותנאים בלתי אפשריים הצלחנו לתעד עם ה- P1000והתמונות ידברו בעד עצמן. השימושים לעדשת הסופר-זום המיוחד של ה-Coolpix P1000 רבים והיא מתאימה מאוד לטיולים, תיעוד נופים וחיות, צילום אירועים משפחתיים וכמובן אירועי ספורט מהירים המרחוקים מכם.






איכות התמונות שתפסנו נעה בין טובה מאוד למצוינת. טווח הרגישות המקסימלי עומד על 6400 ISO (במצב אוטומטי טווח הרגישות עומד על 100-1600 ISO וטווח של 3200-6400 ISO במצבי P,S,A,M) אבל גילינו רמות פירוט בעייתיות כבר ב-ISO 800. רזולוציית ה-16 מגה פיקסל מספקת מאוד ברוב הזמן אבל רעשים טיפוסיים בתמונה מתגלים כשטווח הרגישות יורד והטיפול בתאורה גבוהה שהגיעה מבחוץ לא תמיד היה מושלם.




באשר לפירוט, חדות התמונה וספקטרום הצבעים – מבחינתו ה- P1000 עמדה במשימה: הצבעים אמיתיים, לא מתאמצים ושומרים נאמנה על התאמה למציאות. גם צילומי תקריב מצאנו כמה תמונות נפלאות שמבודדות נהדר אלמנטים ומחדדות אותם בתבונה.



בתנאי תאורה בעייתיים יותר השגנו תמונות לא רעות בכלל, כמובן אחרי שבוחרים מצבים ייעודיים במצלמה, בתמיכת יד שאינה רועדת מדי ושליטה ידנית על כמה ערכים שמפצים על האדרת התאורה המלאכותית שבקעה מפנסי הרחובות. רמת הפירוט אמנם צונחת מטבע הדברים, אבל התמונה נותרת חדה מספיק, הצבעים לא איבדו מדי מזהותם והשמיים אפילו הפכו משחורים לכחלחלים, שנתנו לתמונה אפקט שכאילו התמונה צולמה בשיאה של שקיעה מהפנטת.



הפוקוס האוטומטי מצוין ויודע לזהות היטב את האובייקט הרצוי, עם שהייה קטנה אך מתקבלת באזורים עם תאורה מלאכותית. בתנאי תאורה ירודים הפוקוס מתחיל לגמגם ומהירות המיקוד צונחת משמעותית, בוודאי אם האובייקט הרצוי בתנועה ומשימת ההתמקדות הופכת לקשה פי כמה. כן המיקוד מתגלה בחולשתו בטווח ה- 1000mm והלאה. בטווח ה- 2000mm כבר מוכרחים לחלוטין לשלב שליטה ידנית כדי להתמקד כראוי על האובייקט הרצוי. כפתור ייעודי בסוף העדשה (Snapback Zoom) מאפשר לבצע התרחקות מהירה והתקרבות חוזרת כלפי אובייקט מסוים למטרת פוקוס מטבי – תכונה שעובדת לא רע בכלל ומאוד שימושית עבור צילומי זום מתקדמים.












מבזק TTL לא עשה לנו בעיות ברגע האמת: התאורה החזקה האירה שיחים ופרחים בצורה נאותה, כזו שמצד אחד לא החווירה את התמונה כמנהג ידוע לשמצה של מבזקים פשוטים יותר, ומצד שני סיפקה את כמות האור הנדרשת לצילום אלמנט שלא יתועד חשוך ברגע לקיחת התמונה.

פיקסל
האלמנט הקטן ביותר בתמונה המהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

וידאו וקול (15%)

7.5

רזולוציות צילום הווידאו הבולטות של ה- P1000 הן 4K ב-30 פריימים בשנייה, 1080p ב-60 פריימים בשנייה והילוך איטי של 480p ב-120 פריימים בשנייה.







לא ציפינו מיכולות וידאו גבוהות במיוחד ממצלמה שמתפארת בעיקר מזום אופטי כה משובח אבל הופתענו לגלות מייצב תמונה לא רע בכלל, בתמיכת פוקוס אוטומטי מדויק, אף על פי שמגיב באיטיות יותר ככל שמתרחקים, ומצב אוטומטי מצוין שכמעט וחסך מאתנו כל צורך בשליטה ידנית.






צילומי הווידאו ביום היו סבירים: הפירוט מספק, התאורה הטבעית נוצלה כראוי והמיקרופון תיעד היטב את הסביבה. מאכזב לגלות את צילומי הווידאו בלילה, שם ה- P1000 התרסקה במבחן ומספיק לצפות בסרטון קצר הממחיש היטב את הבעיות הגדולות ביותר של המצלמה: רמת הפירוט צונחת, חיישן התאורה הופך את קצוות התמונה לשחורות וניצול התאורה המלאכותית פשוט לא מספק במבחן התוצאה.

קרופ
חיתוך חלק מסוים מתוך התמונה. לעיתים ישנו חלק מוצלח בתמונה אך שאר הרקע פחות מעניין אותנו, ואנחנו מעדיפים לחתוך את החלק המעניין או המוצלח מתוך הרקע, ולהשאיר רק אותו. אחת המעלות של ריבוי הפיקסלים, הוא האפשרות לבצע קרופ, חיתוך של חלק מהתמונה, ועדיין להישאר עם מספיק פיקסלים כדי להדפיס את התמונה המתקבלת בגודל סביר.

נוחות שימוש (30%)

8

משקל המצלמה גבוה במיוחד: 1.41 ק"ג, כולל הסוללה וכרטיס הזיכרון – ומרגישים זאת בכל גרם וגרם. לצד העדשה המוגזמת, ה-Coolpix P1000 הורגשה בכל נשיאה ואחיזה ממושכת והגוף המגושם רחוק מלהיות נוח על הצוואר לאורך זמן. צג צבעוני LCD בגודל 3.2 אינץ' שולב מקדימה אך אינו ניתן לשליטה באמצעות מגע, לעומת כמה מצלמות מקצועיות שבדקנו – עניין טיפה מתסכל שמחזיר אותנו כמה שנים אחורה באגף הנוחות. כן שמחנו לגלות שהמסך מתכוונן כך שניתן לצלם בזוויות נמוכות/גבוהות מבלי לשנות מיקום פיזי.





תושבת Hot shoe סטנדרטית עם סנכרון, מגעי נתונים ונעילת בטיחות נמצאת בגג המצלמה ובאמצעות כבל Micro USB שמגיע באריזה, ניתן להטעין את המצלמה. קיים גם פלט Micro HDMI להקרנה על מסך גדול או כל אביזר נלווה. מחבר מיקרופון חיצוני בקוטר 3.5 מ"מ שולב בצד. במצלמה חריץ לכרטיס SD והפורמטים הנתמכים הם JPEG, RAW ו-MP4.



מקשים שכיחים כמו הצגת תמונו שצולמו, מקשי ניווט, תפריט, אשפה, מעבר למצב פוקוס אוטומטי/ידני וכדומה כבר שם, כולל חוגת מצבים, הכוללת בין היתר "מצב ירח" ו"Bird-watching" – המתאימים בדיוק לתיעוד חיות שעלולות לזוז במידה ונתקרב אליהם יותר מדי. עוד בחוגה זמינים אפקטים להפעלה, מצבי לילה שונים ושאר שליטות ידניות פופולריות.





האפליקציה הייעודית SnapBridge מבית Nikon מתממשקת למצלמה באמצעות קישורית Wi-Fi ובלוטות' בגרסה 4.1, באמצעותה ניתן להעביר תמונות וכן לשמור על ערכי הזמן שבו התמונות נלקחו וכן על מיקומם. בניגוד לאפליקציה הייעודית של Canon שהתנסינו בה לא מזמן, אין כאן יכולות מתקדמות כמו שליטה על ערכים מתקדמים במצלמה אלא שה- SnapBridge מהווה בעיקר פתרון להעברה באמצעות כבל, בהיעדר מחשב או כל אמצעי אחר להעברת התמונות. לכאן או לכאן, היא מעולה: ההתממשקות אורכת פחות מדקה וניתן גם להעביר את כל התמונות שצילמנו אוטומטית לענן Nikon Image Space ללא הגבלה, פרט למשקלן – עד 2 מגה פיקסל לתמונה. כאמור, השליטה על המצלמה מהאפליקציה די מוגבלת: ניתן לבצע זום, לקבוע גובה הרזולוציה וצפייה בתצוגה מקדימה חיה של עדשת המצלמה, כולל אפשרות לביצוע צילום ישירות מהסמארטפון.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת למעשה את גודל התמונה שניתן להדפיס תוך שמירה על איכותה המקורית. הרזולוציה נמדדת במגה (מיליון) פיקסל, וככל שמספר הפיקסלים גדול יותר ניתן להדפיס תמונות גדולות יותר. כמות המגה פיקסל הרצויה תלויה בגודל המרבי של התמונות שבכוונתכם להדפיס. להדפסת תמונות בגודלים סטנדרטיים של 15x10 או 21x15 ס"מ תספיק מצלמה בת 5 מגה פיקסל; מצלמה ברזולוציה של 6 מגה פיקסל תאפשר הדפסה של התמונות בגודל40x30  ס"מ באיכות טובה. מי שמתכנן להדפיס תמונות גדולות יותר ייקח כמובן מצלמה בעלת רזולוציה גבוהה יותר.  

זמן אתחול וזמן מחזור (10%)

7.5

צילום רציף מאפשר עד 7 תמונות בשנייה וזמן האתחול עומד על בערך שנייה, ממש מרגע הדלקת המצלמה. צילום מהיר בזום מתקדם יארך יותר זמן מן הסתם, כשלמצלמה דורשת בערך 3-4 שניות להגיע לזום האופטי המקסימלי.



סוללה (10%)

7

סוללת Li-ion נטענת דרשה 3 שעות טעינה עד לקיבולת מלאה, כשחיי הסוללה עומדים בערך על 200-230 תמונות, לא יותר. מדובר בנתונים צנועים למדי, בטח כשגם ההבטחה על הנייר (250 תמונות) לא כזו מרשימה. לפי היצרנית, ניתן להקליט סרטונים למשך שעה ו-20 דקות. עוד חשוב לדעת שהמצלמה לא מאפשרת לצלם רצוף יותר מ-29 דקות, אם כי נרצה לחשוב שלהקליט ספציפית עם ה- P1000 למשך כל כך הרבה זמן זאת משימה לא הגיונית מלכתחילה. עוד עניין מתסכל שחשוב לדעת: לא ניתן להשתמש ב-P1000  בזמן טעינה.