- WiseBuy - Honor Play 64GB 4GB RAM Huawei

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Huawei Honor Play 64GB 4GB RAM וואווי

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Huawei Honor Play 64GB 4GB RAM וואווי

הטוב
  • עיצוב יוקרתי
  • מחיר זול במיוחד
  • יכולות צילום לא רעות
  • מסך איכותי עם שוליים דקים
הרע
  • איכות אודיו ירודה
  • מבנה מתכת חלקלק
  • מנוע רטט זול ולא איכותי
בשורה התחתונה
ה-Honor Play של מותג הבן של וואווי אמנם לא נמכר בייבוא רשמי בישראל, אך ניתן למצוא אותו בייבוא מקביל במחיר של כ-1,200 שקלים - וקשה מאוד שלא להמליץ עליו כאחת מן הרכישות המשתלמות ביותר לאלו שמחפשים סמארטפון בטווח מחירים צנוע. הוא מגיע עם מסך מצויין, ממשק משתמש מבית וואווי - על יתרונותיו וחסרונותיו, מפרט עוצמתי, יכולות צילום לא רעות ומבנה יוקרתי. אז נכון, לא מדובר במכשיר דגל מבחינת הביצועים והמסך, ובהחלט ניתן לשפר את יכולות הצילום - אך בטווח המחירים הזה מדובר באופציה לא רעה בכלל.
הקדמה

וואווי היא אחת מיצרניות הסמארטפונים הגדולות ביותר בעולם, אך את הצלחתה היא השיגה לא רק דרך מותג "וואווי" הראשי, אלא גם דרך מותג הבן, Honor. זה נמכר בסין, באירופה ובמספר שווקים נוספים בעולם, תוך שהוא מתמקד ביחס תמורה מול תועלת גבוה למדי, כזה שמסוגל להתחרות במוצרים של שיאומי, מייזו ויצרניות סיניות נוספות.


הפעם לקחנו למבחן את ה-Honor Play, סמארטפון עם עיצוב פרימיום ומפרט לא רע בכלל - כזה שמוכר לנו ממכשירי הדגל של וואווי והונור מהשנה שעברה. לצד אלו, הוא מגיע לישראל בייבוא מקביל ובתמחור אטרקטיבי ביותר שסובב 1,250 שקלים, מה ששם אותו באותה השורה מול ה-Poco F1 של שיאומי. אז כיצד הוא מתפקד והאם זהו הסמארטפון הבא בשבילכם? הנה מה שחשבנו עליו.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

תודה לרשת GoMobile על השאלת המכשיר לסקירה.

איכות הקול והשמע (15%)

8.5

ה-Honor Play של וואווי עושה עבודה דומה למרבית המכשירים בטווח המחירים שלו, ואולי אף מעט יותר. יש לו רמקול (Loudspeaker) מונו בחלקו התחתון, סמוך לשקע ה-USB Type-C וחריץ הרחבת האוזניות. הרמקול מצליח לספק אודיו בעוצמה טובה מאוד, אף על פי שמדובר ברמקול יחיד. היינו שמחים לראות את הונור משלבת כאן זוג רמקולים לצורך חווית סאונד בסטריאו.




איכות האודיו הייתה גם היא די טובה, אך בהחלט לא כזו שהותירה רושם חיובי במיוחד. כמו כן, מכיוון שהרמקול נמצא בחלקו התחתון של המכשיר, מפעם לפעם הוא נחסם בטעות על ידי כף היד שלנו - אך זהו המקרה במרבית הסמארטפונים. אפרכסת השיחות עושה עבודה טובה מאוד עם עוצמת ווליום מצויינת ואיכות אודיו לא רעה. בסך הכל מערך האודיו ככלל  מצליח לעשות את העבודה בצורה טובה שצפויה לספק את מרבית המשתמשים, בייחוד בפלח שוק זה. 

נוחות השימוש (35%)

9

ה-Honor Play של מגיע לשוק עם כמעט כל מה שניתן היה לצפות ממכשירי הדגל של שנת 2018, לצד מספר נרחב של פשרות שאיפשרו להונור לשמור על תג המחיר כה אטרקטיבי. ראשית, העיצוב שלו יוקרתי ואטרקטיבי למדי, עם מבנה מתכת מלא המתעגל מגבו אל החזית, שם נמצאת זכוכית המגנה על המסך. בגב המתכת משלבת החברה קורא טביעות אצבע ביומטרי - שעושה עבודה מצויינת, כפי שהתרגלנו לראות ממכשירי וואווי - כמו גם זוג מצלמות ראשיות אליהן אתייחס בהמשך.




על גבי מסגרת המכשיר נמצא את פריסת המקשים המוכרה - כפתור נעילה/כיבוי ומעליו כפתורי וויסות השמע, כולם ממוקמים מימין. מיקום כפתור הנעילה על גבי המסגרת היה מדוייק ונוח לשימוש, והכפתורים עצמם סיפקו פידבק מצויין. בחלקו התחתון של המכשיר משולב שקע 3.5 מ"מ וכניסת USB Type-C. בחזית ההונור פליי ישנו מסך LCD בגודל 6.3 אינץ' עם חריץ בולט וברזולוציית Full HD Plus.


שוליי המסך דקים למדי, בייחוד בשוק הביניים, ומובילים את מימדי המכשיר להיות די סבירים עבור מכשיר עם מסך שכזה: 157.9 מ"מ אורך, 74.3 מ"מ רוחב ומשקל של 176 גרם. עם זאת, המכשיר די ארוך ובהחלט קשה לעבוד איתו ביד אחת - אך זהו בהחלט הכיוון אליו דוהר שוק הסלולר בשנה האחרונה. בסך הכל מדובר בעיצוב שמספק תחושה יוקרתית ולא גורם לצרכן להרגיש שהסכום שהושקע על המכשיר כה זול. לטעמנו גם מדובר באחת מנקודות המפתח שלו מול ה-Poco F1 של שיאומי, שמגיע עם גב פלסטיק זול שאמנם לא בדיוק נראה כך, אך בהחלט מרגיש כך.  


מסך ה-6.3 אינץ' שבחזית המכשיר (רזולוציית 2340X1080 פיקסלים ביחס 19.5:9) מצליח לעשות עבודה טובה. צפייה בסרטונים, גיימינג, קריאת טקסטים, גלישה באינטנרט וכל דבר שביצענו עם המכשיר, הוצגו בצורה טובה על המסך: הבהירות מספקת, הצבעים חיים והחוויה בסך הכל טובה. רמת השחורים, כמובן, לא הייתה כזו של מסכי ה-OLED, אך זה לא הפריע לנו. 




בין ה"קיצוצים" השונים שביצעה החברה נמצא לא רק מסך LCD פחות איכותי מצגי ה-OLED המוכרים ממכשירי הדגל כיום, אלא מתבטא גם בשילובו של מנוע רטט מאכזב למדי. בהקשה על כפתורי הניווט או על המקלדת, פידבק הרטט היה חזק ולא נעים, ובהחלט ניתן היה להרגיש שבוואווי חסכו בנקודה זו. 


מתחת למכסה המנוע, ה-Honor Play מגיע עם מפרט שמזכיר מאוד את מכשירי הדגל של החברה מתחילת השנה שעברה. מערכת השבבים היא ה-Kirin 970 - זו שזמינה ב-P20 ו-P20 פרו וכוללת 8 ליבות בתדר מירבי של 2.4GHz יחד עם מאיץ גרפי מדגם Mali-G72. לצידה נמצא 4GB RAM בלבד ו-64GB של זיכרון אחסון פנימי שיהיה ניתן להרחבה ב-256GB נוספים באמצעות כרטיס זיכרון.


בסך הכל, ביצועי ההונור פליי היו טובים מאוד. ביום יום, גלישה באתרי אינטרנט או באפליקציות הרשתות החברתיות השונות, ניווט באמצעות Wase או Google Maps וגם גיימינג במשחקים כמו אספלט 9, עבדו כולם בצורה טובה ללא בעיות מהותיות. מפעם לפעם נתקלנו בתקיעות ולאגים שלא ציפינו לראות, אך הדבר לא הפריע לשימוש היום-יומי במרבית המקרים. המכשיר תומך בטכנולוגיית GPU Turbo שהציגה החברה בשנה שעברה, שמטרתה לסייע בביצועי הגרפיקה ולצמצם את צריכת הסוללה.  




המכשיר אמנם הגיע ישירות מן הקופסה עם אנדרואיד 8 אוראו, אך עדכון גרסה שהמתין לנו עדכן אותו למערכת ההפעלה החדשה: אנדרואיד 9.0 פאי בשילוב עם ממשק המשתמש EMUI 9 בפיתוח וואווי. הממשק עצמו עובד בצורה טובה וזהה ליתר המכשירים מבית וואווי, עם כל הפיצ'רים המוכרים. ה-Honor Play הוא לכאורה סמארטפון גיימינג עם מפרט מתקדם ופנייה לשוק הביניים.  לטעמנו, הוא דווקא מצליח להתחרות לא רע גם בקטגוריית מכשירי הדגל המוזלים, כדוגמת הפוקופון F1 של שיאומי - עם תג מחיר דומה של 1,249 שקלים. 


סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

צילום והקלטה (30%)

8.5

כראוי לטרנד המצלמות הכפולות (שהופך בשנה האחרונה לטרנד המצלמות המשולשות והמרובעות), ה-Huawei Honor Play מגיע עם זוג מצלמות ראשיות המשולבות בגבו. הוא כולל חיישן 16 מגה פיקסל ראשי עם מפתח צמצם של f/2.2 ומנגנון זיהוי פאזה עבור פוקוס אוטומטי, לצד חיישן 2 מגה פיקסל שישמש כחיישן עומק בלבד עם מפתח צמצם של f/2.4.






יכולות הצילום של ההונור פליי היו חיוביות להפליא. בתנאי תאורה טובים, הצלחנו להפיק תוצאות טובות מאוד - עם טווח דינמי רחב, צבעים מרשימים ועזים (לעיתים עזים מדי במצב AI) ורמת דיוק צבעים לא רעה בכלל. בזירת הצילום הלילי המצב הרבה פחות טוב, והתוצאות לא טובות במיוחד. יש לציין כי המכשיר לא מגיע עם מייצב תמונה אופטי ובכל הנוגע לוידאו תדרשו להסתמך על מייצב אלקטרוני (EIS) הזמין בצילום ברזולוציית Full HD בלבד (ישנה תמיכה בצילום קטעי וידאו ברזולוציה מקסימלית של 4K). 





מצלמת המכשיר מגיעה עם תמיכה בבינה מלאכותית, והיא מסוגלת לזהות את הסצינות המצולמות באופן אוטומטי ולשנות את הגדרות הצילום בהתאם. בתקופת השימוש שלנו הצליחה המצלמה לזהות את מרבית הסצינות, אך השינויים שבוצעו לא תמיד היו הטובים ביותר ולעיתים הפכו את מראה התמונה למעט לא מציאותי.





בחזית ההונור פליי משולבת מצלמת סלפי ברזולוציית 16 מגה פיקסל, והיא עושה עבודה טובה מאוד. צילום תוך הפעלת אפקט בוקה היה לא רע בכלל עם רמת זיהוי אובייקטים טובה, הצבעים היו מדוייקים למדי והתוצאות היו מעולות. בסך הכל מצאנו את עצמינו נהנים מתמונות המצולמות, הן במצלמה הקדמית והן במערך הצילום האחורי. את הסקירה עם תוצאות טובות, בעיקר בצילומי חוץ יומיים. 

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

משך פעולת סוללה (10%)

9

בגוף המתכת הדקיק למדי (7.5 מ"מ עובי) של הסמארטפון, משלבת הונור סוללה בקיבולת לא רעה של 3,750mAh. לכל אורך הסקירה שלנו, ה-Honor Play הצליח להעביר אותנו את ימי העבודה מתחילתם ועד לסופם ללא כל בעיה, כשבמרבית המקרים סיימנו את היום בשעות הלילה עם כ-15% סוללה. כך, הצליח המכשיר לספק באופן קבוע סביב 5-5 וחצי שעות מסך, יחד עם זמן שיחה (במסגרתו המסך כבוי) של למעלה משעה בכל יום. 




סוללת המכשיר נטענת דרך מחבר מסוג USB Type-C שנמצא בחלקו התחתון של המכשיר, והיא תומכת בטעינה מהירה בהספק של 18 וואט עם שנאי 2A ו-9V הנמצא באריזה. בבדיקה שלנו הצלחנו להטעין את ההונור פליי מ-0 ל-100 אחוזים תוך כשעה ו-50 דקות. בניגוד לרבים ממכשירי הדגל, המכשיר אינו תומך בטעינה אלחוטית (שאינה מתאפשרת דרך גב מתכת). 

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

עמידות (10%)

9

ה-Huawei Honor Play מגיע אלינו עם קווי עיצוב שייצגו את מכשירי הדגל של שנת 2016-17: מבנה מתכת מלא המתעגל מגב המכשיר אל החזית, שם הוא מתמזג לזכוכית המגנה על המסך. הפעם לא מדובר בזכוכית בתצורת 2.5D כפי שהיינו רואים במכשירי הדגל, אלא כזו המודבקת באופן שטוח על גבי מבנה מתכת, כך שמדובר במבנה מעט פחות נעים למגע.




כך או כך, מדובר בעיצוב יוקרתי, ואף על פי שאין כאן כל עמידות בפני פגיעות פיזיות - מבנה המתכת עשוי לבצע עבודה טובה יותר ממבנה המשלב זכוכית כחומר הגלם הבולט ביותר. ההונור פליי גם אינו עמיד בפני מים ואבק, אך בטווח המחירים בו הוא מוצע זה כלל לא מפתיע. אנו יותר מממליצים לרכוש מגן - כזה שגם יהפוך את השימוש במכשיר לנוח יותר, וגם ישמור עליו מנפילות. 

תודה לרשת GoMobile על השאלת המכשיר לסקירה.