סקירת wisebuy - טלוויזיה Hisense H65U7AIL הייסנס
- פאנל חד ואיכותי
- ווליום עוצמתי במיוחד
- מסך בהיר וטוב לצפייה באור יום
- מחיר ביחס לשווקים בחו"ל
- ממשק משתמש
- שלט מגושם
בפועל, מדובר במסך טלוויזיה לא רע בכלל - הוא בהיר מאוד, האודיו מספק חוויה טובה ומהעוצמתיים ביותר שראינו בטלוויזיות בטווח מחיר זה, כל תוכן מוצג על מסך ה-4K שלו בחדות מרשימה וגם רמת דיוק הצבעים לא רעה בכלל. אלא שעם תג מחיר כה גבוה, ניתן למצוא לא מעט דגמים מתחרים של סמסונג ו-LG שיצליחו לספק חוויה טובה ביותר לא רק בכל הנוגע לאיכות התמונה, אלא גם בכל הנוגע לממשק המשתמש ומערכת ההפעלה - ועם מותג חזק יותר בשוק המקומי מזה של הייסנס.
מעבר לים, יש לציין, המצב שונה מהותית. מחיר הטלויזיה עומד על כ-999 פאונד דרך אמזון, המקבילים לכ-4,770 שקלים. אם תג המחיר שלה בשוק הישראלי היה קרוב לכך, בהחלט ניתן להניח שהיא הייתה מצליחה לספק ביצועים טובים יותר מטלויזיות בטווח מחירים דומה. אך עם מחיר הגבוה בלמעלה מ-50% מהמחיר מעבר לים, התחרות שלה בשוק המקומי קשה יותר מהותית, ואין ספק כי זה אף מאכזב לראות את המחירים עולים באופן כה משמעותי בייחוד לאחר ביטול המס על טלוויזיות לפני כשנה. אם הייסנס רוצה לחדור לשוק הטלוויזיות הבינוני-גבוה - היא צריכה להציג תמחור מתאים, אחרת תהא זו משימה קשה במיוחד עבורה.
חברת הייסנס הסינית אינה יצרנית חדשה, אך בשנתיים האחרונות, עם כניסתה הרשמית לישראל ופריסתה במגוון שווקים נוספים ברחבי העולם, היא מנסה להפוך עצמה מ"סתם עוד יצרנית סינית" למתחרה אמיתית עבור יצרניות הטלוויזיה השולטות בשוק - סמסונג ו-LG. אחרי שהשיקה מגוון מסכי טלוויזיה ייעודיים לגיימינג יחד עם מגוון נרחב של מסכים הפונים לשוק הנמוך, מנסה היצרנית את מזלה בשוק טלוויזיות הפרימיום, עם השקתו של מסך ה-Hisense ULED U7A בגודל 65 אינץ'.
המסך החדש של היצרנית, שהתחיל לאחרונה לנחות על מדפי חנויות בארץ וזמין לרכישה בחו"ל כבר זמן מה, לא מציע מחיר זול - כ-7,490 שקלים. עם זאת, הוא מיועד להתחרות בסדרות המסכים המתחרות מבית סמסונג ו-LG, שתג המחיר שלהן גבוה יותר במרבית המקרים. עם זאת, הפרשי המחירים אינם כה גבוהים והמסך, שמטרתו בחו"ל היא להיות אלטרנטיבה משתלמת יותר, הופך להיו תבשוק הישראלי למסך ביניים בעל תמחור פרימיום. לקחנו את אחד ממסכי סדרת ה-ULED החדשים בישראל, ה-Hisense U7A בגודל 65 אינץ' וברזולוציית 4K, והנה מה שחשבנו עליו.
נתח השוק העיקרי שהצליחה לתפוס הייסנס בישראל, כפי שנראה, מגיע בעיקר בשוק הכניסה. החברה מציעה בישראל מגוון נרחב של מסכים במחירים נמוכים למדי בהשוואה למתחרים, מה שאיפשר לה "לחטוף" מנתח השוק של סמסונג, LG ואחרות. אך עם ה-ULED U7A משנה החברה גישה ומנסה לקחת מהיצרניות הקוריאניות דווקא את פלח השוק הבינוני-גבוה, זה שמוכן לשלם אלפי שקלים על מנת לקבל מסך טלוויזיה איכותי במיוחד.
ה-Hisense ULED U7A שבדקנו מציעה מסך בגודל 65 אינץ' (פאנל LED), ברזולוציית צפייה של 4K UHD (או 3840X2160 פיקסלים) בעל מנגון תאורה אחורי המכונה E-LED, מנגנון החלקת תמונה דיגיטלי, קצב רענון של 120Hz ותמיכה בתקני HDR10 ו-HLG.
במבחן הביצועים, טלוויזיה ה-ULED U7A מצליחה לעשות עבודה מצויינת בכל הנוגע לאיכות התמונה. הצבעים עזים וחיים, רמת החדות גבוהה מאוד, כמות הפרטים המוצגים גם הם מצויינים ויותר מכל הפתיעה אותנו רמת צבע שחור טובה במיוחד, אף על פי שלא מדובר במסך OLED. הטלוויזיה מציעה מגוון נרחב של מצבי תמונה המוגדרים מראש וניתנים לשינוי בהתאם להעדפות המשתמש, כמו גם מצב ספורט וגיימינג ייעודיים.
עם זאת, בהחלט ישנן מספר נקודות לחובתה של ה-U7A. זוויות הצפיה לא היו רחבות כפי שציפינו, הבהירות המקסימלית אינה מצויינת, רמת ההשתקפות גבוהה למדי ונאלצנו לשחק לא מעט עם הגדרות התמונה על מנת להפיק את איכות התמונה המיטבית וזו שנהננו ממנה באופן הטוב ביותר. בשורה התחתונה הצלחנו בהחלט לקבל חווית צפיה מהנה מאוד, גם אם זו לא הייתה הטובה ביותר בשוק. אך בתג המחיר בו היא מוצעת לרכישה, ומכיוון שבאותו מחיר עומדים לבחירת הצרכנים מסכים מתחרים מבית סמסונג ו-LG, ציפינו לקבל חוויה טובה יותר שתצדיק את תג המחיר.
אחת מהנקודות החזקות ביותר של טלוויזית ה-ULED U7A של הייסנס, גם בהשוואה למתחרותיה LG וסמסונג, היא ללא כל צל של ספק חווית האודיו. ה-U7A כוללת מערך רמקולים סטריאופניים הכולל שני רמקולים בהספק של 15 וואט כל אחד. האודיו שמנגנת הטלוויזיה תומך בטכנולוגיית Dolby Audio ו-dbx-tv ואלו מתיימרות לספק סאונד בסראונד עם אפקט 3D וכן לנגנן אודיו באיכות גבוהה במיוחד.
במבחן המציאות, איכות השמע שהפיקה ה-U7A הייתה די טובה, ואותנו היא הצליחה לספק. אמנם לא מדובר באיכות שתצליחו להפיק מסאונד בר או מערכת קולנוע ייעודיים, אך עבור המשתמש הממוצע אצלו צפוי המסך לשבת בחדר השינה או בסלון - איכות הסאונד לא רעה כלל. מנגד, עוצמת האודיו המתנגן היא דווקא הייתה זו שהפתיעה אותנו.
הרמקולים בטלוויזיה פונים כלפי הקיר באופן שגורם לגלי הקול של האודיו המתנגן לפנות אל הקיר ולקפץ משם ולטלוויזיה חזרה, עד שהם מפוזרים בחלל החדר. במבחן היום יום, ה-U7A הרשימה אותנו פעם אחר פעם בכל מה שנוגע לעוצמת האודיו המתנגן דרך הרמקולים המובנים של הטלוויזיה. במרבית המקרים הסתפקנו בעוצמת ווליום נמוכה למדי, זאת עבור חלל לא קטן בגודל של כ-30 מטרים מרובעים. גם כשהחלל לא היה שקט במיוחד, עוצמת האודיו שהפיקה ה-UTA הספיקה לנו על מנת להתגבר על הרעש ולהאזין לה בצורה מיטבית.
טלוויזית ה-ULED U7A החדשה של הייסנס מגיעה אלינו עם עיצוב יוקרתי במיוחד, שבהחלט עומד בקו אחד מול מתחרותיה הקוריאניות, LG וסמסונג. מסך ה-65 אינץ' שבחזית מציע שוליים דקים במיוחד, כאשר בצידה התחתון של המסגרת נמצא "סנטר" עבה במעט הכולל את לוגו החברה וכן נורת LED עבור אינדיקציית הפעלה/כיבוי.
פאנל הטלוויזיה עצמו דק למדי, אך הפרופיל שמתחיל דק הופך להיות עבה למדי במרכז חלקה האחורי של הטלוויזיה וכן בחלקה התחתון. עוד נמצא בגב הטלויזיה את מערך האודיו, שכולל רמקולים בתצורת סטריאו ובעוצמה של 30 וואט (שני רמקולים בהספק 15 וואט). אלו מכם שיבחרו לבצע שימוש ברגלית הטלוויזיה שמגיעה ישירות באריזה, יהנו ממראה יוקרתי של רגלי V עשויות מתכת, הממשיכות את מראה הפרימיום שמביא עימו פאנל התצוגה עצמו.
היוקרה והפרימיום שמשדרים עיצוב הטלוויזיה והמסך נגמרים ברגע שאנו מגיעים לשלט ומדליקים את הטלויזיה. ראשית, ה-U7A מגיע באריזה עם שלט לא פחות מעצום שנראה כאילו נשאב מהטלוויזיות של תחילת שנות ה-2000. מלבד מקשי הניווט הסטנדרטיים, הוא מציע עוד מגוון בלתי נגמר של כפתורים ומקשים מסוגים שונים, כולל מקשי ספרות. כמו כן, הוא מציע מקש קיצור דרך לפתיחת אפליקציות נטפליקס ויוטיוב, שנמצאות בתחתית השלט ומקשות על השימוש בהן משמעותית.
חווית השימוש שלנו מהשלט הייתה לא טובה כלל, בייחוד כשאנו משווים זאת לשלטי הטלוויזיות של LG וסמסונג. מלבד העובדה שאלו מספקים נוחות שימוש גבוהה יותר באופן משמעותי, לכל אחד מהם יש פיצ'ר ייחודי שמציג אותו באור חיובי מול המתחרים - עם סמסונג השלטים יוקרתיים יותר וכוללים מספר צנוע של כפתורים, ואילו בשלט של LG יש את המצביע הייעודי שמאפשר לשלוט על הממשק באופן נוח מאוד. להייסנס, מנגד, אין כל פיצ'ר שמצליח לייחד אותה בזירת נוחות השימוש.
למעשה, אם נוחות השימוש בשלט לא הייתה כה מהנה, הדבר ממשיך גם בממשק המשתמש של החברה. הטלוויזיה מגיעה עם ממשק המכונה VIDAA U בגרסה 2.5, והוא מזכיר לנו את השוק לפני הצגתן של הטלוויזיות החכמות. מערכת ההפעלה של הטלוויזיה אמנם כוללת את כל הפיצ'רים החשובים - אפליקציות ייעודיות כדוגמת יוטיוב ונטפליקס (אל תצפו לסלקום TV בשלב זה), דפדפן Opera לגלישה באינטרנט, מציע אפשרות להזרמת תכנים מן הסמארטפון, אפשרות לניגון מוסיקה ישירות באמצעות התקן בלוטות' ובעצם כולל את מרבית מן הפונקציות שהיינו רוצים לראות מטלוויזיה חכמה הנמכרת במחיר שכזה.
אלא שהבעיה היא לא היעדר פונקציות, אלא נוחות השימוש והניווט בממשק. הוא פשוט לא נוח ולא פרקטי לשימוש, הממשק איטי למדי, והניווט אל הפונקיות השונות עשוי להיות לעיתים מעט מאתגר. אנחנו העדפנו במקרים רבים לבצע את כל הפעולות דרך מזרים המדיה שברשותינו, מאשר לגשת בכל פעם מחדש לאפליקציות השונות הזמינות להורדה דרך חנות האפליקציות הפנימית. אנו מצפים ומקווים כי בהייסנס ימשיכו לעבוד על ממשק המשתמש ובגרסאות הבאות שלו תשופר חווית השימוש, שכרגע פשוט לא עומדת בקצב של מתחרותיה, LG וסמסונג, שמציעות כל אחת ממשק משתמש לא רע בכלל.