- WiseBuy - Mate 20 Pro 128GB Huawei

שתף באמצעות:

טלפון סלולרי Huawei Mate 20 Pro 128GB וואווי

סקירת wisebuy - טלפון סלולרי Huawei Mate 20 Pro 128GB וואווי

הטוב
  • מעבד מהיר ביותר
  • סוללה מצוינת
  • מצלמה מוצלחת
  • סריקת פנים בלייזר
הרע
  • אין שקע אוזניות
  • תומך בכרטיס זיכרון יקר
  • סורק טביעת אצבע קצת איטי
בשורה התחתונה
ה-Huawei Mate 20 Pro הוא מכשיר שמראה שאפשר להמשיך לחדש גם בשוק הרווי של ימינו. הוא מהיר ביותר, מכיל טכנולוגיות אבטחה ביומטרית שגם עובדות כמו שצריך, סוללה שמחזיקה ליום וחצי ושלוש מצלמות עם זום אופטי אמיתי.
המייט 20 פרו הוא אחד המכשירים הטובים ביותר שיש בשוק כרגע, ואם אתם מוכנים לשלם את המחיר הגבוה שלו, אתם תהיו מרוצים.
הקדמה
באמצע אוקטובר חברת וואווי השיקה את המייט 20 לייט, מייט 20 ואת מכשיר הדגל ה-Huawai Mate 20 Pro. לדגם הבכיר יש שלוש מצלמות, מסך בגודל 6.39 אינץ' המציג תמונה ברזולוציה של 1440x3120, אחסון בנפח 128 או 256 גיגה, 6 או 8 גיגה RAM בהתאם לאחסון, סוללה בקיבולת של 4200 מיליאמפר ומשקל של 189 גרם.





רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את התמונה השלמה. ככל שהרזולוציה גבוהה יותר התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר, וככל שהמסך גדול יותר דרושה רזולוציה גבוהה יותר כדי להציג תמונה איכותית. עם זאת, מסכים זהים בגודלם, בעיקר הגדולים שבהם, יכולים להיות בעלי רזולוציות שונות, ומי שמייעד את המכשיר לצילום, וידיאו ומשחקים, יעדיף רזולוציה גבוהה יותר. הרזולוציות מתחילות מ-90X60 פיקסלים במסכים קטנים, 160X128 פיקסלים במסכים בינוניים, ומסכים גדולים, המצויים בדרך כלל בטלפונים מתקדמים או חכמים (Smart Phones), מגיעים עד לרזולוציה של 640X480 פיקסלים.

איכות הקול והשמע (15%)

9

וואווי עשתה משהו קצת שונה בדגם הזה. במקום הגריל המוכר בתחתית המכשיר שבו נמצא הרמקול, הפעם הוא מוסתר מאחורי חיבור ה-USB C. הדבר לא מפריע לשימוש למעט אם אתם בדיוק טוענים את המכשיר דרך כבל אז הצליל קצת מעומעם.


בזמן האזנה למוזיקה מצאנו שאין חווית סטריאו בכלל, כלומר גם כשהטלפון מסודר לרוחב, הוא לא מעביר את המוזיקה למצב סטריאו כך שרוב הצליל מגיע מהרמקול הראשי וחלק ממנו, בעיקר התדרים הגבוהים בוקעים דרך האפרכסת. כשצפינו בסרטונים המכשיר כן עבר למצב סטריאו אבל עדיין זה הרגיש שהווליום יותר חזק מהרמקול הראשי.

כנהוג בשנתיים האחרונות במכשירי דגל, גם במייט 20 פרו אין שקע אוזניות אך כן יש מתאם USB C ל-3.5 מילימטר.

נוחות השימוש (35%)

9.5

התצוגה המובנית בגודל 6.39 אינץ' מציגה תמונה ברזולוציה גבוהה ובתקן HDR 10 אך סטנדרטית למכשירים בקטגוריה הזו - 1440x3120 פיקסל, כשהיא בהירה מאוד וקלה לקריאה בשמש. הצבעים עזים ובוהקים אך יש נטייה קלה לירוק שנראית רק בהשוואה למסכים אחרים.




המסך מעוגל בקצוותיו ולמעשה כשהמכשיר כבוי הוא נראה בדיוק כמו גלקסי S9. בקצה העליון של המסך ישנו חריץ קצת יותר צר מזה של האייפון Xs ובו נמצאת מצלמת Face ID הסורקת בלייזר את פני המשתמש ומאפשרת להשתמש בהם כחתימה ביומטרית. טכנולוגיה זו זהה למה שאנחנו מכירים מהאייפון Xs, והיא אכן עובדת בצורה דומה, לעיתים טובה יותר, לעיתים פחות, אך היא משהו שאפשר לסמוך עליו כל עוד הפנים שלכם לא מעותות על ידי שכיבה או הישענות על כרית. ובדיוק בנקודה שבה האייפון נכשל ושולח אותכם להקיש את קוד האבטחה, המייט 20 מציע את סורק טביעות האצבע המובנה במסך.

זהו מכשיר הפרימיום הראשון בישראל עם סורק טביעות אצבע מובנה במסך, במכשירים המשווקים רשמית בישראל ראינו את זה עד כה במייזו 16 שם זה עבד בצורה איטית, במייט 20 הסורק המובנה עובד טוב עד טוב מאוד אבל לא יותר מזה. הסריקה איטית לעומת הסורק המובנה במכשירים אחרים כמו ה-P20 Pro או למעשה כל מכשיר אחר של וואווי, שידועה בסורקי טביעות האצבע המעולים שלה.



הסורק נמצא במיקום ספציפי בשליש התחתון של המסך, לחיצה עליו מאירה את המסך סביב האצבע שלכם, והסריקה והפתיחה מתבצעים תוך פחות מחצי שנייה. כן נציין שהיו לא מעט מקרים שהאצבע שלנו לא הייתה באותה אוריינטציה כמו בשלב שבו הגדרנו אותה, כלומר הגדרנו את האצבע ישרה ואז סרקנו אותה מהצד והסורק לא זיהה. ובכללי היו מקרים שזה סתם לא עבד משהו. זו עדיין אלטרנטיבה מצוינת ופרקטית שלא משאירה את המשתמש מתוסכל ומבחינתנו זה מצוין.



המעבד המובנה הוא פיתוח של Huawei מסוג Kirin 980 ואליו מוצמד מעבד גרפי מסוג Mali G76 MP10. במבחן אנטוטו במצב סוללה רגיל קיבל המכשיר 270 אלף נקודות ובמצב ביצועים בו ישנה צריכת סוללה מוגברת קיבל המכשיר 305 אלף נקודות.
במבחן 3D Mark Sling Shot Extreme שמתמקד יותר בגרפיקה קיבל המכשיר במצב סוללה רגיל 3528 ו-4200 נקודות, בהתאם למנוע הגרפי, ובמצב ביצועים 4209 ו4284 נקודות.



זהו שיפור ניכר בין שני המצבים, אך נציין שלאורך כל הסקירה לא הרגשנו לרגע שיש צורך להאיץ את פעולת המכשיר בצורה כלשהי. למעשה רק ביום כתיבת שורות אלה מצאנו את הפונקציה הזו.

נפח הזיכרון ההולם - 6 גיגה RAM יחד עם המעבד החזק סיפקו חווית שימוש מצוינת. לא נתקלנו בטעינה מחדש של אפליקציות, רענון אייקונים במסך הבית או סתם איטיות וגמגומים. הכל עבד בצורה חלקה לחלוטין וזה בדיוק מה שאנחנו מצפים ממכשיר בקטגוריה ובמחיר הזה.

המייט 20 פרו מגיע עם מערכת ההפעלה אנדרואיד 9.0 ומעליו מולבש הממשק הייעודי של וואווי EMUI 9.0. הממשק של וואווי מאוד נעים לשימוש, כשהוא ברור ומובן לכל מי שנגע בסמארטפון מכל סוג כלשהו בחייו. בעוד שהחברה קיימת בישראל כבר זמן מה, עדיין אנחנו רואים בעיות קלות בעברית, למשל בתפריט עדכון המערכת מופיע "התוכנה של מעודכנת". זה לא מפריע לשימוש עצמו, רק מציק לנו בעין ובאמת שהגיע הזמן שכבר לא יהיו בעיות כאלה.

סמארטפון
טלפון חכם מתאפיין בצג גדול, בקיבולת זיכרון גדולה, ולעיתים מצויד במסך מגע או במקלדת מלאה (QWERTY), לצורך הקלדה נוחה יותר של טקסט. מערכת ההפעלה במכשירים אלו מתקדמת ממערכת ההפעלה של טלפונים רגילים ולכן מאפשרת מגוון רחב של יישומים.

צילום והקלטה (30%)

9

אחד החידושים הבולטים שמשכו את תשומת ליבנו היה סורק תלת ממד מובנה. זוהי אפליקציה ייעודית המסוגלת להשתמש בחיישן הלייזר המובנה במצלמת ה-Face ID הקדמית, כדי לסרוק אובייקטים וליצור מהם מודל תלת ממדי.


עד כה ראינו אפליקציות מבוססות ענן שמאפשרות להשתמש במצלמה האחורית כדי לסרוק חפצים בתלת מימד, אך אלו היו מבוססים על ניתוח התמונות הדו מימדיות דרך שירות ענן ובסופו התקבל מודל לא חד במיוחד. זוהי הפעם הראשונה שנעשה שימוש בחיישן מסוג זה וזה מרגיש לנו רק הגיוני, כל תפקידו של החיישן הוא לזהות אובייקטים תלת מימדיים כמו הפנים שלכם, אז למה שלא יעשו איתו עוד משהו?



התכונה שתהייה זמינה בסוף נובמבר הודגמה בפנינו עוד באירוע ההשקה של המכשיר, שם המדגים סרק בובת פרווה של דוב פנדה. הסריקה לקחה כדקה וחצי ובסופה התקבל דגם תלת מימדי מדויק ונקי של אותו דוב. בהמשך, אם מה שסרקתם הוא חפץ דמוי אדם, כלומר יש לו ידיים רגליים וראש, אפשר להנפיש אותו. האפליקציה מלבישה לו שלד וירטואלי ומאפשרת למשתמש לבחור מבין מגוון ריקודים ותנועות חביבות, בכך הבובה הדוממת כביכול מתעוררת לחיים. בנוסף, אפשר להשתמש ביכולות ה-AR של המכשיר כדי כביכול להקרין אותו על הרצפה לידכם, כלומר אתם רואים אותו על המסך עומד בעולם באמיתי.

הטכנולוגיה הזו מוגבלת מטבעה, ממש כמו הגרסה המקצועית היקרה שלה. אפשר לסרוק רק חפצים שאינם שקופים או שוברים ומחזירים אור, כלומר בלי משקפיים או כלי זכוכית. כמו כן, עד שלא נקבל את זה לידינו, לא נדע עד איזה גודל אובייקט אפשר לסרוק והאם כולו חייב להיות מול הסורק כדי שזה יעבוד.

גימיק נחמד שלא בוצע בהצלחה יתרה הוא ה-3D Live Emoji שמאפשר להנפיש פרצופים של חיות וכדומה עם סורק הפנים המובנה. זה עובד בסדר אבל לא חלק כמו באייפון.



למייט 20 פרו יש שלוש מצלמות שונות שפותחו בעזרת חברת לייקה: המצלמה הראשית 27 מילימטר שלה שדה ראייה סטנדרטי תצלם תמונות בגודל 40 מגה פיקסל f1/.8, הרחבה ביותר - 16 מילימטר f/2.2 תצלם תמונות בגודל 20 מגה פיקסל ועדשת הזום - 80 מילימטר f/2.4 תצלם תמונות בגודל 8 מגה פיקסל.




זהו מכשיר הפרימיום הראשון עם שלוש עדשות מהסוג הזה, כלומר עדשה רחבה, רגילה וזום אופטי X3, לרוב הזום הוא X2 וההבדל משמעותי. היכולת להתקרב בצורה משמעותית לאובייקט גרם לנו שוב ושוב לגשת לבחור בטלפון הזה כמצלמה הניידת שלנו, כי ידענו מראש שלא משנה מה הסיטואציה, אחת מהעדשות תתאים. המעבר בין העדשות אינו חלק כמו באייפון אלא קופץ בצורה בולטת. זה לא קריטי בצילום תמונות אך אם אתם מצלמים וידאו אתם תראו את התנועה הפתאומית וזה פחות נעים לעין.








היות ויש למייט 20 עדשות שונות שלכל אחת מהן יש חיישן שונה, התוצאה משתנה כל הזמן בהתאם לתנאים. המצלמה הראשית סיפקה באופן עקבי תמונות חדות, בהירות, מלאות פרטים ונטולות רעשים. ב-40 מגה פיקסל היא מסוגלת ללכוד הרבה פרטים ואף לאפשר הדפסה באיכות גבוהה אם אי פעם תרצו. המצלמה הרחבה זו עם ה-20 מגה פיקסל אמנם פתרה לנו בעיה טכנית אך לטעמנו היא דווקא הכי פחות איכותית מבין שלושתן בעיקר מבחינת הצבעים שהיו הכי פחות קרובים למציאות. 



מצלמת הזום הוכחה כפרקטית מאוד אך היא סיפקה תוצאות שנעו בין מצוינות לאיום ונורא. בכל פעם שהופעל מצב פורטרט בעדשה הזו, המצלמה עברה לזום דיגיטלי X2 מה שגרם לתמונות להיראות לא חדות. כשזה עובד כראוי, התמונות מוצלחות מאוד ואפילו ישנו עומק שדה טבעי שנוצר בגלל אורך המוקד הארוך, משהו שמאוד מוסיף לטבעיות של התמונה.

מצב לילה
לוואווי יש מצב לילה מצוין המאפשר לבצע חשיפה ארוכה ללא טשטוש ובכך להשיג תמונות מרשימות מאוד בתנאי תאורה בעיתיים. הקונספט נחמד והתמונה באמת נראית מוארת יותר אך היא מלאה בעיוותים מוזרים בתמונה כך שזה פרקטי אולי לצילומי נוף לילה ופחות לאובייקטים ואנשים מלאי פרטים.



אחת החברות הראשונות שהציגו פענוח של אינטלגנציה מלאכותית בתמונות היא וואווי. עכשיו היכולת הזו התקדמה בצורה משמעותית ומאפשרת למצלמה לזהות במדויק את הסצינה שאתם מצלמים. בכך שמיים כחולים, מסמכים ואפילו מבנים עתיקים - כל אלו המצלמה מזהה ומשנה את ההגדרות בהתאם.

לטעמנו הפונקציה הכי פרקטית הייתה זיהוי כמות האנשים בתמונה ושינוי העדשה בהתאם או החלפה למצב פורטרט שבו ישנו אפקט עומק שדה. בכך, אם פתחתם את אפליקציית המצלמה והיא כברירת מחדל על העדשה הבינונית, המצלמה תזהה אוטומטית שיש הרבה אנשים מולכם וכדי לצלם את כולם כדאי לעבור לעדשה הרחבה יותר והיא פשוט תחליף למצב הזה מבלי שתיאלצו לעשות דבר. דוגמה אחרת היא שאתם מצלמים אדם אחד, המצלמה תזהה את פני המצולם ותעבור אוטומטית למצב דיוקן שמטשטש את הרקע. בכל מקרה אפשר לבטל את התכונה אם לא רוצים להשתמש בה.



הופתענו לגלות שהתקן המקסימלי לצילום וידאו הוא 4K ב-30 פריים לשנייה ולא 60, כמו שראינו במכשירים מתחרים. איכות הווידאו מאוד משתנה אם אתם מזיזים את המצלמה הרבה או מעט. מצאנו שיש מעין עיוות מוזר בצד הפריים שאליו התנועה נעה. כלומר אם אתם זזים לימין, מופיע מעין מלבן כהה בצד ימין של הפריים, שהולך וגדל בהתאם לתנועה שלכם. זה נראה כמו תופעה של מייצב התמונה המובנה שאגב עובד מצוין בכל העדשות ובעיקר בעדשה הראשית שבה גם איכות הווידאו הטובה ביותר.

הסרטונים נראים מצוין, הם חדים והצבעים טבעיים ביותר. אך יותר מדי נתקלנו בחוסר חלקות בווידאו ובמיוחד במעבר בין עדשות אך זה נראה כמו בעיית תוכנה כך שייתכן והיא תיפתר בעדכון תוכנה בעתיד.


זום דיגיטלי
זום דיגיטלי מאפשר לקרב ולהרחיק את האובייקט באופן מלאכותי באמצעות תוכנה פנימית ולא באמצעים אופטיים. איכות התמונה נפגמת בשימוש בזום דיגיטלי והשימוש בו אינו מומלץ.

משך פעולת סוללה (10%)

9.5

הסוללה המובנית מגיעה בקיבולת של 4200 מיליאמפר - קיבולת מרשימה מאוד ביחס לגודל המכשיר. זמן העבודה על המכשיר היה פנומנלי. יום אחרי יום הגענו לסוף הלילה עם 60-70 אחוז סוללה, וזה כולל ימים עם ניווט עם מסך דולק ובלוטות' מחובר.


מאוחר יותר בבדיקה חיברנו את המכשיר לשעון Galaxy Watch שהתוכנה הייעודית שלו ששומרת על החיבור חי ידועה כצרכנית סוללה משמעותית. אכן ראינו ירידה בחיי הסוללה אך זה הוריד אותנו לאזור ה-50-60 אחוז כך שזמן השימוש נשאר מצוין, וזה מבלי להפעיל מצב חיסכון בסוללה.

במבחן הפריקה של Geek Bench 4 קיבל המכשיר ציון של 6982 נקודות. במבחן זה המעבד פועל על 100% במשך שלוש שעות ובסופן ניתן לראות כמה אנרגיה נשארה עוד בסוללה. הסוללה של המייט 20 פרו הציגה בסוף הבדיקה שיש עוד 78%.



טעינה חוזרת היא לא תכונה חדשה, היא קיימת כבר זמן מה במכשירים עם חיבור USB C ואפילו מיקרו USB. אך הפעם ה-Mate 20 Pro תומך בטעינה חוזרת אלחוטית של מכשירים אחרים. כדי להשתמש בזה יש להניח את המכשיר עם המסך כלפי מטה כך שהוא לא שמיש, ועל גבו להניח את המכשיר שתרצו לטעון. כן תצטרכו להפעיל את זה ידנית בכל פעם שתרצו להשתמש בתכונה הזו, אבל זה עובד וזה מרשים למדי.



ה-Mate 20 Pro מגיע עם מטען מהיר 40W שאכן עומד כמעט בטענות היצרן וטוען את המכשיר ל-70% בתוך כחצי שעה. בנוסף המכשיר תומך בטעינה אלחוטית אך היא מתבצעת במהירות יותר סולידית.

עמידות (10%)

9

המייט 20 פרו תואם לתקן IP68 לעמידות בנוזלים בעומד 2 מטר ועד חצי שעה. תקן כזה מאפשר לשכוח אותו בכיס בבריכת טבילה אבל לא להשתולל איתו בתוך המים.


המכשיר עשוי אלומיניום מצופה זכוכית כשהמסך מצופה גורילה גלאס מסוג שלא פורסם. במהלך השימוש לא נתקלנו בשריטה או סימן כלשהו על המכשיר.