- WiseBuy - Yoga C930 81C4005YIV Lenovo

שתף באמצעות:

מחשב נייד Lenovo Yoga C930 81C4005YIV

סקירת wisebuy - מחשב נייד Lenovo Yoga C930 81C4005YIV

הטוב
  • מסך מגע חד
  • סוללה טובה
  • יציאות USB מגוונות
  • מסתובב 360 מעלות למצב טאבלט
הרע
  • מקלדת קשה
  • בלוטות' בעייתי
בשורה התחתונה
ה-Lenovo Yoga C930 13IKB הוא מחשב פרימיום בכל חלקיו. הוא דק, נאה, חזק ומרשים. המעבד חזק, הסוללה טובה ואפילו הרמקולים לא רעים בכלל. למעט בעיות בחיבור רציף לאוזניות בלוטות' לא מצאנו פה בעיות של ממש, ואם אתם מוכנים לשלם את האקסטרה על הטוב ביותר של לנובו, זה המחשב בשבילכם. לאלו שרוצים לחסוך, אפשר ללכת על דגם דומה עם מסך FHD ומעבד i5.
הקדמה
המחשב מגיע בכמה גרסאות, חלק לשוק הביתי וחלק לשוק המקצועי. הן נבדלות ברזולוציית המסך, בנפח זיכרון ה-RAM ובגרסת מערכת ההפעלה. במחשב הבדיקה יש מעבד אינטל Core i7 - 8550 דור שמיני, זיכרון בנפח 16 גיגה RAM, אחסון בנפח 512 גיגה על כונן M.2 NVME, תצוגה בגודל 13.9 אינץ' מפאנל IPS המציגה תמונה ברזולוציה של 3840X2160 או 4K, סורק טביעות אצבע ועט חכם המובנה במחשב. גרסת מערכת ההפעלה כאן היא Windows 10 Pro שמכילה בנוסף למה שאתם מכירים, פונקציות נוספות שלרוב שימושיות בהקשר לארגונים.
רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ביצועים (35%)

9

בדגם זה ישנו מעבד intel Core i7 - 8550 מהדור השמיני. בשלב זה אינטל רק הכריזה על הדור התשיעי ויקח זמן עד שנראה מחשבים עם המעבד הזה בארץ, אך מבחינתנו הדור השמיני של המעבדים מהווה אחת מהקפיצות המשמעותיות של החברה בכל הקשור לכוח עיבוד וניצול סוללה.




היות ומדובר בגרסה המיועדת לשימוש עסקי שאינו גרפי, כלומר מיועדת לאנשי עסקים שצריכים שדברים יקרו ועכשיו אבל לא עוסקים בעריכת וידאו או גרפיקה, לא ציפינו ממנו בכלל להצליח לענות לדרישות שלנו שיתפקד כתחנת עריכת וידאו ניידת. מאוד שמחנו לגלות שהמעבד בהחלט מספיק חזק כדי לאפשר עריכת וידאו ב-4K כולל נגינה בזמן אמת ועיבוד. כן נציין שאת פעולת הרינדור עצמה, אותו חלק שדווקא נשען על כרטיס המסך, הוא זה שסובל מאיטיות וזה הגיוני, מכיוון שבסדרת המחשבים הזו יש כרטיס מסך מובנה במעבד מסוג intel UHD 620 ולא נפרד כפי שנדרש לעבודות מסוג זה.

כן נציין שבזמן עבודה, גם לא אינטנסיבית יש למחשב נטייה לחימום קל בצד ימין מאחור אך הוא עושה עבודה טובה בקירור עצמי וללא רעש בכלל. בכללי לא הרגשנו כאן שחום זו בעיה כלשהי וזה יתרון משמעותי. בכל הקשור לתפקוד הכללי, המחשב עלה מיד עם הפעלתו, כל תוכנה נפתחה במהירות ההגיונית לה, ולא מצאנו את עצמנו ממתינים יותר מהזמן הסטנדרטי לכל תוכנה.

מעבד
המעבד הוא יחידת החישוב והבקרה המרכזית של המחשב. המעבדים הנפוצים כיום למחשבים ניידים הם אלה מסדרת Core i החדשה של אינטל (i3, i5, i7 ) או מעבד דומה מבית AMD, לפי החלוקה הבאה: מעבדי i3 כפולי הליבה של אינטל או מעבדי Athlon II X4 מבית AMD מיועדים לשימושים יום יומיים, כגון גלישה, שימושי מולטימדיה קלים ובינוניים ויישומים פשוטים.   מעבדי  i5 של אינטל ו Phenom II X4 של AMD שכוללים ארבע ליבות, מיועדים לשימושים כבדים יותר.   מעבדי i7 שכוללים עד 8 ליבות משמשים לתוכנות עריכה, גרפיקה, תלת ממד ולריבוי משימות, כאשר i7 Extreme מיועד כבר לגיימרים מושבעים.לאלה, ולמי שרוצה את המילה האחרונה בתחום המעבדים, מומלץ לבחור מעבד בארכיטקטורת Ivy Bridge.   מי שמחפש פתרונות זולים יותר, ובמידה שהמחשב מיועד לשימושים קלים, יכול לשקול מעבדים מסדרות קודמות, דוגמת אינטל Core 2 Quad ו-AMD Phenom – סדרת מעבדים בעלי ארבע ליבות (או 3 בחלק מדגמי Phonem), ולמקרה שכל שקל נחשב, ניתן לשקול מעבד מדגמי core 2 duo. אבל מומלץ ללכת על i3 לפחות כדי להבטיח לעצמכם מחשב שישמש אתכם לאורך זמן.

איכות התצוגה (15%)

9.5

המסך המובנה בגודל 13.9 אינץ' מציג תמונה בתקן UHD או 3840X2160. על פניו זה נשמע מרשים, אבל אם תחשבו את שטח המסך חלקי כמות הפיקסלים, תגיעו לגודל שבו אתם כבר לא רואים הבדל, ולמעשה שינוי גודל הטקסט במערכת במידה הנדרשת - מעבר מ-150% ל-300% הופך את השימוש בחלק מהתוכנות לא אפשרי בגלל שהן דורשות גודל תצוגה ספציפי. כך או כך, אפשר להגדיר את התצוגה גם על רזולוציה שנמצאת באמצע או על FHD והיא תיראה כמעט אותו דבר ואפילו תחסוך בסוללה, אבל לא תחזיר לכם את תוספת המחיר.



התמונה עצמה יחסית בהירה אך בהחלט לא מתאימה לשימוש תחת שמש או בצמוד לחלון. המסך המבריק אומנם מבליט את הצבעים הנאים שהוא מסוגל להציג, אך גם מחזיר את כל הסביבה ישיר לעיני המשתמש. הבהירות ניתנת לשליטה ידנית או אוטומטית על ידי חיישן הבהירות המובנה.



המסך מסתובב על צירו ונצמד למקלדת מאחור כך שהוא מסתובב 360 מעלות באמת. ברגע שתעברו זווית מסוימת, מערכת ההפעלה Windows 10 תשאל אתכם אם לעבור למצב טאבלט. במצב זה המקלדת מושבתת והממשק משתנה בהתאם כדי שיהיה נוח יותר להפעיל את המחשב. המגע תומך בעד 10 אצבעות ומצאנו אותו מאוד שימושי, שכן עם כמה שפד העכבר מוצלח, לפעמים יותר קל פשוט לגעת במסך.

רזולוציה
הרזולוציה קובעת את מידת חדות התמונה ואת רמת הפירוט שלה, והיא נמדדת במספר הפיקסלים שמרכיבים את המסך או את התמונה השלמה. הפיקסלים הם נקודות זעירות המסודרות לאורך ולרוחב התמונה או מסך התצוגה. לדוגמה, רזולוציה של 1024x768 משמעותה שיש 1024 פיקסלים אופקיים ו-768 פיקסלים אנכיים. ככל שהמדדים גבוהים יותר כך התמונה תהיה מפורטת וחדה יותר. רזולוציות של מחשב מתחלקות לשני סוגים עיקריים ומצוינות בדרך כלל באותיות המייצגות את מספר הפיקסלים של המסך. הסוג הראשון הוא רזולוציה המקובלת במסך ביחס גובה-רוחב 4:3: SVGA: 800x600 XGA: 1024x768 SXGA: 1280x1024 SXGA+: 1400x1050 UXGA: 1600x1200   הסוג השני הוא רזולוציה המקובלת ביחס גובה רוחב 16:9, האידיאלי לצפייה בסרטים ולהצגת תוכני HD:  WXGA: 1280x800 WXGA+: 1440x900 WSXGA+: 1680x1050 WUXGA: 1920x1200  

ניידות ונוחות השימוש (25%)

9

לפני כמעט כחמש שנים, ממש כשאשטון קוצ'ר לא פחות חבר ללנובו, החברה עשתה מהפך. לא עוד מחשבים מרובעים ומכוערים, מעכשיו הכל מעוצב, חלק, אלגנטי ומרשים. לא עוד פלסטיק שחור עם הכפתור האדום באמצע המקלדת. מעכשיו גוף אלומיניום, מסכים מקצה לקצה ומקלדות מוארות.




בהמשך לקו העיצוב היפה שלנובו הלכה בו, כך גם נראה היוגה 930 החדש. גופו מתכתי כשהמסך נמתח כמעט ללא שוליים בקצוות, סנטר בולט בחלק התחתון אך זה נסלח, שכן המסך צריך לכסות את המקלדת בגודל רגיל ואת פד העכבר הגדול והרחב. אותו פד היה מוצלח בהחלט כשהוא גדול למדי וגם מדויק. עם זאת הרגשנו שדרוש כוח רב מדי כדי ללחוץ על הקליק הימני, מה שגרם לנו לפספס אותו שוב ושוב. המקלדת המוארת המובנית יחסית נוחה להקלדה אך מצאנו את המקשים מעט קשים כך שהרגשנו שעלינו להפעיל כוח על כל מקש או שנפספס אותיות - משהו שקרה לנו לא מעט בזמן הבדיקה.



הרמקולים המובנים הפתיעו לטובה, הם סיפקו תמונת סטריאו מוצלחת ואפילו קצת באסים - מה שהפתיע אותנו מאוד.
בצד ימין של המחשב תמצאו רק את כפתור ההפעלה ובצד שמאל ישנה יציאת USB Type A 3.1 כלומר שקע בגודל רגיל מסוג Always On כך שהוא ממשיך לספק חשמל גם כשהמחשב כבוי אז אפשר לטעון דרכו טלפונים וכדומה. ובנוסף שני שקעי USB 3.1 Type C שדרכם אפשר לטעון את המחשב עם המטען המצורף. בנוסף ישנו חיבור אוזניות ומיקרופון קומבו בגודל סטנדרטי 3.5 מילימטר.



מחשב המבחן הגיע כמו שכל מחשב רגיל מגיע, הגדרנו אותו על עברית והמשכנו הלאה. לאחר שהמחשב סיים את ההגדרה שמנו לב שהשעה מוצגת לא רק בצד שמאל, אלא משמאל לימין, כלומר השעה שהוצגה הייתה 53:6 במקום 6:53. אחרי שהפעלנו את המחשב מחדש, התיקון שמערכת ההפעלה עשתה היה מאוד יצירתי - החלפת שפת הממשק לאנגלית. וכך מצאנו את עצמנו עם מחשב שהוגדר בעברית, לפתע באנגלית מבלי שנשנה דבר. אז נכון, אפשר להחליף את זה חזרה ודיי בקלות, אבל מאיפה הבלאגן הזה הגיע בכלל?



המחשב מגיע עם עט - לא דבר חדש אצל לנובו אך כן חדש פה היכולת לאחסן ולטעון את העט ישירות בתוך המחשב. עד כה הייתם צריכים להסתובב איתו בנפרד מה שהפך את השימוש בו לטרחה, אך עכשיו זה מובנה שזה בהחלט הגיוני.

העט לא עבד לנו בשום רגע, לא במצב מחשב ולא במצב טאבלט. למרות שזה כלל לא מופיע בחוברת ההפעלה המהירה שמגיעה איתו. לאחר מכן מצאנו הגדרה שבה צריך לצמד את העט למחשב, שם מצאנו צורה חדשה של תסכול. בהוראות כתוב קודם ללחוץ על כפתור Connect ואז ללחוץ על כפתור הצימוד. לאחר שזה נכשל, מופיעה הודעה שאומרת בדיוק הפוך - קודם לחץ לחצן הצימוד ואז על כפתור Connect. אין על לנובו, באמת יודעים לעשות הפניות מעגליות כמו שצריך.

פנינו ללנובו והם שלחו לנו עט אחר, גם הוא לא עבד. אפשר להניח שהבעיה ספציפית למחשב הבדיקה אך בהיעדר מחשב נוסף נוכל רק להניח שאין בעיה סדרתית שכן לא מצאנו על כך דבר באינטרנט.



כאן לא נגמרו הבעיות. כמו כל מחשב נייד מודרני אחר גם כאן יש אנטנת בלוטות' מובנית המאפשר לחבר אביזרים וביניהם אוזניות. חיברנו שלושה סוגי אוזניות שונות ובכל אחת מהן נתקלנו באותה בעיה - אחרי דקה של שימוש, המערכת מחליפה את תקן האוזניות משמע וקול, כלומר האזנה למוזיקה ומיקרופון שמשמש לשיחות, לקול בלבד - מה שניתק את המוזיקה. שוב ושוב ניסינו, הסרנו, הגדרנו, החלפנו אוזניות אך כלום לא עזר. היוגה 930 לא רצה להשאיר אותנו מחוברים לשמע.

משך פעולת סוללה (15%)

9

הסוללה המובנית בהספק 60Wh מספיקה לכמעט יום עבודה מבוסס טקסט בבהירות נמוכה. אם תדרשו יותר מהמחשב, תוכלו לראות ירידה משמעותית בחיי הסוללה וזה הגיוני.




פחות התלהבנו מצריכת הסוללה בזמן המתנה. בכך יום שבו המחשב סגור אך לא כבוי תראו ירידה של כ-30 אחוז סוללה כך שסתם לסגור את המחשב ולהכניס אותו לתיק במהלך יום של נסיעות יכול לקצר את יום העבודה שלכם בדיוק בהפרש הדרוש כדי לסיים אותו.


עמידות ואבטחה (10%)

8.5

דגם זה עשוי אלומיניום בכל חלקיו, ישנה גרסה עם גב זכוכית ממש כמו זו שבדקנו ב-920 שנשבר בתיק שלנו. המחשב נראה ומרגיש עמיד כמו כל מחשב נייד רגיל אחר, הוא לא מוקשח או מיועד לתנאים קיצוניים.


בצד ימין של המקלדת נמצא סורק טביעות אצבע בגודל סביר שעשה עבודה בינונית עד טובה ולא יותר. זיהוי האצבע בהצלחה לקח לו יותר זמן ממה שהרגיש לנו מתאים, והוא פיספס לא מעט. סך הכל הרגשנו שאפשר לסמוך עליו אבל לא לצפות שתמיד יעבוד.


נייד רגיל
נייד המציע רמת ניידות סבירה עד נמוכה, שוקל בין 2.8 ל-3.5 ק"ג עם עוצמה וביצועים שנעים בין בינוניים לגבוהים מאוד. כולל בדרך כלל כונן צורב DVD. משך פעולת הסוללה בנייד רגיל קצר יחסית, בין 2 ל-4 שעות. מתאים לאנשים שעובדים במשרד או במקום קבוע אחר במשך היום, ומניידים את המחשב בעיקר מהבית למשרד ולהפך.