סקירת wisebuy - מדפסת Alfawise U20 3D printer
- בנויה היטב
- הדפסה ממחשב או כרטיס זיכרון
- תיעוד מפורט
- ממשק נוח
- מתקן סליל רעוע
- המשך הדפסה אחרי נפילת חשמל
זוהי מדפסת תלת ממד המגיעה כמעט מורכבת. מצע ההדפסה המחומם שלה מאפשר הדפסות בגודל של עד 30X30X40 סנטימטר כשקוטר הדיזה עומד על 0.4 מילימטר, והמהירות המקסימלית על 150 מילימטר לשנייה. ה-U20 נשלטת דרך מסך מגע כשהיא מסוגלת להדפיס חומרים כמו PLA, ABS,PP,TPU ואף כאלו שיש בהם עץ. עם המדפסת תקבלו את כל הכלים הדרושים וסליל של 400 גרם PLA שחור בקוטר 1.75 מילימטר.
תודה ל-GearBest.com ששלחו את המדפסת לסקירה.
ה-U20 של Alfawise מגיעה חצי מורכבת, כשהמבנה שלה בבסיסו פשוט ביותר. יש לה שתי מסגרות - אחת אופקית ואחת אנכית, כשהמצע המחומם נע הלוך חזור, וראש ההדפסה עולה ויורד ונע ימינה ושמאלה על הציר האנכי. מסגרת האלומיניום עבה ויציבה ביותר כשסך ההרכבה בעניינה מסתכם בכשמונה ברגים.
בנוסף תצטרכו לחבר את צמת הכבלים מספק הכוח אל המנועים השונים וכאן מצאנו שהתיעוד שהגיע עם המכשיר היה בעיקר מבלבל אך מפאת ניסיוננו הקודם עם מדפסות הצלחנו לחבר את החלקים כראוי. התאכזבנו לגלות שאותם כבלים לא יושבים בתעלות או נצמדים לתופסנים כלשהם, הם מונחים ללא סדר או ארגון וכתוצאה מכך מתחככים במצע ההדפסה שנע הלוך חזור, ובאחת הפעמים אחד הכבלים אף נתקע בצורה כזו שהוא מתח את השקע שאליו הוא חובר, מה שיכול היה לגרום נזק למחבר או לכבל, ואלו לא ניתנים להחלפה בקלות.
הסרה וטעינת החומר מתבצעת באופן אוטומטי למדי אך לעיתים נדרשים כלים כדי להנחות את החומר למקומו. החומר מגיע על מתקן רעוע שנפל שוב ושוב בזמן השימוש, מה שגרם להדפסות רבות להיכשל וגלגל החומר להישבר כתוצאה מהחבטה ברצפה.
את הקבצים יש להכין עם תוכנת Cura 15.04 בלבד שמגיעה על התקן זיכרון ועליו גם ההוראות כיצד להגדיר את המדפסת בתוכנה. למרות שזה נראה מעט מאיים, אחרי כמה דקות של הזנת מספרים לתוכנה אתם מוכנים להדפסה. את אותם קבצים אפשר להעביר למדפסת דרך חיבור USB למחשב או דרך כרטיס הזיכרון הכלול באריזה.
השליטה במדפסת נעשית דרך מסך מגע צבעוני בגודל 2.8 אינץ'. על המסך מוצג ממשק ייעודי של Alfawise שדרכו ניתן לנהל את כל הפונקציות השונות של המדפסת כמו שליטה במנועים, העמסה של חומר וכיול. שמחנו לגלות כמה אותו ממשק קל ואינטואיטיבי לשימוש, וזה לא עניין של מה בכך שכן מוצרים סיניים לרוב פחות מפותחים בתחום חווית השימוש.
בעוד שמדפסות של חברות גדולות לרוב יגיעו עם תוכנה ייעודית - לטוב ולרע, ב-U20 כמו ברוב המדפסות הסיניות, הכנת הקבצים להדפסה מתבצעת דרך תוכנת Cura 15.04 שכבר מאוחסנת על כרטיס הזיכרון הכלול, כך שאתם מוכנים לעבודה ישר מהאריזה. את הקבצים עצמם ניתן להדפיס בחיבור ישיר למחשב או דרך כרטיס הזיכרון הקטן, כך שהמדפסת יכולה להיות מרוחקת ממחשב וזה מאוד פרקטי, בגלל האדים הנפלטים בחימום חומר ההדפסה. במהלך השימוש נתקלנו פעם אחת בבעיה תוכנתית שבה קובץ הדפסה מסויים גרם למדפסת להיתקע עם תחילת ההדפסה, והדרך היחידה לשחרר אותה היה לכבות ולהדליק אותה מהמתג הראשי בגב ספק הכוח.
להבדיל ממה שראינו במדפסת זולה יותר כמו ה-Anet A8 שבה ה-Extruder - החלק שממיס את הפלסטיק וגלגל השיניים שמושך אותו נמצאים באותו מנגנון, ב-U20 משיכת החומר מתבצעת בקצה הציר ומשם מועברת בצינורית פלסטיק שקופה אל האקסטרודר עצמו. את יתרונות הטכניקה הזו לא ממש הצלחנו להבין, ייתכן וזה מפחית את הסיכוי לשבור את החומר בזמן תנועה אך זה גם גורם לבזבוז קל בכל פעם שהוא כן נשבר, ולזמני החלפת חומר דיי ארוכים, שכן המנוע שמכניס ומוציא אותו מהצינורית איטי למדי.
איכות הבנייה מרגישה גבוהה למדי, במיוחד ביחס למחיר המכשיר, אך במקום אחד שמנו לב היכן חסכו - במבנה החיצוני של ספק הכוח. כשביקשנו להדפיס קובץ מכרטיס הזיכרון, במקום להיכנס למקומו, הוא החליק לרווח מתחת לחריץ הייעודי וכעת הוא נמצא בתוך ספק הכוח.
המדפסת יחד ספק הכוח החיצוני שעליו מותקן מסך המגע מסתכמים במשקל נאה של 12 קילו, כך שזו אינה מדפסת ניידת במיוחד אך היא בהחלט יציבה, וכל זמן ההדפסה לא ראינו עיוות, הקשתה או כיפוף של אחד הצירים. את תהליך האיזון יש לבצע לפני כל הדפסה כשהוא חצי אוטומטי. כדי להריץ את התהליך, ניגשים דרך התפריט ל-Leveling ובוחרים פינה. המדפסת תניע את הראש והמשטח למיקום הנכון, ושם בעזרת דף תוכלו למדוד את הרווח ולכוון ידנית את הבורג הממומקם תחת משטח ההדפסה.
אותו משטח המחומם מגיע לעד 100 מעלות, וראש ההדפסה מגיע עד ל-250 מעלות כך שהמדפסת מסוגלת להתמודד עם מגוון רחב של חומרים בנוסף ל-PLA כמו ABS, PVA,PP ו-TPU.
בחודש הראשון בו בדקנו את המדפסת נתקלנו שוב ושוב באותה בעיה - המתקן הכלול שמחזיק את הסליל אינו יציב בעליל. זה גרם להדפסה אחרי הדפסה להיכשל כי החומר היה נשבר. בעוד שהמדפסת תומכת באפשרות להמשיך את ההדפסה כשהחומר נגמר, זה לא פתר את בעיית הסליל הנופל. היות ומדובר במדפסת פופולרית למדי, מצאנו עשרות תוצאות באינטרנט של משתמשים עם בעיה דומה, ואחד מהם יצר מודל שמחזיק את סליל החומר שאותו הדפסנו. לאחר שהכנסנו אותו לשימוש, בעיית הסליל הנופל נפתרה.
במקביל, אחד הפרויקטים שניסינו להדפיס נכשל שוב ושוב בלי קשר לסליל, כך שמעל גובה חצי סנטימטר, ראש ההדפסה היה יוצא מאיזון ומפספס את החומר המודפס, וכך היינו חוזרים לערמה של פלסטיק זרוק על הרצפה. את מקור הבעיה לא הצלחנו לאתר שכן המדפסת הייתה מאוזנת גם כשהמשטח היה חם כך שאנחנו מניחים שהייתה בעיה בקובץ עצמו שהורדנו מ-Thingiverse.
בעיה נוספת שחזרה על עצמה הייתה התרוממות של החומר ממשטח ההדפסה. זו אינה בעיה בלעדית למדפסת זו ולמעשה היא מאוד נפוצה ונובעת מהתקררות לא תקינה של החומר, ולרוב האשם נמצא בטמפרטורה לא נכונה של המצע, רוח קרה ממאוורר או מזגן או איזון לא נכון של המשטח. אך היות ומדובר במדפסת פתוחה לחלוטין, ניתן לנסות למנוע ממשבי רוח להגיע אליה דרך הנחת קופסה כלשהי סביבה או איזה פתרון יצירתי שיש לכם.
מבחינתנו זה מייצר עקומת למידה יקרה למדי שכן כל ניסיון שכזה דורש חומר ולמרות שמחיריהם ירדו לאורך השנים, הם ממשיכים להיות הוצאה משמעותית בכל מה שקשור לייצור עצמי. כך או כך איכות ההדפסה הייתה לרוב עקבית ובעיקר גבוהה. עם דיזה בקוטר 0.4 מילימטר, לא מדובר במדפסת החדה ביותר בשוק, אך היא מרשימה ביותר, וסיפקה תוצאות חלקות למדי ב-PLA.
תודה ל-GearBest.com ששלחו את המדפסת לסקירה.