סקירת wisebuy - מסחטת Magimix Juice Expert 3
- פתרון מהיר להכנת מיצים מעולים
- חוברת מתכונים מפורטת עם טיפים פרקטיים
- המכשיר מתפרק ומאפשר ניקוי יסודי
- לא יעילה מול כל סוגי הפירות בסחיטת המיץ
- מלאכת ניקוי לא פשוטה
- המכשיר כבד מאוד, בעייתי לאחסון
ההצעות הזולות ביותר למוצר זה
השלב המאתגר ביותר בכל מסחטה שפגשנו הוא הרגע שאחרי – מטלת הניקוי, ואם יש משהו שגילינו על מכונות מהתחום זה ככל שהם מתפרקים ליותר חלקים, כך מטלת הניקוי גוברת. למזלנו ה- Juice Expert 3 התגלה כיותר סלחן, אך זה עדיין לא אומר שניקוי המכשיר לא ייערך דקות ארוכות ואף יותר מכך, אם אתם מכורי ניקיון. פירוק המכשיר חושף את רוב שאריות המזון; במסנן המיצים. מרית הניקיון שקיבלנו במארז אמורה להוציא את רוב חלקי הפירות והירקות הגדולים, בתנועת מניפה וגריפה שלהם החוצה אבל רק בתיאוריה זה עובד ביעילות. את שאריות המזון העקשניות יותר מומלץ לגרד מתחת לזרם מים ובאמצעות מברשת כלים, שאמורה להסיר מהפומפייה את החלקים הסוררים ביותר – שוב, גם כאן עבודת הניקיון רחוקה מלהיות מהירה ונדרשת סבלנות. פרט למסנן, שאר החלקים מתנקים בקלות יחסית ואת יחידת המנוע מומלץ לנגב עם מטלית רכה בלבד.
אגב, לפי הוראות היצרנית, ניתן להכניס את הכלים לשטיפה במדיח כלים אבל מניסיון אישי שלנו, חלקי מזון רבים מדי שנדבקו בחלקים הרבים נוטים לסתם את פתחי ניקוז, כך שלא היינו ממהרים להכניס למדיח מכשיר עם כל כך הרבה שרידי אוכל.
לפי היצרנית, המכונה מציעה מכין נקטרים עם הבטחה ל-96% מיץ עבור פירות וירקות קטנים הקשים לסחיטה כמו תותים, דובדבנים, אגוזים ושקדים, מסחטת מיצים קשים המיועדת לפירות וירקות בעלי מרקם קשה כמו תפוחים, גזרים, סלרי, וכן מסחטת פרי הדר, בעזרת 2 חרוטים עבור פירות קטנים וגדולים, כולל אביזר סינון אשר אמור למנוע חרצנים וציפת פרי.
נתחיל בנתונים על נייר ומנוע בהספק 400W לא התקשה בשום משימה: העמסנו על המכונה כל מה שבא ליד: תפוח, אגס, תות, בננה, אפרסמון, תפוז, גזר, עגבנייה – והכל נסחט בהצלחה, אלא שלא כל פרי הצליח ה- Juice Expert 3 לסחוט באפקטיביות רבה. כך למשל מסחיטת 10 תפוחים ברצף נותרנו אמנם עם 600 מ"ל של מיץ תפוחים אבל גם עם המון חתיכות פרי שנשארו במסנן. תפוז ותות למשל כבר נסחטו יותר טוב והשאירו פחות שאריות במסנן, כך שהצלחת המכונה תלויה מן הסתם בקשיחות הפרי. בגרסה מתקדמת של המוצר, המסחטה מאפשרת להשתמש בה גם כחותך ירקות, בשימוש בדסקיות שונות המאפשרות פריסה שונה, כשעל כל דסקית מצוין עומק החיתוך.