- WiseBuy - OLED65B8Y LG

שתף באמצעות:

טלוויזיה LG OLED55B8Y

סקירת wisebuy - טלוויזיה LG OLED55B8Y

הטוב
  • איכות תמונה מרהיבה
  • תמיכה ב-Dolby VIsion ו-Dolby Atmos
  • שלט נוח
  • עיצוב עדכני
  • סאונד מוצלח
  • שחור מוחלט
  • צבעים מדויקים
הרע
  • ממשק קצת איטי
  • מנגנון החלקת תמונה בעייתי
בשורה התחתונה
ה-B8Y של LG היא טלוויזית OLED מעולה המיועדת לכל מי שרוצה איכות תמונה גבוהה במיוחד, מערכת הפעלה עשירה באפליקציות ומסך בעיצוב דק ואלגנטי. פאנל ה-OLED המעולה יחד עם התמיכה בתקן Dolby Vision סיפקו חווית צפייה כל כך טובה שהיא נושא לשיחה בפני עצמה. אך המעבד המובנה יחד עם מערכת ההפעלה הכבדה מעיבים על חווית השימוש ולטעמנו שיפור קל בנושא הספציפי הזה, יהפוך את ה-B8Y לבחירה מושלמת.
הקדמה

ה-B8Y היא טלוויזית 4K חכמה עם פאנל מסוג OLED התומכת ב-HDR10Pro, דולבי Vision ודולבי אטמוס. יש לה 4 חיבורי HDMI - אחד מאחור 3 בצד ותמיכה ב-ARC באחד השקעים. בנוסף ישנם שני שקעי USB, אחד מאחור ואחד בצד, חיבור רשת RJ45, חיבור Composite, יציאה אופטית, יציאת Line Out 3.5 מילימטר, חיבור WiFi ובלוטות' 4.2. בסקירה זו בדקנו את הדגם בגודל 65 אינץ' אך היא זמינה גם ב-55 אינץ'.

איכות התמונה (55%)

9.5

לא אפור, לא שחור כהה ואפילו לא שחור פחום. היעדר אור מוחלט - זה מה שה-B8Y מסוגלת לספק. מסכי OLED ידועים בכך שרמת השחור בהם היא מוחלטת ולנו זה מרגיש שה-B8Y מחייבת המצאת מילים חדשות כדי לתאר את החושך המוחלט שהטלוויזיה הזאת מסוגלת לייצר, או יותר נכון, חוסר האור הטוטאלי שפאנל התצוגה מסוגל לא לייצר. למעשה, השחור כה עמוק ומושלם, שאם הטלוויזיה לא הייתה מפעילה את שומר המסך אוטומטית, היינו בטוחים שהמסך כבוי.



בסרטי קולנוע בעלי יחס תצוגה רחב 2.35:1 בהם קיימים שוליים שחורים ניתן לראות כיצד אין כל זליגת אור ולו המינימלית ביותר. 


איכות התמונה כצפוי משתנה בהתאם למקור, כך שאם אתם צופים בערוצי הברודקאסט הרגילים אל תצפו לגדולות, למרות שהיא מתמודדת יפה מאוד עם תכנים ברמה נמוכה. אך המקום שבו ה-B8Y באמת פורחת בו הוא בתכנים תומכי HDR ו-Dolby Vision כמו בסדרת הטבע המעולה של נטפליקס - Our Planet.




בסדרה זו מובאים צילומים מרהיבים מרחבי העולם המוצגים בטווח דינמי רחב, צבעים עזים ומרהיבים וברזולוציית 4K מעולה. איכות התמונה מאוד אחידה בכל פיקסל ופיקסל של המסך, כשאין אזורים בעלי גוון או עוצמת בהירות שונה, ולטעמנו זו אחת מחווייות הצפייה הטובות ביותר במחיר הזה.







סרטי קולנוע ב-4K גם הם נראו מעולה, במיוחד אלו מהם שתמכו ב-HDR והצליחו לנצל את כל הטווח הדינמי שהמסך מסוגל לספק. בסרט Jurassic World: Fallen Kingdom יש לא מעט סצינות חשוכות, ואלו הוצגו ללא עיוותים, תאורה אחורית מלאכותית או סטייה קלה מהצבעים המקוריים.




אותו דבר בא לידי ביטוי בסרט First Man שבו סצינות נרחבות מהנחיתה על הירח. כידוע, החלל הוא מקום חשוך והניגודיות בין הירח לבין הכלום הנראה לעין סביבו נראתה מעולה.




בסרט Thor: Ragnarok יש דגש על צבעוניות עשירה ומלאת פרטים וכולם באו לידי ביטוי.




בסרט Ant-Man and the Wasp שגם תמך ב-HDR הצבעוניות העשירה באה לידי ביטוי, אך האקשן המהיר הבליט את הסעיף האחד הבעייתי שחוזר על עצמו בכל הטלוויזיות של LG שבדקנו - מחליק התמונה לא מספיק מהר. במצבים בהם התמונה משתנה במהירות, נותרים מאחור עיוותים בתמונה שאפשר להבחין בהם בקלות. בעוד שמצב זה אינו חמור כפי שהיה בדגמים קודמים, עדיין הרגשנו שלו החברה הייתה פותרת את הסעיף האחרון הזה, היא הייתה יכולה ליצור טלוויזיה כמעט מושלמת. בכל מקרה, את החלקת התמונה תוכלו לבטל וזה אכן מעלים את הבעיה.




פיקסל
פיקסל הוא האלמנט הקטן ביותר בתמונה והוא מהווה את יחידת המידה של הרזולוציה. כל תמונה או מסך תצוגה מורכבים ממספר מסוים של פיקסלים (נקודות) המסודרים בקווים לרוחב ולאורך. ככל שמספר הפיקסלים גבוה יותר, התמונה תהיה חדה ומפורטת יותר.

איכות השמע (15%)

9

ל-B8Y יש סט רמקולי סטריאו יחד עם שני וופרים בהספק כולל של 40 וואט, שיחד מספקים סאונד עוצמתי ואיכותי. את ההגדרה הראשונית ניתן לעשות אוטומטית. בשיטה זו הטלוויזיה משמיעה צליל בדיקה הנקלט במיקרופון המובנה בשלט, בכך הסאונד מותאם לסביבה שבה הטלוויזיה מותקנת.




למרות הטכנולוגיה המתקדמת, לא הרגשנו הבדל כלשהו בסאונד לפני ואחרי ההגדרה האוטומטית, כמו כן, היות ורמקולים אינם מופנים קדימה, הפרדת הסטריאו כמעט ואינה מורגשת אך עדיין ניתן ליהנות מצפיייה בסרט קולנוע גם ללא רמקולים חיצוניים.


שמחנו לגלות שניתן להגביר קולות באופן אוטומטי כך שגם בצפייה לילית בווליום נמוך, עדיןי ניתן לשמוע את קולות השחקנים בבירור. ל-B8Y יש תמיכה בהאזנה דרך בלוטות' עד מכשיר אחד, כשניתן להתחבר אוטומטית לאוזניות שצימדתם בכל פעם שתדליקו אותן.

עיצוב ונוחות השימוש (30%)

9

להבדיל ממסכי ה-LED הרגילים שהולכים ונהיים דקים, מסכי ה-OLED של LG עברו את השלב הדק והפכו, לפחות בחלק העליון של המסך, להיות בעובי של נייר. למרות שלא מדובר בדגם היקר ביותר של החברה שמורכב מטפט דק ויחידת עיבוד נפרדת, ה-B8Y היא יחידה אחת שבה כל האלקטרוניקה מאוחסנת בחצי התחתון שעוביו 4.69 סנטימטר, ובחציה העליון מספר מילימטרים בודדים. למעשה, היא כל כך דקה, שנוצר מעין קיעור קל במסך - ממש עיוות של מעלה אחת או שתיים כלפי פנים. הדבר לא הפריע בכלל לחווית הצפייה והיה בלתי נראה עבורנו עד שאורח באזור הבדיקה ציין זאת.




גם בגרסה זו המשיכה LG את השימוש בשלט הרחוק עם עכבר האוויר המובנה אך השימוש בו יכול להיות מתסכל לעיתים, במיוחד כשמנסים להעלים את הסמן שפרק הזמן המוגדר לו להיעלם מרגיש ארוך מדי. זוהי הגדרה בעייתית שחזרה על עצמה שוב ושוב - הדרך שבה ניתן להעלים את הממשק - בין אם זה כפתורי ההפעלה של הסרטים או סתם תפריט הגדרות, כפתור החזור בשלט לאו דווקא מעלים את התפריט, עד שהוא כן, ואין דרך לדעת מראש מה אם לחיצה על אותו כפתור תעלים את הממשק או בכלל תוציא אתכם מהאפליקציה.


ב-B8Y תמצאו את מערכת ההפעלה הסטנדרטית של החברה - WebOS 4.0 שיצאה יחד עם הדור הנוכחי של הטלוויזיות. למרות שזו גרסה חדשה יותר מ-WebOS 3.5 שפגשנו בשנה שעברה, היא נראית ומרגישה אותו דבר. למעשה, כבר בגרסתה הקודמת היא הרגישה לנו מעט מיושנת ואיטית וכעת היא מרגישה עוד יותר מאחור. בעוד שלא נתקלנו בבעיה כלשהי בתפעול הטלוויזיה, בכל פעם שביקשנו להיכנס לתפריט ההגדרות המלא, במקום לקבל את מסך ההגדרות מיד, עלתה אנימציית טעינה ולאחר רק כשלוש שניות התפריט עלה.




אולי תגידו לעצמכם מה זה כבר שלוש שניות המתנה לתפריט, ואנחנו מסכימים - לו היה מדובר כאן במחשב עם מערכת הפעלה עמוסת תוכנות צד ג', היינו מבינים שטעינה יכולה להיות חוויה דינמית שלעיתים מתארכת. אך כאן מדובר בתפריט ההגדרות של מערכת ההפעלה הייעודית שיוצרה במיוחד לטלוויזיות האלה, וה-B8Y היא אחד הדגמים היוקרתיים בסדרה אז אם יש מכשיר שבו זה צריך לעבוד כמו שצריך, זה בדגם הזה. מה שגם, זה סך הכל תפריט הגדרות, אין חצי סיבה שזמן הטעינה לא יהיה שבריר שנייה.


ה-B8Y היא טלוויזיה חכמה על כל המשתמע מכך. זה אומר שאין צורך בספק תוכן כמו יס או הוט כדי לצפות בתכנים, ואכן עם תמיכה מובנית בנטפליקס, אמאזון פריים וידאו, סלקום TV ופרטנר TV אין כל צורך בממיר חיצוני או סטרימר. הטלוויזיה מגיעה עם מגוון אפליקציות מותקנות מראש וכולן לא עדכניות, כך שכל פעם שניסינו לפתוח אחת מהן הופיעה הודעה שכדי להשתמש עלינו לעדכן אותה. זה סך הכל לא עניין גדול, אך לא ניתן לעדכן את כל האפליקציות שהותקנו מראש אוטומטית בבת אחת, או בכללי להגדיר עדכון אוטומטי לאפליקציות הקיימות, מה שמחייב התעסקות ידנית בכל פעם. זה לטעמנו יכול לגרום ללקוחות מבוגרים יותר להימנע מאימוץ מכשירים חכמים מסוג זה, שכן התעסקות טכנית בנושאים כמו אפליקציות יכולה להיות מרתיעה. עדכוני התוכנה לטלוויזיה עצמה לעומת זאת כן מותקנים אוטומטית עם הפעלת הטלוויזיה לאחר ההורדה.




חלק מהשיפורים ש-LG הכניסה בדור זה הוא מעבד AI המאפשר לטלוויזיה לזהות יותר טוב איזה תוכן אתם מעדיפים לראות ולנווט אתכם לכיוונו. או משהו בסגנון, בכנות - לא הצלחנו להבין מה ה-AI בפועל עושה כי הנקודה היחידה שבה פגשנו אותו זה בחיפוש הקולי שאכן עבד בעברית, אך נכשל בזיהוי ההקשר של מילות החיפוש. 


למשל כשהיינו בתוך חנות האפליקציות של LG בטלוויזיה וניסינו לאתר את אפליקציית PLEX, ובעוד שהמקלדת המופיעה על המסך היא באנגלית, לחצנו על כפתור הזיהוי הקולי בשלט, והמיקרופון המובנה בו קלט אותנו אך מישומה הניח שאנחנו מחפשים מישהו בשם אלכס בעברית. היינו מבינים את מקור הטעות לו החיפוש היה פותח את אפליקציית יוטיוב כברירת מחדל ומחפש שם, אך לא, הוא חיפש בתוך חנות האפליקציות הייעודית של LG את הזיהוי השגוי שלו בעברית. 


אם כל מטרת ה-AI היא להבין את המשתמש טוב יותר, אך תוך כדי להתעלם לחלוטין מהסימנים הברורים שהוא מספק כמו אפליקציה ושפת הקלדה, אז נראה ש-LG לא הצליחה לקלוע למטרה. בכל מקרה תמיד ניתן להקליד על המקלדת שעל המסך עם מקשי החיצים בשלט או דרך עכבר האוויר.