סקירת wisebuy - טלוויזיה LG 65UK7500P
- 65 אינטש במחיר משתלם
- החלקת תנועה מצוינת
- צבעים עשירים וחיים
- ממשק Smart נוח, כולל נטפליקס
- עיצוב מרשים
- רמת שחור בינונית בלבד
- זוויות צפייה צרות יחסית
- מנגנון עמעום מקומי לא מוצלח
עולם הטלויזיות מתפתח בשנים האחרונות עם טכנולוגיות שהולכות ומשתכללות במאמץ לספק את איכות התמונה האולטימטיבית. לצד טכנולוגיית ה-OLED (בייצור בלעדי של LG נכון להיום) וה-QLED של סמסונג, TCL ומותגים נוספים, שתיהן טכנולוגיות פרימיום יקרות יחסית, ממשיך בינתיים השוק לספק מגוון רחב מאוד של מסכי LCD-LED ברמות איכות משתנות ובמחירים עממיים יותר.
כזו היא ה-65UK7500P של LG, טלוויזיית LED בטכנולוגיית Nano Cell, שמציעה מפרט עשיר במחיר נוח מאוד ביחס למסך בגודל 65 אינטש. היא כוללת פאנל IPS ברזולוציית 4K, תמיכה ב-HDR, טכנולוגיית עמעום מקומי שאמורה לשפר את רמת השחור, מעבד 4 ליבות וממשק Smart מבוסס WebOS.
דגם זה, UK7500, זמין בגודל 65 אינטש כמו הטלויזיה שקיבלנו מהיבואן בהשאלה לבדיקה, וגם בגודל 55 אינטש.
את ה-LG 65UK7500P בחנו במשך כחודש ימים בסלון הדירה שלנו. מדובר בסלון-מטבח גדול שמצדו הימני יש יציאה גדולה למרפסת הפונה לכיוון מערב, כך שהדירה אמנם מוארת בשעות היום, אבל רוב היום לא חודרת שמש ישירה למעט שעות אחר הצהריים. מרחק הצפייה מהספה שמול המסך הוא כ-3.5 מטרים, כאשר ישנה כורסת טלוויזיה המוצבת מצד שמאל בזווית לטלויזיה, באמצעותה בחנו את איכות התמונה בזווית צפייה שאינה ישירה.
ההתרשמות שלנו מאיכות התמונה של המסך היתה חיובית ברובה. בתכנים מסוג 4K התמונה חדה, מפורטת ועשירה ביותר, ותענוג לצפות בהם. בדקנו גם את תכני ההדגמה שקיבלנו מ-LG על כונן נייד, וכמובן גם תכנים בנטפליקס, YouTube ותכנים נוספים שהזרמנו מהמחשב ברשת הביתית. בנוסף לחדות והפירוט, נשבח גם את איכות הצבע שמפיק המסך; הצבעים עשירים, מדויקים וחיים, וגם בלי כיוונונים וכיולים ניתן לקבל תמונה כיפית וריאליסטית יחסית שתשביע את רצון מרבית הצופים. אנחנו צפינו במרבית הזמן במצב הצפייה הרגיל (לא צבעים חיים המוגזם ולא קולנוע שהיה חשוך וצהבהב מדי לטעמנו).
כשצפינו בתכני Full HD המשכנו לקבל חויית צפייה טובה, אבל ככל שירדנו מהאיכות הזו - כלומר תכני 720p ומטה, פגמי הדחיסה וחוסר הפירוט של הוידיאו ניכרו באופן בולט על המסך הגדול. צפייה בערוצי טלויזיה שאינם HD נראים גרועים כצפוי, וזה מועצם במיוחד בגלל גודלו הנדיב של המסך. אגב, עלינו לומר שמי שעובר מטלויזיה קטנה יחסית (נגיד 48-50 אינטש) לטלויזיה הזו, בהנחה שמרחק הצפייה הוא כ-3-3.5 מטרים בלבד, עשוי לגלות גם בתכני 4K תופעות שלא הבחין בהן בעבר כמו גרעיניות של הפילם, בעיקר בסרטים קולנועיים ותכניות איכות. בתוכניות שצולמו באולפן (כמו המפץ הגדול וקודמיות אחרות) התמונה חלקה לגמרי, אבל בתכנים יותר קולנועיים באופיים שמוצלמים לעיתים קרובות בפילם, הגרעיניות הטבעית של הפילם די ניכרת, גם בגלל הרזולוציה הגבוהה וגם בגלל המסך הגדול.
LG 65UK7500P מגיעה אמנם עם פאנל בקצב רענון בסיסי של 50Hz בלבד, אבל המעבד המובנה במסך מסוגל לייצר מנגנון החלקת תנועה באמצעות יצירת פריימים-ביניים, מה שמדמה תנועה חלקה. אנו שמחים לדווח שהמנגנון הזה עובד נפלא רוב הזמן, והופך כל וידיאו שצפינו בו לחלק וזורם מאוד, בלי ריצודים וגמגומים שאופייניים לטלויזיות בלי מנגנון כזה. למי שלא אוהב את האפקט, ניתן כמובן לכבות אותו בתפריט, אבל אנחנו ממליצים להשאיר.
המסך תומך ב-HDR בתקנים HDR 10, HDR HLG ו-HDR Dolby Vision, שזה מכובד מאוד. למי שלא יודע, מדובר במצב המאפשר למסך להציג טווח דינמי רחב יותר, בהנחה שהתוכן צולם במקור בטכנולוגיה זו, מה שמשפר את הניגודיות, הצבעים והפירוט בסצנות עם חלקים בהירים וכהים כאחד.אנחנו צפינו בסדרה Russian Doll המצוינת של נטפליקס ב-HDR, ומה יש לומר, ההבדל בהחלט ניכר. כשמצב HDR פעיל הצבעים הרבה יותר עמוקים ומובחנים, הפרטים יוצאים החוצה והתמונה פשוט מרגשת וחיה יותר בהשוואה לאותו תוכן ללא HDR. כך למשל שיערה האדום של הכוכבת נטשה ליון נראה הרבה יותר אדמוני ועמוק במצב ה-HDR, וממש זהר על הרקע החשוך בסצנות הכהות. בהקשר הזה חשוב לומר שניסינו לצפות בנטפליקס בסדרה הזו גם באמצעות הסטרימר Nvidia Shield שמחובר ישירות לטלויזיה ב-HDMI וגם באפליקציית נטפליקס המובנית במסך. בזו המובנית, מצב ה-HDR נדלק אוטומטית תמיד בלי בעיות, בעוד שבסטרימר, בחלק מהפעמים הטלויזיה זיהתה תוכן HDR ועברה אליו, ובחלק מהפעמים באופן אקראי - מצב HDR לא זוהה ושודר תוכן רגיל. לא ברור לנו מדוע זה קרה ואיך להתגבר על כך.
החיסרון המרכזי של ה-LG 65UK7500P הוא ללא ספק הבחירה של החברה בפאנל IPS. מדובר בפאנל שאמור לספק זוויות צפייה רחבות, אבל החיסרון שלו הוא ברמת השחור, שלא מצליחה להיות טובה מספיק. כשצפינו בטלוויזיה בשעות היום כשהדירה היתה מוארת קשה היה לשים לב לכך והכל נראה בסדר, אבל בשעות הערב, כשחלק מהאורות בסלון היו כבויים, קל מאוד גם למי שאינם חדי-עין לראות שהמסך פשוט לא מציג צבע שחור אלא אפור. בסצנות חשוכות, שבהם אנו מצפים לניגודיות גבוהה ולהבלטה של הפרטים הבהירם על רקע החשוכים, התמונה נוטה להיראות "חלבית" ודהויה במקצת, וזה די מאכזב.
בעיה אחרת, שקשורה לכך ישירות, נובעת מהניסיון של LG לשפר את רמת השחור הנמוכה באמצעות מנגנון "עמעום מקומי". מדובר בכיבוי של חלק מאזורי ההארה שקיימים בצדי המסך, בהתאם לתוכן המוצג, כדי שחלקים שאמורים להיות כהים יהיו חשוכים יותר. הבעיה - המנכון עובד בצורה גסה מדי ועם כיבוי והדלקה של איזורים גדולים מדי, ובמקום אשליה של רמת שחור משופרת, פשוט רואים שחלק מהתאורה כבויה, והחלק שבה התאורה מוארת - אפרפר ולא אטרקטיבי. למשל, כשעולה כתובית לבנה במרכז המסך לאחר הפרק או הסרט, ממש רואים פס אור באמצע המסך בכל החלק שבו שנמצאת הכתובית, במקום שרק הטקסט הלבן יהיה בהיר כנגד הרקע השחור.
כאמור, נושא השחור בולט בעיקר בצפייה בחדר חשוך, שאופיינית יותר לצפייה מרוכזת בסרטים או סדרות לעת לילה. אם אתם מאלה שצופים בערוצי טלויזיה בשעות היום בעיקר, או משאירים את האורות בסלון דולקים, הבעיה שתיארנו הרבה פחות דרמטית.
עניין נוסף הוא זוויות הצפייה. ממסך עם פאנל IPS ציפינו לאיכות גבוהה ואי-איבוד בהירות וצבע גם כשצופים מהצד; בפועל המסך הזה לא מספק שום יתרון מיוחד ולמעשה איכות הצפייה מהכורסה הצדית היתה משמעותית נחותה בהשוואה לצפייה ישירות מול המסך.
LG 65UK7500P מצוידת בזוג רמקולים בהספק כולל של 20 וואט. למרות הסקפטיות שלנו, הסאונד שמפיקה הטלוויזיה הפתיע אותנו באיכותו ובעוצמתו. אם מעבירים את מצב הסאונד ל"קולנוע", הצליל משתפר עוד יותר ונשמע כמעט היקפי, כאשר הדיאלוגים נשמעים מכיוון המסך עצמו והמוזיקה וצלילי הרקע בוקעים מהצדדים, בערך כאילו היתה לכם מערכת של שני רמקולים וסנטר. הצליל עצמו טוב מאוד ועשיר בבאסים, ובאופן כללי, אם אין לכם מערכת קולנוע ביתי - אל תמהרו לקנות אחת כזו, יש סיכוי טוב שהסאונד של הרמקולים המובנים בטלוויזיה יספיק לכם.
אם בכל זאת יש לכם כבר מערכת קולנוע ביתית, כמונו, תשמחו לגלות שהטלוויזיה כוללת מפענחי דולבי דיגיטל ו-DTS. אפשר להעביר את השמע ישירות לרסיבר באמצעות ה-HDMI או ה-S/PDIF ולקבל סאונד רב ערוצי באיכות גבוהה ובלי בעיות. בתפריט מצאנו כביכול אפשרות להעברת השמע לרמקול Bluetooth, אבל אופציה זו היתה כבויה (disabled) ולא ניתן להפעיל אותה; כנראה שאינה רלוונטית לדגם הספציפי הזה.
LG 65UK7500P היא טלויזיה מרשימה בעיצובה, שמשתלבת נהדר בסלון. סביב המסך יש מסגרת דקה בצבע כסוף-מט, והיא עומדת על רגלית בצורה של חצי מעגל. אנחנו מעדיפים בהרבה את הרגלית הבודדת הזו על פני שתי רגליות נפרדות כמו בדגמים אחרים שבדקנו, משום שהם מחייבים מזנון (או מעמד אחר) לפחות ברוחב של הטלויזיה, שגודלה בהחלט מכובד. עם מעמד כמו כאן אפשר להניח על כל משטח שגודלו כרוחב הרגלית, כך שהטלויזיה יכולה לבלוט מהצדדים ועדיין לעמוד באופן בטוח על המשטח.
ממשק ההפעלה מבוסס על WebOS בגרסה 4. מדובר בממשק עשיר ונוח לתפעול לטעמנו, שמבוסס על שליטה באמצעות "שלט אוויר" המתפקד כמו עכבר, לצד ניווט בגלגלת ולחצני שליטה מסורתיים - איך שנוח לכם. ממשק הסמארט כולל לא מעט אפליקציות שרובן לא מעניינות בעליל; מצאנו את עצמנו משתמשים בעיקר בנטפליקס המובנית וב-YouTube, כמובן. המעבר בין יישומים פתוחים או בין מקורות תוכן חיצוניים קלה מאוד, והשלט התגלה כקומפקטי ונוח לתפעול. אגב, השלט כולל בתוכו מיקרופון, כך שניתן לבצע חיפוש קולי באפליקציות השונות במקום להקליד, מאוד נוח.
סט החיבורים בגב המסך כולל 4 כניסות HDMI (שתיים מתוכן בצד ושתיים בגב), 2 כניסות USB, כניסת קומפוננט, חיבור LAN לרשת הקווית, יציאת סאונד אופטית S/PDIF ושתי כניסות לאנטנות. אגב, המסך כולל כמובן קישורית Wi-Fi שעבדה מצוין אצלנו וסיפקה קליטה טובה כך שהצלחנו לצפות בתכני 4K HDR בנטפליקס ללא כל גמגום.
בעיה אחת שחזרה על עצמה לפחות 5-6 פעמים בתקופת הבדיקה, היתה שלאחר שהמסך היה כבוי לכמה שעות, כשהדלקנו אותו שוב - הוא "שכח" את מקור ה-HDMI הנוכחי ופשוט לא הצליח להציג את הסטרימר שמחובר אליו, ולא משנה מה ניסינו. הפיתרון היחיד בכל פעם שזה קרה היה להעביר את הכבל לכניסת HDMI אחרת כלשהי, ואז המסך זיהה את הסטרימר והציג את התמונה. לא ברור לנו מדוע זה קרה, ויש לקוות שהחברה תתקן תקלה זו באמצעות עדכון גרסה.